Eş ailesinin teklifi

Malesef öyle bi söz vermiyorlar hatta kayınvalidem sizde kendinize bi oda yaparsınız orda vs diyor birde ben önce deneyecem diyor belki sürekli kalmaz ama arada gidip takılacak köy evi olsun istiyor olabilir tamam olsa kötü olmaz ama bi yerde kira öderken arada bi gidilecek eve para harcamak ne kadar mantıklı emin olamıyorum bende

Birde arkadaşlar sizce ben tapu konusunda çok mu fesatça düşünüyorum ? Böyle düşümdüğüm için utandım çünkü eşim böyle üzüldü baya bende kendimi çok kötü hissettim hatta şey dedi bu karşılıklı güven içinde olacak bişey onu mu düşünüyorsun ben zaten tek çocuğum bizim olacak her türlü iyi falan dedi

Prefabrik evlerde mi bu şekilde yapması vs masraflı ve zor mu zaten normal bi ev yaptıramayız öyle bi bütçemiz yok prefabrik tarzı bişey onuda 2 yıl falan kredi ile

İşte çok bilgimde yok zaten dediğim rakamları aşarsa bizim maaş karşılamaz bile
Prefabrik evde de size kuru bir ev gönderecekler, e bunun içi var tesisatları var, ki köyde alacakları arsa ucuz olsun diye alt yapıdan uzak bir yer olursa valla bir elektrik çektirmek için bile aylarca beklersiniz.
300-400’den fazla tutar bence.

Fesatça da düşünmüyorsunuz, bugün her şey yolunda ama yarın ne getirir bilemezsiniz, insanlar kendi anne babalarına çocuklarına ne kazıklar atıyor, eşim tarafından birinin karısı vefat edince başka bir kadınla nikahsız yaşamaya başladı, kadın seninle yaşarım ama evi ve dükkanı benim üzerime yapacaksın demiş, adam da yapmış 5 ay sonra adam vefat etti çocukları mahkeme açtı ama kazanamadılar ev de dükkan da gitti, hayatta neler neler oluyor bir bilseniz, hadi her şey güllük gülistanlık gitti köyde sürekli yaşayamazlar, şu an köy hayatı cazip geliyor ama temelli yaşamaya kalktıklarında zorlanacaklar çünkü şehir konforuna alışmışlar, 3-5 ay sonra dönmek isteyecekler o zaman ne olacak?

Merhabalar arkadaşlar kafamı meşgul eden bi konu ile karşınızdayım dert değil ama buradaki tecrübeli hanımlardan fikir almak istiyorum. Eşimin ailesinin bi teklifi var biz arsa alalım sizde üzerine ev yaptırın diyorlar bizim şehirde evimiz yok ,diyorlarki zaten onların bi evi var (şuan içinde oturuyorlar )zaten şehirdeki ev size kalacak bi köyde bi şehirde eviniz olur ilerde diye. Tamam kulağa hoş geliyor koskoca arsayı almaları büyük bi olay ama ben köydeki eve arada bi gidebileceğim işim zaten şehirde olduğu için onun içinde şöyle bi teklifleri var biz emekli olursak oraya geçeriz sizde şehirdeki eve ister oturun,ister kiraya verin diyorlar ( ama bu kesin değil önce köyde yaşamayı deneyeceklermiş ) .tapuyuda veririz size diyorlar arsa için .gayet iyi niyetliler şimdi aklıma takılan konuları sıralıyorum
1. Tapuyu üstümüze alırsak lojman bekliyoruz lojman işi direkt iptal oluyor ve biz bi süre krediler borçlar kirada oturacaz o evede geçemeyecez geçinebilir miyiz zorlanır mıyız bilemiyorum ,tapuyu onlara yapsak eşim zaten babamın olan bizimdir diyor bu konudan dolayı emin değilim
2. Si herşeyi geçtim ortak bi iş yapmak kafa ağrıtır mı
Baska kardes var mi?

Birde arkadaşlar sizce ben tapu konusunda çok mu fesatça düşünüyorum ? Böyle düşümdüğüm için utandım çünkü eşim böyle üzüldü baya bende kendimi çok kötü hissettim hatta şey dedi bu karşılıklı güven içinde olacak bişey onu mu düşünüyorsun ben zaten tek çocuğum bizim olacak her türlü iyi falan dedi

Güven iyi hoş ama hayatin gercekleri diye birsey de var. Maddi durumlarinizi bilmiyorum, ama babamdan örnek vermek isterim. Kendisi ömür boyu calisip bir kula muhtac olmayan bir insandi. Cok agir hastalanip vefat etti. Almanya gibi bir yerde oldugumuz halde vefat ettiginde bankaya borclanmisti. Hayatin ne getirecegini bilemezsiniz. Belki annesi babasi mal varligini bakim gerekecegi icin satmak zorunda kalacaklar ve ortada miras diye birsey kalmaz. Yasayan insanin malina "zaten hersey bize kalacak" diye hesap yapmak o yüzden dogru olmaz.

Prefabrik evde de size kuru bir ev gönderecekler, e bunun içi var tesisatları var, ki köyde alacakları arsa ucuz olsun diye alt yapıdan uzak bir yer olursa valla bir elektrik çektirmek için bile aylarca beklersiniz.
300-400’den fazla tutar bence.

Fesatça da düşünmüyorsunuz, bugün her şey yolunda ama yarın ne getirir bilemezsiniz, insanlar kendi anne babalarına çocuklarına ne kazıklar atıyor, eşim tarafından birinin karısı vefat edince başka bir kadınla nikahsız yaşamaya başladı, kadın seninle yaşarım ama evi ve dükkanı benim üzerime yapacaksın demiş, adam da yapmış 5 ay sonra adam vefat etti çocukları mahkeme açtı ama kazanamadılar ev de dükkan da gitti, hayatta neler neler oluyor bir bilseniz, hadi her şey güllük gülistanlık gitti köyde sürekli yaşayamazlar, şu an köy hayatı cazip geliyor ama temelli yaşamaya kalktıklarında zorlanacaklar çünkü şehir konforuna alışmışlar, 3-5 ay sonra dönmek isteyecekler o zaman ne olacak?
Evet eşiminde aklı şey diye çalışıyor bu kadar para harcayacaz ömür boyu bi daha uğraşmayacaz evimiz olacak ilçede köyde neyse ama tabi öyle bi ev onlar oturmazsa bizde oturmazsak kiraya vs ye verilmez

Güven iyi hoş ama hayatin gercekleri diye birsey de var. Maddi durumlarinizi bilmiyorum, ama babamdan örnek vermek isterim. Kendisi ömür boyu calisip bir kula muhtac olmayan bir insandi. Cok agir hastalanip vefat etti. Almanya gibi bir yerde oldugumuz halde vefat ettiginde bankaya borclanmisti. Hayatin ne getirecegini bilemezsiniz. Belki annesi babasi mal varligini bakim gerekecegi icin satmak zorunda kalacaklar ve ortada miras diye birsey kalmaz. Yasayan insanin malina "zaten hersey bize kalacak" diye hesap yapmak o yüzden dogru olmaz.
Doğru birde arsayı onlar aldığı için yarın bir gün biz yeni bi fırsat olduğunda onlar hayattayken satma şansımız olacak mı söz hakları olacak tapu bizim üstümüze olsa bile onlarda arada birde olsa oraya gidip gelmeli yerimiz olsun istiyolar

Prefabrik evde daha öncede köyde yaşamamış insanlar zor dayanır. Kışın orada kalmaları çok olası değil bence. Öte yandan ev sahibi olmak için iyi bir fırsat çünkü bu piyasa da daha sonra böyle bir şans cikmayabilir karşınıza.

Doğru birde arsayı onlar aldığı için yarın bir gün biz yeni bi fırsat olduğunda onlar hayattayken satma şansımız olacak mı söz hakları olacak tapu bizim üstümüze olsa bile onlarda arada birde olsa oraya gidip gelmeli yerimiz olsun istiyolar

Inanin yeri gelse satma konusunda söz hakkiniz olmaz. Isi duygu sömürüsüne baglarlar. Insanlar kendi rahatina ve komforuna bakar.
Sahsen ne ev alirken ne baska yatirimlarda baskasinin parasini katmadin. Simdide hayati bir konu olmasa baskasindan para almam. Almam veya sonra alirim, ama böylece kimseye de söz hakki vermiyorum. Tapu sizin yasal hakkinizi belki gösterir, ama sonra problem cikinca kimse annesini babasini mahkemeye vermez

Ben o kadar olumsuz düşünmüyorum. Yatırım yapmak size de yaptırmak istiyorlar. Aranızdaki ilişkiye bağlı. Nasıl insanlar sen biliyorsun. Evet biraz dişinizi sıktığınızda köyde bir yatırımınız olacak. Bu plan olmazsa siz ne yapmayı planlıyorsunuz paranızla?

Merhabalar arkadaşlar kafamı meşgul eden bi konu ile karşınızdayım dert değil ama buradaki tecrübeli hanımlardan fikir almak istiyorum. Eşimin ailesinin bi teklifi var biz arsa alalım sizde üzerine ev yaptırın diyorlar bizim şehirde evimiz yok ,diyorlarki zaten onların bi evi var (şuan içinde oturuyorlar )zaten şehirdeki ev size kalacak bi köyde bi şehirde eviniz olur ilerde diye. Tamam kulağa hoş geliyor koskoca arsayı almaları büyük bi olay ama ben köydeki eve arada bi gidebileceğim işim zaten şehirde olduğu için onun içinde şöyle bi teklifleri var biz emekli olursak oraya geçeriz sizde şehirdeki eve ister oturun,ister kiraya verin diyorlar ( ama bu kesin değil önce köyde yaşamayı deneyeceklermiş ) .tapuyuda veririz size diyorlar arsa için .gayet iyi niyetliler şimdi aklıma takılan konuları sıralıyorum
1. Tapuyu üstümüze alırsak lojman bekliyoruz lojman işi direkt iptal oluyor ve biz bi süre krediler borçlar kirada oturacaz o evede geçemeyecez geçinebilir miyiz zorlanır mıyız bilemiyorum ,tapuyu onlara yapsak eşim zaten babamın olan bizimdir diyor bu konudan dolayı emin değilim
2. Si herşeyi geçtim ortak bi iş yapmak kafa ağrıtır mı
es ailesi ile ortak ise girilmez. cok paraniz vardir, ya da vereceginiz meblag kucuktur, o zaman yapilabilir. ama emeginizin buyuk bir kismini oraya verecekseniz olmaz. onlar isin icine girince kendi basiniza karar veremezsiniz. kendi maliniz uzerinde soz sahibi olamazsiniz. mesela canim istedi vazgectim baska bir yere yatirim yapacagim diyebilir misiniz? muhtemelen hayir.

yani kusura bakmayın da kayınvalide ne akilliymis öyle ?
kendiside biliyor köyde yapmanın risk olduğunu, hiç cebinden para çıkmadan orada ev yapılsın istiyor.
şehirdeki evden de vazgeçeceklerini sanmıyorum, tapusunu size verseler bile sürekli sürekli geliş gidiş yaparlar.
bana hiç iyi niyetli bir teklif gibi gelmedi

Eğer ailesinden daha önce darbe yemediysem reddetmezdim. Ama acele de ettirmezdim. Lojman, borçlar vs düzene bir girsin sonra zamanla olur bakalım gibi ucu açık bırakırdım.

Malesef öyle bi söz vermiyorlar hatta kayınvalidem sizde kendinize bi oda yaparsınız orda vs diyor birde ben önce deneyecem diyor belki sürekli kalmaz ama arada gidip takılacak köy evi olsun istiyor olabilir tamam olsa kötü olmaz ama bi yerde kira öderken arada bi gidilecek eve para harcamak ne kadar mantıklı emin olamıyorum bende
Ben olsam bulasmazdim çünkü anladığım kadarıyla şehirdeki ev size kalmayacak, e bu köy evi de size kalmayacak yani şuan için kullanamayacaksiniz...bız de ev yaptırdık inan çok masraflı, bize de kp verdi evin sadece sivasi yapılmıştı içinin herseyini biz yaptırdık sağ olsun yoksa yeni ev almak çok zor...şimdi kp güvenilir birisi mi bu çok önemli, ben kpime guvenirim ama ona rağmen bize evin içini yaptırip oturun dediği zaman dedim kpe açık açık, ben evin içine dünya masraf yapacağım ama yarın birgun eşimin kardesleri ile ortak mal olacak dedim, o da haklısın tapuyu size vereyim dedi, ben de olmaz benim evi vereyim tapuları degiselim dedim kp kabul etmedi hayır ben tapuyu vereceğim dedi, eşimin diğer kardeşlerine de ev düşecek ilerde ama bize verdiği daire daha güzel güneş alıyor ilerde sorun çıkabilirdi, kp o daireyi bize vermek istedi, benim kp adaletlidir ama kv öyle değil, o biraz işine geldiği gibi yapar ve kim çok ağlarsa ona verir ama kp kv ye fırsat bırakmaz bu konularda, senin kp adaletli mi sizi mağdur eder mi bunları iyice dusun, senin kv çok karışır mi bu işlere yarın birgün fikri degistirmesin

Çok riskli bir iş. Olasılıklarla ev, arsa almak ya da aldırmak her halükarda sıkıntılı. Sonucunu kesin bilseniz veya sizin, eşinizin ailesinin nerede kalacağı netleşse hadi dersin.

Back
X