Eş ailesiyle ilgilenmek gelinin görevi mi?

Zaten bır hafta kendı aılemıze gıtsek bır hafta oraya gıdıyoruz.. kesınlıkle ailesini üstün tutturmuyorum. Tabı mesela bız plan yapıyoruz, annesı emrıvakı yapıyor. Planımız oldugunu duyunca bozuluyor. Yanı hep bı beklenti ıcındeler
Annesini alın karşınıza " Size buyugumuz olarak çok saygı duyuyoruz aynı saygıyı sizden de bekliyorum. Biz aile kurduk illa ki sizin de dahil olacaginiz planlarımız da olacak o zaman haberiniz olur zaten lütfen bir anlayış gösterin. Böyle olmaz illa olacak derseniz hemen gidip nüfus islemlerine baslayalim çocuğumuz olun o zaman hiç ayrılmayız!!! "

Aslında dusununce cok sacma. Ama aılesının cevrelerıyle ve arabalarıyla ınanın ılıskılerı cok Mıc Mıc. Sürekli gıdıp gelırler. Sürekli konusur lar. Ama ben alısık degılım. Alısamam bunalırım hatta.
Nasıl iyi hissediyorsanız öyle davranın, eşiniz de zamanla bu yersiz isteğinden vazgeçer😉

İyi de evlenince değişti dediğiniz kısım siz değil eşiniz. Dolayısıyla ilgilenmek istiyorsa ilgilensin, siz engel değilsiniz. Herkesin de kendi durumu neyi gerektiriyorsa o kimi zaman sık sık gidilir. Kimi zaman ara uzatılır. Rutine oturtmak bana mantıklı gelmiyor.

Bir de yapınız gereği telefonla konuşmaktan çok hoşlanmıyorsanız neden arayasınız ki? Neden zorlayasınız ki kendinizi. Hani bazı aile yapıları vardır çok içli dışlı sizden de bekler kendi de yapar orada da bir ortak nokta bulunur.
Bunlar aşırı ıclı dıslı. Ama fazlası benı boguyor sıkılıyorum. Yanı üst üste 2gun gorussem bır ay gorusmek ıstemem. Genelde eşimi annesı arıyor. Hemen hemen hergun arar.Eşime git ben olmasada aılene dıyorum. Sen sız gıtmem bız evlıyız dıyor. Bende bunu anlamıyorum. Yapışık ikiz gıbı olalım ıstıyor. Mesela kardesımle gıt kafeye takılın dıyorum, illa sende gel dıyor. Tek yollasam 1 saat sonra eve gelıyor

Kendi ailenize gitme sıklığınız yada annenizin size gelme sıklığı nedir
Şöyle mesela bır hafta benım anneme gıttıysek bır hafta onun annesıne gıdıyoruz. Normalde 2haftada bır gıderdık aılelere.Tabı herkes Kendı ailesıne ıstedıgı kadar gıdebılır

Annesini alın karşınıza " Size buyugumuz olarak çok saygı duyuyoruz aynı saygıyı sizden de bekliyorum. Biz aile kurduk illa ki sizin de dahil olacaginiz planlarımız da olacak o zaman haberiniz olur zaten lütfen bir anlayış gösterin. Böyle olmaz illa olacak derseniz hemen gidip nüfus islemlerine baslayalim çocuğumuz olun o zaman hiç ayrılmayız!!! "
Aslında gecenlerde emrıvakıyı sevmedıgımı söyledım.Annesı degısmez ama gene aynı.Kadının huyu bu. Bende o cagırınca degıl kendım ıstedıgım de gıdıyorum

Şöyle mesela bır hafta benım anneme gıttıysek bır hafta onun annesıne gıdıyoruz. Normalde 2haftada bır gıderdık aılelere.Tabı herkes Kendı ailesıne ıstedıgı kadar gıdebılır
Siz eşinizle haftada bir birlikte gidiyorsunuz. Tek başınızada sürekli annenizle iç içeyseniz o yüzden alınmıştır eşiniz.

Sakin alıştırma sonu gelmez
Sürekli beklenti içinde olurlar
Sanki ben kizlariyim
Kızları arasin.
İşte kızları yok. 2ogulları var. Ve evlatlarına cok duskunler. Yok alıstırmıycam kesınlıkle. Insallah bu mesafeye alısıp sitem etmeyı keserler

Ilk evlendigimde her hafta esimin ailesini arardim.hamile kaldim sonrasinda gordum beni hic umursamadiklarini.artik ozel bi durum olmadikca asla aramiyorum.aramizda sorun yok yan yana gelince iyiyiz ama aramiyorum.esimden de boyle istegim yok ailemle ilgilen diye.

sorunuzun yanıtını biliyorsunuz. böyle konularda bu adamların ağzını açtırmayın. siz de ağaç kovuğundan çıkmadınız neticede. o sizin ananızı babanızı arayıp ziyarete gidiyor mu

Baskı gibi degil de böyle olması gerektiğini söylüyor.
Öyle bi gereklilik yok. Ben eşimin ailesini sık sık ararım ama eşim pek aramaz benim ailemi. Ben içimden geldiği için yapıyorum karşı taraf bana bu yakınlığı verdiği için. Benim ailem de eşime yakınlık gösterir ama eşim biraz daha soğuktur . Ben yine de ona bu tip bir şey söylemiyorum aile ilişkilerimiz de gayet iyi

Sahte bir samimiyet olmasındansa saygılı bir mesafe olması daha güzel .arkadaşlara katılıyorum daha sık arasan hafta da bir gitsen neden her gün aramıyor daha sık gelmiyor derler insanoğlu memnun etmek zordur ailesi Fe olsa saygını bozmadığın sürece sınırlarını korumalısın .ben ailesiyle tatile gittim sesim çıkmadı babası bana bize tatilde soğuk davrandın dedi ben şok 😬yani demem p ki ne yaparsan yap kimse madalya takmıyor çizgini koru boşver istedikleri gibi bir gelin olmayıver

Tüm aileler mi böyle bilmiyorum. Eşimde diyor ki ınsanlar evlatları torunları gelsın gitsin istıyor dıyor
O laflar eşinin değil ailesnin lafları. Genel olarak böyleler ya eşimin aileside aynı eli ver kolum gidiyor. Yeni evliliktende kaynaklanıyor aman diyim dönmeyin kararınızdan. Kaynanamlar alt katta haftaiçi uğramam bile çıkarken haftasonu davet ederler gideriz. İlk zamanlar istedilerki hep orda olalım ay bikere burda yatın dedi. Evimiz var bizim dedim. Köye gitti aramadım 1 hafta laf soktu anneme beni kötüledi eşimede kötülemiş olmalıki neden aramadın demesede annen laf soktu dediğimde hadi ya aramamışmıydın normalde bilirsin böyle şeyleri dedi. Aile lafları bunlar onlar dolduruyor dik başlılık yapın boşverin

Tabi başka işimiz, gücümüz yok zaten bebek gibi yetiştirdikleri oğulcuklarına ilgi gösterdikten sonra birde kendilerine gösterelim. Ama bize kimse ilginin zerresini göstermesin. Çünkü hep onlar önemli hep onlar özel.

Bana daha 1 kez bile annemi aradın mı diye soramadı siz nasıl izin veriyorsunuz böyle emrivakilere?

Başta uyarın şu danaları sen benim aileme nasıl olursan bende senin ailene öyle olurum. Bu kadar basit. Kendisi zaman bulamıyorum bahanesine sığınmasın. Kimse karşı aileyi bu kadar sık vıc vıc aramaz. Aramamalıda zaten. Kesin göbek bağlarınızı artık yeterince büyümediniz mi?

Eşim dün diyor ki ailesi ilgi bekliyormuş. İlgilenmem gerekmiş. Ben dedim ki onların evladı sensin senin ilgilenmen gerek. Korona bu kadar yüksek degilken 2 haftada bir giderdik.Haftada bir de ailesini arıyorum. Saygısızlık falan yapmıyorum. Tabiki bunlar eşime yetmiyor. İstiyor ki en az haftada bir onlara gidelim, en az 2 günde bir konuşayım, böyle vıcık vıcık olayım istiyor. Ama başlarda ben yakın olmanın beraberinde bazı sıkıntıları getirdiği için daha mesafeliyim. Dün eşim şunu da söylüyor.Annesini 2gün aramasa annesi arayıp bizi unuttun evlenince diyormuş.
Sizlere sorum şu. Ailelerle benimde ilgilenmem gerek mi? Ki yapı olarak ilgiyi sevmem sıkılırım.Bu mesafe de olmam iyi mi sizce.Bu arada eşim annemi haftada bir falan en fazla arar. Bahanesi de aklıma mı geliyor,ben çalışıyorum.
Haftada bir gün ararsınız yeterli ..daha fazlasına acil bı durum veya hastalık vs olmadıkça gerek yok..bu konuda eşiniz de sizi mecbur tutamaz

Peki açmayınca aradım açmadım derse ne diyorsunuz. Benım ıcın haftada bır aramak gayet makul.Eşim de umarım alısır zamanla. Tabi ki aılesının de alısması gerek.
Hem sizede bağlı abimler ayrı şehirde yengem bayılır annemi aramaya güler dedikodu falan yapar görüntülüde arar babama resimde atar. Aynı şekilde annemde arar yengemi kızım napıyorsun nasılsın diye ama hiç ısrar etmedi yani içinden gelir yengemin.

Tabi başka işimiz, gücümüz yok zaten bebek gibi yetiştirdikleri oğulcuklarına ilgi gösterdikten sonra birde kendilerine gösterelim. Ama bize kimse ilginin zerresini göstermesin. Çünkü hep onlar önemli hep onlar özel.

Bana daha 1 kez bile annemi aradın mı diye soramadı siz nasıl izin veriyorsunuz böyle emrivakilere?

Başta uyarın şu danaları sen benim aileme nasıl olursan bende senin ailene öyle olurum. Bu kadar basit. Kendisi zaman bulamıyorum bahanesine sığınmasın. Kimse karşı aileyi bu kadar sık vıc vıc aramaz. Aramamalıda zaten. Kesin göbek bağlarınızı artık yeterince büyümediniz mi?
Ailesine çok düşkün. İlk zamanlara göre daha iyi. Ben hayır demesem onlardan çıkmazdık.İstedigi kadar söylensin haftada 1den fazla gerekmedikçe aramayacagım. Sonra insanın görevi oluyor. Annemle en son ne zaman konustum hatırlamıyorum ben.Annem hıc sıtem etmez bana aramasamda ama onun aılesı cok beklenti ıcınde.

Back
X