- 3 Eylül 2010
- 1.173
- 2.783
- 333
- Konu Sahibi sstsessizol
-
pardon da 6 yilda basaramamak sadece benden mi kaynaklandi saniyorsunuz??
yeri gelde tum turkiyede toplamda 2 kisi atandigi oldu bolumumden.
bu mu idealist olmamak? Bu mu emek vermemek?
aldigim en dusuk puan 83.
neyin idealist olamayisi?
Avrupada mi yasiyoruz.
Turkiye burasi.
Her bolum lay lay lom atanmiyor.
Para kısmına katılmıyorum . Yani pek çok insan evine giren parayı beğenmiyor hep daha iyi şartlar için uğraşıyor , bu esnada çocuk büyüyor bakıcıda veya kreşte vs ..Hem zaman hem para hem bilinçli bir anne baba lazım çocuk büyütmek için.
Yani istediğin o ki burada sana destek olalım, ama nasıl sistemi kotuleyerek ah kötü KPSS ah lanet ÖSYM diyelim. Birkaç parça tanidiklarimizin eşin dostun atanma atanamama hikayelerini anlatalım böyle böyle seni teselli edelim...
Pardon ben bunu yapamayacağım, yahu zaten kpssden puan alıp öğretmen olacaksın neyini abartirsiniz bu kadar idealmis...
Yeterli puanı alamadım, 6 yıldır memur olamadım ama çocuk da istiyorum karar veremiyorum falan yazsana.
Yani istediğin o ki burada sana destek olalım, ama nasıl sistemi kotuleyerek ah kötü KPSS ah lanet ÖSYM diyelim. Birkaç parça tanidiklarimizin eşin dostun atanma atanamama hikayelerini anlatalım böyle böyle seni teselli edelim...
Para kısmına katılmıyorum . Yani pek çok insan evine giren parayı beğenmiyor hep daha iyi şartlar için uğraşıyor , bu esnada çocuk büyüyor bakıcıda veya kreşte vs ..
evimize giren paraya razı olsak, ona göre davransak .. çocuğumuzda bizden mahrum kalmasa ..
Bilinçli değilse bari para kazansın diyorsunuz yani ..Bilinçli bir anneyle büyüyemiyorsa bakıcı kreş daha iyidir. Kendi parasını kazanan kocasının eline bakmayan bir kadın daha iyi çocuk yetiştirir bence. Ben annemden mahrum kalmadım da ne oldu? Şuan önemli bir sıkıntım olduğunda anneme anlatsam mı diye şüpheye düşüyorsam annem aynı evin içinde bana uzak olmuştur. Mesele demek ki bu değil.
Bu arada bende çalışıyordum , bebeğimden dolayı iş hayatıma ara verdim . Çocuk eğitimine dair o kadar çok kitap okudum ki, şimdi yazmaya başladım hatta :)Bilinçli bir anneyle büyüyemiyorsa bakıcı kreş daha iyidir. Kendi parasını kazanan kocasının eline bakmayan bir kadın daha iyi çocuk yetiştirir bence. Ben annemden mahrum kalmadım da ne oldu? Şuan önemli bir sıkıntım olduğunda anneme anlatsam mı diye şüpheye düşüyorsam annem aynı evin içinde bana uzak olmuştur. Mesele demek ki bu değil.
Bilinçli değilse bari para kazansın diyorsunuz yani ..
bence bilinçlensin , artık buna dair pek çok eğitim var , seminerler kitaplar var ..
Okumayan bir anne düşünemiyorum zaten ben .
Bu arada bende çalışıyordum , bebeğimden dolayı iş hayatıma ara verdim . Çocuk eğitimine dair o kadar çok kitap okudum ki, şimdi yazmaya başladım hatta :)
Anne olmak en değerli meslektir .. cenneti ayaklarının altına serecek kadar
Bu kadar sinirlenecek bir şey yok. Genel olarak insanların bir şeyleri bu kadar abartmasina gıcık oluyorum diyelim.
Memur olunca "kariyer yaptım" diyenler gibi, iki matematik Türkçe çözüp atanmayi kendine "ideal" edinenler gibi, kpssden 83 almayı çok büyük başarı görenler gibi... Komik geliyor bu tarz insanlar bana gıcık oluyorum :)
Bu kadar sinirlenecek bir şey yok. Genel olarak insanların bir şeyleri bu kadar abartmasina gıcık oluyorum diyelim.
Memur olunca "kariyer yaptım" diyenler gibi, iki matematik Türkçe çözüp atanmayi kendine "ideal" edinenler gibi, kpssden 83 almayı çok büyük başarı görenler gibi... Komik geliyor bu tarz insanlar bana gıcık oluyorum :)
Ne mantikli bir adam:)Kizlar herkese selam olsun
3 yillik evliyim. Lisans mezunu ev hanimiyim. Evlilikteki ilk 2 yilimi kpssye, kurslara, sinavlara verdim. Bu yil biraktim ara verdim her seye.
Bebek istiyorum ama esim ne zaman ki kararini verdin, biraktin bu sinav islerini, kafan rahat etti, iste o zaman dusuncez dediHamileligini stressiz yasamani istiyorum, bebek dogduktan sonra da ugrasmani istemiyorum hicbir seyle, sadece bebege odaklanmani istiyorum dedi.
Kisacasi benim secim yapmami istedi.
Ya atanma ideallerim,
Ya bebek ideallerim...
???
Eee simdi ne olacak?
Sizce hangisi daha oncelikli ve onemli?
Ne mantikli bir adam:)
Eşiniz haklı.Karar size kalmış. Enine boyuna düşünmek gerek. Ama o kadar uzun süredir deniyorsanız biraz ara vermek ve bir bebek iyi gelir :) Ama gerçekten istiyorsanız ve maddi durumunuz iyiyse düşünün çünkü gerçekten bebek bakımı zor dünyanın en güzel duygusu ama bence kpss den daha zor :) Hamilelikte stressiz huzurlu geçirmeniz için sınavı düşünmemeniz gerekir. Ama bence yine bırakmayın yani olmaz amaaan diye kendinizi rahat bırakın ama çalışın ve girin sınava belki melek şansla gelir size :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?