Eş / İdealler / Bebek ?

Yani istediğin o ki burada sana destek olalım, ama nasıl sistemi kotuleyerek ah kötü KPSS ah lanet ÖSYM diyelim. Birkaç parça tanidiklarimizin eşin dostun atanma atanamama hikayelerini anlatalım böyle böyle seni teselli edelim...

Pardon ben bunu yapamayacağım, yahu zaten kpssden puan alıp öğretmen olacaksın neyini abartirsiniz bu kadar idealmis...

Yeterli puanı alamadım, 6 yıldır memur olamadım ama çocuk da istiyorum karar veremiyorum falan yazsana.

Hem zaman hem para hem bilinçli bir anne baba lazım çocuk büyütmek için.
Para kısmına katılmıyorum . Yani pek çok insan evine giren parayı beğenmiyor hep daha iyi şartlar için uğraşıyor , bu esnada çocuk büyüyor bakıcıda veya kreşte vs ..
evimize giren paraya razı olsak, ona göre davransak .. çocuğumuzda bizden mahrum kalmasa ..

ya sizin derdiniz ne? Okuduklarinizi anlamak gibi bir sorununuz mu var? Ben zaten ah sistem kotu motu demiyorum. Siz bana laf sokunca ben de durumu anlattim. Konu girisimi okursaniz zaten anlarsiniz derdimin ne oldugunu. Tabi anlama kabiliyetiniz varsa.

Ya Allah askina benim yazdiklarimin neresinden boyle bir istek icinde oldugumu anladiniz gercekten cok merak ettim??? bakis aciniz nasil acaba??

BEN ACİK VE NET SEKİLDE İCİNDE BULUNDUGUM İKİLEMDEN BAHSETTİM.

NE SİZDEN BİRİLERİNİ ORNEK VERMENİZİ BEKLEDİM, NE DE SİSTEMİ KOTULEMENİZİ.

Bu kadar sinirlenecek bir şey yok. Genel olarak insanların bir şeyleri bu kadar abartmasina gıcık oluyorum diyelim.

Memur olunca "kariyer yaptım" diyenler gibi, iki matematik Türkçe çözüp atanmayi kendine "ideal" edinenler gibi, kpssden 83 almayı çok büyük başarı görenler gibi... Komik geliyor bu tarz insanlar bana gıcık oluyorum :)

Bilinçli bir anneyle büyüyemiyorsa bakıcı kreş daha iyidir. Kendi parasını kazanan kocasının eline bakmayan bir kadın daha iyi çocuk yetiştirir bence. Ben annemden mahrum kalmadım da ne oldu? Şuan önemli bir sıkıntım olduğunda anneme anlatsam mı diye şüpheye düşüyorsam annem aynı evin içinde bana uzak olmuştur. Mesele demek ki bu değil.

Bilinçli değilse bari para kazansın diyorsunuz yani ..
bence bilinçlensin , artık buna dair pek çok eğitim var , seminerler kitaplar var ..
Okumayan bir anne düşünemiyorum zaten ben .

Bu arada bende çalışıyordum , bebeğimden dolayı iş hayatıma ara verdim . Çocuk eğitimine dair o kadar çok kitap okudum ki, şimdi yazmaya başladım hatta :)
Anne olmak en değerli meslektir .. cenneti ayaklarının altına serecek kadar

Bilinçli değilse bari para kazansın diyorsunuz yani ..
bence bilinçlensin , artık buna dair pek çok eğitim var , seminerler kitaplar var ..
Okumayan bir anne düşünemiyorum zaten ben .

O manada demedim. Kendi hayatının sorumluluğu alan bilinçli bir kadın. Kendi hayatını kocasının parasıyla kazanmayam bir kadın. Valla her kadın çalışmalı bu devirdi. Aksi çok komik. Sonra "işim gücüm yok nasıl boşanayım" diyorlar. Erkekler de çalışan kadına daha çok saygı duyuyorlar çünkü biliyorlar ona muhtaç değil.

Anne olmak meslek değildir.

Bende çok uzun zaman kpss diye direttim.2010 ilk girdiğim sınavımdı.Şuan kopya yüzünden yargılananlar olmasa memurdum.Umutlarıma hayallerime sebep oldular.Ondan sonraki denemelerimde hüsrandı.Hep kıl payı kaçtı bişiler..
Anladımki bazen nasipte olmayınca olmuyo be arkadaşım.Kendini bu kadarda harap etmeye değmio..Bende sen gibi çok üzüldüm çok hırpaladm kendimi..Şuan ara verdim işe güce kızımla ilgileniyorum ve şükrediyorum bugünüme.Allah elbet bizede açar bi kapı..Etrafıma bakıyorum çalışanlarda çok mutlu diil.Bakış açısı herşey..Ayrıca isteyince çocuklada başarılır bişeyler.Çocuk asla engel değil..

sen gicik oluyorsun diye, karsindakini de gicik etmeye hakkin yok.

bende senin gibi baskalarinin hayallerini kucumseyenleri, dusuncelerini hor gorenlere, kendisiyle ayni dusunmuyoruz diye kirici konusanlara cok gicik oluyorum.

napicaz simdi? sabaha kadar birbirimize mi sayalim burda, birbirimize aykiriyiz diye?

Ne mantikli bir adam:)

Eşiniz haklı.Karar size kalmış. Enine boyuna düşünmek gerek. Ama o kadar uzun süredir deniyorsanız biraz ara vermek ve bir bebek iyi gelir :) Ama gerçekten istiyorsanız ve maddi durumunuz iyiyse düşünün çünkü gerçekten bebek bakımı zor dünyanın en güzel duygusu ama bence kpss den daha zor :) Hamilelikte stressiz huzurlu geçirmeniz için sınavı düşünmemeniz gerekir. Ama bence yine bırakmayın yani olmaz amaaan diye kendinizi rahat bırakın ama çalışın ve girin sınava belki melek şansla gelir size :)

Ne mantikli bir adam:)

cok tesekkur ederim ikinize de ince ve anlayisli yorumlariniz icin

Canım benim ablam da senin gibi evlenince sınavlara hazırlandı. Evliliğinin 3. Yılında atandı atandığında hamileydi. Şu an 36 yaşında iki çocuğu var öğretmen. İkinci çocuğu 2,5 yaşında. Yani neden bunları yazıyorum geç değil çocuk için. İş sahibi olunca rahatlıkla çocuk yaparsın ama çocuk sahibi olunca kariyerin ile ilgili ideallerini rahatlıkla gerçekleştiremeyenikirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…