Eş ile eğlenememek

whispersOFhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2020
333
448
53
36
Çok merak ediyorum aranızda eşi ile birlikte eğlenebilen var mı yoksa biz mi anormaliz ?

2012’den beri birlikteyiz. Eğlendiğimiz anlar parmakla sayılacak kadar az. Eğlenmek derken neyden bahsettiğimi de aktarayım: böyle kahve içerken ya da sohbet ederken ya da film izlerken geçirdiğiniz keyifli, huzurlu anlardan bahsetmiyorum. Gülmenizi kontrol edemediğiniz, kahkahalar attığınız veya yüzünüzden şapşal bir gülüşün eksilmediği, içinizden durduramadığınız dans etme hissinin geldiği, zıplayarak yürüdüğünüz anlardan bahsediyorum. Bilmem anlatabildim mi.
Ben bu aralar bunun eksikliğini ve özlemini çok hissediyorum. Biraz önce bu konuyu konuştuk. En son eğlendiğimiz anları hatırlamaya çalıştık. En son 2018’de tesadüfen Amsterdam’da denk geldiğiniz bir festivalde böyle eğlenmiştik. 2019’da da Çeşme’de gittiğimiz bir plajda bir duba üzerinde kahkahalarla eğlenmiştik. Üzerine konuştuk Ama ben hiç böyle bir adam olmadım ve şu an bunun eksikliğini hissetmiyorum dedi. Ben de ‘bu eğlenmeyeceğimiz anlamına gelmez’ dedim. Zaten ülke olarak kasvetli, huzursuz, üzüntülü süreçler yaşadık. Ne zaman en son kahkaha attığımı unuttum resmen. Ömür geçiyor. Gerçekten eksikliğini hissediyorum bu konunun. Özellikle çocuktan sonra bu tarz eğlence anlayışımız çok çok azaldı. Merak ediyorum, sadece biz mi böyleyiz? Bu konuda aranızda bir şeyler yapan bir formülü olan var mı?

Konu bitti ama biraz daha içimi dökeyim. Yani bakıyorum bazı çiftler ortak zevkleri var, konser va takip edip gidiyorlar. Bizimkinin hiç öyle tutkusu hevesi yok. Kaç yıldır söylediğim etkinlikler var, bir tanesine gitmiş değiliz. Sen git, sen eğlen diyor olur mu öyle? Onunla eğlenemedikten sonra ne anlamı var ? Onun yeri ayrı, ben yine giderim ama ben onunla da eğlenmek istiyorum belki. Gerçekten bilmiyorum, normali mi bu, benim beklentim mi fazla, gençlik özlemi mi çekiyorum işin içinden çıkamadım.

İlişkiniz monotonlaşmış hareketli ve eğlenceli hale getirmek için de her iki tarafın isteği olmalı tek sizin çabanızla birsey olmaz

Ee bu zamana kadar nasıl evli kaldınız?Beraber birşey yapmaz misiniz ?

Ee bu zamana kadar nasıl evli kaldınız?Beraber birşey yapmaz misiniz ?
Beraber çok şey yapıyoruz ama eğlenmiyoruz. Arabaya atlatıp 8 ülke gezmişliğimiz bile oldu ama eğlenme kısmı hep eksik. Yukarıdaki yoruma katılıyorum, ilişki monotonlaşması… Bu nasıl aşılır bilmiyorum

Biz eğleniyoruz ama sizin anlattığınız gibi gözlerinizden yaşlar gelene kadar tepinerek gülerek dans etmek insanın hergün yapacağı bir şey değil. Yani enderdir o anlar diye düşünüyorum normalde de. Hele bu ortamda valla uzun süredir ben de eğlenemedim.
Eşimle birlikte olmazsa anlamı yok diye düşünmeyin, siz gidin gitmek istediğiniz etkinliklere. Zevkleriniz illa ki aynı olmak zorunda değil. Sonra birbirinize yaptıklarınız anlatırken de eğlenebilirsiniz. İlla birlikte yapacağız diye birinizin hoşlanmadığı bir etkinliğe birlikte gitmekten daha eğlenceli olabilir.

Yani ben de eşimle inanilmaz güzel zamanlar geçiririm, kahve içip sohbet etmek, şarap sofrasi kurmak, sarhoş olup onun sirtina atlamaya çalışmak, film izlemek, kitap okumak, kamp yapmak vb vb... ama sizin dediğiniz sanki filmlerde yeni tanışan çiftlerin kafası güzelken girdiği haller gibi... çiftler sürekli kahkahalarla gülüp, sürekli 70ler türk filmlerindeki gibi çılgınca dans edemezler ki, çok deli deli değil mi sizin için de? Yaş ilerledikçe gençken yaşanılanlar yaşanılamıyor bence, bunu da doğal bir akış olarak görüyorum ben.

şimdi yazdıklarınızın özeti şu, eşimle keyifli huzurlu zaman geçiriyorum fakat çocuk olduktan sonra eğlence anlayışımız azaldı, artık böyle çok eğlendiğimizi düşünmüyorum. ben yeni bir şeyler sunuyorum eşim pek oralı olmuyor memnun olduğunu söylüyor. özet bu.

bana kalırsa zaten bi ilişkinin monotona bağlamasına sebep olan şey de bu. buna fırsat vermemek gerektiğini düşünüyorum ama işte hayatın dinamikleri, çocuk , yaşantılar vs derken insanlar bir şeyleri ya unutuyor ya erteliyor. sonra zaman geçip bir gün niye böyle oldu diyor insan. yani bence bir ihtiyaç gibi o şimdi arzuladıgınız şeyi kaybetmemek için çabalamak gerekiyor sanırım. kast ettiğim şey neşeli olmak , hala çocuk gibi olabilmek ! kaç yaşına gelirseniz gelin içinizde bir çocuk da var bir genç de var. isterseniz yağmur yağarken dışarı çıkar deliler gibi ıslanıp dans edip eve gelince sevişebilirsiniz hasta olmayı düşünmeden :) annem 40larında da 50lelerinde de bazen öyle espriler yapar öyle çocuklaşırdı ki, ona bayılırdım. bunun yaşla ilgili olmadıgını bilirdim o yüzden söylüyorum yaşın önemi yok.

konuya gelirsek sizin istekleriniz normal geldi bana. eşinizin boşvermemesi gerektiğini hatta mümkünse bu durumu ciddiye alıp bi şeyler yapmanız gerektiğini düşünüyorum. farklı bir şeyler yapmak gibi. biraz çılgın olmak , yeniliklere açık olmak , sonunu düşünmeden hareket etmek sürekli değilse de bazen olabilir , gezmek konserlere gitmek yeni yerler görmek belki bir dağ doğa yürüyüşü , tonla şey sayabilirim. zihniniz özellikle eşinizle birlikte yeni şeyler deneyimlemeye devam ederse bundan keyif almaması imkansız bence :) zaten insanlarda eğlenmek için bunları yapmaz mı ya da alkol falan alır.
ama her şeyden önce sadece sizin değil eşinizin de bunun önemli oldugunun farkına varması gerekiyor. hayat kısa , cidden eğlenmeyi hak ediyorsunuz. ve eminim keyifli huzurlu zaman geçirdiğiniz eşinizle eğlenmenin en iyisini hak ediyosunuz :)

Bizde eşimle ne aynı film tarzlarından hoşlanırız. İlgi alanlarımız falan da çok farklı. Ama ben hep gülerim kahve yaparken bile dans ederim eğlenirim yani. Gülmek bence bulaşıcı bişey. Ve üstelik yeni çocuğumuz oldu daha. Başlardan hep birlikte bişeyler yapmak isterdim bende. Baktım istemekle olmuyor. Evde yaptığım rutin şeyleri keyifli hale getirdim. Ama tabi bi insan da iki olmaz

O, kontrolsüz hoyrat bir eğlence sanki..
Tepinilerek,bayilana kadar gülerek eğlenilecek yaşlar daha erken zamanlar bence.
Evlenince herşey biraz daha oturuyor.
Bu demek değil ki evlilikte böyle şeyler yaşanmaz,elbette ki yaşanır ancak çok sık olmaz hemde sizin dediğiniz düzey kadar abartılı olmayabilir.
Gençliğinize özlem duyuyor olabilir misiniz ?
Ayrıca kocanızin fıtratında yokmus.
Bu sonradan ogrenilebilecek bi sey degil,sürekli birinin çok egleniyormus gibi yapması da pek sağlıklı değil.
Bana durumunuz normal geldi.

Eşimin doğum gününden önce çok ağır hastalandım. 2 hafta yatakta kaldım yemek yiyemedim, yapamadım dahi, bu yüzden kutlayamadık ve erteledik bugüne diye. Bugün bi gidelim dedi bi gitmeyelim dedi, ben seninkini kutlayamadım doğru düzgün benimkini kutlamayalım boş verelim dedi. Halbuki ben aylardır iş ve ev arasında mekik dokumuşken çok bunaldığımı da söyledim geçen. Bu yüzden bugün büyük bir kavga ettik. 8,5 yıldır tanışıyoruz, 6,5 yıldır evliyiz. Eşim boğa burcu olduğundan sanırım böyle benim zorlamam ile anca dışarı çıkarız ya da aktivitelere katılıyoruz. Bu yıl bu sebepten bir kaç kez büyük kavga ettik artık benim zorlamam ile oluyor her şey diye. Çok yoruldum.

Eğleniyoruz sohbet muhabbet ederken gezerken eğleniyorum kocamla. Arkadaş aramıyorum o yanımdayken ama bende dans eden bi tip değilim o yüzden o şekilde eğlenmiyorum. Herkesin eğlence anlayışı farklıdır bence

Her evlilikte monotonluk az biraz oluyor. İlk tanıstıgındaki heyecan nerde yanında gaz çıkaran adam nerde
Erkekler zaten rutine bindiriyor hemen herseyi. Sende alışırsan devam ediyorsun aynı şekil. Yoksa hergün kavga et dur

Bence en azından bir tarafın biraz uçuk olması lazım komik biraz saçmalayan,mesela ben öyleyim 10 yıldır evliyiz eşim daha soğuktu ama bana baka baka oda bana benzedi çok güleriz her ortamda eğleniriz çok şükür,demek istediğim acaba karakterleriniz mi soğuk biraz ondan olabilir mi

9 senedir birlikteyiz eşimle, yani ne demek istediğinizi çok iyi anladım çünkü tam olarak o şekilde eğleniyoruz. Sonra şöyle uzunca düşündüm de ben bütün sevgililerimle böyleymişim, ağır adam da olsa şebek de olsa hep böyleymişim ve onları da kendime uydurmuşum sanırım. Sadece eşinizden değil sizden de olabilir mi acaba diye aklıma geldi. Biraz siz canlansaniz size uyar belki? Yalnız bizim çocuk yok ve bence bu büyük bir etmen
Tavsiyem akşamları 1 tane komik podcast dinleyip üstüne konuşmak. Başlangıç için güzel olabilir

Eğlenmesem evliliğe devam edemezdim sanırım. Bu ama tamamen benim yapımdan dolayı olan bir şey. Etrafta bakıyorum kimse eğlenmiyor,öylesine zorunluluktan devam ediyorlar birlikte.

Bir ara biz de değişik bir dönemden geçtik eşimle,tatsız tuzsuz bir birlikteliğe dönüşmüştük. O zaman ayrılmayı düşündüm. Bir gün kendiliğinden düzeldi her şey,belki sizinki de öyledir.

Herkesin zevki farklı oluyor bizde uzun zamandır beraberiz veya zevkler evrimleşiyor . Biz şöyle çözdük o benim istediğim yere ben onun istediği yere gidiyoruz ayda 1 de olsa . Kalanı ortak zevkler . Şu an gerçi bebek var kanepede uyuyor eğlencenin ortasındayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…