Eş ile maddi konular

Biz giderleri bolusmustuk. O ev kredisini ve ft oduyordu. Bende alisverislerimizi oduyordum. Kimde ne kaldiysa onu giysi, disarida yeme icmeye harcıyorduk.
Sonra ben calismayi birakinca ex tum ft ve kredileri odedikten sonra kalan paradan bana veriyodu. maasli calisan olmadigi icin tahsilat yaptıkça paranin cogunu bana birakirdi

Calisan bir kadinin esinden "harclik" almasi his bir soylem degil bence, once bu durumu revize edin.

Sanırım benim har vurup harman savuracağımı düşünüyor kendince bize birikim yapıyor
İyi de sonuçta o parayı siz kazanıyorsunuz tamam ortak gider veya birikim için bir miktar destek olursunuz ama onun haricinde kalan paranızı istediğiniz gibi harcarsınız eşiniz bu konuda size karışamaz

Hayır, şahsi fikrim böyle olmaz. Her ilişkinin dinamikleri farklıdır tabii ki;ama bizde şöyle:

Bireysel hesaplarımız ve ortak hesabımız var. İkimiz de maaşlarımızdan ev için üstümüze düşen harcamayı veririz, sonra her ay birikim hesabımıza veya kasamız için bir miktar ayırırız, maaşlarımızdan geriye kalanlar bize kalır. Onu nasıl harcadığımıza karışmayız. Evli olsak da bireysellik olmalı.

Pasif gelirlerim var kira gibi, ona eşim karışmaz.

Bizde şöyle oluyor arttırdığım paramı kendi birikim hesabıma koyup eşimin bilgisi dışında biriktiriyorum. Ayrıca eşime paramın yetmediğini söyleyip ekstra para alıyorum. Bakıcı parasını ben ödüyorum, market harcamalarını ben yapıyorum. Bunun dışında ev giderine karışmıyorum. Yaklaşık bunların toplamına kadar gelen miktarı eşimden bir şekilde almış olup ona vereceğim parayı da biriktiriyorum şu an.
Şöyle ki bakıcı 3 alıyor market 2 tutuyor diyelim. Eşime diyorum ki param bitti. Dolar aldım bozmak istemiyorum fona yatırdım bozamam vs vs sen bana 7 yolla.

Eğer bana araba vs alacak olursak çıkarır koyarım ortaya.
Ama ben çok ders aldım bu konularda konum da var. Her şey ortak olayları geçtim. Çaktırmadan tatlış tatlış emikliyorum adamı.

Hayır böyle değil yani eğer gerekliyse kartı verirsiniz o rahatlığı sunarsınız sonuçta ikinizin parası ortak ama niye hepsini gönderiyorsunuz ki
Hepsini değil kendime istediğim kadar harçlık alıp kalanı ortak hesaba atıyorum ortak diyorum ama internet bankacılığı şifresini bile bilmiyorum

Belkide bilemem ama eşim benim sormama izin vermiyor araba almak için biriktiriyorum senin maasina asla dokunmuyorum ortak hesapta kalıyor diyor sadece

Bence ortak bir yerde olmalı ayrıca 2 yıldır adamdan yerken adamın zoruna gitmemiş iki ayda gözünüz açılmış onunki emek değil miydi para değil miydi bu tarz hesaplar hoş değil ya
Eşimin sordurmaması hesapları bana göstermemesi beni huzursuz ediyor eskiden ben çalişiyorum ben kazanıyorum sorma diyordu e ama şimdi ben de çalışiyorum ve onun bana verdiği harçlık ile benim ona verdiğim koca maaş kıyaslanamaz

Ama siz çalışmasanız da benim param demesi doğru değil ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…