Eş ile maddi konular

Benim parama dokunmadığını araba almak için biriktirdiğini söylüyor

Ben bu tip konularda paranin kimde biriktigini onemsemiyorum. Benim icin önemli olan sey tavir ve davranislar. Evin reisi benim, hesap soramazsin, ezik hissediyorum falan denmesinden hoslanmadim. Yolladiginiz para sizin bir aylık emeginizin karsiligi. Ne kadar biriktigini görmek calismak icin sizi motive eder.

Parayı gönderip hiçbirşeye karışamıyorsan,sana hiçbir bilgi vermiyorsa büyük sıkıntı var demektir.Size parayla ne yaptığını,ne kadar birikim olduğunu söylemeli.Her ay birlikte hesap yapıp karar vermelisiniz.Bu durumda isterse borsaya yatırır,kumar oynar,ailesine yağdırır,sizin haberiniz olmaz.Ben maaşımı kendim harcıyorum ve biriktiriyorum.Büyük bir şey alınacaksa birlikte birikimleri kullanıyoruz.Kendi kazandığın paranın kontrolünü ele alman gerekiyor,dünyanın bin türlü hali var.Kimseye gözü kapalı güvenmeyin.

Evet evlilikte ortak gelir bilinci ben çalışmadan önce de yoktu bu yüzden hamile halimle bel çürütüp aylarca ders çalıştım
Haklısınız maşallah atanmışsınız tebrik ederim,işte bazı eşler malesef böyle değişeceğini de sanmıyorum biz burda şöyle böyle diyoruz ama her insan da bir olmuyor ki anlaşmak istiyorsan bazı şeyleri görmezden geliyorsun

Size alınacak araba için birikim yapiyorsa siz biriktirin yani ne gerek var size yatan maaşı tutup ona atıp sonra bir daha size atılıp araba alınacak. Çok saçma geldi bana. Noterde araba sizin üstünüze olacaksa sizin hesaptan para çıkması lazım, arabayı da mı kendi üstüne yapacak?

Evet araba onun üstüne olacak ayrica bana güvenmiyor gereksiz harcarmışım

Niye kendisi ekonomist özgür demirtaş mı? havalara bak. Önümüzdeki ay maaşınızı alıp, kendinize altın alın. Madem reis o, karıcığının parasını yemesin. Biraz sürünsün.

Calismadiysa da evde yan gelip yatti mi konu sahibi ? Ne alakasi var

Bizde saglikciyiz esim ile.
Ortak faturalarin gideri bellidir. Benim hesapdan cekiliyor . O yuzden esim yarisini bana yollar. Geriye kalan maasi kendinin. Bende de oyle. Kalan maasimi sormaz etmez. Ay sonuna dogru sorariz birbirimize paran varmi diye. Yoksa kenardaki paraden aliriz

Yani sizdeki durumun tersi kalan Maas faturalar icin mi ? Eger degilse bence yollama hepsini.

Aylardir is bulamıyorum. Is bulunca yapacagim ilk is kendime para harcamak olacak. Siz ise kendinize harclik alip parayi esinize yolluyosunuz.
Hayatta ogrendigim bisey varsa oda fazla fedakarlığın asla tekdir edilmedigi, eğilmeye basladikca ustune basip kirmaya calistiklaridir. Esiniz bile olsa bu boyle.

Esimin maaşını eve çocuğa faturalara ayrıca küçuk bir kredi borcumuz var ona harcayıp ayı eksiyle kapatıyoruz benim maaşımı bir kenara atıp yokmuş gibi yaşiyoruz

Ortak hesap diyorsa o hesabı gerçekten de ortak hesaba çevirin ve internet bankacilik şifresi sizde de olsun. Bu dediğiniz ortak hesap değil eşiniz bu şekilde belirterek yumuşatıyor sadece. Bir ihtiyacınız olsa veya eşiniz ile ters dusseniz onhesaba erişiminiz yok. Bence güzelce söyleyin eskiden calismiyordum hesap senindin artik bende varım şimdi ortak yapalım diyim

Esimin maaşını eve çocuğa faturalara ayrıca küçuk bir kredi borcumuz var ona harcayıp ayı eksiyle kapatıyoruz benim maaşımı bir kenara atıp yokmuş gibi yaşiyoruz
Neden eksiye iniyorsunuz ?
Bence bozulacak bir durum yok ozaman. Evi birlikte gecindiriyorsunuz. Gerci bu kisinin bakis acisina gorede degisebiliyor.

Teşekkür ederim.. maalesef öyle
Ben de aynı durumdaydım hatta konu açmıştım.. 4-5 bin al kalan 25 bini ona atardım. Bizde borç vardı kredi borcu falan zaten ama sonra arada borsa ya falan yatırdığını görüyordum ben yapamıyordum mesela.. evin market yardımcı kadın bütün paraları onda birikecekmiş.. kadın yardımcı parasını bile bana vermek istemezdi. Sorunca da hesap sorma evin reisi benim maddi şeyler bana sorulur derdi.. para benim olunca onun , onun olunca yine onun.. biz mantığı yoktu. Ve beni suçlardı bencilsin vs diye

Bizim durumda bununla birebir aynı peki ne yaptınız?

Siz çalışıp kazanıyorsunuz o para sizin neden eşinize veriyorsunuz. Bence eşler arasında senin paran benim param mevzusu olmalı ortak giderler haricinde. Ama şunu eklemeden geçmek istemiyorum bu adamla ömür geçmez boşanmayı düşünmüyor musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…