• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ile maddi konular

Çoğu kişiye garip gelse de
Kazancım kendime .
Ama şöyle olsaydı; birlikte yemek yapmak
Evi süpürmek
Çamaşır katlamak
Bebek bakmak
Kısaca bir evde ne yapılması gerekiyorsa ortak yapılsaydı
Işte o zaman şartlar eşit olurdu ve her şey ortaklaşa olurdu.
O yüzden kazancım kendime.istedigimi yaparim

Şeffaf değil bir kuruşumu bile yollamazdım ben. Ne malum biriktirdiği, yarın bir gün boşanma olsa o paranın kuruşunu alamazsınız, miktarını bile bilmiyorsunuz.
Bekar mısınız ?.feminizm hep kocayı buluncaya kadar oluyor diyorlar ki bence de doğru.bakıyorsun kadın koyu feminist, evlenince yorumlar bir yumuşuyor bir yumuşuyor 😀😀. En sert yorumlar hep bekarlardan gelir.evliyseniz helal olsun.

Bekar mısınız ?.feminizm hep kocayı buluncaya kadar oluyor diyorlar ki bence de doğru.bakıyorsun kadın koyu feminist, evlenince yorumlar bir yumuşuyor bir yumuşuyor 😀😀. En sert yorumlar hep bekarlardan gelir.evliyseniz helal olsun.
Bunun evli bekar veya feminist olmakla bir ilgisi yok. Sonuçta kadın kendisi çalışıp kazanıyor kocanın o paraya dokunma hakkı yok.

Çoğu kişiye garip gelse de
Kazancım kendime .
Ama şöyle olsaydı; birlikte yemek yapmak
Evi süpürmek
Çamaşır katlamak
Bebek bakmak
Kısaca bir evde ne yapılması gerekiyorsa ortak yapılsaydı
Işte o zaman şartlar eşit olurdu ve her şey ortaklaşa olurdu.
O yüzden kazancım kendime.istedigimi yaparim
Zaten normal olan kadın yada fark etmez evli çiftlerin Kazancı sadece kendine olmalı

Evliyim çalışıyorum, evliliğimin ilk zamanları eşim o kadar tutumluydu ki aldığı her şeyi yazardı, adam ne kadar güvenilir dedim ve konu sahibi gibi maaşımı yolladım, ödemeleri yaptı harcadıklarını yine yazıyordu ben de sorun yok zannediyordum, sonra bir gün cüzdanında iddia oynadığına dair kağıt unutmuş neye uğradığımı şaşırdım, o gün bugündür onun maaşı kendine benim maaşım kendimedir. Kendim bu süreçte ev aldım almadan da mal ayrılığı sözleşmesi imzaladık noterden. Kendim yaşadığım için de bu konulara yazıyorum hiç kimse eşine yüzde yüz güvenmesin kendini güvenceye alsınlar

Kusura bakmayın evlilikte sadece gider ortaktır. Yoksa herkesin kazancı kendine evli çiftler arasında senin paran benim param mevzusu olmalı. Hayat arkadaşlığı olayını çok yanlış anlamışsınız.
Valla bende oyl düşünüyorum. Cogusey ortak olsa bile kadının elinde parası olmalı. Erkeginde evet ama kadının daha ayrı.

Herkese merhabalar kk üyeleri ben yeni atandım sağlıkçıyım eşimde sağlıkçı 2 yıllık evliyiz eşim maddi konulara bugüne kadar beni karıştırmazdı harçlığımı alır kenara çekilirdim ama artık benimde elim ekmek tutuyor şükür 2 aydır çalışıyorum şuan ki düzende kendime rahat davranabileceğim bir harçlık ayırıp kalan maaşı eşime gönderiyorum ama içten içe bu durum zoruma gidiyor çalışan hanımlar sizde durumlar nasil evlilikte gelir birliği nasıl olmalı sizce gereksiz mi bozuluyorum ?
Çok yanlış yapıyorsun, eşimle ben de memuruz eşim kendi maaşıyla kira ve tüm faturaları , evin her türlü ihtiyacını karşılar eğer yetmezse benden takviye alır, benim maaşım benim kartımda birikir ve altın alırız artan parayla , altınlar da benim insiyatifimde kasada , size tavsiyem eşinizi buna alıştırmayın, yoksa maaşınızın nereye gittiğini ve nasıl harcandığını bilmeden kendinizi yiye yiye yaşarsınız...

Desenize ay boyunca calisip parayi senin eline saymak icin atanmadim ben diye? Evin reisi
Ne demek ne sacma geri kfali dusunceler siz neden herseyi verdiniz hemen? Eviniz kirami atiyorum 5 bin verin onu gerisini gondermeyin ister birikim yaparsiniz ister harcarsiniz boyle herseyi teslim ederseniz calisip kazandiginiz onun ailesinede gidebilir ne demek sizin paranizin hesabini vermemek ozaman calismayin? Sacma sapan isler
Yemisim reisini :) Reis madem tum giderleri karsilasin. Yakisir mi reise, kadin parasi ile ev dondurmek. Reis gormesek ;)

11 yıllık evliyiz ilk maaşımı aldığımdan beri her ay kendime harçlık alır kalanını eşimin hesabına gönderirim hiç bir gidere karışmam bütün hesap kitabı o yapar ay sonunda şu kadar paramız kaldı şöyle değerlendirdim bunu aldım der hesabı da açıktır gösterir bana bir sıkıntı yaşamadık evimizi aldık çok şükür iki de çocuğumuz var bir şekilde yuvarlanıp gidiyoruz. Şöyle ki ben eşime güveniyorum parasının hesabını bilir lüzumsuz harcamaları yoktur o yüzden burda eş faktörü önemli
Ben daha evli değilim ama sizin gibi düşünüyorum. Azınlıkta kalmışız. Ne çok senin paran benim param yapan varmış şok oldum. Ne acayip kadınlar var ya. Ayrı gayrı yapılacaksa neden evlenilir ki?

Ben daha evli değilim ama sizin gibi düşünüyorum. Azınlıkta kalmışız. Ne çok senin paran benim param yapan varmış şok oldum. Ne acayip kadınlar var ya. Ayrı gayrı yapılacaksa neden evlenilir ki?
Neden olmasın ki ortak gider haricinde senin paran benim param mevzusu olmak zorunda. Sonuçta evlilik ömür boyu sürmüyor boşanma durumunda kadının elinde parası olmak zorunda. Evlilik herşey değil söz konusu maddiyat olunca evliliği biraz geri planda bırakmak lazım

Herkese merhabalar kk üyeleri ben yeni atandım sağlıkçıyım eşimde sağlıkçı 2 yıllık evliyiz eşim maddi konulara bugüne kadar beni karıştırmazdı harçlığımı alır kenara çekilirdim ama artık benimde elim ekmek tutuyor şükür 2 aydır çalışıyorum şuan ki düzende kendime rahat davranabileceğim bir harçlık ayırıp kalan maaşı eşime gönderiyorum ama içten içe bu durum zoruma gidiyor çalışan hanımlar sizde durumlar nasil evlilikte gelir birliği nasıl olmalı sizce gereksiz mi bozuluyorum ?
Ortak gelir gider hesaplanıp kalaniyla yatırım yapılacaksa yatırım harcama yapılacaksa harcama yapılır. Maaşı neden yollama gereği duyuyorsunuz minnetten dolayı mı ? Konuşarak halledebilirsiniz. Hayırlı olsun atamaniz.

Bu birazda insanın eşiyle alakalı benim yakın arkadaşım mesela ayrı hesap tutuyorlar çünkü güvenmiyor eşine oda haklı bişey diyemem illa ki böyle şöyle olmalı diye bir kural olmamalı her insan aynı değil her evlilik aynı değil

Konu sahibi aslında burda tartışacak pek bir şey yok balık baştan kokar demişler. Daha işinizde yeni iken bu adam maaşınız üzerinde karar veriyorsa ilerde neler yapar Allah bilir. Hazır ekonomik özgürlüğünüzü kazanmışken boşanın kurtulun

Bu birazda insanın eşiyle alakalı benim yakın arkadaşım mesela ayrı hesap tutuyorlar çünkü güvenmiyor eşine oda haklı bişey diyemem illa ki böyle şöyle olmalı diye bir kural olmamalı her insan aynı değil her evlilik aynı değil
Aslında doğru olan bu hem kadın için hem erkek için.

Evliyim çalışıyorum, evliliğimin ilk zamanları eşim o kadar tutumluydu ki aldığı her şeyi yazardı, adam ne kadar güvenilir dedim ve konu sahibi gibi maaşımı yolladım, ödemeleri yaptı harcadıklarını yine yazıyordu ben de sorun yok zannediyordum, sonra bir gün cüzdanında iddia oynadığına dair kağıt unutmuş neye uğradığımı şaşırdım, o gün bugündür onun maaşı kendine benim maaşım kendimedir. Kendim bu süreçte ev aldım almadan da mal ayrılığı sözleşmesi imzaladık noterden. Kendim yaşadığım için de bu konulara yazıyorum hiç kimse eşine yüzde yüz güvenmesin kendini güvenceye alsınlar
Güvenmediğiniz biri ile evli olmak zor olsa gerek. Böyle hesaplara girmek de aynı şekilde.
Keşke kolay yolu seçip boşansaydınız.
Ya da boşanma kısmı mı zor geldi size

Maaş kartınızı eşinize vermeniz tuhaf gerçekten çünkü evi kadın çekip çevirir
Esinizde size karşı güven problemi falanmi var acaba kartinizi neden almış anlayamadım orasını

İkimiz de kendi maaşımızı harcarız. Faturalar eşimde, mutfak bende. Onun dışında herkesin parası kendine

Maaş kartınızı eşinize vermeniz tuhaf gerçekten çünkü evi kadın çekip çevirir
Esinizde size karşı güven problemi falanmi var acaba kartinizi neden almış anlayamadım orasını
Güven problemi oluşturacak bir durum yok aslında sonuçta konu sahibinin maaş kartını alması büyük saygısızlık

Back
X