Eş ile trafik problemi

balimkitty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2023
316
1.003
33
28
Herkese selamlar,

Hanımlar 2.5 seneye yakın evliyim. Büyük şehirde yaşıyorum ve son zamanlarda trafik felaket şekilde arttı. Her sabah eşimle beraber çıkıyoruz beni işe bırakıp kendi işine geçiyor, akşamları da yine aynı şekilde dönüyoruz ama trafikte eşimi tanıyamıyorum. Arabalara yol vermemek uğruna kaza yapmayı göze alıyor neredeyse. Hele de sinyal vermeden birisi önüne kırdıysa ardı ardına selektör, korna...

Arabada o kadar kasıyorum ki kendimi geçen ay bağırdım, ağladım. Yapma, biraz sakin kullan 5 dk geç gidelim, herkes silah, bıçak taşıyor artık, birisi inecek arabadan olan olacak diyorum, tamam aşkım haklısın, özür dilerim diyor. 1 ay sakin kullanıyor sonra yeniden aynısı. Bu sabah da yine benzer bir durum yaşadık iş yerime gelene kadar konuşmadım ve indim. Nasıl davranmam lazım hanımlar nasıl çözebilirim bu konuyu ?

(Bu arada ehliyetim var, eşimin de servis imkanı var ama sabah trafiğinde tek başıma kullanmaya cesaretim yok açıkçası. Bazı sabahlar ben kullanıyorum eşim uyuyor yanımda ama genelde baya geç kalıyoruz acemi olduğum için )

(Daha iyi yorumlamanız için bir not daha: eşimin normalde sinir problemi yok ama çok sabırsız ve hareketli, onu çok seviyorum, onun da beni çok sevdiğini bilirken nasıl benim bu kadar kendimi kastığımı, gerildiğimi bile bile aynı şeyi yaptığını anlayamıyorum. Bu konu dışında evliliğimizde tartıştığımız konu da yok. )

Yaptığı tabi ki dogru degil ama istanbula tatile gezmeye gittiğimde bile sinir sahibi oldum ben şahsen. Cekilir dert degil cidden, gerilmesini de anliyorum. Surekli o karmaşaya nasil katlanikir bilmiyorum. İmkaniniz varsa cekin gidin cidden. Yaslanir insan boyle

İstanbula ara sira gelirim.Trafikte ben bile kendimi tanıyamıyorum.O sinirle stresle başedemiyorum bende.Bence siz abartıyorsunuz.Fazla takılmayın.

Benim kardesim de boyle trafikte cok gergin ve sinirlidir bana da vermez ya da ben direksiyona gecince devamli elestirir ama bunun cozumu kişinin kendisinde. Ben de acemiligi boyle yogun trafikte attim tavsiye ederim siz kullanim varsin acemilik yasayin yavas gidin gec kalin ama en azindan sakin gidersiniz

İstanbula ara sira gelirim.Trafikte ben bile kendimi tanıyamıyorum.O sinirle stresle başedemiyorum bende.Bence siz abartıyorsunuz.Fazla takılmayın.
Ankarada yaşıyoruz, İstanbulu düşünemiyorum bile. Hoş burada da özellikle bir senedir deprem bölgesinden gelen göçlerle inanılmaz trafik olmaya başladı, işe gitmemiz bazen 80 dk bile buluyor.

Eşim ben kullanırken hiç karışmaz Allah var. Hatta sabahları uyur bile. Ben kullanırken sen de uyu diyor ama ben ona güvenemediğimden uyuyamıyorum.

Haklısınız, tek başıma çıka çıka alışacağım bu sürece gerekirse evden 6.50 gibi çıkarız

Sanırım bütün erkekler trafikte böyle,benim eşim de aynısı yapacak bir şey yok

Ankarada yaşıyoruz, İstanbulu düşünemiyorum bile. Hoş burada da özellikle bir senedir deprem bölgesinden gelen göçlerle inanılmaz trafik olmaya başladı, işe gitmemiz bazen 80 dk bile buluyor.
Şehir farketmez amaç trafikte insanın kendini tutamaması.O yüzden çok büyütmeyin.Nornalde ben çok sakinimdir ancak trafikte artık bor noktadan sonra sinir topu oluyorum.Sakin kalmasını çok beklemeyin bence

Ankara çok kötü oldu gerçekten son 1 senede. Ankara’da yaşayan insanlar trafik kurallarına uyarlar çoğunlukla. Yoğun bile olsa trafik çok sıkıntı çıkmaz. Ancak son bir yıldır sanırım farklı şehirlerden gelen insanlar kendi şehirlerinin trafik alışkanlıklarını da getirdiler, epey bozuldu trafik. Evden daha erken çıkma ihtimaliniz yok mu? Ya da sizin iş yerinize çok yakın bir yere taşınamaz mısınız?

Benim eşim aynı şekilde çok sinirli oluyordu, daha fazla dayanamadım 1 aydır ben araç kullanmaya başladım, benim ısrarımla sabah çok erken saatte çıkıyoruz (mesaimiz 8:30 olmasına rağmen 7:30da işyerinde oluyoruz) trafik biraz sakin oluyor, insanlar canavar gibi hunharca araç kullanıyor, kurallara uymuyorlar, saygısızlar, sinirimden kuduruyorum "sana ehliyet verende akıl yok..." diye başlayıp ağzıma geleni sayıyorum, bildiğin içime kocam kaçtı, o kibar halimden eser yok, adam yanımda ağzı açık bakıyor, genel bir sorun var bilmiyorum ortam nasıl düzelir

Katılıyorum kesinlikle, Ankara böyle değildi. Aslında trafik olmasa 20 dk mesafede işyerim ama işte trafik yüzünden çok uzuyor Şimdilik taşınma planımız yok, evden daha erken çıkıp ben kullanmayı düşünüyorum bu şekilde gide gile alışırım belki. Teşekkürler yorumunuz içiin

Evet çok haklısınız bazen benim bile bağırasım geliyor araba kullanırken ama eşime koz vermemek için susuyorum Bir de Samsun yolunu kullanmak zorunda kalıyoruz, felaket oluyor. Erken çıkma konusunu kafama koydum, uygulayacağım, teşekkürler

Eşimle nisanliyken bir gün babamla yolda gidiyorduk inanılmaz bir trafik vardı babam bir sağa bir sola giriyor kızıyor bağırıyor falan ( ki dünyadaki en düşünceli, naif insanıydı mekanı cennet olsun, araba sürerken içine birşey kaçıyordu sanki ) neyse o trafikte indim eşimin arabasına bindim başka yere geçecektir birlikte. Ay adam ayni trafikte sakin sakin gitti. 10 yıldır evliyim trafikte hiddetlendigine denk gelmedim. Kaza yapsa inip tokalaşip arkadaşça işini gorur. Kısacası bu durum değişmez. Eşinizi böyle kabul etmeye çalışın. En güzeli de kendiniz sürmeniz. Alisiliyor kalabalık trafige de hiç merak etmeyin

Yaa bende de durum tam tersiBabam çok sakin kullanır, gerek olmadıkça çok şerit değiştirmez, öndeki araç yol istiyorsa verir, bende bir de panik olunca eşimin sürüşü iyice gözüme batıyor.

Kendim sürdüğümde işe baya geç kalsam da en azından kafam rahat oluyor o kadar gerilmiyorum bile. Daha erken çıkarak kendim sürmeye başlayacağım

Sadece siz değil onlarca insanın hayatını tehlikeye atıyor. Servisle gitsin siz de gerekirse 1 saat erken çıkın kendiniz kullanin. Herkes gergin.

Değişmez.bence siz direksiyonunuzu geliştirip trafiğe çıkın. Hiç gerek yok. Bu devirde kimseyle dalaşmaya da gelmez. Allah muhafaza başınaciş açar hayat boyu çeker.

Eşim artık sinir stres sahibi olup sürekli kötü kullananlara saydırdığı için biz arabayı sattık
Eşim servisle ben de toplu taşımayla gidiyoruz işe
Kafamız rahat etti

Sadece siz değil onlarca insanın hayatını tehlikeye atıyor. Servisle gitsin siz de gerekirse 1 saat erken çıkın kendiniz kullanin. Herkes gergin.
Eşim artık sinir stres sahibi olup sürekli kötü kullananlara saydırdığı için biz arabayı sattık
Eşim servisle ben de toplu taşımayla gidiyoruz işe
Kafamız rahat etti
Değişmez.bence siz direksiyonunuzu geliştirip trafiğe çıkın. Hiç gerek yok. Bu devirde kimseyle dalaşmaya da gelmez. Allah muhafaza başınaciş açar hayat boyu çeker.
Erken çıkıp kendim kullanmaya alışacağım, iyice alıştıktan sonra eşim servise döner hatta. Teşekkür ederim cevaplarınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…