Es kisisi ile kavgamiz...

eshes

:) (:
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
189
110
53
36
Merhaba kk uyeleri.
Direk konuya gireyim.
11 aydir okull, ev, is ucgeninde yogun bir sekilde calisiyrm. Gecen ay da stajim vardi 1 aylik. 8-16 staj, 16-24 is vardi. Haliyle beynim ve vucudum faazlasiyla yoruldu.
Kurbanda nobet tutacagm. Zaten gelecek ay da okulum baslayacak. Tek tatil imkanim bu ay idi. Haftasonu tatili yapalim dedik 2 gnluk. 1 hafta oncesinden ayarlandi hersey. O kadar heyecanliydim ki.. Iple cekiyrdum haftasonunu. Benim icin 1 haftaya bedeldi o iki gun.
Sudan sebeple kavga ettik. Tavrimi koydum. O ise hayal ettgim o tatili iptal etti.
Iki gundur agliyrm. Bu kadar mi degersizim. Bunu mu hakettim.
Iki farkli odada , depresyonvari takiliyo herkes. Kahvaltiyi bile ayri ayri yaptik
Uzgun ve fazlasiyla kirginim.
Bazenn keske diyorum...

Merhaba kk uyeleri.
Direk konuya gireyim.
11 aydir okull, ev, is ucgeninde yogun bir sekilde calisiyrm. Gecen ay da stajim vardi 1 aylik. 8-16 staj, 16-24 is vardi. Haliyle beynim ve vucudum faazlasiyla yoruldu.
Kurbanda nobet tutacagm. Zaten gelecek ay da okulum baslayacak. Tek tatil imkanim bu ay idi. Haftasonu tatili yapalim dedik 2 gnluk. 1 hafta oncesinden ayarlandi hersey. O kadar heyecanliydim ki.. Iple cekiyrdum haftasonunu. Benim icin 1 haftaya bedeldi o iki gun.
Sudan sebeple kavga ettik. Tavrimi koydum. O ise hayal ettgim o tatili iptal etti.
Iki farkli odada , depresyonvari takiliyo herkes. Kahvaltiyi bile ayri ayri yaptik
Bazenn keske diyorum...
Eş kişisinin zaten gönlü yokmuş demek ki

Merhaba kk uyeleri.
Direk konuya gireyim.
Bazenn keske diyorum...

Beraber eğlenebileceğiniz kafa dengi bir arkadaşınızı ayarlayıp 1 gün de olsa tatile gidin. Çok yorulmuşsunuz. Mutlaka araya bir eğlenme gülme molası alın.

Ben olsam çeker giderim yaparım tatilimi. Demek ki o istemiyor tatili. Sen çok yoruldun madem sen git tatile

Şu mesajı neredeyse tam 1 yıl önce yazmışsınız:

Eşimle severek evlendik. 3 senelik de evliyiz. bastan her sey ıyıydı. mutluydum. ufak kavgada bile özür dilemeyi bilir, gönlümü almak için şebeklikler yapardı.
calışan bayanım. aynı zamanda 4 senelik zor bir bölümde üniverste öğrencisiyim. evlendikten sonra kazandım o bölümü.
önceden 8-5 olan mesai saatim okul nedenıyle nöbetli sisteme döndü. 11 aydır cumartesı pazar dahil çalıştım.
elimden geldiğince evimin işi de dahil olmak üzere yetişmeye çaliştım. evim önceki gibi bal dök yala şeklinde değildi. ama o anı kurtaracak kadar ıyıydı her zaman.
sorun şu ki:
eşim her zaman kusur buluyor bende. o yemek olmamış. bu neden böyle, şu neden böyle.
inanin daha 5 dk önce temizliğimi bitirip oturdum yerime. ama hiçbir zaman memnun edemedim.
bugünden bahsedeyim:
kuzeni burada üniv. okuyor. memleketten geldi bugun. yarın da tatile çıkacaktık. gitmeden hem göreyim hem de yol yorgunu yemek yesin diye yemeğe çağırdım.genelde de yemeğe gelir zaten. yaptım. yedik. sonra gitti kızcağız. temizliğe giriştim.
başladı: gerek var mıymış yemeğe çağırmaya. evimin işini halletseymişim. dedim ki:hem öğrencidir doysun. hem de bunda sorun çıkaracak ne var.
temizliği yaparken bunu böyle yap. şu şöyle olsun. diye başladı. gerildim iyice. bugün mesaiden gelmişim. onca iş güçtn sonra sen bunu mu sorun ediyorsun. çok üstüme geliyosun diye çıkıştım.
olaylr buyudu. şiddete kadar geldi. kolumdan tuttuğu gibi balkona götürdü beni. sonuç ne olurdu bilemiyorum.
hatalarından özür dilemeyi bilmiyor. sürekli bir savunma. diş e diş hesabı.
annesini çok seviyorum. ama ona karşı durum : o bunları yaptıkça ona olan sevgim saygım azaldı. yarın tatile çıkacaktık.
huzurumu kaçırıyosun. gelme. yoksa elimden kaza çıkacak '' dedi bna. . 11 aydır özlemle beklediğim o tatile gitmiycem.
bıktım. yoruldum.
sebep okul muydu bilmiyorum. istersen bırakırım dedim hep. bırakma dedi. ama geldiğimiz duruma bakın. hep şiddet. hep beğenmemezlik.
yetmeye çlıştıkça bittim. bittik...

ne yapacağımı bilemiyorum...

Pek bir şey değişmemiş. Geçen sefer de tatil öncesi kendi kuzenini yemeğe çağırdınız diye saçma bir sebeple kavga çıkarmış tam tatil öncesi.

Bir yıl sonra aynı şeyi yaşıyorsunuz. Hep mi böyle yoksa tatil önceleri mi böyle oluyor? Hep böyleyse bence ayrılın. Hem okuyun, çalışın hem de tüm ev işini siz yapın. O sadece kusur bulup, sudan sebeplerle kavga çıkarsın. Oldu.

Sadece tatil önceleri böyle oluyorsa belki bununla ilgili psikolojik bir sıkıntısı vardır. Konuşup halledebilirsiniz belki, olmazsa uzman yardımı alabilirsiniz.

Mesele neydi? Tatilin parasını o mu vermişti? Ortak alınan kararın tek taraflı iptali çirkin bir hareket. Yerinizde olsam kendim giderdim 2 günlüğüne tatile. Bencil koca da evde depresyonlara girsin. Tınnn :)

Bi otel rezervasyonu bir bilete bakar şekerim. Açıklama yapmadan çek kapıyı çık.

Şu mesajı neredeyse tam 1 yıl önce yazmışsınız:

Pek bir şey değişmemiş. Geçen sefer de tatil öncesi kendi kuzenini yemeğe çağırdınız diye saçma bir sebeple kavga çıkarmış tam tatil öncesi.

Bir yıl sonra aynı şeyi yaşıyorsunuz. Hep mi böyle yoksa tatil önceleri mi böyle oluyor? Hep böyleyse bence ayrılın. Hem okuyun, çalışın hem de tüm ev işini siz yapın. O sadece kusur bulup, sudan sebeplerle kavga çıkarsın. Oldu.

Sadece tatil önceleri böyle oluyorsa belki bununla ilgili psikolojik bir sıkıntısı vardır. Konuşup halledebilirsiniz belki, olmazsa uzman yardımı alabilirsiniz.

abla o nasıl tespit.

şaka bi yana konu sahibi bence oturup düşünün nerede hata yapıyoruz diye sonra kocanızla konuşun.

evliyken okumak zordur derler (ki bence imkansız değil) ama siz onun dışında çalışıyosunuz. birbirinize ne zaman vakit ayırıyorsunuz? evlilik aynı evde yaşamaktan ibaret midir ki?
tamam adam saçmalamış. hem geçen sene hem bu sene. çocuk gibi tatil iptal etmek nedir. ama cidden tek sorun bu mu?
gerçekten başka bişey yok mu? yani küçük bi tartışmadan ötürü tatil iptal edilir mi?

Gidip gönlünü al bari, saçma şeyleri uzatmaya değer mi.buyukluk sen de kalır. Utanicaktir o da tatili iptal ettigine

Eşinizin gönlü yokmuş tatile zaten. Tartışma da çok basit bişey değil ki yuzyüze bile bakmiyorsunuz. Geçmişte ki konunuzu da okudum pek bir fark göremedim. Demek ki adam böyle.

abla o nasıl tespit.

şaka bi yana konu sahibi bence oturup düşünün nerede hata yapıyoruz diye sonra kocanızla konuşun.

evliyken okumak zordur derler (ki bence imkansız değil) ama siz onun dışında çalışıyosunuz. birbirinize ne zaman vakit ayırıyorsunuz? evlilik aynı evde yaşamaktan ibaret midir ki?
tamam adam saçmalamış. hem geçen sene hem bu sene. çocuk gibi tatil iptal etmek nedir. ama cidden tek sorun bu mu?
gerçekten başka bişey yok mu? yani küçük bi tartışmadan ötürü tatil iptal edilir mi?

Geçmiş konularında bir konu daha varmış ya. Başlığı “zehir olan tatilim” Toplamda 3 mahvolan tatil konusu var. Ya adamın tatille ilgili bir sorunu var ya da dediğiniz gibi başka sorunlar var ama konu sahibi sadece tatil gibi özel bir günü bozunca önemsiyor.

Baska sorunlar da oluyor elbet. Ama haksiz oldugumda ya da empati kurdugumda konusyrm. Ozur dlyrm.
Fazla mi beklenti icindeyim acaba. Ya da mukemmeli mi aryrm.

Baska sorunlar da oluyor elbet. Ama haksiz oldugumda ya da empati kurdugumda konusyrm. Ozur dlyrm.
Fazla mi beklenti icindeyim acaba. Ya da mukemmeli mi aryrm.

3 tane tatilim mahvoldu konunuz var. 2016, 2017 ve 2018’de. Tesadüf mü? Kocanız sadece tatil zamanlarında mı böyle oluyor yoksa hep böyle ama siz sadece tatili mahvettiğinde mi önemsiyorsunuz? Ona göre yardım etmeye çalışalım.

Inanin 3 konunun ust uste ayni seyden olmasini farketmedim bile. Siz deyince farkettim.
Genelde takinti sorunu var. Ben is yaparken beni izler. Begenmedigi kisimda duzeltmem icin uyarir. Ya da kendi istedigi gbi olsun ister. Bazen kavgalarmz bndan olur

Back
X