- 28 Eylül 2019
- 174
- 84
- 13
- 29
- Konu Sahibi Acelecibayan
-
Evet ve büyük ihtimal şu an eşinizle aranız çok iyiBakin cidden anliyorum sizi ... gercekten hepimiz hemen hemen ayni yollardan geciyoruz. Ama o cocuk?
Simdi aranizi düzeltip saglikli bir iliski insa edemezseniz dogunca cocuk cok yipranir. Sahit olur bu tür kavgalariniza. Bitermi saniyosunuz? Hamilelik daha ne ki? Lohusaligi var bunun sonra hic bitmeyen annelik. Yorgun olacaksiniz. 7x24 ilgi alaka bekleydn bir bebek . Uykusuz kalacaksiniz ve sorumlulugunuz 10000 kat artacak. Canim aserince getirmedi diye küs olduguunuz bu konuya hasret dahi kalirsiniz. Cünkü daha cok sorumluluk ve güc kuvvet isteyen bir cocukla yasiyor olacaksiniz:) haaa bu demek degilki cocuk bir eziyet. fakat tam oturmamis iliskilerde bi ekstradan sorun oluyor ... kiymayin yapmayin. Bakin 10 gün evdesiniz. Bebekte yokken güzel vakit gecirin:) gönül almayi bilin karsilikli. Tabi dedikleri yanlis oldugunu anlatin ikinizde bakacaginiz yüze utanilacak söz söylemeyin bir daha!
Romantik günler gecirin. Eglenceli aksamlar gecirin evde... yaa dsha neee:) dertsiz basiniza dert aramayin böyle yok yere yaa:)
Tamam anlyiorum vallaahaa bak. Naz yapayim gönlüm oksansin derken olay biraz ters tepmisama düzelmicek is degil. Demekki üzüyor sizi bu durum ki buraya konu actiniz. Esinizle konusun ve anlatin duygularinizi. Bi iki gün sonra evliliginiz daha kötü gider ama buradan hic kimse dönüp size bakip yardim etmez edmemez ben dahil. Size burdan akil veririz yok söyle böyle yap diye gaza dahi gelirsiniz iste burnunu sürtecegim felan diye ama.... aksama bizler kocamizin koynuna girerken siz evliliginizi ucuruma sürüklemis olacaksiniz. Yani umarim kimse yanlis anlamaz yorumlarimi. Demek istedigim ceviz kabugu dolduracak sey degil kavganiz... ama uzatilirsa ikiniz tarafindan, daha kötü olabilir sonuclar. Yani deneseniz ne kaybedersiniz??? Ama secim sizin❤ Galiba fazla duygusal yaklastim söz konusu minik bir yavru olunca haddimi astiysam kusuruma bakmayin hakkinizi helal edin:)
Tüm Yorumlari okumadim ama sunu söylemek isterim,
Sizi anlyiorum. Insan hamileliginde böyle bi tik daha ilgi alaka bekliyor. Fakat erkekler bunu anlamaz genelde. Bence beklentilerinizi bakis acinizi evlilikte neye önem verdiginizi hepsini konusun esinizle bu 10 gün icerisinde. Ama önce kendinize sunu sorun, " ben bu evliligi yürütmek istiyormuyum? Seviyormuyum?"
Buna göre adim atin.
Objektiv bakinca karsilikli atismissiniz. Siz adamligina laf etmissiniz oda kadinliginiza. Ikinizde cirkinlesmissiniz. Sakinlesin. Simdi burdan " her adimi kadin atmak zorunda degil" diyenler elbette olucak. Bende sinirli animda esimle kavga edince böyle diyorumama ortada cocuk var. Ve sizde ins anne baba olacaksiniz. Ve eger saglikli bir sekilde güzel sekilde iyi bir piskolojide cocuk büyütmek istiyorsaniz bir sakinlesip kendinize gelin. Bir abdest alip namaz kilin eger müslümansaniz. Veya meditasyon yapin yani size ne iyi geliyorsa. Sonra egerki seviyorsaniz surat yapmadan güzelce nazikce esinizi cagirin ve konusmayi teklif edin. " sen sunj yaptinbunu dedin" lere girmeyin. " ben kendimi böyle hissettim... ben böyle düsünüyorum" ddiye yaklasimlarda bulunun . Suclayici olmayin yani. Birbirinizi dinleyin. Bence bunca yil severek anlastiniz olur böyle yükselmeler. Esiniz icinde bir yeni duygu. Belki korkuyodur babaliktan hayatinda degisecdk olan seylerden ve tabi sizin kadar kapsayamiyordur bagi yoktur cocuga. Konusun . Özür dileyin karsilikli. " cocugmuz icin birbiriimiz icin el ele verelim gecmisi aff edip birbirimize iyi davranalim. Cünkü seni seviyorum ve seninle bir huzurlu hayat yasamak istiyorum" deyin. Konusmayarak trip atarak nereye kadar,??? Böyle seylerden dolayi ayrilip cocugun hakkina girmeyin. Su an sinirlisiniz kirginsiniz. AMa oda öyledir. Eger narsist piskopat veya sosyopat gibi biri degilse normal bir saglikli piskolojiye sahipse zaten ikiniz de anlasir yola devam edersiniz. Bu sürecte yanimda ol beraber üstesinden gelelim deyin.eger endiselerin korkularin vsrsa bunlari benle paylas seni anlamak istiyorum deyin . Insallah böylelikle ara düzelir:) stres yok kavga yok cocuk etkileniyor bakin
Dün ben bi konu açmıştm pazar sınav nedeniyle ailemin bulundugu şehre geldim ve kaldım bununla ilgili bişey. Burda insanlar söylemediğini bırakmadı şimdi nerde onlar acaba? Zorunlu gidip aynı gün dönemeyip ailemde kaldım die. Şu virüs olayı varken ve hamileyken gitmeyin siz de evinizden.
Üstte cevaplarımı okuduysanız belirttim zaten eve her şeyi ben alıyorum zaten ve inanın öyle Nazlı bir yapım yok, hatta hamileliğim başları o kadar zordu ki ona rağmen eşim sen neden hamile gibi değilsin diyordu ve o süt mısırını canım gerçektende istedi, ve bildiğiniz gibi bu tarz ürünler sadece süpermarketlerde bulunuyor, ben istediğimde saat 20.00 idi ve en geç 22 de bütün süpermarketler kapanıyor ben de 22 de işten çıktığım için eşimden istedim yoksa minnet etmem hayatta her şeyimi kendim alırım hatta ay şu ağır sen kaldır bunu yapmamam lazım sen yap diye hiçbir şey dayatmıyorum, ama hamilelikte öyle bir hormon ki, olmadık şeyler bile insanı etkiliyor, şok 2 dakika uzaklıkta maç arası da olmuş ama inip almaya gereksinim duymamış. Geri adım atmaya gelince beddua da okudu bana Allah belanı versin diye, karşılıklı atıştık evet o sonda bana bela okudu, bence adım atmayı hakeden bir davranış sergilemiş sayılmıyor, şu an söylediği şeylerin farkında değil ve ben gidip konuşmayı deneyince hiç anlamayacak, kocamı tanıyorum çünkü.
yorumunuzu çok beğendim teşekkür ediyorum,yorumunuza kulak asacağımSevgili Acelecibayan hanfendi öncelikle çocuğunuzu inşallah sağsalim kucağınıza alırsınız diyorum :) konuya ben de bir yorum yazmayı zaruri görüyorum. Anlıyorum hassas bir dönemden geçiyorsunuz fakat alttan almak daha isabetli tabiriyle "yapıcı olan taraf" olmak çok güzel çok faydasını göreceğiniz bişeydir. Eğer Aykız hanımın söylediklerine benzer şekilde davranır ve konuşursanız eminim eşiniz anlayışla karşılık verecek ve özür dileycektir. Burda bazı arkadaşlar annene git vs demnişler. Arkadaşlar bir noktayı bence tekrar düşünelim, karşı tarafa kıymet bildirmeye çalışmak bunu bir nevi göz dağı vererek tehdit ederek yapmak doğru değil. Böyle bir yanlış fakat oturmuş bir anlayış var, devlet yönetmiyoruz hanımlar hayatınızı paylaştığınız biriyle konuşuyorsunuz, gözdağı vermek gibi eşinize mesafeli bir tavır alırsanız o bunu unutmayacaktır, emin olun. Eğer dilerseniz size nacizane bir kitap tavsiye etmek istiyorum, daha doğrusu bir yazar. Doğan Cüceloğlu. O Türkiyemizin bir büyük nimetidir bakın , kitabını alıp okuma şansınız yoksa internette vidyoları var, nasıl etkili iletişim kurabilirsinizi çokkkk güzel anlatıyor. Nolur izleyin okuyamasanız da eminim yararını göreceksiniz. Çocuk yetiştirmekle ilgili ben bir vidyosunu paylaşarak başlamak istiyorum izninizle. Umarım her derdiniz tez zamanda çözüme kavuşur
yorumunuzu çok beğendim teşekkür ediyorum,yorumunuza kulak asacağım☺
Üstte başka bir bayan da size benzer bir yorum yapmıştı ama direkt suçlayıcı olunca hoş olmuyor yani şöyle, yazdığımdan anlaşılamadığımı düşünüp üzülüyorum, objektif yaklaşmak gerekiyor biraz, ben zaten pohpohlanıp hep haklı olduğumu söylemenizi isteseydim ona ettiğim lafı yazmazdım, ama sizin yazdıklarınız dan sonra konuşmayı düşünmedim ama yumuşadım yani biraz daha yapıcı yaklaşmaya karar verdim, şu an hasta gibi davranıyor kendine nane limon falan kaynattı, Naz mı yapıyor anlamadım ama biraz daha belirginlik gösterirse hastayım diye yaklaşacağımCan sıkıntınızın gitmesinde eğer benim de bir nebze olsun, katkım oluyorsa inanın ben de çok memnun olurum. Hanımefendi çok az konuya yorum yapmışımdır şimdiye kadar. Kimisi hiç beğenmedi kimisi sizin gibi teşekkür etti. Herkesin takdiri tabiki saygı duyuyorum. Bunlardan bir tanesi de sizin şimdiki konunuz. Siz teşekkür ettiğiniz için ben de bir yorum daha yapmak istedim; inanın, elimden birşey gelirse, bir söz, bir fikir söylemek ya da bir tecrübemi paylaşmak, saatlerime bile mal olsa, sizin can sıkıntınızı gidermenize sebep olacaksa sizi güzel değerli hissettirecekse... inanın bu benim için yeter de artar bile :) dilerim eşinizle aranız düzelir eskisinden de güzel olur. İletişim çok ama çookk önemli bir konu. Sizin için temennim uzun güzel yıllarınızın olmasıdır. Hayatta sevdiklerinizden vazgeçmeyin :) Kader gayrete aşıktır derler
Bence gtme otur evde kal ayrica kendine gore hazırla yemeğini ilk adımı atan o olsun hamilelik psikolojisi ile brz sacma bi nedenden kavga olmus ama esinin alttan alması lazımdıKızlar merhaba, 3 yıllık evli ve 22 haftalık hamileyim, eşimle severek evlendik ve 3 yıldan sonra isteyerek çocuk yapmaya karar verdik, ilk eşime hamile olduğumu söylediğimde istediğim gibi bir mutluluk tepkisi vermedi ama işte bundan sonra sen şuna dokunma bunu yapma eve fıstık ceviz vs alacağım ye diye, hiçbirini yaptı mı? Hayır. Neyse ikimizde çalışıyoruz eşim kira faturalar vs öder ben de evin bütün mutfak giderlerini alırım yani eşim hiç alışveriş yapmaz anlamaz da ben alırım her şeyi, neyse geçen gece canım süt Mısır istedi eşime mesaj attım ben çıkana kadar şok kapanıyor alır mısın diye oda maç var kaçta kapanıyor falan sordu ben de bir daha bir şey demedim akşam geldi beni almaya baktım almamış ben de sinirlendim senden bir şey isteyemeyecek miyim falan neyse ben söyledim o söyledi kavga büyüdü sonra ben dedim ben de hata adam yerine koyup istiyorum oda sen misin öyle diyen beddua etti bana işte iğrenç bir kadınsın bir daha benden bir şey isteme falan, şimdi 3 gündür konuşmuyoruz ben de virüsten dolayı rapor aldım 10 gün konuşmadığımız için haberi yok tabii dün beraber evdeydik hiç muhatap olmuyor benimle aynı odada oturmuyor sabah uyandı kahve içti çıktı akşam ben mutfakta yemek yapıyordum yine çıktı gitti dışarda yedi, hamileyim sonuçta hiç düşünmüyor stres yapar mı üzülür mü, ben de bu 10 gün iznimde anneme gitmeyi düşünüyorum, evde oturmaya alışkın değilim birde böyle yapınca hepten bunalıyorum, bu arada annem 20 dakika uzaklıkta, sizce gitmeli miyim beklemeli miyim?
Maalesef öyle oldu, ben de verdiği tepkilere şaşırdım yani çok gereksiz parladı ve şu an çok gereksiz uzatıyor, acayip bir tavır içinde, kendi haline bıraktım onu kendi bilirBence gtme otur evde kal ayrica kendine gore hazırla yemeğini ilk adımı atan o olsun hamilelik psikolojisi ile brz sacma bi nedenden kavga olmus ama esinin alttan alması lazımdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?