- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.010
- 278
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Bence kv deniz de sizin gibi düşünüyor, çok rahatsız edeceklerini sanmıyorum, eğer kv nizi seviyorsanız sıkıntı olmaz, biz altlı üstlü oturuyoruz mesela, akşam yemeklerini onlarda yer ineriz, sağolsun çok faydası dokunuyor, biz davet etmeden de asla gelmezler bize, gelseler de rahatsız etmeyelim diye fazla oturmazlar kıyamam :) yani işin özeti aranızdaki iletişime ve ilişkiye bağlı
Mesafe, hayatımın her alanında en sevdiğim şeydir.
Fakat şimdi benim de içinden çıkamadığım bir durum var.
Yakın zamanda ev sahibi olma imkanımız var yalnız, o ev kayınvalideme çok yakın balkondan baksa görülür. Başka bir yerden alma seçeneğim yok yakın zamanda.
Şuan mesafe olsun diye ev sahibi olabilme ihtimalimi elimin tersiyle itsem mi, yoksa aradaki mesafenin bozulmasını göze alarak ev planı mı yapsam karar veremiyorum
Ben kv ile 10 dakikalık yürüme mesafesinde oturuyordum. Görüşmelerimiz bazen haftada bir bazen iki haftada bir oluyordu. Genelde biz giderdik. Ya da başka yerde görüşürdük (bağ evi, başka akraba falan). Yakın olunca illa her gün gelip gitme olması gerekmiyor. Ne onlar çok istekli bu konuda ne de ben. Ayrı il, ilçe tavsiye etmem. O zaman kalma işi giriyor işin içine. Farklı bir mahalle olabilir bence. Eşimin bir akrabasıyla aynı apartmanda oturuyorum şimdi. Onlarla da görüşmemiz haftada biri geçmez. Sanırım bu konularda uygun bir mesafe koydum.
çalışıyor musunuz? arabanız var mı? kendi aileniz şehir dışındaysa kayınvalidenize yakın oturun bence. aynı bina demiyorum tabi ama bi kaç sokak arayla bi ev bulabilirsiniz. çünkü ilerde çocuk olduğunda çalışıyosanız uzak olduğunda onlara baktıracaksanız eğer sıkıntı olur.
şahsen benim iki aile de aynı şehirde ama ikisi de 1 saat uzaklıkta. çalışıyorum ve en azından bir tarafa yakın olmadığım için çok pişman olmuştum. ileriyi düşünerek hareket edin derim.
Evet ben çalışıyorum, o açıdan baktığınızda çok haklısınız , ben de ilk zamanlar hep düşünmüştüm, kapı sesi olsa sorarlar mı, ne bileyim geç gelsem sorarlar mı, biryere gittiğimde haber vermeli miyim falan diye ama kendi ailem gibi görüyorum, bazen ben kendim arayıp haber veriyorum :) o zaman bir iki sokak ötede oturabilirsiniz, çünkü ilerde bebek düşünürseniz gerçekten çok faydanıza olurİyi ne güzel sıkıntı yaşamıyorsunuz. Çalışıyor musunuz siz? Çalışınca gidip yenebilir. Ben binaya giriş, çıkışlar, misafirim vs. görünsün istemiyorum. Kapılarımız birbirine bakmasın yani :)
Yarın evlatlarımızda bizler için de ne kadar uzağa kaçarım acaba diye düşünecekler. Büyükler iyi ise yakın oturmak faydalıdır. Yarın çocuğun olur destek olurlar, duaları üstünüzde olur. Bir iki sokak ayrı olsun ne olur sanki çok mu zor anlaşmak gerçekten.
Sehirde hangi mahalle elitse orada bulun evi .Yada sizin isyerine yakın ikincisi esinizin isine yakin olsun .Gerisi möhüm deeel .
Peşinizden mi gelmek istiyorlar? İnşallah gelmezler de rahat edersiniz biraz :)
Büyük ihtimalle gelirler.Aslında bir kötülüklerini görmedim ama genç yaşta anlamıyordum pek, şimdi olgun yaşlarımdayım iç içelikten bunaldım sanırım.Evimize karışmasalar da kontrolcü kişilikler.Hiç sormasan bile en ufak konuda fikir beyan ederler.Babası eşimi çok darlıyor iş konusunda..Hep eleştiri,motivasyon düşürücü konuşmalar.50 yıl önceki ticari zihin ile düşünüyor bazı şeyleri..Haklı tarafları da vardır illa ki ..Velhasıl kısa da süreliğine bile olsa kafama buyruk yaşamak istiyorum.Göreceğiz bakalım hayırlısı...
Arabayla aramız yarım saate yakın.eltimin onlarla arası 1 sokak.bize pek gelmiyorlar iş güç derken.daha çok biz gidiyoruz.ama eltimlere hep gidiyorlar yada bir misafir gelsin eltimler mecbur uğruyorlar kaynanamlara.bir maç günü olsun vs bu tarz şeylerde de insan doluyor eltimin evi.çünkü tanıdıklar genelde o mahallede.bence bikaç sokaktan ziyade biraz uzaklık olsun.sizde evinizi,düzeninizi bilirsiniz.
Yok canım kalmıyorlar.kaynanam bir iki kez kaldı o kadar.isterse gelir kalır zaten de çalışıyor ondan meşguller zaten.arabaları da var ama bize gelmek uzak geliyor haftaiçi hele istanbulda tam bir işkence bir yere gitmek :)Anladım. Siz daha mesafelisiniz. Peki gece gelip kalıyorlar mı? Araba var mı herkeste mesela?
Yok canım kalmıyorlar.kaynanam bir iki kez kaldı o kadar.isterse gelir kalır zaten de çalışıyor ondan meşguller zaten.arabaları da var ama bize gelmek uzak geliyor haftaiçi hele istanbulda tam bir işkence bir yere gitmek :)
Valla aynı şehirdeki gibi sık gelmiyorlar bana senede 1 kez gelirler meselaŞehir ayırınca da gelip kalmıyorlar mı? Ben onu da düşündüm bu konuda.
Kalmalarına neden bu kadar taktiniz sorununuz yokmuş ya ondan merak ettim?Araba var mı peki herkeste? Hiç kaldınız mı birbirinizde yatılı? Bizim akrabalar sürekli gelip kaldığı için bu konuda biraz hassasım :)
Cok iyi oldu gerçekten ama işin şakası bir yanaGözün aydın şekerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?