Eş tarafı ile evler arası mesafe?

yurume mesafesi kesinlikle olmamali.yani otobusle birkac durak ya da arabayla 5-10 dk olabilir minimum.ama en iyisi ayni sehirde olup arabayla 40 dk filan olmasi.ne kadar yakin olursa o kadar sık gorusulur.hele ki yurume mesafesi olursa.cikip gelirler ya da sizin gelmenizi beklerler.sureklo yemekti kahvaltiydi.hazir sansiniz varken bosuna yakinda ev tutucam diye ugrasmayin.

Evet çok haklısınız. Dünya iyisi de olsa fazla samimiyet girince ara bozuluyor. Ki bu herkes için geçerli aslında.
benim es tarafi cok iyi insanlar hepsi.ama haftada birden fazla gormeye tahammul edemiyorum.kendine ayri hayatin duzenin gorustugun baska kisiler olmasi lazim.hep aile hep aile hic hos degil.hele cocuk dogduktan sonra torunu ozledik diye daha sık gorusmeye cabaliyorlar.

Bence arabayla 10-15 dakikalik baska mahalle veya ilce iyidir. Ha deyince gelinmesin ama cok da uzak olmasin. Haftada bir gorusmek cok sık bu arada ayda bir yeter

çalışıyor musunuz? arabanız var mı? kendi aileniz şehir dışındaysa kayınvalidenize yakın oturun bence. aynı bina demiyorum tabi ama bi kaç sokak arayla bi ev bulabilirsiniz. çünkü ilerde çocuk olduğunda çalışıyosanız uzak olduğunda onlara baktıracaksanız eğer sıkıntı olur.
şahsen benim iki aile de aynı şehirde ama ikisi de 1 saat uzaklıkta. çalışıyorum ve en azından bir tarafa yakın olmadığım için çok pişman olmuştum. ileriyi düşünerek hareket edin derim.

Biz de aynı şehirde bitişik iki mahalledeyiz. Arabayla 3-5 dk sürüyor. Ayda bir ya da iki sefer gideriz. Onlar da Yılda 3 4 sefer biz çağırınca gelirler. Yakın da olsa uzak da olsa kişilerin tavrı ve karakteriyle alakalı bir durum. Mesela bizde düşünceli olan taraf kayınvalide. kayın peder kalsa birbirimizin evinden çıkmayız. Allahtan ona kalmiyo, o da alıştı artik:)
Ilerde nasıl bir ilişki istiyorsanız bastan siz öyle davranin. Ilk zamanlar sevimli olayım biz gidelim onlar sürekli gelsin dersen beklentiyi ilerde de karsilamak zorunda kalırsın. Sen bastan biraz mesafeli olursan onlar da kabulleniyo, çalışıyor çok yoruluyo falan diyorlar.

Evet doğru diyorsunuz. Amacım tatsızlık çıkarmak değil. Çok teşekkür ederim yorumubuz için. Sağ olun. İnşallah siz de aynı şekilde ❤❤

Gayet yerinde düşünüyorsun.
Aynı semtte ve semtin farklı bölgelerinde oturmak yeterli olur bence.
3-5 sokak ayrı gibi.

Ben ilk öyle evlendim.
Yeri geldi faydasını da gördüm bunun.
Eğer ilişkiniz düzeyliyse, aşırı uzakta olmanızı tavsiye etmem.
Siz de aradaki dengeyi düzeyli tutabilirseniz, bir sorun olmaz.
Yeri gelir onların size faydası dokunur, yeri gelir sizin onlara faydanız olur.

Hakkınızda hayırlı olsun.
Umarım mutlu mesut sorunsuz bir yuvanız olur....

Peşinizden mi gelmek istiyorlar? İnşallah gelmezler de rahat edersiniz biraz :)

Karşılıklı bir durum ama kayınvalide de çok sık görüşmek istemiyor sanki. Umarım dengeyi tutturabiliriz. Çok sağ olun. Siz daha fazla mutlu olursunuz inşallah..

Yarın evlatlarımızda bizler için de ne kadar uzağa kaçarım acaba diye düşünecekler. Büyükler iyi ise yakın oturmak faydalıdır. Yarın çocuğun olur destek olurlar, duaları üstünüzde olur. Bir iki sokak ayrı olsun ne olur sanki çok mu zor anlaşmak gerçekten.

Karşılıklı bir durum ama kayınvalide de çok sık görüşmek istemiyor sanki. Umarım dengeyi tutturabiliriz. Çok sağ olun. Siz daha fazla mutlu olursunuz inşallah..

Teşekkür ederim amin inşallah...

İyi güzel, kayınvalide özel alanı istila eden bir tip değilse, bence zarar gelmez.
Benim kayınvalidem biraz hükmetmeyi kendi sözünün geçmesini sever.
6 sene sonunda oturdu bizim birşeyler, şu anda daha farklı ilk zamana göre.
Zamanla insan birbirini anlıyor, tanıyor, huyunu alıyor.
Evlilikte öyle, zamanla oturuyor herşey.

En doğru kararı yine siz vereceksiniz.
Ama çok uzak olunması taraftarı değilim, ne kendi ailenize ne de eşinizin ailesine.
Olaki önemli ve acil bir durum oldu, ulaşılabilir noktalarda olmak fayda sağlıyor.
Bunları hayatımızda çokça yaşadık, şahsen.

Dediğim gibi tekrardan hayırlısı olsun.

Tek olacağım ama onları da düşünüyorum bu konuda. Başlarına bir şey gelirse hemen gidelim istiyorum. Yaşlı başlı insanlar neticede.

Bizim akrabalarla aramız 2 araba değişimi, kişisel araçla 15 20 dk. Dediğinizin birebir aynısı ve gelince 3 gün yatıyorlar. Çıldırıyorum evin içinde artık. Bundan da korkuyorum o sebeple. :)

Kesinlikle öyle. Bu sebeple de sizlere sormak istedim ne yapalirim diye. Belki o zaman farklı davranacaklar. İlk 2 yıl çocuk da istemiyorum ki her şey netleşsin.

Şehir ayırınca da gelip kalmıyorlar mı? Ben onu da düşündüm bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…