- 14 Eylül 2014
- 21.423
- En iyi cevaplar
- 1
- 103.450
- 798
- Konu Sahibi pinkhimalaya
-
Belki gerekmeyecek?Ben de bilmiyorum ki işte, sabahtan beri bunu tartışıyoruz. Ben sadece gerekirse sert olsun istiyorum o da diyor ki benim yöntemim bu değil ve ben gerekirse sert olma raddesine getirmeden sorunu çözerim
gerekirse sert
Bomboş bir hayatı, eşi ve onun ailesi üzerinden doldurmaya çalışmak. Olmamış şeyler üzerinden eşiyle tartışıyormuş.Lailahe illallah. Derdiniz nedir ablacım tam olarak?
Ee o zaman? Cidden çok garip bir insansınız. Evet kök ailesinden kopamayan sınır koyamayan eşlere tepki gösteriyoruz ama siz bunh yanlış anlamışsınız. Gidip ana babasına saygısızlık etsin sert çıksın demek değil ki bu. Kocanız iyi sabırlıymış şu isteğinize bile sabırla cevap vermişAilesi hiçbir şey yapmıyor. Haklarını yiyemem. Yani öyle arada işte paranızı biriktirin vs derler. Onu da bana söylemiyorlar. Çok iyi insanlar.
Dusunki sen el bebek gul bebek buyuteceksin, evde yuksek sesle dahi karsilasmamis bir cocugun olacak, sonra yanlis tercihleri yuzunden sabahtan aksama dek annene neden cemkirmiyorsun diye dir dir cekecek ve yine iyi yetistirilmis bir cocuk oldugu icin su dir diri sakinlikle tolere edecek.Allah cidden herkese hayırlı gelin damat nasip etsin ya. İyi aile okursun, kavga dövüşün olmaz, çocuğun sınırlara saygılı efendi yetiştirirsin. Olmayan belki hiç olmayacak kavganın üslubu için huzursuzluk çıkarırlar.
İyi olsan da suç olmasan da suç
Gerçekten insanın baya bi boş zamanı olması lazım şunları düşünmek için. Iyi de insanlarmış. Ne istiyoruz şimdi biz bu insanlardan? Bazı insanlar çok değişik.Bomboş bir hayatı, eşi ve onun ailesi üzerinden doldurmaya çalışmak. Olmamış şeyler üzerinden eşiyle tartışıyormuş.
Bazı kadınların cidden eşi ve onun ailesi dışında kayda değer bir hayatı, amacı olmuyor. Yatıp kalkıp onlarla ilgili şeyler düşünüp kendilerine mesele çıkarıyorlar. Konu sahibi tam olarak onlardan.
Ben de bilmiyorum ki işte, sabahtan beri bunu tartışıyoruz. Ben sadece gerekirse sert olsun istiyorum o da diyor ki benim yöntemim bu değil ve ben gerekirse sert olma raddesine getirmeden sorunu çözerim
Kız benim de kocam böyle ben de edepsiz değilim deme öyle askskdkfkEşin terbiyeli, sen terbiyesizsin adam annesine babasına sana sebep saygısızlık mı yapsın?. Ben anlamıyorum, efendi saygılı adamlar neden hep böyle edepsiz, çaçaron tiplerle evleniyor
Tam olarak ne istiyorsunuz? Sizin yanınızda ailesini kırıp incitince ne gibi bir haz duyacaksınız? Bugün ailesini sizin yanınızda inciten insan yarında sizi incitir ailesinin yanında ne olacak ki… değil mi. Ne değişik insanlar var ya birde soruyorsunuz kim haklı diyeSizce sadece höthöt dille mi olur? Eşimle bu konuda ayrı düşüyoruz. Yalan yok bu zamana kadar ne istediysem olmuştur sağolsun eşim hep arkamdadır ama eşim ailesine kibar olmayı seviyor “anne babaya saygı ile büyüdüm ama ben sorun yaşamadan sınır çizmeyi bilirim, işleri büyütmem seni de üzdürtmem” diyor. Ben de taktım illa diyorum ki hiç mi saygısızlık etmezsin, hiç mi sert sınır çekmezsin?
En son eşim de dedi ki “ben işleri daha sakin ve kibar halletmeyi seviyorum tercih ettiğim yöntem bu değil, zorunda kalırsam sertte korurum ama saygısızlık ederek değil, bırak ben çözerim bişeyleri olmamış şeyler hakkında kavga etmeye gerek yok”
Kızlar sizce kim haklı? Erkek dediğin biraz daha sert ve güçlü olmalı gibi düşünüyorum hep.
Hatta acıdığımız...Topluca kocaya hak verdiğimiz nadir konulardan
Böyle yetişen çocuk kendi gibi birini secmezmi yani öyle seçtik onlarda öyle seçer degilmi ? Yada nasıl alışır kendinden çok farklı bir tavra .Bence etmiyoruz bizim gibi onlarda öyle yapacak seçimleriniDusunki sen el bebek gul bebek buyuteceksin, evde yuksek sesle dahi karsilasmamis bir cocugun olacak, sonra yanlis tercihleri yuzunden sabahtan aksama dek annene neden cemkirmiyorsun diye dir dir cekecek ve yine iyi yetistirilmis bir cocuk oldugu icin su dir diri sakinlikle tolere edecek.
Bazen bu denli naif çocuklar yetiştirerek kendi evlatlarimiza kotuluk ediyormusuz gibi geliyor.
Yada belkide degismeyi istersiniz degisirsiniz belki sizde başka mantıklı yollar bulmaya çalışırsınız belki bir duruo düşünür çaba harcarsınız belki sizin yoldan daha iyi bir sonuç verir durup düşünüp empati yaparak hareket etmek belkide evet öyle olmalı ya gelursiniz mümkün degilmi?Konu sahibi belki bu yoluda seçebilir belkide hep bildiği şeylerin aksininde etkili olduğunu gönül kirio kavga edip huzuru bulamayacağını farkeder.Ve zaten öfke kavga küme neyi kazandırmış.Belki bu kadar dile getirilen şeyi ciddiye alırsınız .Her zaman istersek bazı şeyleri değiştirebiliriz istersek belkide kendi ailenizden bildiğiniz bu yani alistiginiz .Bunu değiştirebilirsiniz daha iyisiyle benceSiz yanlış evlilik yapmışsınız size uygun eş kişisi söven, ağzı bozuk herkese ana avrat düz giden biri olmalı .Kendi ailenizde ne gördüyseniz artık öyle tipleri çekici buluyorsunuz Adamı yormayın yol yakınken boşanın etraf sizin sevdiğiniz türde adamlarla dolu birini bulun evlenin Eski eşinizde hak ettiği o harika sakin kadınla evlenip mutlu olsun Bu dırdırınız çekilir gibi değil ...
Çok teşekkür ederim, ben de dogru yolu gormek ve kafamı toplamak için yazmıştım, gidip özür dileyeceğim şimdi.Yada belkide degismeyi istersiniz degisirsiniz belki sizde başka mantıklı yollar bulmaya çalışırsınız belki bir duruo düşünür çaba harcarsınız belki sizin yoldan daha iyi bir sonuç verir durup düşünüp empati yaparak hareket etmek belkide evet öyle olmalı ya gelursiniz mümkün degilmi?Konu sahibi belki bu yoluda seçebilir belkide hep bildiği şeylerin aksininde etkili olduğunu gönül kirio kavga edip huzuru bulamayacağını farkeder.Ve zaten öfke kavga küme neyi kazandırmış.Belki bu kadar dile getirilen şeyi ciddiye alırsınız .Her zaman istersek bazı şeyleri değiştirebiliriz istersek belkide kendi ailenizden bildiğiniz bu yani alistiginiz .Bunu değiştirebilirsiniz daha iyisiyle bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?