- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.609
- 598
- Konu Sahibi askitotomsu
-
Aynı şeyi düşünüyorum aslındaBuyuk konuşmak istemem ama ben bosanirdim.Esinizin de ailesinin de zihniyeti beter.Kotu insanla uğraşmak insanı ya sinir hastası yapıyor ya da daha da kötü biri.Hayatimi eş ve ailesine yedirerek geçirmek ya da onların ne çakallık yapacaklarını düşünüp farklı hesaplar yaparak geçirmek istemem,yazık size de.
Eşin ana baba sözünden çıkamamış seninle aile olduğunun farkına varamamış ki hiç. Seni el kızı olarak görüyorlar karıştırmıyorlar seni kadın kısmısın ya güya anlamazsın diye. Ne yapılır bilmiyorum...Selamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
Ben de oyle yapmayi dusunuyorumKusura bakmayın, yapacaklar diye algıladım niyeyse.
Burada sizi kazıklayan eşiniz ne yazık ki.
Asıl meseleniz onunla. Böyle bir kararda beni hiçe sayan adamdan bütün desteğimi çekerdim.
Hatta kendimi ve çocuğumu yavaş yavaş güvence altına almanın yollarını arardım.
Köy kasaba olmaz bu adamdan.
Son dediklerinizi söyledim.Kayinvalidniz size komsuyu örnek verirken ne ayıp kızın yaptığı , adam kendi mağdur olurken kızını ele para yedirsin diye mi okutmus onca sene diyemediniz mi yani. Ay sinir oldum. Evlenince kızlar sanki ağaç kovugundan çıkmış mi oluyormuş. Pis kadın.
Vermeyin eşinize para filan. Kendi kendine ne yapıyorsa yapsın. Paraya sıkışınca o der babasına dönüp benim borcu verin diye. Böyle adamlara niye para yediriyorsunuz ya... Anne babana versen daha makbule geçer. Hatta tak takıştır kendine harca kocana bile verme paranı. Sinir oldum okudukca.
Çözüm bence eşinize diyin bir daha da kazandığımdan kuruş sana vermiyorum. Bizim ailemizin sorumluluğu da sende diye...
Ayrıca babasına öyle demez asla. Babam ne zaman isterse veririm, hayır diyemem demisligi var yıllar önce.Kayinvalidniz size komsuyu örnek verirken ne ayıp kızın yaptığı , adam kendi mağdur olurken kızını ele para yedirsin diye mi okutmus onca sene diyemediniz mi yani. Ay sinir oldum. Evlenince kızlar sanki ağaç kovugundan çıkmış mi oluyormuş. Pis kadın.
Vermeyin eşinize para filan. Kendi kendine ne yapıyorsa yapsın. Paraya sıkışınca o der babasına dönüp benim borcu verin diye. Böyle adamlara niye para yediriyorsunuz ya... Anne babana versen daha makbule geçer. Hatta tak takıştır kendine harca kocana bile verme paranı. Sinir oldum okudukca.
Çözüm bence eşinize diyin bir daha da kazandığımdan kuruş sana vermiyorum. Bizim ailemizin sorumluluğu da sende diye...
Sizin durumun farkındayım. Haklısınız. Ama saksı düşse de onlar kendilerini hatirlatirÜç günlük dünyada herkes birbirini kazıklamanın derdine düşmüş . Üzgünüm ama eşinin kafasına saksı filan düşüp hafızasını kaybederse ailesini unutursa o zaman hayatınız normale döner. Şu durumda asla rızkınızı yedirmekten geri durmayacaktır. Başka bir versiyonu bende var ordan biliyorum
Öyle. İşte size sorma sebebim bu. Ben biraz saf akilim. Saflikla salaklık arasında.Valla aşkitom en kötü plan bile plansızlıktan iyidir.
Örnekleri var elbette ama birçok erkek gibi deyip eşinizin yaptıklarını zihninizde normallestirmeyin. Eşiniz aldığınız kıyafete bile laf eden bir adamken ailesi söz konusu olduğunda herşeyi mübah görüyor. Böyle olmayan birçok erkek var.Son soylediklerinizin acı ama farkındayım. Birçok erkek gibi ne yazık ki.
On yılda değişen şey şu ki ben artık susmuyorum ve bir şey yaptığında burnundan geleceğini biliyor, mutsuz da oluyor ama devam ediyor.
Esimin annesi öyle deyince bir şok geçirdim. Sınırlı birsekilde evlenen hiç kimse ailesine yardım edemez dedim ama haddini bildirmedigime pişman oldum. Maalesef bunlar benim gördüğüm şeyler değil o yüzden afalliyorum
Yok anlamaz, bir kere güzelce konuştum. Beni aileme karşı doldurmaya mi çalışıyorsun dedi. Ben Allah'tan korkarım, akrabalık ilişkisinin kopmasinin vebalini almam, bunu bildiği halde böyle dedi.O topraktaki ev ihtiyacı olana toprağı satar lafını sözünü bitiririm. Yok almam diyorsa başkasına satar yine de uğraşmazdım. Gerçekten çok zor bu tarz ilişkiler.
Biraz aklı kullanmak gerekiyor. Herşey aile demek değil, aile bizi kullanmaya kalkıştı diye bütün malı mülkü parayı önlerine mi serelim.
Ayy deli oldum vallahi. Benzer işler derdim benim de bu aralar cidden. İş elinizde bitiyor, dik durun, aklını açın anlatın eşinize umarım anlar.
Not yeni gördüm ev bitmiş mi bir de. Rezalet. Gören bir günde ev dikiliyor zannedilir.
Kendi kizlari için öyle değil. Kızı aile apartmaninda oturuyordu. Eltisi sehir dışına çıkınca kayni yemek yemeye bunlara gelmiş diye bir ton laf ettiler, kızları rahatsız olurmuş. Zaten kizlari o apartmandan çıktı. Kaynanası çok yalvardı gitmeyin diye dinlemediler. Yaşlı kadın bir iki ay sonra vefat ettiEşin ana baba sözünden çıkamamış seninle aile olduğunun farkına varamamış ki hiç. Seni el kızı olarak görüyorlar karıştırmıyorlar seni kadın kısmısın ya güya anlamazsın diye. Ne yapılır bilmiyorum...
Aynı kaderi paylasıyoruz diyebilirim. Zor zamanlarında para gönderiyoruz bi ara ben beş paraşız gezerken ögrendim eşim gzlice para yolluyomuş. Sonra göndermeseydin olduSelamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
Degismeyeceklerini biliyorum. Benim sorunum, bu insanlardan ciddi uzak durdugum halde kurtulamiyorum. Kendimi ve çocukların hakkını başka türlü nasıl muhafaza edebilirim?Esiniz degismez bu saatten sonra. Siz de degistiremeyeceginiz seyler uzerinde yormayin bence kendinizi. Cunku ne esiniz ailesine bahcemin parasini verin madem diyebilir,ne de kpiniz al evladim bahcenizin bedeli bu diyebilir.
Ödemeyi düşünmüyorum. Satarsak üzerine ev için fazladan para ödeyen alıcı olursa tamam ama çocukların rızkını onlara verme niyetim yok.Burada ben bir tek eşinizi suçlu buldum. İkinizin birikimi olan yere size danışmadan böyle birşey yapması kötü olmuş.
Birde üstüne ev yapmış evin parasını ödetecekler size ne diyim ki bana göre boşanma sebebi. 10 senede değişmeyen adam değişmez zaten size sabırlar diliyorum.
Yok anlamaz, bir kere güzelce konuştum. Beni aileme karşı doldurmaya mi çalışıyorsun dedi. Ben Allah'tan korkarım, akrabalık ilişkisinin kopmasinin vebalini almam, bunu bildiği halde böyle dedi.
Bahçeyi çocukların geleceği için satmiyorduk. Babası da satın almaz zaten. Bu olayın üzerinden bir ay geçti. Ben davet etmeden bize geldiler. Babası diyor ki para verin de arazi alalim, para verin ev yapalım, ortak olup oturalım.
Kızdım, ortaklık falan istemiyorum dedim, odayı terk ettim.
İyi o zaman, biz alır yapar, sizi de eve sokmayiz dedi.
Çok meraklıyım sanki. Bir de şu an tek maasiz
Kurtulamazsiniz evet. Bahcenin tapusu kimin uzerine? Satilsin diyecegim ama,o da olmaz sizin degilse. Ya bosanacaksiniz ya da acilen ise baslayip kendi emeginizden zirnik koklatmayacaksiniz boyle kocayaDegismeyeceklerini biliyorum. Benim sorunum, bu insanlardan ciddi uzak durdugum halde kurtulamiyorum. Kendimi ve çocukların hakkını başka türlü nasıl muhafaza edebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?