- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi askitotomsu
-
Onları duzeltme niyetim yok artık.sadece kendi sınırlarını başka nasıl koruyabilirim diye yol ariyorumÖrnekleri var elbette ama birçok erkek gibi deyip eşinizin yaptıklarını zihninizde normallestirmeyin. Eşiniz aldığınız kıyafete bile laf eden bir adamken ailesi söz konusu olduğunda herşeyi mübah görüyor. Böyle olmayan birçok erkek var.
Kendinizi acaba nasıl düzeltirim diye düşünürek yormayın derim. Eşiniz değişmez, bir siz yıprandıginizla kalırsınız.
Ben şikayet etmeyi düşündüm ama tapu eşimin üzerine. sikayet etsem de sonuçsuz. Üstelik o kadar kavgalı işlere girmem. Çünkü cirkeflesecek bir grup var orada. Önce çocukları düşünürümBahçenin tapu sizin değil mi? Satın gitsin. Ya da belediyeye şikayette bulunun arazime işgal yaptılar üstüne ev koydular diye yıkılsın diye.
Arsa sizinse kp arsanın üstüne izinsiz ev yapmış oluyor. Siz ona para falan vermiyorsunuz??? (niye veresiniz burayı zaten hiç anlamadım adam işgal yapmış) sizin yerinizde olsam evi yıktırırdım ciddiyim okurken şiştim eşiniz enayi kp harami al birini vur ötekine
Yok bizde "babam ne zaman isterse veririm" olduAynı kaderi paylasıyoruz diyebilirim. Zor zamanlarında para gönderiyoruz bi ara ben beş paraşız gezerken ögrendim eşim gzlice para yolluyomuş. Sonra göndermeseydin oldu
Maddi olarak mı soruyorsunuz bunları?Onları duzeltme niyetim yok artık.sadece kendi sınırlarını başka nasıl koruyabilirim diye yol ariyorum
Aynen öyle yapacagimEşiniz beynini yeterince kullanamıyor büyük ihtimal . Haklısınız hemde çok millet ne akıllı maşallah. Bencede paranızın hepsini eşinize saymayın haketmiyor çünkü
Eşiniz akıllı bir insanmış. Darısı eşimin başınaAhaha öyle. Tabi ortak olalım sonra malı biz yiyip siz bakın modu.
Bizimkiler de bana söz verdikleri ve her fırsatta vereceklerini söyledikleri altının çok az bir miktarını verip bir daha konusunun açılmamasını talep ettiler. Akabinde eşimin eski arabasının borcunu vereceklerdi vermediler.(şu an arabamız yok)
Gelmişler elinizdeki altını da satın beraber arsa alalım.
eşimde siz alın bana da eşime de para vermeyin. Önceliğim arsa almak değil. Eşimde zaten altınlarını verseydiniz ev peşinatı yapmak istiyordu, benim borcumu verseydiniz araba alacaktım. Bu saatten sonra bir daha para mal ilişkisine girmeyelim ne kadar kırıcı olduğunuzu görmüyorsunuz diye uygun bir üslupla anlatmış babasına. Biz de kayınvalidem yönetir parayı onun da aklı fikri arsa almaktır. O sebeple yorulduk.
Siz çalışıyor iseniz maaşınıza dokundurmayın. İleride ev araba bir şey alacağım sana kalsa birikmiyor gibi bir şey söyleyerek sıyrılabilirsiniz.
Çözüm sizde. Esinize bir ayar çekin. Sonucta artik siz onun ailesisiniz. Cocugunuzda var. Once kendi kurdugu yuvasina sahip çıksın. Birazda zor olun. Biraz sizde para harcatin esinize. Biraz kendi ailesi icin dara düşsün. Sizin ailenize yardim etmeniz esinize niye bu kadar dokunuyor ki. Bu büyük bir mesele. O anasinin karninda siz de agac kavugundan mi çıktınız? Problem esinizin ailesi falan degil esiniz tamamiyle. Esinizi degistirmeye bakin. Bilmiyorum onu terketme fikri onu korkutacaksa terkediyorum diyerek degil de gözünü korkutacak seyler deneyin. Çünkü bu hayat böyle geçmez.Selamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
Tapuyu eşim aldi sonunda. Yoksa abisi gasp edecekti. Ücretsiz izindeyim, birikim yapmaya calisacagimKurtulamazsiniz evet. Bahcenin tapusu kimin uzerine? Satilsin diyecegim ama,o da olmaz sizin degilse. Ya bosanacaksiniz ya da acilen ise baslayip kendi emeginizden zirnik koklatmayacaksiniz boyle kocaya
En dogrusu sizin kendinizi ve cocugunuzu dusunmeniz bence de. Nasil olsa doneceksiniz ise geri. O noktada keyfinize bakin, birikiminizi kendiniz yapin,bir lira bile esinize hayriniz olmasin. O sizi dusunmemis siz de onu dusunmeyin en iyisiTapuyu eşim aldi sonunda. Yoksa abisi gasp edecekti. Ücretsiz izindeyim, birikim yapmaya calisacagim
İster kabul etsin ister etmesin. Benim kadar sabreden bulamaz. Bakın bluz mevzunu hatırlıyorsunuz, ne kadar sıradan bir durumdu oysa. Onda bile sorun çıkarabildi.Maddi olarak mı soruyorsunuz bunları?
Eşiniz sizi dahil etmiyor sanırım maddi konulara yanlış anlamadıysam, bu şekilde kendinizi nasıl koruyabilirsiniz? Size karşı dürüst ve açık olmayan bir eş var karşınızda.
Çalışmaya başladığınızda eşinizden ayrı birikim yapabilirsiniz en fazla, onu da eşiniz kabul etmeyecek ve size huzur vermeyecektir.
Onun haricinde zaten az görüşüyormussunuz zaten.
Bir dönem Kredi borcu olunca elimizde para kalmıyordu isteyemediler. Sonra çocuk oldu elimizdeki her şey eridi. Ben çalışmaya ara verdim iyi ki , yoksa insanların gözünde hep "çift maaş" oluyorsunuz. Birini yiyorlar birini kenara atıyorlar gibi düşünülüyor o yüzden daha rahat istiyorlar. İznim bitti işe döndüm yeni bir kredi borcuna gireceğim bir maaşı gömecek şekilde. Neden çünkü öyle de gidecek böyle de hiç olmazsa kendi ihtiyacım için gitsin param. Eşim gerçekten vermek istemiyor ama sürekli bir acındırma hali olunca bir direniyor iki direniyor bazen de dayanamıyor. Yoksa aslında farkında her kuruş bizim rızkımızSizin durumun farkındayım. Haklısınız. Ama saksı düşse de onlar kendilerini hatirlatir
Bunların hepsini yaptım. Yeni evli değilim. Gelebildigim nokta ancak bu kadarÇözüm sizde. Esinize bir ayar çekin. Sonucta artik siz onun ailesisiniz. Cocugunuzda var. Once kendi kurdugu yuvasina sahip çıksın. Birazda zor olun. Biraz sizde para harcatin esinize. Biraz kendi ailesi icin dara düşsün. Sizin ailenize yardim etmeniz esinize niye bu kadar dokunuyor ki. Bu büyük bir mesele. O anasinin karninda siz de agac kavugundan mi çıktınız? Problem esinizin ailesi falan degil esiniz tamamiyle. Esinizi degistirmeye bakin. Bilmiyorum onu terketme fikri onu korkutacaksa terkediyorum diyerek degil de gözünü korkutacak seyler deneyin. Çünkü bu hayat böyle geçmez.
Evet maalesef öğretmenler fakültede edep kelimesi üzerine yetiştiriliyor. En azından bizimkinde öyleydi. Keşke edepsizle baş etme yollarını da ogretselerdi.Siz de mi öğretmen siniz? Bu öğretmenlerin çektiği ne anlamıyorum. Evlenirken özellikle öğretmen eş diye arıyor bu erkekler bence. Az çalışıyor hem eve bakar hem çocuğa hem bana. maaş kartını da aldım mı ohh diye bir mantıktalar sanırım.
Sizin adınıza çok üzüldüm çünkü yanınızda duran bir eşiniz yok. Buna dur diyecek kişi eşinizi. KP yüz veren de eşiniz.
Ayrılmak kolay tabii ki. İki küçük çocuğa mutsuz bir hayat sunmak istemiyorum.Gerçekten erkek ailelerinden tiksiniyorum
Ve suan 5aylık nasipse erkek çocuğuna hamileyim
Ama okadar tiksiniyorumki erkek anne babasından kendimden bile tiksinmeye başladım şimdiden
nasil bir basitlik nasıl bir aymazlık bu yaa
Bir düşün su oglanlarin yakasindan.
İnanin degismez bu zihniyetler ya çekeceksiniz ya ayrilacaksiniz
Erkek kardeşim bekar her ay babama para gönderiyor bin lira filan. Ve annem ona razı olmuyor aman oğlum gönderme biriktir bizim emekli maaşımız yetiyor diyor. Evlense asla asla para kabul etmezler. Ama bir kısım insana bakıyorum resmen çocuğunu para kapısı olarak görüyorGerçekten erkek ailelerinden tiksiniyorum
Ve suan 5aylık nasipse erkek çocuğuna hamileyim
Ama okadar tiksiniyorumki erkek anne babasından kendimden bile tiksinmeye başladım şimdiden
nasil bir basitlik nasıl bir aymazlık bu yaa
Bir düşün su oglanlarin yakasindan.
İnanin degismez bu zihniyetler ya çekeceksiniz ya ayrilacaksiniz
İşte orayı güya çocukların geleceği için satmadık. O kadar sıkıştık.Benim Kayinvalidemin babası bir bayram ziyaretinde "evli kadın artık kendi anne babasina değil..eşinin anne babasına gider..onun ailesi artık sadece eşinin ailesidir " demişti .Bu diyaloğu benimle değil oğlunun gelinine yönelikti ama ben çok sinirlenmistim."Böyle düşünüyorsanız kayinvalidemin de benim de bu gün burada bulunmamamiz gerekiyor " demiştim.Size söylenen -yapilan birşey karşısında susarsaniz...yutarsaniz arkası geliyor ! Ben o arsayı eviyle beraber satarım..arsa benim tapu benim .Evin kendilerine ait olduğunu onlar ispatlasin bana ne !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?