Eş ve ailesi, enayi yerine konmak

Arsayı eşim babasından satın aldı. Bir ev alabildik bunca senede, onun borcu var biraz
Arsa hiç olmuş farkındaysanız, eşinizin size yaptığı da bir ihanet türü aslında, siz bebek, doğum derken adam sizin birşeylerden kısıp borc ödediğiniz arsaya ailesine ev yaptırmıs. Ne yaptınız bunun karşında bir iki söylenip geçtiniz mi?

Bundan sonra eşinizle ortak herhangi birşey yapmayın, hayır illa yapıyorsaniz da sizin üzerinize olsun. Boşanma durumlarında bile ev,araba kimin üstüneyse daha az uğraşıyor.

Görmezden gelinecek bir boyutta değil. Yaptıkları şeyler o kadar çok ki.
İste ozaman hangi secenek kalıyor geriye
Sürekli kavga olacak yine cocuk gurultulu ortamda büyüyecek
Bu adamlar değişmez
Aile sevdası bitmez bunlarda
Herailede var bir enayi
İste denk geliyor boyle

Bahçenin kirası olarak ev sizin olsun sonunda o zaman.
Ne kadar iyimsersiniz :)
Adam çeyiz almak için ayirdigim ilk parayı benden borç olarak isteyip babasına verdi. Kendi aralarında halletmisler öyle dedi. Bunu yapan insanlardan normal şeyler beklenmez ki

Aslında toyluk iste, çok yanlış kişiyle evlendim. 2007 yılından beri yaptıkları sacmaliklarin haddi hesabı yok. Benim de sucum
Herkesin bir imtihanı var.Eşiniz eminim saf biridir.Yine onun elinde var göz koymuşlar benim eşimin elinde bir asgari ücret var annesinin harçlığı yok diye üzülür kontürü yok derdi yeni yeni kesildi.Annesinin üzerine üç beş gün ev ve birkaç arazi var böyle kadına üzülürdü...

Arsa hiç olmuş farkındaysanız, eşinizin size yaptığı da bir ihanet türü aslında, siz bebek, doğum derken adam sizin birşeylerden kısıp borc ödediğiniz arsaya ailesine ev yaptırmıs. Ne yaptınız bunun karşında bir iki söylenip geçtiniz mi?

Bundan sonra eşinizle ortak herhangi birşey yapmayın, hayır illa yapıyorsaniz da sizin üzerinize olsun. Boşanma durumlarında bile ev,araba kimin üstüneyse daha az uğraşıyor.
Her gün burnundan getiriyorum.

Herkesin bir imtihanı var.Eşiniz eminim saf biridir.Yine onun elinde var göz koymuşlar benim eşimin elinde bir asgari ücret var annesinin harçlığı yok diye üzülür kontürü yok derdi yeni yeni kesildi.Annesinin üzerine üç beş gün ev ve birkaç arazi var böyle kadına üzülürdü...
Eşi saf değil kurnaz, karısını maddi olarak kullanan biri. Eşinin aldığı kıyafete laf edip anne babasına para harcayan insana yakışacak çok daha güzel sıfatlar var ama demeyeyim şimdi.

İste ozaman hangi secenek kalıyor geriye
Sürekli kavga olacak yine cocuk gurultulu ortamda büyüyecek
Bu adamlar değişmez
Aile sevdası bitmez bunlarda
Herailede var bir enayi
İste denk geliyor boyle
Bu enayi olan çocuklar, iyi bir kazık yiyince akillanir ama yok. Abisi tapuyu üzerine almaya çalıştı yine de yıllardır arıyor abim abim diye. Üstelik abisinin düğün masraflarını hep eşim odedi

Hayır eşim saf değil, çok zekidir. Elinde var göz koymuşlar değil. Cebinde parası olmadığı için otobüse binemeyip eve yürümüş bir insan.

Selamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
Komşu kızı ögretmen.babasına yardım edemez oyle mi😳
Birşey demiyorum.kayınvalidene ne yapsan haktır,igrenc zihniyetli insanın teki😐

İşe başlayınca gizli bir hesapta birikim yapın. Eşinizin haberi olmadan. Çocukların ihtiyaçlarını da eşinize karşılattırın sürekli. Zırnık koklatmayın onlara bundan sonra.

Bu enayi olan çocuklar, iyi bir kazık yiyince akillanir ama yok. Abisi tapuyu üzerine almaya çalıştı yine de yıllardır arıyor abim abim diye. Üstelik abisinin düğün masraflarını hep eşim odedi
benim esim tatillerde tarlada çalışıyor abileri icin onlara yardimamacli cani cikiyor
Bunlar o paralarla arsa aliyor
Benim esimde saniyor ki bunada dusecek
Memur diye hicbirsey vermeyecekler adim gibi eminim
Ama umutlu guya
Ogunu iple cekiyorum
Bana diyorki vermeselerde canlari sagolsun diyor
Uğraşılmaz bunlarla

benim esim tatillerde tarlada çalışıyor abileri icin onlara yardimamacli cani cikiyor
Bunlar o paralarla arsa aliyor
Benim esimde saniyor ki bunada dusecek
Memur diye hicbirsey vermeyecekler adim gibi eminim
Ama umutlu guya
Ogunu iple cekiyorum
Bana diyorki vermeselerde canlari sagolsun diyor
Uğraşılmaz bunlarla
Hah işte eşimin zihniyeti.

İşte orayı güya çocukların geleceği için satmadık. O kadar sıkıştık.
Siz hadlerini iyi bildiriyorsunuz helal olsun. Ben cok sustum doğru. Konuşunca da toplu saldırıya geçiyorlar gerçi.
Maddi beklentiler eşimin ailesinde de vardı..kayinpederim açlıktan ölse açım demiyecek gururlu birisidir ..ama kayınvalidem başkasının parasıyla kendi ailesine ,yigenlerine ,kardeşine sinsice maddi kayirmalarda bulunmaya çalışan birisidir;oğlan kardesinin maddi sıkıntısı için dayının evini krediyle almamizi bile planladı üstün zekasıyla.Evinin tapusu bizim üstümuze olacak ama dayı evinde oturmaya devam edecek..banka borcu da bizim olacak ..çok zekice değil mi😂 5 yılda bir kaynima (eşimden 6 yaş büyük abisi) iş kurmamizi benim olmadığım platformlarda planlar kayınvalidem.Ustelik biz bekarken eşim yarım kg altın parasını abisine iş kurması için vermiş ve abisinin işi bırakması ile o parayı alamamış birisi..ben eşime söyledim "bekarken verdiğin seni bağlar ama ben çocuğumun boğazından 1 TL arttırıp senin abine iş kurmak için vermem..bu konu yüzünden bosaniriz sen kendi payına dusenin tamamını dayina,abine dagitirsin beni bağlamaz ..ama ben 1 kurus vermem" diye.

Öyle yapacağım sagolun
Bakın,burada özrengın adında bir uye var,yıllardır sahsı bırıkım yapıyor.
Benım bu es ve ailesiyle sonum iyi gorunmuyor dıyordu.
Cocukları da var ve ogretmen.
Arada takıp ederım yazılarını,gecenlerde gozume ilisti,bosanmıs.Ve kendıne yenı bir hayat kurmuş.
Boyle adamlarla yurumuyor,er geç patlıyor haksızlıga ugrayan.
Az da olsa eve gıren parayla yaglı yagsız kavrulmak var,bir de acaba koca kişisi ne halt karıstırıyor,kime ne bagıslıyor diye muallakta kalmak var.Ana babaya yardım edılır,fakat adı ustunde yardım,arsa, ev,evimin yonetimi,maddi yonlendırme ne alaka?
Kvniz Tebernüş Kireççi'nin kadın versıyonu mu??

Back
X