Eş ve ailesi, enayi yerine konmak

Bende benzer şeyler yaşadım arkadaşım. Ne yaptın dersen gideni kendi aptallığımın bedeli olarak gördüm. İçimde herkesi affettim konuları kapattım, Allah’a havale ettim. Birdaha da böyle şeylere sebebiyet verecek şeylere kalkışmadım. Yatırım yada birikim yapacaksam kendi banka hesabımda oluyor. Sana boşan şu bu demek bi tarla bahçe için makul değil. Eşinde ailesiyle para için kötü olmak istemiyordur, kötü olan ailesi adam ne yapsın ver arsamın parasını diyemeyebilir bende diyemezdim. Ailelerin bu konularda düşünceli olması gerekir ama değiller ne yapalım? Hayatı kendine zindan etme ne halt ederse etsinler. Paranı kendinde biriktir, eşinede ev araba almak vs. Dışında söyleme ki babasına para lazım olunca sana gelmesinler.
Esimden habersiz yapmıyorlar ki arkadasim, eşim izin veriyor, onun canina minnet, cici evlat olacak ya.
Sadece para meselesi de değil, affedilecek insan değiller gerçekten. İlk doğumdan sonra üç yilima mal oldular kendime gelmem için. Birikim konusunu ben de düşünüyordum, herkes de aynı şeyi söyledi.
Allah sizin de yardımcınız olsun

İnşallah sagolun
Herkes aynı şeyi yazmış, ben bu kadar ileri gideceğini düşünemiyorum. Bende sorun mu var acaba
Evet.
Kesinlikle normal değilsiniz.
Koca bağımlılığı ve körlüğü var sizde.
Kocanız sizi sokağa atsa, eve kadın alsa "Kemalim yapmaz" deyip temize çıkarırsınız.
O kadar anormal tavırlarınız.

Esimden habersiz yapmıyorlar ki arkadasim, eşim izin veriyor, onun canina minnet, cici evlat olacak ya.
Sadece para meselesi de değil, affedilecek insan değiller gerçekten. İlk doğumdan sonra üç yilima mal oldular kendime gelmem için. Birikim konusunu ben de düşünüyordum, herkes de aynı şeyi söyledi.
Allah sizin de yardımcınız olsun

Kin güderek, her gece yatmadan şunu diyeceğim bunu diyeceğim diye kendimi doldurarak, her lafı aynı konulara getirerek kendimi hasta edecektim. Sende de durum farklı değil bence kendin ve evlatlarının iyiliği için Allah’a havale et konuyu kapat kendi içinde. Affettim ama Allah’a havale ettim demek insana bi süre sonra huzur veriyor emin ol. Dünyaları verseler sana bu kızgınlıkla huzurlu mutlu olman mümkün değil çünkü. Sana sineye çek demeye çalışmıyorum yanlış anlama. Mesafeni koy ailesine karşı, ailesi konusunda eşine de koy. Dayanılmaz durumdaysa olanlar boşanadabilirsin elbette. Ama çocuklar için tolere edebileceksen önerim bu yönde

Evet.
Kesinlikle normal değilsiniz.
Koca bağımlılığı ve körlüğü var sizde.
Kocanız sizi sokağa atsa, eve kadın alsa "Kemalim yapmaz" deyip temize çıkarırsınız.
O kadar anormal tavırlarınız.
Kemalim yapmaz mı? Bunu mu çıkardınız gerçekten? Eşim dahil bu insanlardan bıktım diyorum, beni enayi yerine koymalari, müdahaleleri, kısıtlamalari diyorum... bu eşim yapmaz demek mi? Aksine bunlardan her türlü cirkefligi beklerim.
Bu kadar alcaklasamaz herhalde dediğim sey, çocuklara yatırım olsun diye yıllarca satmadigi bahçeyi, babasının üstüne geçirmez herhalde dedim sadece. Yani bir insan bu kadar yapmamalı yok yapıyorsa da üzülmem gereken bir şey kalmamıştır çünkü ahlak, hak hukuk zaten bitip gitmiştir demek istedim.
Koca bağımlısı değilim, çok kırıcı bu. En baştan beri her yolları ayirmak istediğimde yakın çevrem ve uzman dahil herkes karşı çıktı. Haliyle ben abartiyorum galiba diye düşünüp sessizlestim. Bu yani...

Kemalim yapmaz mı? Bunu mu çıkardınız gerçekten? Eşim dahil bu insanlardan bıktım diyorum, beni enayi yerine koymalari, müdahaleleri, kısıtlamalari diyorum... bu eşim yapmaz demek mi? Aksine bunlardan her türlü cirkefligi beklerim.
Bu kadar alcaklasamaz herhalde dediğim sey, çocuklara yatırım olsun diye yıllarca satmadigi bahçeyi, babasının üstüne geçirmez herhalde dedim sadece. Yani bir insan bu kadar yapmamalı yok yapıyorsa da üzülmem gereken bir şey kalmamıştır çünkü ahlak, hak hukuk zaten bitip gitmiştir demek istedim.
Koca bağımlısı değilim, çok kırıcı bu. En baştan beri her yolları ayirmak istediğimde yakın çevrem ve uzman dahil herkes karşı çıktı. Haliyle ben abartiyorum galiba diye düşünüp sessizlestim. Bu yani...
Uzman değiştirin mesela. Çevreniz ve aileniz boşan demenin vebalini almak istemezler.
Sürekli para yediren, 2-3 yıl süren ev inşaatı için açıklaması sadece "unuttum" olan -ki bu aklınızla alay etmektir- diyen bir kocaya nasıl güveniyorsunuz?
Bir yorumunuzda cici evlat olmak istiyor demişsiniz. Tam da bu yüzden koca ev diken babasından bahçeyi mi sakınacak?
Al babacığım der verir tapuyu. Onu engelleyecek bir kişi ya da sebep yok ki. Eğer dediğiniz gibi derdi karı sözü dinleyen bir adam olmadığını ispatlamaksa bunu da yapar..
Bir gün tapuya gidin ve bakın kimin üzerine bahçe ve diğer mülkler. Ayrıca her sene bakılan bahçeden size sadece sus payı olarak 1000 tl verip, yine enayi yerine koyan kocanız değil mi?
Siz tüm bunlara rağmen yok ya eşim o kadar da yapmaz diyorsanız, kusura bakmayın ama kocacı görünüyorsunuz.

Elbette bu da bir tercih, bizi bağlamaz. Bazıları kocalı olmayı sever. En azından eşinize dürüst olma saflığını bırakıp ondan gizli birikim yapın. Çünkü siz kocanıza kıyamayıp o birikimi de verecek potansiyeldesiniz.

Son düzenleme:
Kin güderek, her gece yatmadan şunu diyeceğim bunu diyeceğim diye kendimi doldurarak, her lafı aynı konulara getirerek kendimi hasta edecektim. Sende de durum farklı değil bence kendin ve evlatlarının iyiliği için Allah’a havale et konuyu kapat kendi içinde. Affettim ama Allah’a havale ettim demek insana bi süre sonra huzur veriyor emin ol. Dünyaları verseler sana bu kızgınlıkla huzurlu mutlu olman mümkün değil çünkü. Sana sineye çek demeye çalışmıyorum yanlış anlama. Mesafeni koy ailesine karşı, ailesi konusunda eşine de koy. Dayanılmaz durumdaysa olanlar boşanadabilirsin elbette. Ama çocuklar için tolere edebileceksen önerim bu yönde
Evet benzer şeyler hissetmisiz. Ben kendimi çok doldurdum çünkü doldurmasam bunlar hep aynı davranıyor ben de sadece eşime sitem ediyordum. Her gün kendime hatirlata hatirlata duvara dönustum karşılarında. Samimiyeti kestim. Başka biri olsa bir daha evime gelmez ama bunlar işte cikarlari için araya mesafe koymuyorlar.

Tapu eşimin üzerine çünkü o evle ilgili abonelik vs işleri için eşimi cagiriyor babası. Tapu isini dediğiniz gibi teklif ettim bugün. O zaman gidip her şeyi ikimizin üstüne mi yapalım dedi. Kendi evimiz benim üstüme olduğu için misilleme yapıyor aklınca. Çünkü misilleme en iyi bildiği şey. Yine aynı şeyleri söyledi. Merak etme, ben sizin hakkınızı kimseye yedirmem vs vs. O yüzden mi benden habersiz böyle yaptın dedim. Yine sus pus oldu. Güya babasına "bahçedeki ev isinde hata ettim, askitotomsu hakli" demişmis. Yine de sanmıyorum böyle bir alçaklık yapacağını yaa :KK43:

canim, erkekler en iyisi bile olsa öyle bir cirkeflesiyor öyle bir adilesiyor ki, hayal gücün dahi yetmez inan bana.

Uzman değiştirin mesela. Çevreniz ve aileniz boşan demenin vebalini almak istemezler.
Sürekli para yediren, 2-3 yıl süren ev inşaatı için açıklaması sadece "unuttum" olan -ki bu aklınızla alay etmektir- diyen bir kocaya nasıl güveniyorsunuz?
Bir yorumunuzda cici evlat olmak istiyor demişsiniz. Tam da bu yüzden koca ev diken babasından bahçeyi mi sakınacak?
Al babacığım der verir tapuyu. Onu engelleyecek bir kişi ya da sebep yok ki. Eğer dediğiniz gibi derdi karı sözü dinleyen bir adam olmadığını ispatlamaksa.
Bir gün tapuya gidin ve bakın kimin üzerine bahçe ve diğer mülkler. Ayrıca her sene bakılan bahçeden size sadece sus payı olarak 1000 tl verip, yine enayi yerine koyan kocanız değil mi?
Siz tüm bunlara rağmen yok ya eşim o kadar da yapmaz diyorsanız, kusura bakmayın ama kocacı görünüyorsunuz.

Elbette bu da bir tercih, bizi bağlamaz. Bazıları kocalı olmayı sever. En azından eşinize dürüst olma saflığını bırakıp ondan gizli birikim yapın. Çünkü siz kocanıza kıyamayıp o birikimi de verecek potansiyeldesiniz.
Üç uzmanla görüştük, çok teşekkür ederim ısrarla kocaci yaftalamaniz icin

Şu aile olmayı öğrenememiş eşlere bir kızıyorum ki niye evlendiniz ananızla babanızla oturmaya devam edin :KK67:
Tapu kimin üzerine bakın eğer eşinizin üzerineyse satın ve elinden tüm parayı alın değilse üstüne bir bardak su için bundan sonra zırnık vermeyin.

canim, erkekler en iyisi bile olsa öyle bir cirkeflesiyor öyle bir adilesiyor ki, hayal gücün dahi yetmez inan bana.
BDV de görüyoruz, konu sahibi de görüyor eminim.
Nafaka vermemek için işten çıkan, tüm malı mülkü acilen elden çıkaranlar, ortak banka hesaplarını boşaltanlar.
Neler neler.
Kocası her şeyi yapıyor ama konu sahibi hala "yapmaz" diyor.
Halbuki her şeye sustuğu için kocası olay çıkarmıyor. Konu sahibi dişlerini bir çıkarsın, kocası nasıl çirkefleşir ailesi için.

Şu aile olmayı öğrenememiş eşlere bir kızıyorum ki niye evlendiniz ananızla babanızla oturmaya devam edin :KK67:
Tapu kimin üzerine bakın eğer eşinizin üzerineyse satın ve elinden tüm parayı alın değilse üstüne bir bardak su için bundan sonra zırnık vermeyin.
Tapu esimin üzerine. Teşekkür ederim öneriniz için

Buna inanıyorum

o zaman yap biseyler, hic ona söylemeden bahceye serh koydur mesela. oda isterse eve koydursun bisey olmaz. sen nasilsa gidio evi babanin üzerine yapmazsin ama o yapar. yapmadiysa tabi ki..... sonrada bu eve bundan sonra tek kurus vermiyorum senin aileni gecindirecek gücün varsa cocuklarini karini gecindirecekde gücün var demek ki de, gercekden de eve ekmek bile alma.
es ailesine de cat diye, bugüne kadar benim arkamdan benden gizli bizim evimizin cocuklarimizin yediginiz riski sizlere haram ediyorum. öbür tarafta iki elim yakanizda. yediginiz kul hakki ödeyin vebalibi de. onlarinda icine o otursun. o an hadi be ordan deselerde, ayaklarina tas degse aceba mi derler eminim.

Üç uzmanla görüştük, çok teşekkür ederim ısrarla kocaci yaftalamaniz icin
Evet.
Herkes aynı şeyleri yazıyor. Siz yok ya kocam yapmaz diyorsunuz bu kadar göz göre göre mal, para kaçıran adama.
O yüzden kocacı olduğunuz konusunda ısrarcıyım.
Dediğim gibi olabilir, kocanızı hala çok seviyorsunuzdur. Bu sizi bağlar. Ancak artık kocanızı değil çocuklarınızı düşünerek hareket edin. Herkesten gizli birikim yapın diyoruz.
Bakın bu ortak akıl.
Tapuya gidin bakın diyoruz, şerh koyun diyoruz ama sizde hiçbir adım yok. Gelmeyecek de muhtemelen.
Bu kadarı tuhaf gerçekten.

o zaman yap biseyler, hic ona söylemeden bahceye serh koydur mesela. oda isterse eve koydursun bisey olmaz. sen nasilsa gidio evi babanin üzerine yapmazsin ama o yapar. yapmadiysa tabi ki..... sonrada bu eve bundan sonra tek kurus vermiyorum senin aileni gecindirecek gücün varsa cocuklarini karini gecindirecekde gücün var demek ki de, gercekden de eve ekmek bile alma.
es ailesine de cat diye, bugüne kadar benim arkamdan benden gizli bizim evimizin cocuklarimizin yediginiz riski sizlere haram ediyorum. öbür tarafta iki elim yakanizda. yediginiz kul hakki ödeyin vebalibi de. onlarinda icine o otursun. o an hadi be ordan deselerde, ayaklarina tas degse aceba mi derler eminim.
Yapamaz. Ya eşinden ya da eşsiz kalmaktan korkuyor.

Eve katkı saglamayacagimi aylar önce söyledim zaten. Birkaç senedir de ailesine yardım etmediğini söylüyor, çünkü ben de kendi aileme harcadım diye tehdit etmiştim. Onun ailesi böyle şeylerden korkmaz, sulalecek birbirlerini kandirmislar

Yapamaz. Ya eşinden ya da eşsiz kalmaktan korkuyor.

anlamadim ki valla bende, akli basinda isi meslegi olan kadin. hemen git davayi ac bosan diyen yok ki ama ortaligi yik, yeri gögü ters cevir, dünyayi hem kocana hemde ailesine dar et bi, gerekirse cirkinles cirkefles. ama bi tepki ver. öyle laf soktum onu dedim bunu dedim olmuyor ki, adam he he diyip gecistiriyor. koca ev dikiyorlar, sanki elma agci dikmisler gibi haber ediyor konu sahibi.

sen o bahceye serh koydur bi, sonra da git bahceye sagol baba bize ev yapmissin de. eminim tepki gelecek bu ev benim diye, sonrada bas kahkahayi hahahyyt benim imzam olmadan burdan tas alamazsiniz serh koydurdum diye. gör bak neler oluyor.

Evet.
Herkes aynı şeyleri yazıyor. Siz yok ya kocam yapmaz diyorsunuz bu kadar göz göre göre mal, para kaçıran adama.
O yüzden kocacı olduğunuz konusunda ısrarcıyım.
Dediğim gibi olabilir, kocanızı hala çok seviyorsunuzdur. Bu sizi bağlar. Ancak artık kocanızı değil çocuklarınızı düşünerek hareket edin. Herkesten gizli birikim yapın diyoruz.
Bakın bu ortak akıl.
Tapuya gidin bakın diyoruz, şerh koyun diyoruz ama sizde hiçbir adım yok. Gelmeyecek de muhtemelen.
Bu kadarı tuhaf gerçekten.
Şerh için tapuya gideceğimi söyledim siz kacirmissiniz. Eşimi sevmek değil nefret duygularım hakim.

Eve katkı saglamayacagimi aylar önce söyledim zaten. Birkaç senedir de ailesine yardım etmediğini söylüyor, çünkü ben de kendi aileme harcadım diye tehdit etmiştim. Onun ailesi böyle şeylerden korkmaz, sulalecek birbirlerini kandirmislar

bak simdi canim, senin tek dedigin o fark etmez, ona takmazlar, o islemez, o onlara sökmez, kocam öyle bisey yapmaz. anlamadim ki nasil bi tavsiye verelim sana?

peki ailesi hangi yüzle daha para isteyebiliyor. bu adamda kredi cekip o evi yaptirmadiysa bende bisey bilmiyorum....

Back
X