Eş ve iş

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar... 4 senelik evliyim, bir tane de oğlumuz var eşimle ciddi ayrılıklar yaşadık şu an tekrar denemeye karar verdik, kendimle başbaşa kalıp düşünme fırsatı bulduğumda sorunların kökeninde,eşimin bir kariyerinin olmamasının etkili olduğunu düşünüyorum.. Zamanında bu evliliği yaparken gözüm hiçbir şeyi görmedi ben memurum üniversite mezunuyum o lise mezunu, saygın bir işi yok, küçük esnaf kendi yağında kavrulur mutfak masrafını karşılar anca, sigortasını yatırmaz,gerek yok der.. Yani ayrılık sürecinde de mutlu değildim her şeyden önce bir evladım var ve çok babacı,eşimi de seviyorum ama insanların mesleki olarak yakıştırmaması ailemin dahi bu sebepten dolayı zamanında karşı çıkması gelinen süreçte hala birbirlerini sevmemesi de zoruma gidiyor.. Artık bu durumu aşıp, kafama takmamak istiyorum, yardımlarınızı bekliyorum..

Sorun sizsiniz
Eşinizi kendiniz küçük görüyosonuz
Siz saygı duymazsanız eşinize kimse saygı duymaz
Altı üstü memursunuz
Bence herkesten önce siz eşinize ve eşinizin işine saygı duymayı öğrenin onu seçen evlenen sizsiniz ya arkasında durun ya da çekip gidin
Ne insanlar var kariyerli meslekli yemediği halt kalmıyor
İnsan mı ailesine sahip çıkıyor mu önemli olan bu

Eşimi çok seviyor olmamın teK nedeni çok iyi bir adam olması. Ailelerimizle alakalı mesela kendi ailesini ne kadar kollarsa benimkileride okadar koruyor kolluyor olmasi. Senin benim sen ben dememesi. Her türlü konuda ben istiyorsam arkamda durması. ( akademik kariyer derdindeyim. Hiç yapmasam yapmam ama buda benim tutkum ve beni destekliyor).
Her konuda aynı miyiz? Hayır. Ama birbirimize çok saygı duyuyoruz.

Esinizi seviyor ve yuvanizda mutluysaniz bardagi dolu tarafindan görmeye calisin .. mutlu olmak icin üni mezunu olmak gerekmiyor .. siz ailenize cevrenize istemsiz davranisinizla bunu empoze ediyor olabilirsiniz ..

Evinde huzurun varsa, adam sana huzur veriyorsa en onemli sey bu bence. Dusunsene 7 tane diplomayi dizmis duvara ama hayati zindan ediyor sana ne kiymeti var ? Akademik kariyer gibi bir takintin varsa kendin yap, kendi basarilarinla mutlu ol. Alemin lafina bakma, millet hic birseyi begenmez. Universite mezunu olsa da bolumunu begenmez, bolumunu begense maasini begenmez :) sen ve oglun mutlu ve huzurluysaniz inan gerisi bos

Başta gözünüz görmezken bu durumu, şu an batıyor ise düzelmesi imkansız. Saygınız kalmamış eşinize bence. O kendini değiştirip çaba gostermedikce bir şeyler değişmez sizde.

Esimle benzer kariyer yollarindan gecmis olsakta sans mi tercih mi duruş yada baska bir etken mi bilmiyorum ben daha fazla kazandım
Nisanliyken yuksek lisansa başladım isini birak okulu hizli bitir annenle masrafi boluselim dedi kirana destek cikarim vs tek yasiyordum cunku
Hocam geçinemezsin zorda kalirsan birak gittigi yere kadar 2sini yap dedi oylesi kabul etti okula.
Esim hakliydi isten firsat bulup okula gidmedigim için yl 4 yil surdu son sene isten ayrildim ki zaten evliydik artık tek maas zorlandik elbet. Okul biter bitmez atandim yine fazla kazaniyorum ama esimi kucuk görmüyorum her seferinde ovuyorum o kendini kucuk gorurse sevdigim yonlerini. Simdi yanima gelmesi icin isten ayrilmasi gerekiyor ve yine tek maAs bizi zorlar evet ama ondan ayri kaldigima degmez ben hallederim sen de bi is bulursun diyorum zaten yapisi gereği tembel degil belki egosu her isi kabul etmez ama iyi gun kotu gun dedik bu günlerde gecer hatta cesaret edemediği islere bile cesaretlendiriyorum baskasinin emrinde ziyan oluyor bence esim.
Sen de esine nasil bakarsan millette o kadar deger verir unutma ben insanda niyete bakarım hale vakte degil sana da tavsiye ederim :)

Sorun gercekten sizsiniz memur yuksek mertepde oldugunuzu gostermiyor malesef benimde eşim ilk okul mezunu ben üni. Mezunuyum. Madem bunları sorun yapicaktiniz neden baştan bisi demediniz evlendiniz eşiniz sonra mı söledi size hayır. Tamam erkeklerinde kötüleri gerçekten var ama biz kadınlarda çok kötüyüz

insanlar ne der diye mi yasiyorsunuz. şahsen esimin isi kimseyi ilgilendirmez.
ayrica siz elalem ne der diye düşünüyorsunuz ya. çocuğunuz da ilerde sizden bunu mu öğrensin. o da mi elalem icin yaşasın..
kim ne derse desin. ne düşünürse dusunsun. bu hayat sizin..
avrupa da bi doktor bi garson veya bi itfaiyeci vs ile evleniyor ve bu gayet normal.
hayati zorlastirmayin derim.

Yok.. 65 yaşından sonra ne yapayım emekliliği diyor.. Yani herkes bana yüklenmiş ama bu konuda bu şekil rahat ve umursamaz.. Ondan bahsediyorum..
E 65 yaşından sonra gideri olmayacak mı da gelire ihtiyaç duymuyor? Aşırı sorumsuzca. Sizin maaşınıza güveniyor bu durumda

Bence sorun; sizin eşinize saygı duymamanız..
Ona karşı değersizlik inancınız var. Ondan çevrenin dedikleri batıyor.
Burada iş size düşüyor.
Eğer çevre bu duruma laf ettiğinde; ''Evet, lise mezunu ama evini geçindirir, bana ve oğluma kıymet verir.Kültürlüdür, kendini geliştirir. Bana saygı ve sevgi duyar:'' derseniz onların da eşinize algısı değişir.
Siz önce kendi gözünüzde eşinize olan algınızı değiştirin sonra çevrenin algısı zaten değişir.

Eşinize saygı duymaya çalışın, sevgi ve saygı bir arada olmalı..

Siz bile bu durumu kabullenip icsellestirememisken eşinizi bu haliyle sevememisken ailenizden onu kabullenip sevmelerini bekleyemezsiniz. Eşiniz adına üzüldüm.

İnanın yapıyorum, ama vazgeçmiyorlar bunu bana hissettirmekten..

Helalinden kazanilan her lokma saygıyı fazlasiyla hak eder. Ailenizin sekilci yaklasimlari bulasmis sanki dusuncelerinize..

Allh korusun ilerde birini severim beni kendine denk görmezse cidden üzülürüm. Bende memurum ama eşinizin yerine koyduğum da kendimi kötü hissettim.
Memuriyet çok büyük bir mertebe değil esnaf olup sizden çok kazansaydı Emin’im böyle düşünmezdiniz siz ve çevreniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…