Eşinize de hissettiriyorlar mı?İnanın yapıyorum, ama vazgeçmiyorlar bunu bana hissettirmekten..
Lise mezunuymuşmuş. Günümüzde o kadar çapsız üniversiteler var ki lise5,6 ayarında. Bu kibri anlamıyorum ya. Asıl mesele öğrenim değil işte eğitim. Eğitim şart!Umarım eşiniz sizden bir an evvel kurtulur.
Gören fabrikatör falan sanacak sizi. Altı üstü bir memursunuz.
Allah size bir gün çok para verse , siz o adamı rezil edersiniz.
Ciddi ayrılıklarınızın kökeninde eşinizin kariyeri değil de çözülmeden bırakılmış problemler olabilir mi?eşimle ciddi ayrılıklar yaşadık şu an tekrar denemeye karar verdik, kendimle başbaşa kalıp düşünme fırsatı bulduğumda sorunların kökeninde,eşimin bir kariyerinin olmamasının etkili olduğunu düşünüyorum..
Zaten bir söz vardır ,hepimizin bildiği :)Lise mezunuymuşmuş. Günümüzde o kadar çapsız üniversiteler var ki lise5,6 ayarında. Bu kibri anlamıyorum ya. Asıl mesele öğrenim değil işte eğitim. Eğitim şart!
O zaman hiç umursamayın.İnanın yapıyorum, ama vazgeçmiyorlar bunu bana hissettirmekten..
Ne kadar da kötüsünüz.. Evlilik sürecinde benim yaptığım fedakarlıkların binde birini yapmazsın. O yüzden boş yapma.... İlk eşinizde sizden kurtulmuş öyleyse, benim ki dayandığına göre daha tahammül edilebilinir bir insanım..Umarım eşiniz sizden bir an evvel kurtulur.
Gören fabrikatör falan sanacak sizi. Altı üstü bir memursunuz.
Allah size bir gün çok para verse , siz o adamı rezil edersiniz.
Biz karşılıklı olarak kurtulduk haklısınız.Ne kadar da kötüsünüz.. Evlilik sürecinde benim yaptığım fedakarlıkların binde birini yapmazsın. O yüzden boş yapma.... İlk eşinizde sizden kurtulmuş öyleyse, benim ki dayandığına göre daha tahammül edilebilinir bir insanım..
Çok haklısınız beni çok iyi anladınız.. Toplumdaki bakış açısı evliliğimizi yıpratan.. Bu toplumda ailem de var, arkadaşlar da, kopacağım ortamlar değil o yüzden modumu düşürüyorlar, sadece bunu anlatmaya çalıştım kendimi yüksekte görmüyorum, göreceğim bir mertebede değilim zaten..Anladığım kadarıyla eşinizin hem eğitim seviyesi,
hem de rahat-boşvermiş karakteri sizi rahatsız ediyor.
Defalarca ayrılıp barıştığınıza göre ilişkinizde aşamadığınız sorunlar var.
Ben mesleğin kişilere insanlık ve kişilik katmada tek başına etkili olmadığını düşünenlerdenim.
Kişinin namusuyla yaptığı her iş önemli ve değerlidir.
Bununla birlikte iyi-kötü eğitim almış birinin,
eşinin de kendi eğitim-kültür seviyesine yakın olmasını istemesini olumsuz olarak değerlendirmem.
Herkesin hayattan ve evlilikten beklentisi farklı olabilir.
Birisi için hayat görüşünün uyması önemliyken,
diğeri için ailelerin uyumu,
beriki için eğitim ve meslek önemli olabilir.
Bu nedenle 'buna takılman yanlış' diye eleştirmeyi doğru bulmuyorum konu sahibini.
Kişisel olarak eğitim ve kültür seviyesini,
evlilikte önemli buluyorum.
Genel anlamda da denkliği savunuyorum.
Bizim toplumumuzdaki bakış açısı ve baskın kültürel değerler de erkeğin,eğitim ve maddi açıdan kadından üstte olmasını destekliyor.
Bu bir tespittir,onay ve destek değil.
Özetle evlilikte bizi mutsuz veya huzursuz eden her sorunu çözmek için çaba sarfetmek gerektiğini düşünüyorum.
Bu konu sizin için evliliğinizi devam ettiremeyecek kadar önemli mi?
Eşinizin diğer olumlu özellikleri size göre eksik ve olumsuz olan bu konuyu tolere etmeye yeter mi?
Evlilik terapisi almayı düşünür müsünüz?
Sizce terapi işe yarar mı?
Elalemin ne dediği sizin hayatınızda ne kadar belirleyici?
Esnaf diye eşinizden boşanıp çocuğunuzu tek başınıza büyütmek size ne katar?
Ne kaybettirir?Çocuğunuzu nasıl etkiler?
Bu soruların cevabını uzun uzun düşünün hatta yazın,ona göre karar verin derim.
Sözü söyledim bana hazırımLise mezunuymuşmuş. Günümüzde o kadar çapsız üniversiteler var ki lise5,6 ayarında. Bu kibri anlamıyorum ya. Asıl mesele öğrenim değil işte eğitim. Eğitim şart!
Aman dur şimdi defterini açıp senin de konularına bakacak , sonra oradan vuracak.Adam için çok üzüldüm .
Benim esim böyle bir başlık açsa arkamdan bunları söylese benim kalbimde anında biter.
Saygin iş nedir hanimefendi ? Böyle bir cümle kurmayı kendinize nasıl yakistirdiniz?
Çok şey yazılır da buraya , benim tek umudum umarım adam bu yazıya denk gelir ve öğrenir.
Sonra da kendine gerçekten sevgi ve saygı duyan biri ile hayatını devam ettirir.
Konum maalesef yokAman dur şimdi defterini açıp senin de konularına bakacak , sonra oradan vuracak.
Duymak istediği evet sen çok yüce bir kadınsındı. Söylemeyince de aaaaaaaa sende şöyle böylesin demiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?