Eş ve iş

Konu sahibi sizi hakli buldugum tek nokta esinizin sigorta yatirmiyor olmasi. Yani gercekten buyuk bir sorumsuzluk bu. Heleki bu ulkenin istikrarsiz ekonomisini goz onunde bulunduracak olursak bu konuyu sorun etmenizi gayet tabi buluyorum. Ama diger soylediginiz seylerde dibine kadar haksizsiniz. Yani diger arkadaslarinda soyledigi seyi soyleyecegim bende alt tarafi bir memursunuz. Oda esnaf. Memurlarda esnaflar gibi kendi yaginda kavruluyor. Aranizda sinif farki yok. Olsa bile insan esini maas ve kariyeriyle degil insani yonleriyle degerlendirmeli. Bana oyle geldiki esiniz sigortasini yatiriyor bile olsaydi yinede kucumseyecektiniz. Bence sizin en buyuk sorununuz esinizin sizin deyiminizle 'saygin' bir meslegi olmamasi.

Evet konu sahibinin esnaf esi icin saygin bir isi yok demesi olmadı, ama ister istemez çevresinden etkilenmis ki buyuk konusmamak lazim olabilir çünkü tahmin ediyorum herkesten sürekli nasil tepkiler aldığını arti esiyle yasadigi sorunlar ve yillanmalari daha detayli kritik yapmasina neden olmus.. ama esinin 65 yasindan sonra emekli maasini napayim cümlesi hic uygun bir cumle değil, ne olursa olsun o sigortayı halletmesi lazim..ve esi bunun icin ona laf anlatamadigi icin kizgin olmasi normal.. ha adam su konuda hakli artik primler cok yuksek zaten su an mutfak masrafi kadar kazaniyor prim de odesem eve katkım olamayacak diye düşünüyor ve eşine karşı ezilmek istemiyordur.. icinden bunun geçtiğine de eminim lakin uzun vadeli düşünmek zorunda hatta bu durum sigortasi olmadigi icin tayin isteyemeyen esin beni hic düşünmüyor diye üzülmesine de yol actigindan kisa vadede acil çözülmesi gereken bir sorun..
Allah yardımcınız olsun insallah esinize ilave bir is kapısı açılır sigortali uzaktan yapabileceğimiz iyi temenni ve dua sizler icin..

Hanımefendi sigortasını dahi yatırmadığı için ailem olsun çevredeki insanlar olsun bunun lafını edip, sürekli bu konuda üzerime geliyorlar her laf buraya dönüyor... Sigortasını yatırıp beni bu durumla karşı karşıya getirmeseydi diyip iç geçirmem mi küçümsemek.. Küçümseseydim evlenmezdim.. Bakınız ben evlendim, sevmiştim, çocuk yaptım ondan... Hanginiz benim yaptığımı yaptınız ya bunları sadece arada aşk var diye yaptım.. Seviyorum diye yaptım.. Parasına, eğitimine, kariyerine bakmadım yaptım... O da benim için sigortalı bi işe girsin bunca yıldan sonra dedim diye olay oldu ya, bi yerde de kabullendim dedim ama bu aile ve toplum baskısından da yoruldum keşke sigortalı asgari ücretli bi işe girse de beni bu durumlardan kurtarsa dedim... Bakınız, benim zorumla güvenlik sertifikası aldı, ama iş aramıyor bu konuda kavgaların arasına girip kim vurduya mı gideyim diyor.. Çabalıyorum ben.. Çoğu insanın yapamayacağını yapıyorum rahat olun siz..

Gerçekten ne yaşadığımı bilmeden yorum yapıldı... Hamile halimle otobüslerde her gün 2 saat gidip geldiğim için mide bulantıları, otobüsün içinde sürekli istiğraf etmekten yorulmuş, kırılmış, bunalmıştım ya hiç mi bi şey demeyeyim.. Peki aferin diyip alnından öperim eşimin..

Ben 21 yaşında kendisi için neyin öncelikli olduğunu dahi bilmeden aşık olup evlenmiş ama sonrasında eşiyle uyuşmayan noktalarını gören ve bunun mutsuzluğunu yaşayan genç bir kadın görüyorum.

Eşi de sorumluluk sahibi biri değil anladığım kadarıyla.
Konu sahibi de hatasız değildir ama durum benim gördüğüm bu.

Niye size olumsuz yorum yapan neredeyse herkese siz yaparmiydiniz ben yaptim iste bakin sizin yapmayacaginuz seyleri yaptim deyip duruyorsunuz? Yapmasaydiniz efendim bizmi zorladik sizi. Ayrica onyargiyla yaklasiyorsunuz. Benzer seyleri yapmadigimizi nerden biliyorsunuz? Bende avrupanin en gelismis ulkelerden birinden ve en 'saygin' bolumlerden birinden mezun olup ustelik master yapmis biri olarak kariyerimin zirvesinde iken esimle tanisip turkiyeye yerlestim ve geldigimden beri meslegimi burda icra edebilmek icin sinavlara giriyorum. Ugrasiyorum didiniyorum. Hala cevremdeki insanlardan elestiri isitiyorum bu kadar yuksek bir egitimin var nasil kabul ettinde standartlarini dusurdun kariyerini biraktin vs diye laflar isitiyorum. Ama beni hic bir zaman etkilemedi bu sozler. Esimle aramizda bir dunya sorun cikmis olmasina ragmen hic kucumseyici gozle bakmadim. Bakmamda. Yaptigi hatalar uzerinden sonuna kadar elestiririm ama kalkip bak iste egitimi dusuk bana yakismiyor demem asla. Toplum icindeyken esimden utanmam. Ezilip buzulmem. Cunku o benim hayat arkadasim. Ayni yastiga bas koyuyoruz. Bence sizde biraz dik dursaniz iyi olur.

E 1 sayfa önce sigorta yatırdığı iş kafi dediniz şimdi liseli olması mesele???
Bence sizin de kafanız karışık
Velvette,
konu sahibesi ilk mesajında kendini doğru ifade edememiş, sonrasında da aslında tam olarak ne yaşadığını anlatmakta zorlanmış, mesele eşinin lise mezunu esnaf olması değil bence, evlenirken adam şartlarını düzelteceğini söylemiştir, esnaflık yapsa bile en azından SGK'sını yatıracağını vs.

Evlendikten sonra aynı tas aynı hamam gidince kadının ailesi baskı yapmaya başlamıştır, geleneksel Türk aile yapısında bir kız evlenmeye karar verdiğinde, damat adayının karakteri kadar evlilik sorumluluğunu maddi manevi ne kadar yüklenebileceği de kriterdir, askerliğini yapmamış adamla, sigortası olmayan adama kız vermezler, büyük ihtimal sigorta sözü verildi ama tutulmadı, kadın çoluklu çocuklu haliyle farklı şehirde çalışmaya gayret ederken, adamın sigorta yaptırmaması sebebiyle tayin bile yaptıramazken, üyenin ailesi ister istemez damada kızıyordur, damat ne zaman sigorta yaptıracak, sen tayin bile isteyemiyorsun, adamın umurunda bile değil, böyle evlilik mi olur diye sıkıştırıyorlarsa arada kalmıştır, herkes evladının şartları iyi olsun ister ve ister istemez karşı tarafa yüklenir, koca da ne yapacağım sigortayı deyince kadın bunalmıştır, ki anladığım kadarıyla evleri de kira, ev yok, adamın sigortası yok, kadın başka şehirde çalışıyor, adamın bunu umursadığı da yok, evlilik fedakarlıktır, hayat müşterektir ama sorumsuzluk da yapılmaz, üye her ne kadar üstten bakıyor gibi anlatsa da aslında genel sorunu eşin sorumsuzluğu.

Velvette seni yine seviyorum , ağzına sağlık
Bakayım Yeni konun varsa geliyorum

Saygın bir işi olan erkeklerinde konularını okuyoruz burada.
Önemli olan saygın bir hayatı olsun adaminda kadınında.
Devlet memurlarinda ki havayi da anlamıyorum he kaç kişi torpille giriyor saygın dediğiniz işlere.

Allah aşkına nerde memursunuz makamlar mevkiler gelip geçici kapıyı kapatınca herkes herşey dışarıda önemli olan insan olması insan evladı olması merhametli olması kadir kıymet bilmesi ailesine sahip çıkması ne insanlar gördük üzerinde elbise yok ne elbiseler gördük içinde insan yok

Bu mevzuya bu kadar takılıyorsanız bu evlilik yürümez bence,ayrılmak sizin için en iyisi.

Ne olursa olsun, beni eski eş kişisi ile vurması çok saçma. Ki kendisi de 2. Üyelikten banlanmış. Eğer boşanmaya cesaretin yoksa ve kendi ayakların üzerinde duramayacaksan , konu açıp fikir istemeyeceksin. Benim görüşüm budur.

Üniversite mezunuyum. Hem de öyle alalede dershaneden bozma üniversitelerden birinden değil. Beş sene okudum. Evet essek gibi okudum o diplomayı aldım. Kimya mühendisi oldum. Sözde kimya mühendisi. Dil eğitimi aldım bitirdim, C seviyesinde. Sonra ne mi oldu. Kendi çabalarımla iş bulmaya çalıştım. Iki tane ruh hastası karı kocanın şirketinde işe başladım. Beş ay surdu. Sonra yine girdim başka bir işe. Yine ruh hastası ama bu sefer timarhanelik karı koca şirketinde işe başladım. Tamam kizmayin ya nerden bileyim ise başlamadan karı koca sirketi olduğunu. E işsiz kalmaktan da korkuyorsun. Sonra ne mi oldu. 10 ay süren mobbingli bir sürecten sonra işten resmen yaka paça çıkmak zorunda kaldım. Çok kötü bir travma oldu. Orta dereceli depresyon teşhisi aldım. Ilaç falan almadım. Yıkılan bir özgüven, suya düşen hayaller, bitmiş ümitler... Derken toparlayamadim ise girme girisimlerim oldu kısa sürdü... Ve şimdi ben timarhanelik oldum nerdeyse. Çok şiddetli anksiyete ve panik atak krizleriyle geçen iki ayın sonundan bildiriyorum. Ölmedim ama süründum. Gebere gebere ağladım. Aklımı kaybettim desem yeridir. Tedavi mi. Evet evet oluyorum ilaç tedavisi görüyorum artı terapi de alcam da neyle alcam yav. Bir seans olmuş 250-300 TL. E belediyenin seansları yoğun bir seansta gonderiyolar ugrasmiyolar. Kendi kendimin piskologu oldum bu süreçte. Ama yine araştırıyorum merak etmeyin.Ve issizim şuan hani şu diplomali olanlarindan. Bunlari neden mi anlattım. Söyleyeyim hemen.

Erkek arkadaşım öyle alalede bir üniversiteden mezun olmadı. Hatta yata yata geçenlerden. Kendisi de mühendis. Ama başka bir alanda. Aynı yıl mezun olduk. Şuan 5000 TL maaş alıyor Allah'ım daha çok versin isteyen herkese de. Dili de yok. Ama yüce mevlam yürü ya kulum dedi oldu işte birseyler. Neden anlattığım konusuna geleyim. Birgün olsun şu iş hayatımda yaşadığım sıkıntılardan beni suclamadi, destek oldu. Şu sürecimde maddi manevi destek oluyor. Ama bir güne bir gün bana böyle birseyden dem vursaydi, çok kirilirdim, baya kötü olurdum ya. E şimdi diceksiniz ikisi aynı şeyler mi e hani kadın erkek eşitti? Şimdi asıl meseleye geleyim,

Buraya kadar eşinizi suclamaniz normal. Amma ve lakiin taa ki o sigorta olayına kadar. Bu büyük sorumsuzluk! E senin bir çocuğun var be adam hadi sana birsey olmaz da o çocuğa ya birşey olursa! Bunu babasının sigortası olmadığı için diş tedavisi yarım kalmış, sonra kendi çabalarıyla tedavisini tamamlayan genç bir kız olarak söylüyorum. Bu adam değişmez! Nerden mi biliyorum, babamdan biliyorum 55 yaşında ama hala aynı adam... Bunu bilin, buna göre rotanizi cizin. Sevgiler

Ne üniversite mezunu adamlar var oturup 2 kelimeyi bir araya getiremezler ne memur adamlar var eşlerine kan kustururlar. Önemli olan helal kazanması uyum sağlayabilmek. Bu şekilde düşünüyorsanız lise kpss sine girmesi için ikna edin katiplik sınavlarına falan sokun hoş ozamanda altı üstü katip diye beğenmeyebilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…