Eş ve iş

Bu sayfada biraz üstte alıntılayamadim, beceremedim
Sonuçta adamın ne kadar kazandığını bilerek evlendi degil mi adam yıllardır esnaflık yapmış kolay değil başka iş bulmak ve çalışmak.

Çoğumuz yetiştiğimiz ailenin görgüsünü kültürünü taşırız hatta sonraki nesle aktarırız. Siz aileniz gibi düşünüyor, eşinizi kendinize yakıştıramıyorsunuz. Bize anlatırken bile bi aşağılama! “Mutfak masrafını anca karşılar” hiç hoş değil. Evlilik aşkla başlar, sevgi saygıyla yürürse sonsuz olur.
Tek derdiniz kariyer meselesiyse yuvanızın birliğini bütünlüğünü dağıtmamak İçin emek verin. Neler var hayatta, ne insanlar var. Üstelik kariyer noktasında bir insanın gelebileceği en üste noktaya gelmiş, imrenilecek bir hayata muhteşem bir eşe sahip olup şaşıran insanlar var. Üstelik eşi de memur değil sağlık sektöründe Türkiye’nin en iyi özel hastanelerinin patronu ve Harika bir anneyken

Eşim benimle ilgili böyle düşünse elbette rahatsız olurum bununla birlikte bunu düşündürecek ne yaptım?
Diye önce kendimi sorgularım.
Beyfendiye empati yapmamız konu sahibini anlamaya çalışmamıza engel olmamalı.

Sizi tenzih ederek,bu tip konularda konuyu açan kişiye sen diliyle;
Sen kibirlisin,eşini küçük görüyorsun, acizsin,umarım adam seni boşar vb cümlelerin kimse için çözüm yolu olmadığına inanıyorum.

Açıkcası eğitimli ve ilerde belki de hayatımızı emanet edeceğimiz bir doktor adayı olarak,
sizin meselelere daha geniş bakabilecek kapasitede olduğunuzu düşünüyorum.
Herkes sizin imkanlarınıza,aile yapınıza, sahip olmayabilir,düşünce tarzınıza yakın olmayabilir.
Doğru olduğuna inandığınız fikirleri yapıcı bir yaklaşım ve olumlu bir üslupla aktarırsanız çok sayıda kadına faydalı olabilirsiniz.
Sevgiyle kalın.

Yok.. 65 yaşından sonra ne yapayım emekliliği diyor.. Yani herkes bana yüklenmiş ama bu konuda bu şekil rahat ve umursamaz.. Ondan bahsediyorum..
Belki eşiniz 90 yaşında ölecek ne biliyor. 90 yaşına kadar sizden mi harçlık alacakmış?
Veya allah korusun daha erken vefat etse en azından oğluna maaşı kalır yani.
Benim babamda bagkurunu yatırmadı şimdi hastalandı çalışamıyor kendi ailesine muhtaç oldu.

Dar baktığımı asla düşünmüyorum ama üslup konusunda kesinlikle haklisiniz .
Sevgiler❤

Bu sayfada biraz üstte alıntılayamadim, beceremedim
Sonuçta adamın ne kadar kazandığını bilerek evlendi degil mi adam yıllardır esnaflık yapmış kolay değil başka iş bulmak ve çalışmak.
Evlilikte çocukla birlikte insanlar birçok konuda fedakarlık yapıyor, konu sahibi eşinin sigortasız oluşundan ötürü tayin aldıramayıp yakın bir ilde görev yapıyormuş, hiç adil ve sorumluluk sahibi değil eşi bence.

Evlenmeseydiniz, bile bile evlenip şikayet edenleri anlamıyorum.

Dar baktığımı asla düşünmüyorum ama üslup konusunda kesinlikle haklisiniz .
Sevgiler❤
Ben asla kelimesini kullanmaktan kaçınırım.
Meseleleri değerlendirirken de 'ben her yönüyle,çok geniş düşünüyorum' diye düşünmenin de gelişmeye engel olduğuna inanırım.
Her zaman bizden daha geniş ve farklı düşünenler vardır ve olacaktır.
Bazen farklı düşünsek de sizinle tartışmak keyifli.
Bunun için teşekkür ediyorum.

Sizin için önemliyse bunu baştan göz önünde bulundurmalıydınız.
Konuya yorumum:

-İsteyen taşlasın, üniversite kültürü lise kültüründen başka. Biri diğerine üstün demem ama kültür olarak farklı. Ben olsam istemezdim.

-Adam sigortasını ödemiyor, sorumsuz. Sorumluluğunu bilen, hayatta bir amacı tutkusu olan insanları severim, isterim.

-Eşinizin mesleği neden saygın olmasın? Çalıp çırpmadığı, adil olduğu sürece her meslek saygındır ve toplumun işleyişine katkıda bulunur. Her mesleğin önemi vardır. Çıkar at bakalım çöpçüleri, sokaklar noluyor, şu an bile tertemiz değil eleman yetmiyor. Çok ama çok acımasız bir yorum.

-Kariyerim var dediğinizde bir sonraki basamağı olan bir işiniz var sandım ancak memurum diyorsunuz, Türkiyede nasıl işliyor bilmiyorum ama sanıyorum ki memurluk, medium-memur, super memur, ultra memur diye katlanarak gitmiyorlar...

Ek: Aralarda Kajmery34 e yaptığınız yorumu gördüm, gerçekten çok ayıp etmişsiniz, geçmişiyle vurmaya çalışmak, bir insanın üzüntüsünün üzerine gitmek çok kırıcı.

Bence konu sahibinin üzerine bu kadar gidilmemeli. Insanlar ilk aylarda mantıklı düşünemeyip aşkın gözü kör etmesiyle anı evlilik kararı alabiliyor.
Konu sahibinin eşi sigortasını bile yatırmıyormuş bu çok büyük bir sorun ve sorumsuzluk örneği mesela kimse bundan bahsetmemiş.
Sadece mutfak masrafını karşılamakta çok büyük bi sorun bana göre.
Bi ev sadece mutfak masrafıyla mi dönüyor?
Bir kadının omzuna tüm yükü yüklemek doğru mu?
Ayrıca günümüzde üniversite okumak çok kolay açıköğretim bile okuyup bir seyler yapabilirdi.
Bu arada benim eşimde lise mezunu ama okumamisligi güzellemiyorum asla.Istese okuyabilirdi ki bana bunun sözünü de vermisti
ama temeblliginden okumuyor.

Evlenmeseydiniz, bile bile evlenip şikayet edenleri anlamıyorum.
21 yaşında aşkın gözümü kör ettiği bi dönemde evlendim...Benim için her şeyi yapar sandım, öyle dedi, ama sigortalı bi işe bile girmedi sonradan.. Kaldı ki benim konum eşimin sigortasızlığı bile değil, sadece bu durumla, ailemle, insanlarla, kendimle nasıl baş edebilirim demişim...

E 1 sayfa önce sigorta yatırdığı iş kafi dediniz şimdi liseli olması mesele???
Bence sizin de kafanız karışık

Bence bu noktada hata yapıyorsunuz.Geleceginiz için evladiniz için o sigorta veya bağkur şart kesinlikle.
Ben olsam.ne yapar eder halletmesini isterdim sigortayı.
Ayrıca her yükü de omzuma almazdım mutfak masrafına faturaları da ekleyin mesela.

Bakın aslında sizi anlayabilir empati yapabilirdim, bütün yorumları okuyorum.
Şu saygın meslek lise mezunu cümleniz beni irite etti, ona takıldım gerçekten rahatsız oldum ve diğer sorunlara odaklanmak bile gelmedi içimden.
Belki de eşiniz sizin çevrenizin, ailenizin onun mesleğine karşı tavrına bu şekilde tepki veriyor, bunu bilemeyiz birde ondan dinlemek lazım bunu.

E 1 sayfa önce sigorta yatırdığı iş kafi dediniz şimdi liseli olması mesele???
Bence sizin de kafanız karışık
Evet sigortasızlığı mesele ama artık kabullenmek zorunda kaldım demek istiyorum,lise mezunu olması dert değil.. Bir aileyi geçindirebilecek sorumluluk ve gayette olmadığını düşünüyorum..Toplumda var olan bu konudaki görüşün beni aşağı çektiğinden bahsediyorum..

Yabanelma bakin mesela ..

Gerçekten önemli olan diploma mı kendini geliştirebilmek mi? Hala diploma varsa o kişi kültürlüdür denilebiliyor şaşkınım.
Lise mezunu iki çocuklu bir kadınım, iki üniversite mezunu memur kocamdan çok daha fazla okur araştırırım, okuduğum kitabın haddi hesabı yok, kocam bir tane bile okumazken. Ama o üniversite mezunu diploması vardı değil mi
Kocam üzerinden örnek verdim sadece.

Bu dönemde üniversite okumayan mı var artık. Gözün kapalı sınava girsen bir tane üniversite tutuyor. O mesele değil.

Ama şunu unutmuşsunuz ki hiçbir eğitim kurumu (üni, lise vs.) insanlık, karakter eğitimi ve diploması vermez. Genelde saygın meslek diye adlandırılan hakim, savcı vs.'de bile karısına şiddet uygulayan, hatta öldüren kişiler çıkıyor. Yaptığın iş evet ortamlarda saygınlığını yükseltebilir ama senin karakterini ortaya koymaz.

Eleştirdiğiniz nokta yaptığı iş ve eğitim durumu değil yani sorumsuzca hareketleriyse (sigorta ödememek gibi) haklı olabilirsiniz.

Ama insanları meslekleri, eğitim durumlarıyla kıyaslamak en saygın kişi için bile çok aciz bir durum.

Üni mezunu olsaydı, ''saygın'' bir işi olsaydı, sorumsuz olmasaydı ama seni aldatsaydı, hakaret edip, hor görüp, şiddet uygulasaydı da nasıl olsa saygın bir işi var, eyvallah mı diyecektin mesela?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…