Eş ve iş

O kadar yorum için de buna takılan bir iki kişi olmus tek başına bu bile çok büyük sorun hâlbuki.
Kadın tayin aldıramıyormuş sorumsuz eşi yüzünden.

O kadar yorum için de buna takılan bir iki kişi olmus tek başına bu bile çok büyük sorun hâlbuki.
Benim için zihniyet çok önemlidir . Işleri saygın olup olmamasına göre sınıflandırması sizin için önemli bir ayrıntı olmayabilir ama benim için her şeyin şeklini değiştirecek kadar önem arz ediyor.
Buyuzden diğer kısımları önemsemeden yorum yaptım.

Kajmery34 Bu arada sizi ve konularınızı biliyorum. Fikirlerinizi beğenirim.
Ama burada üslup konusunda hiç dikkat etmediniz.
Hayatta ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemlidir.
İnsanlara hakaret edersen, hemen savunmaya çekilip onlarda hakaret etmeye başlarlar.(Konu sahibini savunmak için demiyorum ama ister istemez burada olan bu oldu.) İlk mesajınız bile aşırı negatifti.
Bazı konular içselleştirilmeye müsaittir. Ama o zamanda yorum yazmak zorunda değiliz.
Beni çok rahatsız eden konularda ben bilerek yorum yazmıyorum.
Bu arada şikayet etmemin sebebi de, 3 tane hakaret kelimesi kullanmanızdı.(Ezik, aciz, eşşek)
Kullanmasaydınız şikayet etmeyecektim. Hakaret benim kırmızı çizgim.
Kimse bir konu açtı diye hakaret işitmemeli.

İyi günler..

Hayir yani kim ister ki boyle biriyle evli kalmayi? Evi gecindirmek degil mesele,hayat musterek kim musaitse o gecindirir evi ama sigortasizlik bile isteye yapilan bir sorumsuzluk bana gore.

Konu sahibinin uslubuyla veya hal ve hareketlerinden dolayı işi inada bindirmiş olabilir eşi. Bu devirde sigortasız ,devlet hastanesinde tedavi olmak bile neredeyse bazı özel hastanelerle aynı ücrette. Aklın kabul edebileceği birşey değil esnaf olup sigortasını yatırmaması. Zaten prosedür olarak ta zorunlu. Bir kaç aydır mı yatırmıyor hep mi böyle? O iş yeri ilk maliye kontrolünde kapatılır. Lise mezunu olup standartların çok üstünde yaşayanlar da oluyor. Hani genelleme yapmakta yanlış. Konu sahibinin ailesi de aynı şekilde eş kişisine tavırlı. Sıkıntı büyük.

Dukkani baskasinin uzerine yapmistir belki de,bilemeyiz. Ya da bagkuru yillarca yatirmayip da af bekleyen uyaniklardandir,bilemeyiz elbette. Bu islerin bin turlu dalaveresi var sonucta piyasada goruyoruz.

Ben evlilikte denklik ararim,evleneceklere de hep sorarim denk misiniz diye. Evlenmeden once insanlarin gozu kor oluyor asktan ,anlayamiyorlar ama sonrasinda dank ediyor. Universite okumus olan lise mezunuyla evlenmesin,herkes dengini bulsun diyebilirim bu yuzden. Ha derseniz mutlu olan yok mu,vardir elbette. Onlarin da mutlulugu daim olsun. Ama bastan bile bile ladese gerek yok

Hanım efendi çok düşük geliri olduğu için yatırmak istemiyor ve bana 65 yaşından sonra ne yapayım emekliliği diyor, senin de bana ihtiyacın yok sigortan var diyor.. İnanın başkası olsaydı ne baskılar yapardı ben yılda bir acaba bu yıl sigortalı bi işe mi girsen diye soruyorum tekrar olumsuz cevap alınca susuyorum..

Sevgili konu sahibi . Ne demek istediğini anladığımı sanıyorum.

Eşinin sorumsuzluğu benim de dikkatini çekti. Aslinda senin derdin üniversite mezunu olup olmamasından çok hayata tutunma çabasını yeterli bulmuyor oluşun. Ki bence haklısın.

Eskiden bi komşumuz vardı. Fırında geceleri ekmek pişiriyordu. Ben trabzonluyum. Burda fırınlar 24 saat açıktır. Adam gece vardiyasindan gelince sahilde, sokaklarda, tarla kenarlarında odun parçası toplayım biriktiriyordu. Kışın yakacak parası vermiyordu. Fazlasını satıyordu.

Kâğıt topluyordu. Geri dönüşüme kazandırıp az da olsa para almaya bakıyordu.

Bu adam ilkokul mezunuydu. Ama herkes çok saygı duyuyordu ona. Ben de dahil.

Adamin çocukları için verdiği hayat mücadelesine hayran kalıyordum.

Senin eşin de böyle gayretli bir adam olsa... ciddi bir gayret görsen yine dr içten içe kızar mısın ona..

Ben cevap vereyim.. kızmazsın. Hiçkimse kızmaz.

Evet üniversite mezunu olmak bence önemli. Ben de olsam üniversite mezunu olmayan biri ile evlenmek istemezdim. Ama bu tek başına bir kıstas kabul edilmez.

Senin sorunun eşinin okul okumak da dahil hiçbir şey için mücadeleye girişmemesi. Durum böyle olunca da lise mezunu olması sana batıyor...

Haksızsın diyemem. Çünkü senin emekliliğine güveniyor bu belli.

Eşine evde daha fazla sorumluluk vermeye çalış. Bu seni rahatlatır.

Ama unutma adamın mizacı bellidir. Devrim niteliğinde bir değişim beklememek isabet olacaktır.

Hayır o tamam eşiniz kendi geleceğini düşünmüyor onu anladık.Tayininiz için neden sigorta yapmıyor siz bu yüzden başka bir ilde çalışıyorsunuz. Bu bence en büyük sorun.
2 yıl ödenmesi gerekiyor, ödeyebileceğine güvenmiyor benim düşüncem... Onu öderse eve pek bir katkısı olmaz.

İnanın lise mezunu olması benim için hiç önemli değil, konuya sadece kendimi ve eşimi tanıtmak adına yazdım... Sigortasını yatırıp asgari ücret aldığı bir iş, benim için kafii..

Evli ve çocuklu olup sigorta ödemeyi gereksiz gören insanın ne kişiliği ne işi saygın olabilir benim için açıkçası belki o yüzden sizin takıldığınız noktaya takılmadım bende.

Allahla kontratı mı varmış haşa! 65 yaşından sonra ele muhtaç olmayı göze alabiliyormuş. Evli olmasaydınız daha farklı yaklaşırdım konunuza.Ben sizin kendinizi ifade etme şeklinizden dolayı kibirli olduğunuza kanaat getirdim, haksızsınız diye düşünmedim. Ama küfür gibi canım demek vardır, bir de canım der gibi küfür etmek vardır. Canımla bilmem neyle çözülecek bir durum da değil üstelik. Usluba değinmek istedim sadece. İkna etmeye enerjiniz yoksa yapmanız gereken şey belli

Evli ve çocuklu olup sigorta ödemeyi gereksiz gören insanın ne kişiliği ne işi saygın olabilir benim için açıkçası belki o yüzden sizin takıldığınız noktaya takılmadım bende.
Iyi de adam sigortasını öderse eve para getiremez diye ödemiyormuş.
Bu sorumsuzluk mu şimdi

2 yıl ödenmesi gerekiyor, ödeyebileceğine güvenmiyor benim düşüncem... Onu öderse eve pek bir katkısı olmaz.
En az 6 ay ödemesi yeterli diye biliyorum.Konunuz bana göre boyut değiştirmiş durumda..Eşiniz bana göre bu tarz durumlardan dolayı da kabul görmüyor. .ve siz artık dolmuş durumdasınız. .Aranızda büyük bir sevgi boşluğu var herşey idare etme üzerine kurulmuş.
Eşiniz istese ikinci bir işte çalışıp ek kazanç edinip yine o sigortayı yapmalıydı. .
Siz herseyden yorulmuşsunuź.

O zaman gidip Öyle bir adamla evlenseydiniz. Adamın da belki talih yüzüne güler onu seven birine denk getirirdi. Sigortasını seven degil.
Kuzum bu da doğru bir bakış açısı değil.
İnsan gençken,hayata daha tozpembe bakıp hatalı kararlar verebilir öyle değil mi?
'Aşk herşeyi halleder' diye düşünüp evlenmiş ve ayakları daha sonra suya değmiş olabilir.
En başında kabul edip evlendi diye pişman olmak yasak mı?

Ayrıca konu sigortayı sevmek değil.
Ülkemiz şartlarında ssk demek;
ücretsiz sağlık hizmeti demek,
emekli maaşı demek,
eş durumundan tayin alabilmek demek.

Kızıp kırılmazsanız bir şey söyleyeceğim.
Bekara,boşanmak kolaydır derler.
Sizin de bekar biri olarak bu tip konularda çok üstten ve sadece kendi bakış açınızla yorum yaptığınızı düşünüyorum.

Iyi de adam sigortasını öderse eve para getiremez diye ödemiyormuş.
Bu sorumsuzluk mu şimdi
Nerede yazmış bunu konu sahibi görmedim ben. O kadar az kazanıyorsa, sigortalı normal bir işe de girebilir. Konu sahibi asgari ücretle çalışsın sigortalı bir işe girsin ona bile raziyim diyor.
Evlilik maddi manevi sorumluluk gerektirir. Sigorta sorunu es geçilecek bir konu değil.

Ben sizin fikirlerinize hep saygı duyuyorum biliyorsunuz .
Ben maddi olarak rahat büyüdüm ve rahat bir isim olacağı için; yani iyi kazanacagim için o bu konularda belki tam empati kuramıyor olabilirim . Sağlık hizmeti zaten isim vs olduğu için benim için sorun bir alan degil ondan sigortasız biri ile olurum.
Ama konu sahibinin başta yazdıklarına bakınca saygın bir iş ailem beğenmiyor bilmem me ister istemez adamla empati kurdum . Sizin eşiniz arkanızdan bunları söylese ne hissedersiniz .
Ve son olarak bekara karı boşamak kolay kısmına katılımıyorum . Benim için ilişki saygınlığı hak eder gelip kocamın arkasından internete bu lafları söylemem
Boşanırım, benim için boşanmak kolay bir olgu çünkü o imzaya deger vermiyorum . İlişkime veriyorum . Ve buradaki bir çok kadın ilişki içindeki saygının sevginin özgürlüğün varlığından haberdar değil .
En az bi 10 sene daha evlilik düşünmüyorum ama evlenirsem artık o zaman bakarız yorumlarım nasıl değişiyor

Altı üstü memursunuz ne bu havalar olurdu tavsiyem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…