- Konu Sahibi anatolia35
-
canım allah aşkına ya diksiyon kursuna gönder bence eşini bu ne saçmalık
hala şiveyimi savunuyor en çok takıldığım konudur bu sanki bi marifet,
kendi becerisizlikleri düzgün konuşamamaları emin ol.
çocuklar tabiki en güzel istanbul türkçesiyle konuşmalı, siz hiç şiveli devlet büyüğü gördünüz mü yada şiveli doktor,
ne yapmayı düşünüyorsun çocukları sor istersen eşine
böyle genç insanların cahil düşünmesi çok üzücü
benim 31 yaşında ki eşimi bile uyarırım ben hemen düzeltir sözcüklerini
gelişime açık olmak önemlidir.
Günaydin arkadaslar, bu sefer sorun bambaska :)
Haftasonundan beri esimle küs sayiliriz, dogru düzgün konusmuyoruz, sacma sapan sebeblerden dolayi dahada cok sinir oluyoruz biribirimize..
Konu su: Esimin şivesi ve benim şivem. Ikimizde yurt disinda kaliyoruz, hatta ayni memleketten geliyoruz, ama sivelerimiz cok degisik. Esimin ve ailesinin ege sivesi cok bastiriyor, bazen hic anlamadigim kelimeler kullaniyolar, anlamayip sordugumda da "şehirli bu" diyolar. Benim türkcem daha düzgündür, cünkü ailem hep güzel konusmaya gayret etmislerdir.
Cumartesi günü esime birsey sordum, dalga gecti su konusmandan kurtulmicanmi artik diye, bende sürekli alay konusu oldugu icin cikistim, beni zamaninda böyle begendin böyle kabul et, ben senin konusmanla dalga geciyomuyum diye.
Baska bi zaman, eger bir gün cocuklarimiz olursa düzgün türkce konnusmayi ögreticem demistim, cok kizmisti benim artist cocuklarim olmicak hepsi ben gibi konuscak diye. Burda en az 4-5 seneden bahsediyoruz, ama baya bi sinir olmustum.
Önerileriniz varsa ne gibi seyler olabilir, ve aranizda buna benzer olaylarla karsilasaniniz oldumu daha önce? :44:
şiveli doktor gördüm canım hatta büyük çoğunluğu diyebilirim hatta eski sevgilim di kendisi .
Günaydin arkadaslar, bu sefer sorun bambaska :)
Haftasonundan beri esimle küs sayiliriz, dogru düzgün konusmuyoruz, sacma sapan sebeblerden dolayi dahada cok sinir oluyoruz biribirimize..
Konu su: Esimin şivesi ve benim şivem. Ikimizde yurt disinda kaliyoruz, hatta ayni memleketten geliyoruz, ama sivelerimiz cok degisik. Esimin ve ailesinin ege sivesi cok bastiriyor, bazen hic anlamadigim kelimeler kullaniyolar, anlamayip sordugumda da "şehirli bu" diyolar. Benim türkcem daha düzgündür, cünkü ailem hep güzel konusmaya gayret etmislerdir.
Cumartesi günü esime birsey sordum, dalga gecti su konusmandan kurtulmicanmi artik diye, bende sürekli alay konusu oldugu icin cikistim, beni zamaninda böyle begendin böyle kabul et, ben senin konusmanla dalga geciyomuyum diye.
Baska bi zaman, eger bir gün cocuklarimiz olursa düzgün türkce konnusmayi ögreticem demistim, cok kizmisti benim artist cocuklarim olmicak hepsi ben gibi konuscak diye. Burda en az 4-5 seneden bahsediyoruz, ama baya bi sinir olmustum.
Önerileriniz varsa ne gibi seyler olabilir, ve aranizda buna benzer olaylarla karsilasaniniz oldumu daha önce? :44:
canım allah aşkına ya diksiyon kursuna gönder bence eşini bu ne saçmalık
hala şiveyimi savunuyor en çok takıldığım konudur bu sanki bi marifet,
kendi becerisizlikleri düzgün konuşamamaları emin ol.
çocuklar tabiki en güzel istanbul türkçesiyle konuşmalı, siz hiç şiveli devlet büyüğü gördünüz mü yada şiveli doktor,
ne yapmayı düşünüyorsun çocukları sor istersen eşine
böyle genç insanların cahil düşünmesi çok üzücü
benim 31 yaşında ki eşimi bile uyarırım ben hemen düzeltir sözcüklerini
gelişime açık olmak önemlidir.
Şive sahibi olmak kötü birşey değildir. Ha deyince düzeltilebilecek birşey hiç değildir. Şiveli devlet büyüğü gördünüz mü demişsiniz ama Meclis'in yarısından çoğu şiveli konuşur. Süleyman Demirel cumhurbaşkanı bile oldu, şivesi vardı. Nice bakanlar sayabilirim size. Şiveli doktor da çok var. Mesela benim kayınbiraderim. Hem de alanında iyi bir doktordur. Eşimin ortağı bir avukat büyüğümüz de gayet şiveli konuşur ancak Ankara'nın en iyi 10 avukatının arasında sayılır. Yine bir tanıdığım, şivesinde hiç bozulma olmadı ancak vergi düzenlemeleri dendi mi herkesin aklına o gelir. Yani şive ile aklın, bilginin, başarının bir ilgisi yoktur.
Konu sahibinin konusuna dönersek konu sahibi de eşi de haksız. Sırf karşılıklı inatlaşma için böyle konuşuyorlar bence.
o yüzden eski olmuştur bence
Hayatinizda sorunmu yok? Bende yurtdisindayim ve Türkiyenin heryerinden arkadasim var gayet güzel anliyorum hatta bazen hosuma bile gidiyor siveleri..Umarim hatayiniz boyunca en büyük sorununuz bu olur...
konu sahibi üstelik 1,5 yıllık evliymiş ve hala eşinin konuşmasını anlamıyor
Benimde her memleketten arkadaslarim var, ama siz konuyu saptiriosunuz biraz. Ben esimin her demek istedigini anliyorum, bazen cümlelerinde kelimeler oluyo anlamadigim soruyorum, o da "dizi karakteri mübarek" diye tersliyo. En kücük sorunum bu hayatimdaki, bu konuyu acarken bile acaba bana inanirlarmi diye actim, diger konularimi oku istersen :)
6 aylik evliyiz, 1,5 yil nerden cikti :)
Ben buraya sadece acaba ne yapmam icin önerilerinizin olup olmadigini sormak icin yazdim. Gülünc duruma düsmek icin degil. Esimle aramizdaki bu sorunu en güzel nasil halledebiliriz diye yardim istiyorum sadece.
şiveliler alınıyor :)
pardon tarihi yanlış gördüm demek ki
siz aynı yörelisiniz ve 6 aydır aynı evde yaşadığınız halde eşinizi anlamamanız garip değil mi
sen konuşmayı kafaya takıp sürekli eşini düzeltme gereği duyduğun için eşin inadına yapıyor.sen de boşver.takılacak bir durum değil.sen umursamayınca o da bırakır
nasıl çömzüm oldu mu
Yanlis anlasildi, ben esimi noktasina virgülüne anlarim, bazi kelimeler oluyor anlamadigim sadece, buda gayet normaldir zaten. Güzel türkcedede "acaba o ne demek" diye sordugum seyler oluyor yani. :)
Ben konusmayi kafaya takmiyorum, esim istedigi gibi konussun, yeterki benim konusmamla sanki yanlismis gibi dalga gecmesin.
Bu konu hakkinda konusmustuk zaten, "ben seninle dalga geciomuyum" diye sorunca "hele bi dene istersen" diye cikismisti. Ben takmam kafama böyle seyleri aslinda, ama ilerde cocugumuz olursa onlarin ben gibi konusmiycagini söyleyince kiziyorum. Yine kücük gördügüm icin degil, ama bu durumda esim beni kücük görüyor, ben ona kiziyorum..
Benimde her memleketten arkadaslarim var, ama siz konuyu saptiriosunuz biraz. Ben esimin her demek istedigini anliyorum, bazen cümlelerinde kelimeler oluyo anlamadigim soruyorum, o da "dizi karakteri mübarek" diye tersliyo. En kücük sorunum bu hayatimdaki, bu konuyu acarken bile acaba bana inanirlarmi diye actim, diger konularimi oku istersen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?