- Konu Sahibi Varolmayan
-
Tahmin etmiştim. Bu mantık bana biraz ters. Sizin için 5 yıl geçtiyse eşiniz için de 5 yıl geçti.Açık özlü olacağım; bunca varlıklı insanlardan beş kuruş dahi alamadan boşanmak istemiyorum.
Benim ilk görüşmeye başladığımız zamandan itibaren alırsak 5 yılımı çaldılar. Tamam bu süreçte rahat bir hayat yaşadım ama anladım ki huzur olmadıktan sonra o rahatlığı yaşayamıyorsunuz.
Benim yaşadıklarımın da bir bedeli olmalı ve bunu bana ödemeliler. Belki beni istemeseler çok daha mutlu hayatım olacaktı? Belki başkasıyla tanışacaktım?
Evet, hicbi sey paylasmamasi cok sacma. Siz sormadan anlatmasi lazim halbuki. Adamin sizinle baska bir derdi var gibi. Sevgisinde eksiklik olabilir mi?Uzun süredir devam eden dertlerim var burda da paylaşmıştım bu konu ile ilgisi oluğunu düşündüğümden okumayanlar içi alıntı ekliyorum;
İçinde bulunduğum durum böyle devam ederken eşimin ailesinin bir otel alma durumu söz konusu oldu ve bu büyük bir yatırım ve normalde hiç olmadıkları, iş yapmadıkları bir sektör... (Normalde işleri ile ilgili soru sormam ama bu ilk kez girecekleri yüksek meblağlı farklı bir iş olduğundan bir eş olarak sormak gereksinimi duydum.)
Otele bakmaya gitmişlerdi Antalya’ya bende dönerken aradım eşimi sadece noldu oldu mu diye soracaktım evde konuşuruz dedi.
Eve gelince sormadım başta; baktım hiç bahsetmiyor. Bilmiyorum bir eş olarak sorma gereksinimi duydum ne oldu ne yaptınız diye. Eşim öyle bir tepki verdi ki çok gururum kırıldı. Bana diyor ki; “Seni ne ilgilendiriyor sen evinle, arabanla ilgilen; senin ihtiyacın karşılanıyorsa, çıkıp istediğin gibi geziyorsan, para harcıyorsan gerisine karışmayacaksın. Seni ilgilendirmez.” Aynen böyle söyledi. Hangi kadın sinirlenmez buna sonuçta ben ev arkadaşı mıyım? Yoksa hayat arkadaşı mıyım? Bende karşılık verdim, olay büyüdü. İki gündür adam evde yok. Bayramım zehir oldu.
Kayınvalidemden öğrendiğime göre otel işi olmuş yani bayram sonrası sezon sonu işlemleri tamamlayacaklarmış. Sinirinin bozuk olması gibi bir durum da söz konusu değil.Yani adam bu mutluluğunu dahi benimle paylaşmak istemiyor. Bu büyük bir olay yani insan hayatında öyle değil mi?
Ben sizin bu fikrinizi mantıksız bulmadım evet herkes boşandığı zaman belirli miktarlarda nafaka vs alıyor. Siz hem alamayacaksınız hem işi bırakmışsınız hem de zenginler diyorsunuz yani o zaman 5 yıl çalışmış olsaydınız ne kadar kazanırdınız? Hemen kendinize ait bir banka hesabı açıp 3 5 demeden bir şeyler biriktirmeye başlayın ama daha da önemlisi yükte hafif pahada ağır şeyler alın. Araba ev vs alamazsınız üzerinize yapmazlar ama altın takı nakit bunlara karışırlar mı?Açık özlü olacağım; bunca varlıklı insanlardan beş kuruş dahi alamadan boşanmak istemiyorum.
Benim ilk görüşmeye başladığımız zamandan itibaren alırsak 5 yılımı çaldılar. Tamam bu süreçte rahat bir hayat yaşadım ama anladım ki huzur olmadıktan sonra o rahatlığı yaşayamıyorsunuz.
Benim yaşadıklarımın da bir bedeli olmalı ve bunu bana ödemeliler. Belki beni istemeseler çok daha mutlu hayatım olacaktı? Belki başkasıyla tanışacaktım?
Açık özlü olacağım; bunca varlıklı insanlardan beş kuruş dahi alamadan boşanmak istemiyorum.
Zaten bosanmak istedigini söylese adam dünden razıdır evi arabayı üstüne yaparBu hesapla başka beş yıllardan da olacaksınız ama?
Yani ben de açıksözlü olayım çocuk yoksa o zenginlikte hakkınız yok. Siz yokken olan bir zenginlikten nasıl hal talep ediyorsunuz?
Ailenin kendi parası, siz evlendiğinizde olan bir şey. Çocuk yokken senelerce neden nafaka alasınız?
Yanlış bakıyorsunuz olaya. Çok yanlış.
Ha koparabilir misiniz para zor. İşverenlerin sağlam avukatları olur, çevreleri geniştir. Yani aldatma, şiddet gibi kanıtınız yokken az sevildim para ver diyemezsiniz
Açık özlü olacağım; bunca varlıklı insanlardan beş kuruş dahi alamadan boşanmak istemiyorum.
Kimse aşağılamadı da suçlamadı da. Ayrıca bu durumun nesi kıskanılır? İnsanlar da sevmiyorsa saygı duymuyorsa boşan diyor. Ne diyelim bağlanma büyüsü mü önerelim?Kızı resmen kıskançlıktan aşağılayıp suçluyosunuz.
Kız ne bilsin bu adamın niyetini?
Severek evlenenlerin kocası hiçmi değişmedi sonradan bişeyleri çıkmadı.
Zaten bosanmak istedigini söylese adam dünden razıdır evi arabayı üstüne yapar
katılıyorum. madem sana para veriyor hepsini gezmeye harcama ayır biriktir yatırım yap kendine iş kur iş hayatına atıl. eşinden ayrı olsun işin. okumadıysan oku mutlaka.Eğer arada büyük bir aşk ilişkisi yoksa maddi ve eğitim seviyesi uçurumları evliliğe engel bence. Bence madem bu kadar imkan var, kendi yeteneklerinize göre iş kurun, okumadıysanız okuyun. Ancak böyle saygı duyar bence.
Hep bahane hepArkadaşlar tüm yorumları okuyorum teşekkür ederim ama tek tek cevap vermek yerine şöyle yazayım;
Olay sadece para için bir arada kalmaya çalışmak değil; ailem benim boşanmamı desteklemiyor, arkamda durmuyor.
Bir diğer konu beni kv buldu ama biz görüştüğümüzde beğeni oluştu ve biz uzun süre sevgililik dönemi geçirdik. Öyle bir anda hop evlenmedik o dönem, o adam şuan ki adam değildi. Yani herşey para için değil. Önce bunu söyleyeyim.
İş kurma konusuna gelince; bende çok istiyorum. Bankacılık ve Sigortacılık mezunuyum. Eşimin ailesi Gümrük Müşavirliği, Gemi Acenteliği, Lojistik ve Emtia (Yük) Sigortacılığı yapıyor yani bir ithalat-ihracat işlemini tamamen kendi içlerinde gerçekleştiriyorlar. Görümcem benden küçük ve Emtia Sigortacılığı’nı o yürütüyor ilk evlendiğimizde beni oraya ortak yapacaklardı ki gemi yüklerini sigortalıyorsunuz çok büyük paralar ama sonra sanırım görümcem istemedi rafa kalktı. Şuan böyle bir durum söz konusu değil zaten başımda ki sıkıntılar malum. 4 yıla tamamlamak istedim. DGS’ye girecektim eşim ne gerek var dedi başvuru dönemi aramız bu kadar kötü değildi. Girmedim. Sınav sonrası eşimle konuşunca sanki kendisi ne gerek var dememiş gibi; girip kazansaydın ben mi engelledim dedi. Yani resmen esir alındım her yandan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?