Eşe iş konusunda bişeyler sormak, konuşmak kötü bişey mi? Bayram burnumdan geldi... Siz eşinize sormuyor musunuz?

Yani kendine layik gormuyorsa adam evlenmeseymis madem.
Bazi erkekler kolay laf gecirecekleri, kolay lokma gordukleri tiplerle evlenmeyi tercih ediyorlar sonra da karsi tarafi hakir goruyorlar ya hic anlamiyorum bu kafayi. Evlenmeseydin o zaman kardesim???

Benim yakınımda oldu benzer bir durum.adamın aşık olduğu hanımı beğenmeyen ana baba kendi istedikleri gibi yetiştirilmiş bir kızı gelin aldılar.yetiştirilme derken inanç,alışkanlıklar,yaşam tarzı,ilgi alanları diyorum.oysa oğulları onlar gibi değildi ki. biraz zamanla severim sanmak,biraz ne fark eder neticede kadındır sanmak,biraz eskisini unutmak heralde...evlendiler ama o kadar güzel olduğu halde o kadını hiç sevemedi.bakın hikayedeki adam da kadın da ben değilim ama dışarıdan bakan göz olarak anlaşılıyor o derece diyorum.
Aldatmalar,yabancılaşmalar,duygusal olarak uzaklaşmak,e haliyle her şeyden huzursuzluk çıkması. Boşandılar. Şimdi herkes utanmadan o kızı suçluyor,biraz da geleneksel bir aile olduğundan “ne var canım sevgisizliği aldatılmayı görmezden geliverseydi herkeste olan şeyler” bakışı var malesef.kimse o kadının çektiği yalnızlığı,duygusal ezilmeyi konuşmuyor. Adam önüne yem atar gibi paranı veriyorsa,ailesi sana iyi davranıyorsa,dövmüyor öldürmüyorsa e daha ne diyor resmen toplum.sanki evlilikte sevgi saygı olması gereken şeyler değil de olsa iyi olur olmasa da bonusmuş gibi bakıyor halkımız.sevgisizlikten boşananlara veya cinsel anlaşmazlıktan boşananlara kınayan gözle bakılıyor.
Uzun yazdım ama özetle siz elalemin bakışına takılmayın.

Kendisinden nefret etsem de oturun sadece şeyma kitabını okuyun

Öncelikle sabırlı olun. Kadın yıllarca aldatıldı ama sabredip en doğru zamanı bekledi. Bebekte cafesini açtırdı, ne zamanki tuttu iş yapmaya başladı senesi dolmadan boşandılar.

Üzgünüm ama size yardımcı olmak adına açık konuşacağım. Böylesine zengin ve sizi sevmiyor gibi görünen bir adamın size sadık olacağını düşünmüyorum. 2 gündür annesinde mi kalıyor mesela? Gözünüzü açık tutun. Ne kadar çok kanıtınız olursa o kadar çok eliniz kuvvetlenir. Acun şeymaya coco partileri yapsın diye kaşına gözüne 125bin nafaka ödemiyor heralde

Konu sahibini üzmemek için çok detaylı yazmak istemiyorum ama adama göre mantıklı bir evlilik. Hanım hanımcık olsun, benim sınırlarımda hareket etsin, çok sorarsa susturabileyim vs vs. Diğer kadının geri dönüşü işleri karıştırmış. Bu evlilik de ancak o kadın yeşil ışık yakarsa biter. Yoksa adam niye bitirsin ki...

Esınde sana ye ıc gez para varsa sıkıntı yok dıyenler gıbı dusunuyor demekkı. Ben esıme herseyı sorarım kımle be konussa artık okadar alıstıkı telwfnla atkadasıyla konussa sormasam hemen gelıp kendı konuyu oraya ceırıp anlatıyor. Sızınkı bıde onemlı ve esının ısı yanı tabıkı herkes sorar yanı ama adamda sıkıntı. O yuzden vence gez toz ye parasını hayatına tek devam et oda oyle mutluymıs cunku ama sen yapamıyorum dıyorsan su kadın sorumlulugunu alamamıs ınsanı defet gıtsın

Görücü usulu mü evlendiniz?

Adam parası icin evlendiğinizi düsünüyor sanırım
Hastalıklı bi evlilik
Allah yardımcınız olsn
Ben olsam arabnın evin anahtarını koyarım önüne.

Alsın onlarla gecirsin ömrünü

Arada bu derece maddi farklılıkların olduğu evlilikler baştan hata. Eğitim farkı da var, adam yurtdışında master yapmış siz iki yıllık sigortacılıktan bahsediyorsunuz. Çok ciddi farklılıklar. Çok aşık olarak evlenirsiniz orası tamam ama siz sadece beğeni oldu diyorsunuz.
Olmaz bu iş, ya susup böyle devam edeceksiniz ya da boşanacaksınız.
Eğitimini eşinden yüksek seviyeye çıkar diyen arkadaşların iyi niyetine de selam ediyorum.
Adam Allahuekber dağlarında, eğitim kolay mı Allah bilir kaç yıl önce bitirdi okulu, eğitim adına bütün birikimi uçup gitmiştir.
Gerçekten saygı duyulacak bir eğitim için 10 sene harcaması lazım belki, o kadar zamandan sonra da zaten 3 tane çocuk olur, eğitim yine yarım kalır.( küçük apartmanlarda kurulan özel üniversiteleri dahil etmiyorum bu mevzuya)
Kırıcı olmak istemiyorum ama durum bu, seçenekler çok açık.

Tek bir şeyi anlamıyorum, 5 yıl boyunca kendinize yatırım yapmadınız mı ? Yatırım derken, güzel bir dil eğitimi alabilirdiniz, iyi bir vakıf üniversitesinde 4 yıla tamamlayabilirdiniz, kişisel gelişim kurslarına gidebilirdiniz. Ciddi manada soruyorum, evlilik suresince neler yaptınız kendiniz için ? Kitap okuyor musunuz ? O sektörlere dair dergileri karıştırıyor musunuz mesela?

Icinde bulundugun duruma üzüldüm cünkü böyle evlilik hayati olmaz. Esinle hic konusmayi denedinmi? Belki zamanla düzelir yada daha kötüye gider. Allah yardimcin olsun.

Soru sormaniz normal eşiniz evde evcil hayvan besledigini mi dusunuyor acaba buyuk ayip etmis tavrinizi koyun nee demek arabanla evinle gezmenle ilgilen bunlarin yaninda duygusal ihtiyaciniz ne olacak

Maddi olarak birsey alamasaniz da gidip gelip sizi yok saymasini kokten cozersiniz. Sevgi yok,saygi hic yok. Sizin boyle dusundugunuzu bildigi icin daha pervasiz. Batsin evi,arabasi,oteli diyecek kadin gormedigi icin karsisinda cok rahat. Evlilikte denklik onemlidir. Zengin erkek te boyle simarik,hadsiz olabiliyor. Olaylar iyice cirkinlesmeden bir avukatla gorusun. Yapabileceklerinizi konusun. Ama bu adam ve ailesinden size hayir gelmez maalesef.

Ha bu arada boşanmayıp parasını tabiri caizse yiyecekseniz (bazı yorumlarda söylenmiş.katılıyorum bu herife müstehak) bence parayı kendinize harcayın. Kursa gidin,arkadaş çevresi edinin,kafe tatil hobi hep gezin onlarla,kendinize elbisesinden takısına bir tarz oluşturun,açıköğretimden ilginizi çeken bir şey varsa okuyun... kendinizi geliştirmeniz hem sizi daha iyi hissettirir,hem de o herifin burnu sürter.katiyen yanlış anlamayın kocanızı kendinize aşık edin diye söylemiyorum tamamen kendinizi iyi hissedin diye. Ha sizi munis edepli ev robotu (afbuyrun) diye alan kaynana memnun olmaz o ayrı. Muhtemelen oğlunun sadakatsizliğinden de sizi sorumlu tutuyordur süslenseydin,eve bağlasaydın filan.eli erkek eline değmemiş gözü açılmamış kızları,yetiştiremedikleri oğullarına alıp sonra da o kızcağız oğluşunun beğendiği aşüfte kadınlarla savaşamıyor diye suçlayan kaynanalar aklıma geldi kızdım kusura bakmayın

Yillarca boyle devam ederse birikiminizi yapin hic ummadigi anda da tekme atarsiniz bu lafi diyen adam ilerde kendine dostta edinir nasil olsa evdekinin maddi ihtiyaci karsilaniyor diye

Bence kendinize yeni bir rota cizin. Eğitiminizi özel ve kıdemli bir üniversiteden devam ettirin. İşe girin. Maddi olarak guclenin. Beş yılınızı size saygı duymayarak sömürdü ise sizde maddi olarak faydalanıp kendinizi eğitim yönünden geliştirin. Bunu kendiniz için yapın, kendiniz için enerjinizi harcayin. Olmuyorsa da bitirsiniz. Ama ekonomik özgürlüğünuze kavuşarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…