Eşe iş konusunda bişeyler sormak, konuşmak kötü bişey mi? Bayram burnumdan geldi... Siz eşinize sormuyor musunuz?

Ama o zaman bu dediğiniz gibi davranmayacaktınız. Eşiniz ve sizin normal bir evliliğiniz yok ki daha önceki konuda da yazdım. Sizin önce bunu kabullenmeniz lazım. Siz öyle her söylenene inanmışsınız eşinizin maddi imkanları biraz gözünüzü kamaştırmış akıllı davranmamışsınız, mesela şu eşinizin ailesine ait kız kardeşinin çalıştığı sigorta işi; adam ilerde sıkıntı olur diye kendi oğluna malvarlığı vermemiş üstüne size verir mi. En fazla oğlu gibi sizide asgari ücretli çalışan olarak gösterirlerdi. Kim gelinini yok yere şirkete ortak eder. Kaldı ki eşiniz sizi maddi yönden rahat ettiriyormuş. Bence siz öncelikle maddi yönden eşinize ya da ondan alacağınız nafaka ve tazminata güvenmekten vazgeçin. Eşinizin maddi imkanlarını kendinizi geliştirmek için kullanın. Dil ya da diller öğrenin okulunuzu dört yıllığa tamamlayın ve iyi kötü bir işe başlayın. Birde eşinizin onca yaptığı şeye ve arkadaş çevresinin sizi yok saymasına rağmen siz sanki normal evli gibi davranınca adam size saygı duymuyor. Sanki parası için herşeyi kabul edeceğinizi düşünüyor sizde işle ilgili ona soru sorunca bu tepkisi ondan bence. Tamam eşinize küs kalmayın ama her şeyi yok sayıp normal evli gibi davranmayın. Görevlerini yerine getir ama eşine işle ilgili hiç birşey sorma kendi hayatını kurtatmaya bak, bunuda eşinden alacağın paraya güvenerek değil kendini geliştirerek yap. Birde eski unutamadığı kız arkadaşının durumu kendi gibi iyi sanırım yurt dışına çıkıp kolejlerde okuduğuna göre, eşinize onun aşkı gerçek sizinki para yüzünden gibi geliyorda olabilir sonuçta zengin ve dediğinize göre yakışıklı olmasına rağmen o kadın onu reddedebiliyor ama sen her yaptığına eyvallah ediyorsun gibi duruyor okuyunca. Bunu yapma tamam boşanma ama herşey normalmiş gibi davranma o seni yok sayıyorsa sende onu yoksay kendine odaklan.

Böyle adamın parası acımadan çatır çutur yenir valla sen dediği gbi gezip tozmana bak

Yorumların bazılarını çok kırıcı sizi çok kibar buldum.
Eşiyle çok asık evlenip de sizin yaşadığınızı yaşayan da var.
Geçmişte baskasina aşıkmış ok. Kim değildi ki? Bu aşk o kadar büyük olsaydı ne yapar eder onunla evlenirdi, sizle evlenirlen silah mı dayadilar beynine?
Bunları söylerken sizi suclamiyorum bir resim çiziyorum.
Sizde bulamadığı birtakım şeylerden dolayı uzaklaşmaya başlamış ve halihazırda daha önce beğendiği ve bir hayat kurup taniyamadigi exi bir kurtarıcı gibi daha çekici gelmiş olabilir.
Boşanmak her zaman masanın üzerinde, ama ilk seçenek olmalı mı?
Siz bu adamı seviyor musunuz?
Siz bu adamı uğruna savaşacak kadar seviyor musunuz? Denemeye değer mi?
Kendiniz bir evlilik terapisine gidebilir belki daha sonra onu da götürebilirsiniz.

Önceki konudan da biliyorum ,her şey açık kv istedi tanıştırdı ,beğeni oluştu bu kadar ,siz kendiniz bile sevip aşık olmamışsınız ki ,yazdıklarınızdan anlaşılan bu ,adam da etliye sütlüye karışmayacak ,evde biblo gibi dursun, sesi çıkmasın diye almış sizi ,normal evliliklerde olması gerektiği şekilde ,eş vazifesi veya fikir alışverişi yapamayacağınızı ,siz de gayet iyi anlamışsınız ,dediği gibi gezin ,tozun ,yiyin ,için ,sorgulamayın,boşanmayı düşünmüyorsunuz ,2 gündür neredesin ,diye soracak bir durumunuz bile yok ,varlık olmuş neye yarar ,kendiniz için bir şeyler yapın diyeceğim de ,bu adam tatlı su çakalı, belliki ne kadar sınır çizerse size ,ona göre hareket edeceksiniz ,siz de olayın farkındasınız ,buradaki insanlar ne dese boş ,zaten herkese bir cevabınız var ,para almadan boşanmak istemiyorum ,5 yılımı çaldılar diyorsunuz ,iyi hoşta böyle insanların malıda kıymetli olur ,bari bir ev aldırın üzerinize ,ikna edebilirseniz ,sonra kendiniz mahkemeye verin ,2 gün eve gelmeyen bir adamın zaten metresi de vardır ,o size güle güle demeden bari siz yol verin

Ya gorumceniz falan istememiş değil, bildiğin sizi iplememisler. Ayrıca ortak olmak niye? Bu bir. Madem ortak yapmadılar neden çalışan yapmamislar, bu iki. Madem onu da yapmadılar, siz neden başka bir iş bulmadiniz.
Bazı kadınlar kendi hayatlari için nasıl başkalarının hayatlarına guvenebiliyorlar, ben anlamıyorum.
Siz kendinize iş bulun. Aramız bu kadar kötü değildi diye eğitiminize ara vermeyin. Başkasının olan, kazanmadiginiz paraya guvenmeyin. Kv arkamda diyorsunuz ya, oğluyla sizin aranızda kalsa sizin esameniz okunmaz. Aileniz size destek olmazken başkasının ailesine nasıl guveniyorsunuz?
Siz birey olarak kendinize bir hayat kurun. Başkalarının kurulu hayatında kendinize yer edinmeye calismaktan vaz geçin. Bence tek çıkar yol bu, hem ilişkiniz hem de sizin için.

Çok anlaşılır bir istek sizinki. Akıl yurutmeniz hatalı, sizi zorla evlendirmediler sonuçta. Belki sizle evlenmeseydi onun da çok mutlu bir hayatı olcakti.
Siz kendinize el altından yatırım yapın o zaman. Adamı da sallamayin.

Elbette anlattım ama onlar yinede benim şımarıklık yaptığımı düşünüyorlar. Sorunu bende görüyorlar. Bunu açık açık söylemeseler bile anlıyorsunuz.
Adamda para olduğu için ailen dahil herkesin seni suçlaması normal. İnsanlar böyle işte. Para kimdeyse herkes onun tarafındadır.

Mutsuz evlilik üzerine master yapmış biri olarak sana diyorum ki "SAKIN SAKIN ÇOCUK YAPMA". Bu senin koca kişisiyle aşna fişnası muhtemelen aşk oyununa başlamamışlarsa bile başlayacaklar. Sevgiliyken birbirini kedi köpek gibi yiyenler erkek evlenince kavuşamayan aşık oluverirler. Ve aldatmayı kendilerine mübah görürler. Bu şartlarda aldatılmaman mucize olur. O yüzden çocuk konusunda çok dikkatli ol.

2. olarak madem bu kadar zenginler ve sen yalnızsın, arkanda kimse yok, madem boşanırsan beş parasız sokağa atacaklar o zaman sen de uyanık ol ve imkanlarını geleceğin için değerlendir, bir kenara yığ. Emin ol yakında ihtiyacın olacak. Bu adamdan sana koca olmayacak, bunu kabullenip öyle planını yap.

Maddi olarak elinde ne var şu an ?para mi veriyor sana kredi kartı mı harcamalarına karışıyor mu ?hesap soruyor mu?eğer sormuyorsa birikim yapmaya başka şimdiden altin al dolar al atmaya basla bankaya dimdizlak kalirsin sonra bi de egitim durumun nedir egitimini gelistirebilirsin

Bence bunca imkan içinde eğitimini geliştirmelisin esin bu yüzden de yetersiz görüyor olabilir seni kendi egitim düzeyi olarak daha iyi durumdaysa bu da bir faktör olabilir. Bence bu kadar pasif davranma

Böyle evlilik olmaz, herkes aynı şeyi söylemiş çünkü başka çaren yok ,ya kocanın dediği gibi yiyip içip gezeceksin yada boşanacaksın.
En mantiklisi birikim yapmak ,nafaka illaki bağlanır ama yüksek bir meblâğ bekleme ,asgari ücretli görunuyorsa 200 -300 anca alırsın..
sen çaktırmadan biriktir en iyisi.

Çok kötü ve aşağılayıcı kendinizi soktuğunuz durum. Bence siz parası için evlendiniz ve belki de evlenirken anlaşamasanız bile nafaka alacağınız fikri vardı. Şimdi de böyle bir durum olmadığını fark ettiğiniz için boşanmak istemiyorsunuz. Bence nafaka hak ettiğiniz bir durum yok zaten.

Sizi gayet mantıklı buluyorum ama para konusunda zaafınız var sanırım. Eşiniz belki de bunu fark etti ve sizin bu iş güç olaylarını sormanıza ondan bozuluyor.

Belki de başta iyiydi dediğiniz zamanlar sizin sevdiğinizi düşünüyordu, sonra hareketinizden ya da bir konuşmanızdan para için beraber olduğunuzu düşündü. Ee adam eve gelmiyor etmiyor siz de boşanmayı düşünmüyorsunuz, e adama da yazık. Yani evdeki insan parası için onunla, nafaka alabilecek olsa boşanacak. Korkunç bir durum.

Böyle bir durumda çok üzgünüm ama cinsel hayatınız da devam ediyorsa, adamın size saygı duyması mümkün değil bence. Ben duymazdım. Kendiniz için de buna razı olmayın. Terapiye gidin.

Madem bu kadar iyi durumları, kendinizi geliştirin üniversite okuyup meslek edinin ya da iş kurun yardim isteyin. Kendi ayaklarınızın üstünde durun. Adamı seviyorsanız biraz daha şans tanıyın derim ama bence her şeyi konuşun açık açık, annesine niye söyleyip destek bekliyorsunuz ki zaten anlamış değilim. Kendi ailenize söyleyin ben hep öyle korkuturum.

Öncelikle geçmiş olsun umarım iyi bir yol bulabilirsiniz durumunuz için. Ancak ben son mesajınızdaki 5 yılımı verdim kısmını hiç anlamlandiramadim. Sizin 5 yılınızın bir para değeri mi var? Evliliğiniz iş anlaşması mıydı? Bu yazdığınız çok alakasız. Para için yapılmış bir evlilik olduğu aşikar. Dürüst olalım, varlık gözünüzü boyamış ve adam da size bunu ima ediyor. Buraya kadar sıkıntı yok bence. Ikinizin de amacı benzer, sadece siz ilgi istiyorsunuz ve bu durumda yapacak bir şey yok çünkü eşinize direkt psikopat demişsiniz bir yerde.
Bile bile lades diyip, beş kuruş almadan evliliği bitirmem diyerek de sonlandiriyorsunuz. Burada insanlardan ne için yardım beklediğinize anlam veremedim? Para mı çalın diyelim ne diyelim?
Boşanmayı siz de istemiyorsunuz ve ailem destek vermiyor diyorsunuz, sizin istemediğiniz şeye aileniz nasıl destek olabilir?
5 yılınız karşılıklı gitmiş durumda, ki kimse sizi kaçırıp evlendirmedi. Ayrıca ilişki yaşayınca hayat durmuyor nasıl hayatınız gitmiş oluyor? Siz en iyi müşteriyi bekleyen satılık bir eşya değilsiniz ki belki daha iyi biri çıkacaktı diyebilelim. Özellikle bu tabir çok yanlış bence. Öyle ya da böyle bu evliliği siz de istediniz ve yaptınız, kimse size zorla imza attırmadı. Sanki bir anlaşma yapılmış da maddelerin dışına çıkılmış siz de tazminatını istiyor gibisiniz.
Oysaki yaşadıklarımız gerçekten üzücü ve boşanmanız en doğrusu, ama bunu da istemiyorsunuz. Bu aileden de beş kuruş koparabileceğinizi sanmıyorum. Boşanınca durumunuzun her gün bir adam tarafından aşağılanmaktan daha kötü olacağını zannetmiyorum. Gencecik insanınız eliniz kolunuz tutuyor, kendinizi güzel de ifade ediyorsunuz bir şekilde hayatınızı sürdürürsünüz. 'Burdan boş çıkmamalıyım' düşünce yapısı da gerçekten hiç hoş değil.

Bazen duyuyorum gencler aralarinda konusuyorlar ask evliliyi yapmak istediklerini söylüyorlar. Paramiz olmasin ama yeterki birlikte olalim ask herseyin üstesinden gelir düsüncesinde oluyorlar. Bazilarida ask gecici maddi durumu iyi olsun diyorlar. Malesef ikiside yanlis, para olmadan mutlu huzurlu olunmuyor, ama malesef asik olmadan da bir indanla ömür gecmiyor. Eyyyy para sen nelere kadirsin, ne senle oluyor nede sensiz.

sizin kendinize sayginiz olmadigi icin, sizden kucuk gorumcenin de yok, sizi suclu goren kayinvalidenin de yok , sizi sevmeyen kocaninda yok.
siz istediginiz kadar gurursuzluk yapin. adam vakti gelince zaten sizi bosayacak durum bu.
oyuzden silkelenin kendinize gelin ve karsinizdakilere bi haddini bildirin bosanmayacaksaniz da.
komutla yasam surdurmek zor degil mi? her komuta uydugunuz halde saygi gormemeniz sizi orselemiyor mu?
kendinize gelin

Zengin aileye gelin giden orta direk genç kızların dramı...

Çok izledik bu filmi biz.

Sizin icin üzüldüm gerçekten.

Ama ben arkadaşlardan farklı düşünüyorum. Böyle zengin adamlar için boşanmak bir seçenek olmaz. Evet sevgilileri olabilir.. gezip eğlenebilir. Ama sizi boşamaz. Buna sessiz kalmanizı katlanmanizi bekler.

Eğer siz baş kaldırırsanız o zaman boşanırsınız.

Benim tavsiyem eğer harcamalarınuza karışmıyorsa bol miktarda altın dolar gibi menkul kıymetlere yatırım yapın ve bunları iyi saklayın. Çünkü çok ihtiyacınız olacak.

Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…