- 12 Kasım 2010
- 2.932
- 16.932
- 408
- 40
- Konu Sahibi Varolmayan
-
Ama o zaman bu dediğiniz gibi davranmayacaktınız. Eşiniz ve sizin normal bir evliliğiniz yok ki daha önceki konuda da yazdım. Sizin önce bunu kabullenmeniz lazım. Siz öyle her söylenene inanmışsınız eşinizin maddi imkanları biraz gözünüzü kamaştırmış akıllı davranmamışsınız, mesela şu eşinizin ailesine ait kız kardeşinin çalıştığı sigorta işi; adam ilerde sıkıntı olur diye kendi oğluna malvarlığı vermemiş üstüne size verir mi. En fazla oğlu gibi sizide asgari ücretli çalışan olarak gösterirlerdi. Kim gelinini yok yere şirkete ortak eder. Kaldı ki eşiniz sizi maddi yönden rahat ettiriyormuş. Bence siz öncelikle maddi yönden eşinize ya da ondan alacağınız nafaka ve tazminata güvenmekten vazgeçin. Eşinizin maddi imkanlarını kendinizi geliştirmek için kullanın. Dil ya da diller öğrenin okulunuzu dört yıllığa tamamlayın ve iyi kötü bir işe başlayın. Birde eşinizin onca yaptığı şeye ve arkadaş çevresinin sizi yok saymasına rağmen siz sanki normal evli gibi davranınca adam size saygı duymuyor. Sanki parası için herşeyi kabul edeceğinizi düşünüyor sizde işle ilgili ona soru sorunca bu tepkisi ondan bence. Tamam eşinize küs kalmayın ama her şeyi yok sayıp normal evli gibi davranmayın. Görevlerini yerine getir ama eşine işle ilgili hiç birşey sorma kendi hayatını kurtatmaya bak, bunuda eşinden alacağın paraya güvenerek değil kendini geliştirerek yap. Birde eski unutamadığı kız arkadaşının durumu kendi gibi iyi sanırım yurt dışına çıkıp kolejlerde okuduğuna göre, eşinize onun aşkı gerçek sizinki para yüzünden gibi geliyorda olabilir sonuçta zengin ve dediğinize göre yakışıklı olmasına rağmen o kadın onu reddedebiliyor ama sen her yaptığına eyvallah ediyorsun gibi duruyor okuyunca. Bunu yapma tamam boşanma ama herşey normalmiş gibi davranma o seni yok sayıyorsa sende onu yoksay kendine odaklan.Açık sözlü olacağım; bunca varlıklı insanlardan beş kuruş dahi alamadan boşanmak istemiyorum.
Benim ilk görüşmeye başladığımız zamandan itibaren alırsak 5 yılımı çaldılar. Tamam bu süreçte rahat bir hayat yaşadım ama anladım ki huzur olmadıktan sonra o rahatlığı yaşayamıyorsunuz.
Benim yaşadıklarımın da bir bedeli olmalı ve bunu bana ödemeliler. Belki beni istemeseler çok daha mutlu hayatım olacaktı? Belki başkasıyla tanışacaktım?
Böyle adamın parası acımadan çatır çutur yenir valla sen dediği gbi gezip tozmana bakUzun süredir devam eden dertlerim var burda da paylaşmıştım bu konu ile ilgisi oluğunu düşündüğümden okumayanlar içi alıntı ekliyorum;
İçinde bulunduğum durum böyle devam ederken eşimin ailesinin bir otel alma durumu söz konusu oldu ve bu büyük bir yatırım ve normalde hiç olmadıkları, iş yapmadıkları bir sektör... (Normalde işleri ile ilgili soru sormam ama bu ilk kez girecekleri yüksek meblağlı farklı bir iş olduğundan bir eş olarak sormak gereksinimi duydum.)
Otele bakmaya gitmişlerdi Antalya’ya bende dönerken aradım eşimi sadece noldu oldu mu diye soracaktım evde konuşuruz dedi.
Eve gelince sormadım başta; baktım hiç bahsetmiyor. Bilmiyorum bir eş olarak sorma gereksinimi duydum ne oldu ne yaptınız diye. Eşim öyle bir tepki verdi ki çok gururum kırıldı. Bana diyor ki; “Seni ne ilgilendiriyor sen evinle, arabanla ilgilen; senin ihtiyacın karşılanıyorsa, çıkıp istediğin gibi geziyorsan, para harcıyorsan gerisine karışmayacaksın. Seni ilgilendirmez.” Aynen böyle söyledi. Hangi kadın sinirlenmez buna sonuçta ben ev arkadaşı mıyım? Yoksa hayat arkadaşı mıyım? Bende karşılık verdim, olay büyüdü. İki gündür adam evde yok. Bayramım zehir oldu.
Kayınvalidemden öğrendiğime göre otel işi olmuş yani bayram sonrası sezon sonu işlemleri tamamlayacaklarmış. Sinirinin bozuk olması gibi bir durum da söz konusu değil.Yani adam bu mutluluğunu dahi benimle paylaşmak istemiyor. Bu büyük bir olay yani insan hayatında öyle değil mi?
Ya gorumceniz falan istememiş değil, bildiğin sizi iplememisler. Ayrıca ortak olmak niye? Bu bir. Madem ortak yapmadılar neden çalışan yapmamislar, bu iki. Madem onu da yapmadılar, siz neden başka bir iş bulmadiniz.Arkadaşlar tüm yorumları okuyorum teşekkür ederim ama tek tek cevap vermek yerine şöyle yazayım;
Olay sadece para için bir arada kalmaya çalışmak değil; ailem benim boşanmamı desteklemiyor, arkamda durmuyor.
Bir diğer konu beni kv buldu ama biz görüştüğümüzde beğeni oluştu ve biz uzun süre sevgililik dönemi geçirdik. Öyle bir anda hop evlenmedik o dönem, o adam şuan ki adam değildi. Yani herşey para için değil. Önce bunu söyleyeyim.
İş kurma konusuna gelince; bende çok istiyorum. Bankacılık ve Sigortacılık mezunuyum. Eşimin ailesi Gümrük Müşavirliği, Gemi Acenteliği, Lojistik ve Emtia (Yük) Sigortacılığı yapıyor yani bir ithalat-ihracat işlemini tamamen kendi içlerinde gerçekleştiriyorlar. Görümcem benden küçük ve Emtia Sigortacılığı’nı o yürütüyor ilk evlendiğimizde beni oraya ortak yapacaklardı ki gemi yüklerini sigortalıyorsunuz çok büyük paralar ama sonra sanırım görümcem istemedi rafa kalktı. Şuan böyle bir durum söz konusu değil zaten başımda ki sıkıntılar malum. 4 yıla tamamlamak istedim. DGS’ye girecektim eşim ne gerek var dedi başvuru dönemi aramız bu kadar kötü değildi. Girmedim. Sınav sonrası eşimle konuşunca sanki kendisi ne gerek var dememiş gibi; girip kazansaydın ben mi engelledim dedi. Yani resmen esir alındım her yandan...
Çok anlaşılır bir istek sizinki. Akıl yurutmeniz hatalı, sizi zorla evlendirmediler sonuçta. Belki sizle evlenmeseydi onun da çok mutlu bir hayatı olcakti.Açık özlü olacağım; bunca varlıklı insanlardan beş kuruş dahi alamadan boşanmak istemiyorum.
Benim ilk görüşmeye başladığımız zamandan itibaren alırsak 5 yılımı çaldılar. Tamam bu süreçte rahat bir hayat yaşadım ama anladım ki huzur olmadıktan sonra o rahatlığı yaşayamıyorsunuz.
Benim yaşadıklarımın da bir bedeli olmalı ve bunu bana ödemeliler. Belki beni istemeseler çok daha mutlu hayatım olacaktı? Belki başkasıyla tanışacaktım?
Adamda para olduğu için ailen dahil herkesin seni suçlaması normal. İnsanlar böyle işte. Para kimdeyse herkes onun tarafındadır.Elbette anlattım ama onlar yinede benim şımarıklık yaptığımı düşünüyorlar. Sorunu bende görüyorlar. Bunu açık açık söylemeseler bile anlıyorsunuz.
Bence bunca imkan içinde eğitimini geliştirmelisin esin bu yüzden de yetersiz görüyor olabilir seni kendi egitim düzeyi olarak daha iyi durumdaysa bu da bir faktör olabilir. Bence bu kadar pasif davranmaArkadaşlar tüm yorumları okuyorum teşekkür ederim ama tek tek cevap vermek yerine şöyle yazayım;
Olay sadece para için bir arada kalmaya çalışmak değil; ailem benim boşanmamı desteklemiyor, arkamda durmuyor.
Bir diğer konu beni kv buldu ama biz görüştüğümüzde beğeni oluştu ve biz uzun süre sevgililik dönemi geçirdik. Öyle bir anda hop evlenmedik o dönem, o adam şuan ki adam değildi. Yani herşey para için değil. Önce bunu söyleyeyim.
İş kurma konusuna gelince; bende çok istiyorum. Bankacılık ve Sigortacılık mezunuyum. Eşimin ailesi Gümrük Müşavirliği, Gemi Acenteliği, Lojistik ve Emtia (Yük) Sigortacılığı yapıyor yani bir ithalat-ihracat işlemini tamamen kendi içlerinde gerçekleştiriyorlar. Görümcem benden küçük ve Emtia Sigortacılığı’nı o yürütüyor ilk evlendiğimizde beni oraya ortak yapacaklardı ki gemi yüklerini sigortalıyorsunuz çok büyük paralar ama sonra sanırım görümcem istemedi rafa kalktı. Şuan böyle bir durum söz konusu değil zaten başımda ki sıkıntılar malum. 4 yıla tamamlamak istedim. DGS’ye girecektim eşim ne gerek var dedi başvuru dönemi aramız bu kadar kötü değildi. Girmedim. Sınav sonrası eşimle konuşunca sanki kendisi ne gerek var dememiş gibi; girip kazansaydın ben mi engelledim dedi. Yani resmen esir alındım her yandan...
sizin kendinize sayginiz olmadigi icin, sizden kucuk gorumcenin de yok, sizi suclu goren kayinvalidenin de yok , sizi sevmeyen kocaninda yok.Arkadaşlar tüm yorumları okuyorum teşekkür ederim ama tek tek cevap vermek yerine şöyle yazayım;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?