- 13 Temmuz 2017
- 545
- 918
- 103
- Konu Sahibi Kalplizebra
-
Tavrından taviz verme,
İstediğini bir kere yaparsan ve öngördükleri gibi sana trilyon kere tecavüz edip öldürülmediğini gördüklerinde-Allah korusun-anlayacaklar.
İstediğini yap,
Hay kız dediğin.......
Ailenize güven verin, gittiginiz yerlerden haberdar edin. Bunalmış olmanız çok doğal fakat ortamın da ne kadar kötü olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Hele de tek başınıza tatile gitmeyi, yakın çevreden bir arkadaş bir kuzen olabilir ... Evet şimdi anneniz gibi konuştum fakat gerçekler bunlar...
Onu ben de yapamıyorum arkamdan bişey falan olur Allah korusun bir ömür vicdan yaparım diye. Nası kazımışlarsa bilinçaltımaBenim yaşım biraz daha küçük ama benzerini yaşıyorum ve bazı şeylerle mücadele etmeyi öğrenmemiz gerektiği ve bizi ömürleri sonuna dek koruyamayacaklarının farkına varamıyorlar. Özgürlük merakı kadar doğal bir şey yok bizim yaşlarımızda. Hani belki 3-4 seneye evleneceksin daha ne zaman gezeceksin ki sonrasında? Gidebilen arkadaşlarım bana hep gidiyorum de ve çık git, sonrasında karışmamaya başlıyorlar diyorlar, ben cesaret edemiyorum ama belki yardımı olur.
En büyük hayallerimden birini söylediniz. Onlarla yine aynı sokakta, akılları bende kalmayacak şekilde, istedikleri zaman beni görmeye gelecekleri ve benim de sık sık onları ziyaret edebileceğim bir düzende kendi başıma bir eve çıkmayı çok isterdim. Onları çok seviyorum Allah yokluklarını göstermesin uzun sağlıklı ömürler versin fakat beni çok boğuyorlar artık, herşeyime karışıyorlar, her yaptığıma bir yorumları, olumsuz bir eleştirileri varAilenizle yaşıyorsanız taşının.
Aynı vicdan azabı bende de var ama ben daha küçük olduğumdan sadece kendi moralimi bozup oturuyorum. Çok konforlu biliyorum ama 26 yaşında mümkünatı yok annemlerle oturmayacağım, aynı şekilde yakın bir yere taşınmayı öneriyorum.Onu ben de yapamıyorum arkamdan bişey falan olur Allah korusun bir ömür vicdan yaparım diye. Nası kazımışlarsa bilinçaltıma
En büyük hayallerimden birini söylediniz. Onlarla yine aynı sokakta, akılları bende kalmayacak şekilde, istedikleri zaman beni görmeye gelecekleri ve benim de sık sık onları ziyaret edebileceğim bir düzende kendi başıma bir eve çıkmayı çok isterdim. Onları çok seviyorum Allah yokluklarını göstermesin uzun sağlıklı ömürler versin fakat beni çok boğuyorlar artık, herşeyime karışıyorlar, her yaptığıma bir yorumları, olumsuz bir eleştirileri var
Yaşıtız aşağı yukarı. Benzer tavırlar gördüğümde benden küçük ve evlenmiş olan kuzenimin yurt dışı seyahatlerini örnek gösteririm. Onun fotoğraflarını layklarken benim yolculuk etmem tü kaka oluyor neden başımda koca çobanı yok diye mi? Evlenmedim diye birey sayılmıyor muyum bir de millete geri kafalı dersiniz yazıklar olsun demiştim. Etkili de olmuştu.
Ah denedim nerdee...
Benim gibi erkek hakimiyetine kafa atan birine, kocanla gidersin sen de, şimdi bizim himayemizdesin! cevabını alınca sinirlerime daha fazla eziyet etmek istemedim
Ben üniversite için ayrıldıktan sonra bir daha ailemle tatiller dışında birlikte yaşamadım. Şimdi kendi oğullarım için de 18e basınca evden göndericem diyorum, büyük konuşuyorsun diyorlar. Bence insan zamanı gelince yuvadan uçmalı, illa evlilik / atanma vs gibi bir sebep gerekmez.
Ben bu cevabı alsaydım allah korusun çıldırırdım.
Zaten annemi çekip sevgilim dünden razı kaçar giderim İstanbul'a daha rahat iş bulurum kendimi de geçindiririm beni sinir etmeyin dedim
Şaka bir yana al karşına de ki anne ben atanmış olsam uzak bir yere ne olacaktı? Her dakika ne yaptığımı bilebilir miydiniz? diye sor. Ben gizli bir iş çevirsem böyle yapmam çocuk sahibi olacak ve onu kollayacak yaştayım artık yeterli de. Yoksa ayrı eve çıkacağını artık daha fazla kırmak ve kırılmak istemediğini söyle. Kavga etmeden ama.
Ben de aynı fikirdeyim evimden ayırmasam bile en azından kendi ayaklarının üzerinde durmalarına fırsat tanırdım. Zaten süreç hep şu oluyor. Önce koru kolla, herşeyden sakın. Sonra birşey oluyor, başına gelen bir zorluk karşısında "aman sen de ne kadar hassasın, ne kadar güçsüzsün biraz güçlü ol! Neden kafaya takıyorsun bu kadar? Ne kadar karamsarsın! " demiyorlar mı deli oluyorum. E zaten siz soktunuz bu felaket senaryolarını aklıma. Siz koydunuz beni o cam fanusa. Bağışıklığım olmayan şeye tabiki yenik düşerim.
Sanırım bu benim kaderim olacak bazen diyorum evlensem de kurtulsam bakın ne kadar zararlı bir düşünce yapısı. Sanki evlilik bir kurtuluşmuş gibi. Muhtemelen yağmurdan kaçarken doluya tutulacağımburda şu ana kadar denilen herşeyi yaptım üstelik kendimden beklemediğim bir sakinlikle yaklaştım her seferinde. Fakat haksız olduklarını kabullenmemek adına babamdan " hayır gitmeyeceksin çünkü ben böyle istiyorum" cümlesini bile duydum o zaman da benim ayarlar bozuluyor işte. Ne yapıcam bilmiyorum
Canım o zaman risk alacaksın ve gideceksin onları ikna etmeden. Ama tatil gibi değil de bir anda alıştıra alıştıra madem hiçbir şey fayda etmiyor. Ya da kabullenip mutsuz olacaksın ama bunu yapmanı da hiç istemem.
Kalplizebra ben ailenizi anlıyorum bir yandan. Kim olsa aynı rvde yaşadığınız merak eder, eğer sorumsuz biri değilse insanın ev arkadaşı bile arar geç kalınca, merak eder. Ki onlar sizin aileniz, bence tepkileri günümüzde çok da saçma değil. Ama işte siz bir şekilde ikna edip yalnız yaşarsanız bu sorunları yarı yarıya azaltırsınız, yoksa ailenizden aynı evde yaşarken büyük değişimler beklemeyin.
Sanırım psikolojim bozulup balatayı sıyırdıktan sonra beni kendileri yalvar yakar uzaklara göndermek isteyecekler
Bendaha bir haftalık tatile gidemiyorum. Ayrı ev konusunu açmam için sanırım ülke çapında imza kampanyası başlatmam gerekecek
Aynı vicdan azabı bende de var ama ben daha küçük olduğumdan sadece kendi moralimi bozup oturuyorum. Çok konforlu biliyorum ama 26 yaşında mümkünatı yok annemlerle oturmayacağım, aynı şekilde yakın bir yere taşınmayı öneriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?