ESENLER MEDİPOL HASTANESi

canım ben doğum yapmadım henüz :) yapan arkadaş varmı bilmiyorum varsa cevaplar zaten
Fatma Hanım ile ilgili cevap ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Ben diğer arkadaşların Burcu Hanım ile ilgili yorumlarınının yazılarına istinaden onların cevaplarına soru sordum. benm cevabın üst kısmındaki yazıya istinaden yani :)

Arkadaşlar, Megapol hastanelerinde Normal Doğum yapmış olan üyelerin tecrübelerini ve doktorlarının isimlerini bekliyorum. Sevgiler

Canm bende burcu hanıma gidiyorum 2 defa muayne oldum burcu hanmda dünde kan idrar sonuçlarımı göstermk için gittim toplamda 3 defa görüştk kendisyle ve her seferinde ben sormadan normal dogum olucak inş senin dedi bana bebek zaten dogum poziyonunda yatıyo bayadır hayırlısı olsun artık bir an önce dogurmak istiyorum

selam canım,
bende henüz doğum yapmadım ilk bebegimi bekliyorum ama burcu hanımla görüşmeni tavsiye ederim. şimdiye kadar hiç sezeryan konuşmadık bende normal doğum çok istiyorum. kendisi bu konuda tam destekçi ama şu da var ki bebegin kilosu, çatı muaynesi hep belirleyici şeyler o yüzden bir doktorla yüz yüze görüşmen de fayda var.

busraninewi sen kaç haftalıksın?yakın mı doğumun?
33 haftalığız canım doktr 40 haftayı bekliycez dedi fakat benim agrılarım kasılmalarım başladı bile zannetmiyorum bizim kızın okadar bekliyeceğini sen kaç haftalıksın profilnde yazmıyor

Cevabınız için çok teşekkürler :) ilk fırsatta kendisi ile görüşeceğim, ve tecrübelerimi sizler ile paylaşacağım.
Arkadaşlar önceleri bende çevremde duyduklarımdan dolayı doğumdan çok korkuyordum. Fakat hamile olduktan sonra ciddi olarak bu konuyu araştırmaya başladım. Ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki istatistikleri inceledim. Mağlesef ülkemiz sezeryan oranının en üst oranda olduğu ülkelerin başında geliyor. gelişmiş ülkelere baktığımızda ise Normal doğum oranlarının %90 ların üstünde olduğu görülüyor. Tabi bunda paraya dayalı sistemin etkisi büyük.Ayrıca yasalardan dolayı doktorlar kendilerini güvenceye almak için, aslında normal doğum olabilecek hastaları bile en küçük bir risk almamak uğruna son anda sezeryan yaptırabiliyor.
Aslıda doğum kadının ne kadar muhteşem bir varlık olduğunun bir göstergesi ve bize verilen bir hediye. Ve bu süreci en doğal şekilde gerçekleştirebilmek zaten doğamızda olan bir yetenek. Tıpkı yumurtanın tutunması, rahmin 6 kiloyu geçen kapasitede genişleyerek bebeğimizi, içindeki suyu açılmadan taşıması gibi, normal doğum süreci de allahın yarattığı ve bize sancı ve kasılmalar sırasında ü kutsal gücü verecek bir mucize.
Burada hepimize düşen görev bilinçlenmek, araştırmak, çevremizi arkadaşlarımızı bilgilendirmek, ve Normal doğumun mucizesine inanmak.
Sevgiler...

busraninewi :) en son 2hafta önce gittiğimde bebiş 1552 gr dı :)) şimdi büyümüştür kız bebek geliyor buarada

ben anne bebek hastane çantalarını hazırladım kızlar nette herşey yazıyor en ince ayrıntısına kadar okuyup hemen tedarik edin bence nezaman geleceği belli olmaz bebeklerin:)) eşimede yerini gösterdim

ben anne bebek hastane çantalarını hazırladım kızlar nette herşey yazıyor en ince ayrıntısına kadar okuyup hemen tedarik edin bence nezaman geleceği belli olmaz bebeklerin:)) eşimede yerini gösterdim
Maşallah canm sen baya hızlısın :) bebeginnde kilosu çok iyi benmkisi zayf biraz geçn hafta 32.hFtalıkkn yani 1.600 dü kilısu

Neler koydun çantana biraz anlatrmısın

sağlıklı olsunda canım kilosu önemli değil doğunca beslersin kuzuyu:) kendi çantama koyduklarım;
1. 1adet gecelik
2.1adet pijama
3.olabildiğince iç çamaşırı
4.kirliler için poşet
5.hastane çıkışı giymek için ekstra kıyafet(çorap,pantolon,kazak mevsime göre artık)
6.Hasta pedi
7.havlu,terlik
8.emzirme sütyeni almadım zaten gecelikte yakışmaz birde herkes sütyen giyilmiyor ilk zmanlar diyor.
9. meme ucu çatlar ise şayet nemlendirici
10.peçete,kolonya
11.gelen olur ise bebek çikolatası.
bebek için çantama koyduklarım
1.2 adet zıbın takımı
2.2adet battaniye(biri zıbın takımının biri ayriyeten aldığım)
3.1adet portbebe(hastane çıkışı bebişi eve getirmek için)
4.ekstra eldiven ve çorap
5.lazım olur ise biberon,emzik,önlük
6.bol miktarda bebek bezi
7.süt hemen gelmez ise bebek maması
8.ıslak mendil
9.yelek

şimdilik böyle kızlar hastaneye gittiğimde kalacağım odayı gezerek daha neler gerekeceğini öğrenip burdan yazarım size inşllah faydalı olur.

Teşekkürler canım benim hala eksiklerim var inş bi iki hafta içinde tamamlıycam birde bebişin kıyafetlerini battaniyeyi falan yıkadınmı

canım bizim bütün kıyafetleri halası almış saolsun bana sadece yıkayıp,ütüleyip asmak düştü ama bebek hastane çıkışını soruyorsan 12 parça kutunun içindeydi herşeyi var

saol canım yaa valla bize hiçbirşey düşürmediler herşeyi aldılar rabbime şükür iyiler biz bol bol toka alıyoruz cicili bicili :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…