ESENLER MEDİPOL HASTANESi

aynen bende düşünüyorum biraz da araştırdıktan sonra daha çok kafam karışıyor en başından beri taaabiki normal doğurucam diye aslan kesiliyordum şimdi kediye döndüm :) ikisininde artıları eksileri var iyi karar vermek gerekiyor ben dikiş ameliyat falan korkmuyorum sonuçta normal doğumda da dikiş atılıyor tek korkum sezeryan sonrası hemen sütüm gelirmi acaba

Arkadasim iki hafta once sezaryen dogum yapti burcu hanimda cok agrisi oldu. Sutu gelmedi .bebegi cok istahli annesini emmek istiyo devamli gogusleri yara oldu falan bunlarin hepsine sahit oldugumdan korkmadim degil :/

3 günde bir mi ? desene işimiz zor birde hastane bana uzak biraz otobüsle gidip geliyorum yanmışız desene
Aynı şekilde uzaktan geliyorum ve bu halde otobüs minibüs artık hayal oldu. Taksiye biniyorum mecburen. Maliyetli olmaya başladı bana ama bu sıcakta başka türlüsü mümkün olmuyor.
Yürümek bile zorken tıngır mıngır dolana dolana giden güneşten alev alacak hâle gelmiş toplu taşımalara istesem de binemez oldum
Ve maalesef nst kontrolleri son haftalarda çok sıklaşıyor. Malûm sancıların takibi çok önemli... O makineyi de, öylece yatmayı da hiç sevmiyorum ama napıcaksın mecbur :)

Bu arada benimki ilk gebelik şimdi yanlış bişey söyleyip tecrübeli annelere haksızlık etmek hiçççç istemiyorum. Belki gerçekten çokkk zordur ama neden normal doğum yaradılışımızda varken vücudumuza güvenmiyoruz?
Tabii bu söylediğim sakıncalı bir durum görülmemesi dahilinde geçerli. Yanlış anlaşılmasın.
Sağlıklı ve kimi gerekleri vücudunda barındıran her kadın bence bunu yapabilir.
Milyonlarca yıldır da yapıyoruz. :)
Sezaryen çok daha korkutucu ve sağlıksız bir durum oluştuğunda kurtarma amaçlı bir ameliyat gibi geliyor bana.
Hiççç bir problem yokken çocuğu "doğurmak"tansa "aldırmak" daha ürkütücü şahsen. :)
Tekrar söylüyorum; çatının darlığı, makat gelişi, bebinin mekonyum yutması, kordon dolanması, annenin sağlık durumunda sıkıntı olması konuları dışında, hiçbir sebep yokken sırf korkuyoruz diye yaptırılan sezaryen ameliyatından bahsediyorum.

Gerçekten istiyorum ki her kadın içindeki bu gücü farketsin ve kullansın. Ne bileyim... Daha önce forumda başka bir konuda da benzer bir mesaj yazmıştım bununla alakalı.
Her zaman Meryem annemiz aklıma gelir.
İftiralara uğramış, zorluklar içinde yapayalnız bir dala tutunarak evlat doğuran o kadın...
Her türlü şartlar ve bolluk içerisinde, ailelerimiz yakınlarımız çevremizde desteklerken müthiş bir şekilde yaratılmış mekanizmaya, vücuduna güvenmeyen bizler de kadın...
Gücü binlerce yılın zorluğundan almak size saçmalık gibi gelebilir ama empati yaparsak bence demek istediğim anlaşılır.
Kadınlar erkeklerden çok daha güçlü ve metanetli. Bence yapabiliriz. :)
Herkesin gönlüne göre versin Rabbim ama sağlıklısını seçelim ki evlatlarımız için daha sağlıklı olup, ayakta durup ona daha iyi bakabilelim. :)

Hastane sayfasını da sohbet yerine çevirmekten huzursuz oldum, uzun olduğu için kusura bakmayın.
Herkese hayırlı ve kolay doğumlar arkadaşlarım:)

Arkadasim iki hafta once sezaryen dogum yapti burcu hanimda cok agrisi oldu. Sutu gelmedi .bebegi cok istahli annesini emmek istiyo devamli gogusleri yara oldu falan bunlarin hepsine sahit oldugumdan korkmadim degil :/
nasıl herkesin hamileliği farklı oluyorsa normal doğum ve sezeryanda herkesde farklı olur diye düşünüyorum belki o arkadaşının normal doğum yapsada sütü genede olmayacaktı bunu bilemeyiz mesela internette veya burada yorumları okuyorum herkes farklı şeyler söylüyor kimisi diyor sezeryanım süper geçti tavsiye ederim kimisi diyor doğumum çok kötü geçti birde epidural sezeryan varmış galiba acaba bu hastanede yapılıyormu

roxelanne çok güzel yazmışsın teşekkür ederim ben de hep normal doğumdan yanaydım ama insan vakit azaldıkça kafası karışıyor sezeryanın iyi yanı vaktini biliyorsun ona göre hazırlığını yapıyorsun birde ben biraz panik atak gibiyim bununla ilgili hiç doktora gitmedim ama strese girdiğimde nefes alamama problemi yaşıyorum o anda bunu kontrol edemeyebilirim doktorların, kendimin ve bebeğimin işini zorlaştırabilirim

İşte dediğim gibi herhangi engel bir durum varsa ki çok iyi bilmesem de panik atak çok mühim birşey tahmin ediyorum sezaryen belki de çok daha hayırlı...
Dediğin gibi hem kendine hem bebişe hem doktora eziyet olacaksa tabii ki böylesi daha iyi.
Ama belki onun da çıkar yolu vardır tam bilmiyorum ahkam kesmek olmasın şimdi sen daha iyi bilirsin.
İşini kolaylaştırıp seni rahatlatacak (ki panik atak olmasa da insanın yine kafasında bütün olay) şeyler vardır belki.
Yani inşallah vardır ve atlatıp hayal bile edemediğin kadar güzel bir doğum yaşarsın, cânı gönülden diliyorum... ^_^

teşekkür ederim seninde çok az kalmış umarım herşey yolunda gider güzel bir doğum anısı anlatırsın bizlere :)

Kızlar merhaba size hiç yakıştıramadım sezaryeni :)) vücudumuza ve bebeğimize güvenmeliyiz tabiki herhangi bir sorunumuz yok ise adı üstünde normal, doğal doğum eski kadınların canı yokmuydu 7şer 8er doğum yapmışlar üstelik güvenebilecekleri doktorları bile yoktu önce Allaha sonra kendimize,doktorumuza ve bebeğimize güvenelim hiçbirşey olmaz kızlar herkese kolay doğumlar

aslında normal doğumdan korkmuyorum normal doğumun komplikasyonlarından korkuyorum buraya açık açık yazamıyorum anlayın işte :)

yok yok korkmuyoruz pozitif düşünelim herkesin yaptığını bizde yaparız :)

ay ne biliyim iki miyomum birde çikolata kistimde var sezeryan olursa onlarıda alırlar belki diye düşünüyorum

Umarım böyle Polyanna kafasıyla yazıp korkunç bir doğum geçirip burda ağlak mesajlar döşemem.
Yok şaka bir yana amin güzel dileklerin çok mutlu etti, Allah razı olsun.
Eğer kötü bir deneyim yaşarsam bunu güzel duygular barındırarak bir umutla bu sayfaları okuyan annelere anlatıp onları gereksiz üzmem.
Çünkü nette bunlardan o kadar çok var ki...Korku senaryolarının kimseye faydası yok.
Beş parmağın beşi bir değilken benle bambaşka fiziki ve ruhsal yapıda yaratılmış ,bambaşka şartlarda büyümüş bir kadının birebir aynı şeyleri tecrübe edebilmesi imkansız.
İnsanlar bunu (anlamadan demeyeceğim) anlamak istemeden herkese aynısı olacakmış,olması gerekiyormuş gibi ısrarla anlatıp duruyorlar.
Maalesef biz kadınların hepsinde demeyeyim ama çoğunda bu var. Kötüyü abartarak ve karşıdakinin de yaşaması gerektiğine inanarak anlatmayı çok severiz,çok da iyi beceririz.
Malûm işte, yaşadıklarımız (benim de çok kısa bir süre ilişki konusunda sıkıntım olmuştu bu susturulamayan kötülük tellalları yüzünden),vajinismuslar,korkular herşeyi anlatıyor...

Her tecrübe herkesin kendi içindir. Bu dahil tüm genellemeler yanlıştır diye bir söz var ya,hah aynen durum bu...

Bu arada biz bunları tartışırken otorite edasıyla konuştuğumuz için eminim doktorlar çok sinirleniyorlardır okuyup:)
Ama bir anne adayının hele ki ilk defa anne olacak birinin en çaresiz, en kararsız, en doğruya muhtaç olduğu an kimi doktorların bu durumdan nemalanmaya bakması gibi bir gerçek de var.
O nedenle tamamen iyi niyetlerle böylesi harika bir mucizenin olabildiğince doğal ama daha önemlisi olabildiğince sağlıklı gerçekleşmesini istiyoruz hepimiz,biliyorum...
Sağlık herşeyin başı gerçekten.
Sağlıklı olacaksa sezaryene kimsenin birşey dediği yok diyerek anladığım kadarıyla burada çoğu annenin sezaryen olduğunu da göz önüne alarak hayırlısı olsun diyeyim. :))
teşekkür ederim seninde çok az kalmış umarım herşey yolunda gider güzel bir doğum anısı anlatırsın bizlere :)

Roxelanne çok haklısın her hamilelik her doğum ve her bebek farklı herkes ayrı şeyler yaşıyor Allahın izniyle kendimizi korkutmazsak birşey olmaz diye düşünüyorum okadar ünlü ünsüz herkes yapıyor bizde yapacağız:) Grisayfa haklısın topluca herşeyi aldırmış olursun doktorla konuşmak gerek bunu :))

internet akıllıca kullanıldığında gerçekten büyük bir nimet ama bir problemin olupta internetten çare bulmaya çalıştığında daha çok bunalıma giriyorsun dediğin gibi herkesin bünyesi vücut yapısı kimyası farklı he çoğu zaman işe yarayan tecrübelerde olabiliyor bende mesela sürekli tekrarlayan iltihabımın çaresini böyle bir forumdan buldum bende tesadüfen işe yaradı ama başkasında fayda etmeyebilirdi yani diyeceğim internette çok fazla bilgi kirliliği de var işe yarayacak tavsiyelerde var sadece internet değil çevrenizde çok aklınızı karıştırıyor doğru olana yine biz karar vermeliyiz burada yazarak tavsiye alarak belki bir nebze rahatlıyoruz ama vücudumuzu bünyemizi bizden iyi kimse bilemez umarım herkes için hayırlısı ne ise o olur önemli olan sağlık :)

Aynen öyle... hepimizin ortak noktası dediğim gibi gerçekten yeni doğacak muhtaç bir canlıyı en sağlıklı şekilde dünyaya getirebilmek.
Kimse hiçbişeyi kötülük olsun diye söylemek istemez ama bazı şeyler bazılarına zararlı olabiliyor işte...
Olsun, yine de tüm annelerin en azından bu konuda fedakarlıkta sınır tanımamaları gerektiğine inanıyorum.
En kolay iştir yemek, o da ister çiğnemek:)
Hiçbirşeyin farkında olmayan bir bebi bizi ortadan ikiye de ayırsa varsın olsun... :)
En kötü ihtimal ilerde ben seni doğururken neler çektim tandanslı duygu sömürüleri yapar azcık söz dinletiriz belki
Ki şaka bir yana annemin beni ne kadar zor doğurduğunu anlattığı günleri hiç anlamamışım da şimdi düşününce içim acıyor. Nasıl anlamamış nasıl içime dokunmamış o zamanlar...şimdi kahroluyorum sanki bir kabahatim varmış gibi. Annelik zor bir emanet gerçekten...Allah hiçbir anneyi,hiçbirinizi,hiçbirimizi darda bırakmasın her an...doğumu da gebeliği de sonrası da...

Sayfaya biri hastane hakkında bilgi edinmek için uğrasa bunalıp kaçar.
Amacından saptık biraz sanırım.
Sohbet sayfasına falan mı kaçsak yada bu konuda açılmış milyonlarca başlıktan birine

maalesef anne olmadan kimse annesinin kıymetini bilemiyor desende bir kulağından girip bir kulağından çıkıyor bizde öyleydik zamanında şimdi akıllandık geç olsun güç olmasın. vallahi bu forumun ismini komple değiştirsek daha iyi olur bence zaten belli başlı kişiler var artık pek yeni üyeler uğramıyor da hem daha iyi hastane daha fazla kalabalık olmasın :)

Selam canım, çok sevindim birşey çıkmadığına. bende iş yerinden izin alamadığım için bugün akşam gidicem kontrole. havuzlu hanla ilgilide tecrübelerini bekliyorum :) bizde annemle önümüzdeki ay başına gitmeye karar verdik. bu ay kısmet olursa bebeğin odasını boyuyacağız beşik filan alıcaz. sonraki ayda kıyafet ve doğumda dağıtılacak şeyleri filan alıcaz. bu arada doğumda ne dağıtıcaksın karar verdin mi magnet, sabun, kurabiye, kolonya bide bunlar çıktı başımıza masraftan başka bişey değil valla tövbe yarabbim

Cidden burası çok etkili oldu Burcu Hanımın muayenelerine. Ben dahil birçok kişi buradan tavsiye edindik.
Bir keresinde hastanede yanımda oturan bir başka gebe arkadaş da foruma bakıyordu telefonuyla. Aynı anda ben de.
Kesin burdan biriydi.Ama soramaz çekinirim ben. :)))
Tek bildiğim bunca tavsiyenin bu durumu tetiklediği. Ben ilk başladığımda ertesi güne istediğim saate randevu alınabiliyor, gittiğimde de 1 2 kişiyi bekliyordum ancak. Gittikçe manzara vahim hâle geliyor :)))

aynen yaa napsak esenler medipol skandalı diye başlık açsakta kötülesekmi hastaneyi :)) çok kötüyüm :)

aynen yaa napsak esenler medipol skandalı diye başlık açsakta kötülesekmi hastaneyi :)) çok kötüyüm :)
Bir ara biri gelmişti buraya kötülemeye de pişman olup gitti sanırım o kadar tepkiye karşılık :))) Belki hatırlarsınız buralardaysanız o zaman. :))

Hoş tek başına hastane olarak kesinlikle tavsiyem ve tercihim olamaz bu bir gerçek ne yazık ki.

Burcu doktorumuz olmasa burasının ne zahmetine katlanırım ne başka birşeyine.
Bayramda yaşadığım böbrek sancısı mevzusundaki tavırları tam bir fecaatti. Asla unutmam. Hiç güvenmiyorum... Ama doktor konusu herşeye eyvallah ettirecek düzeyde. :)

Bu bir övgü yada yergi mesajı değildir,durum mesajıdır. Yanlış anlaşılmasındır. Ama burcu hanımı övme mesajı hiç değildir. Gelmeyin artık yeter
Bizden önce kendisiyle tanışıklığı olanlar da muhtemelen bize böyle diyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…