ESENLER MEDİPOL HASTANESi

Eveeeet,çok uzun bir süre sonra bebişimden fırsat bulup doğumumu yazmak için geldim. :)

Çok duygusal biri olarak işin duygusal kısmını daha özel bir anı yazısına bırakıp burada daha çok hastaneyle, doğumla alakalı yazmayı düşünüyorum.

14 Eylül günü doğum yaptım ama ne doğum:)
12 Eylül'den beri inceden sancılarım başlamıştı.
13 Eylül sabahı gecede 50 kere wc'ye kalkış seanslarımın birinde doğrulmaya çalışırken istemsiz birşeylerin aktığını hissettim. Öyle yavaş değil, bir seferde bir avuçiçi kadar bir su hızlıca aktı. Anladım. Wcde de aynı şekilde birkez daha aynı miktarda şeffaf berrak bir su aktı.
Hemen Burcu Hanım'la (ki ben artık kendisine samimiyetle abla demekte bir beis görmüyorum:)) görüştük ve o gün boyunca takip etmem, bu şekilde devam ettiği sürece ertesi gün yani Pazartesi sabahı hemen yatış için hastaneye gelmek üzere anlaştık.

O gün boyunca aynen azar azar birkaç defa suyum gelmeye devam etti. Öyle dizilerde filmlerdeki gibi şarıl şarıl boşalmadı ki ben onu bekliyordum niyeyse

Gün boyu sancılarım bir düzene girdi,sürekli saat tutup yürüyüş yaptık eşimle. Ta ki geceye kadar sancılarla yürümeye devam ettim çünkü kendi sancılarım gayet çekilir kıvamdaydı.

Gece 00.30 gibi tam uzanmışken çok yoğun bir sancıyla birşey patlamış gibi bir acı hissettim ve gördüm ki nişan geldi.
Nişandan sonra sancılarım daha çok şiddetlendi ama hâlâ gayet rahat karşılıyordum. O şekilde sabahı ettik.Her sancı gelişinde eşim ve annem belime masajlar yaptı. Bel ağrısı şeklinde tezahür etti bende en çok.
Sabah olur olmaz Burcu Ablanın yanına gittik.
Burdan itibaren herşey şu şekilde gelişiyor;

Kayıt yapıldı, doğumhaneye çıktık bir bayanla. Normal doğum yapacağım için merdivenleri kullanmam gerektiği söylendi ki zaten niyetim de oydu. :)
Doğumhanede gerekli dosyalar dolduruldu, imzalanacak olanlar imzalandı vs.
Üstümü değiştirerek o iğrenç her yanı açık hastane önlüğünü giydim.
(Hele belli bir noktadan sonra oram açıldı buram görünüyor gibi dertleriniz kalmıyor zaten kim ne görürse görsün diyor insan)
İlk elle muayenem yapıldı ki Sultan dı hemşirenin adı.Gayet yardımcıydı sağolsun:)
Açılmam hala 1 cm'di. Lavman yapıldı. Sanırım biraz da heyecandan ve tedirginlikten sancılarım 5-1 düzeninden şaşıp 7-1,5-1 şeklinde devam edince elinde suni sancıyla bana yaklaşan hemşireyi görmem kaçınılmaz oldu.
Direttim ancak Burcu hanım gelip sancılarımın düzene girmesi amacıyla kısa bir süre verilmesi gerektiğini söyleyince başka çarem kalmadı.
İşte herşey orda başladı demek isterdim lakin korkutucu hiçbirşey yazmamak için kendime söz verdim.
Gerçi zaten beterin beteri varmış.Suni sancıyı gerçekten çok kısa (zaman kavramım o gün ciddi anlamda kaybolduğu için hatırlayamıyorum çoğu şeyi) bir süre almama rağmen sancılar beni aşırı derecede zorlamaya başladı. Tabii bunda nolur ayakta bağlayın nstye diye yalvarmama rağmen yatırmalarının da etkisi büyüktü. Yattığım an sancılar dayanılmaz oluyodu. Ama boşuna direnmeyin, ben ne kadar inatçıysam Sultan hemşire de o kadar inatçı çıktı ve her nstye bağlandığımda yatmak zorunda kaldım sancılarımın ennnn korkunç anında bile... :)
Saatler geçti, benim açılmam olmadı.
Hızlansın diye suyum patlatıldı ama işte beterin beteri'ndeki daha beter olan şey buymuş. :))
Susuz sancı çekmek ennnn iyi tabirle 'çok zor' (du benim için en azından)
Cidden niyetim korkutmak değil zaten yine söylüyorum herkesin bünyesi farklı.
Ama zaten sorun şuydu ki; yine açılmam 2 3 cmi geçemedi. Hoş ilk doğum olduğu için bu normaldi ama susuz o sancıyı kaldırabilmek artık mümkün değildi.
Odanın içinde sürekli yürümem ve sancım geldiğinde çömelerek atlatmam gerektiği söylendi.
Öyle yaptım. Hatta pilates topu verdiler ancak beni inanılmaz rahatsız etti bebeğim çok aşağı inmişti artık çünkü. O ağrıyla alsınlar şunu diye tekmelemişim arkadaşım kahkahalarla anlattı sonradan hatırlamadığım birçok şeyi.
Ayrıntı vermeyeceğim sancılı ve zor saatlerden sonra Burcu hanım açılmam olmayınca böyle giderse gece 1 2 de ancak doğum yapabileceğimi söyleyip, rahim ağzını elleriyle açtı ve bir yarım saat kadar sonra da muayeneye gitmek niyetiyle yatıp doğum yapıp çıktım doğumhaneden. :)
Doğum anı önceki anlardan daha kolaydı.
Çünkü inanılmaz bir ıkınma isteği geliyor su patlayınca ve bu öyle kolaylaştırdı ki işi. Kontrolsüz tamamen vücudun fıtratına uygun olarak çalışması, ıkınma isteği olarak yardımcımdı ve doğumda sanırım 3 4 kere ıkındım ve karşımda bebiş :) Kafası çıkarken müthiş bi yanma duygusu hissettiğimi hatırlıyorum. Gerisi balık gibi diyorlar ya tüm doğum yapmış bayanlar, aynen öyle...kayıyor resmen :)
Dikişi vs anlatmıyorum biraz fazla dikişim vardı. O kısımları atlıyorum :)
Burdan sonrası rutin kontroller vs...
Bu arada odam küçüktü ama hiçbişeye takılmadım ihtiyacım kadardı herşey. Zaten 1 gece kaldım ve çok misafirim olmadı.
Ama lohusa şerbetini getirmediler, güya unutmuşlar ve tartışmamak adına çok takılmadım mevzuya. Siz yine de hatırlatırsınız.
Sonracıma kanamam için bezi onlar temin etti hep. Ben yanımda mesane pedi götürmüştüm kullanmadım orada. Bilginiz olsun. Yemekler iyiydi. Yemeğin yanına kayısı hoşafı veriyorlar çünkü doğum sonrası bir kabızlık ki Allah yardımcımız olsun. Hâlen devam ediyor kabızlığım 47. günümüz ama...
Aklıma başka birşey gelmiyor. Sormak istediğiniz birşey olursa seve seve cevaplarım.

Özetle Burcu Boyama ile normal doğum isimli hikayeyi dinlediniz. Teşekkürler :))

Hepinize hayırlı kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin Allahım...
Hayırlı günler :)

roxelanne çok duygulandım valla... darısı başımıza inşallah... 35 oldum bende ve her an tetikteyim. en ufak bişeyde suyummu geldi acaba vs diye endişe duyuyorum. ama senin hastane öncesi evde geçirdiğin sürece bakınca korkmamam gerektiğini anladım. demekki çocuk öyle hemen gelmiyor
çok teşekkürler paylaştığın için. bebişine ve sana sevgilerrrrr...

çok geçmiş olsun darısı bütün hamilelerin başına.saglıkla büyüt inş bebegini

Ben de öyle sanırdım hep ama ilk bebekse hiç tedirgin olma, bırak yetişememeyi gelmesi için epey bekliyorsun :)) Süreç oldukça yavaş işliyor. Ağrılar, sancılar, su, nişan herşey yavaş yavaş oluyor. Ben öyle tecrübe ettim en azından :)
Ama doğum ve doktor konusunda hiçbir şikayetim yok. Hastane tertemiz, herşey iyi. O konularda hiç sıkıntı yaşamadım.
Doğumum da sancı kısmı hariç rahattı.Burcu hanımdan bahsetmiyorum bile. Hastane, doktor her açıdan ben sorunsuz bir doğum yaptım kısacası.
Gerçi sen yanlış hatırlamıyosam Hazel Hanımla takiptesin. İsteyip istemediğini bilmiyorum ama inşallah normal doğum olur. Kolay sağlıklı bir doğum yaşarsın inşallah canım. 35 haftamda tam benim ayaklarım fil ayağına dönmüştü. Şimdi senin gebelik takvimini görünce direk aklıma o geldi. Var mı ağrın sızın şişliğin senin de? :)

Arada kasiklarimda agri oluyo ama cok sideetli degil. Bikacgun evvel gobekdeligimin hemen ustundeki aci dayanilmaz oldu. Artik dayandigi yerdeki etim curumus gibi aciyodu acidan agladim hatta. Sislik desen cok asiri yok. Halen daha iyiyim cok sukur. Ama korkular basliyo. Hazel hanima gidiyorum. Normal istiyorum. Cocuk 4kilo olursa normal yapamazsin diyo. Onun haricinde destekliyo. Kismet 36. Haftada nstye gircem. Artik anlariz heralde sezeryana gerrk var mi diye.
Cok saol bilgiler icin. Gorusmek uzere.

günaydın kızlar... dün oy vermeye giderken yürüyüş olsun dedim yakındı da okul.. dönüşte oğlum sertleşti göbek deliğimin üstünde toplandı. geçen haftada olmuştu aynısı.2 gün sonra geçmişti. çok canım yanıyo. acıyo. yatamıyorum. yatsam kalkamıyorum. birde çok hareketli. hareket ettikçe etimden et kopuyo gibi acıyo. sizlere hiç böyle oldumu?

ay Allahımm cok mutlu oldum senın adına ya sonucta melegın kucagında sag salım duygulanarak okudum
darısı basımıza ınsallah saglıcakla <3

Hayırlı olsun allah analı babalı buyutsun inşallah :)dikiş kısmını atliyorum demişsin ama benim en çok takildigim konu bu sırf bu yüzden sezeryan dusunuyorum orada dikiş olacağına karnimda olsun diyorum dikiş yapılırken Canin acidimi falan bunu sormuyorum canım o kadar kıymetli değildir iyileşme sürecini merak ediyorum

Merhaba papatya83 ben senden 3 hafta gerideyim ama bende zorlanmaya başladım bebek sanki tam göğsumun altında çok basınç yapıyor hele birde bazen bir tarafa toplanıyor çok canım yanıyor son uç gundur hazımsızlık problemi çekiyorum istahim da azaldı iyice yemek istesemde migdem almıyor zaten migdem de kayboldu bebek heryeri kapladı sanki :))

arkadaşlar foruma yeni katıldım sanırım 4-5 haftalık hamileyim bende. gecen hafta şehruz hanimı gitmiştim oda erken olduğunu haftaya gelmem gerektiğini söyledi. burada yazılanları tek tek okudum herkesin farklı görüşleri var tabikide başta herkes burcu hanımı istiyor ama o malesef 25 kasıma kadar dolu. bana yardımcı olabilirmisiniz kime randevu alayım şehruz hanımla olumsuz bir durum yaşamadık kesinlikle zaten ilk randevumdu ama burada yazılanlar beni tedirgin etti.

sürekli araştırıyorum arkadaşlar lütfen yardımcı olun. dilek hanım için iyi diyorlardı o ayrılmış hastaneden şimdi öğrendim. elif başol, nur cansu yılmaz, selma ömür, ayten olgun, fatma bilgehan, şehruz soysal, hazel çağın kuzey hepsini tek tek netten araştırdım. hepsi kendi çapında iyi doktorlar ama ben bir tavsiye istiyorum gidenlerden. aslında tecrübelide sayılırım cünkü ikinci gebeliğim bir tane kızım var epidural normal doğum yaptım ilgi hastanesinde

hoşgeldin...
ben her zaman şunu söyledim.. herkesin doktorla olan diyalogu baska. senin sevmediğini ben sevebilirim. bu nedenle forumda yazılanlardan çok etkilenmeden kendi doktorunu kendin seç. ben hazel hanımın hastasıyım. doğumuma az kaldı. kendisinden çok memnunum. ama çok önceden hazel hanıma gidip memnun kalmayıp değiştirenlerde oldu. burcu hanımın yoğunluğundan dolayı bezip son zamanlarında hazel hanıma dönende oldu
şehruz hanımla olumsuz bişey yasamadıysan etkilenme. devam et bence. heee olumsuz bişey hissedersen dr değiştirmekten çekinme. o hastanede kimse dr değiştirdin diye bişey diyemez.

kesinlikle katılıyorum ama işte değiştirirsemde en azından sürekli arayışta olmayayım diye dedim. cvbın için teşekkür ederim. sen normal doğummu yapacaksan normal yapacaksan ben epidural yaptım normal doğumumu kızımda kesinlikle tavsiye ederim

normal doğum istiyorum ama tabi ilerleyen zaman ne gösterir bilemiyorum. bu hafta sonu artık 36 olacağım ve nst ye bağlanacağım. bu hafta itibariyle doğumuda konuşuruz artık. tek bildiğim var bebeğim 4 kiloya ulaşırsa normal olamayacak. herşeyin hayırlısı diyorum. senin içinde öyle olsun. seçim senin.
heee bide forumu baştan beri okuduysan bu hastanede yeni doğan yoğun bakım ünitesi olmadığını hatırlatayım sana. 36. haftayı doldurmadan gelen doğumları bu nedenle hastane kabul etmiyo. ancak bütün riskleri kabul ediyorum diye kağıt imzalarsan alıyorlar. 36 yı doldurdun ve 37 ye başladığın noktada da doğum yaptın diyelim allah korusun bebekte bi sorun çıktı yoğun bakım için bağcılarda ki medipol megaya sevk ediyorlar bebeği. bütün bunları bilerek başla. biz çok geç öğrendik. ben bu haftayı tamamladığım zaman bu hastanede doğumumu yapabiliyorum çok şükür. başka hastane aramak zorunda kalmayacağım.

inan hepsini tek tek okudum az psikopatımda. evet ciddi bişi bence bu beni tedirgin ediyor tabi. diğer bebeğimde ihtiyac duymadık ama bundada ne olacağını bilemeyiz. 4 kilo olursa normal doğum yapmayabilirler hem seni hem bebeği riske atmamak için hakkında hayırlısı olsun cnm

saol canım senin içinde hayırlısı olsun... sevgiler...

Ben 21 haftalık hamileyim ve 3 dr degiştirdim ilk olarak hazel hanımla başladım memnun kaldım aslında bi şikayetim yoktu ama sessiz bi dr oldugu için bende pek soru soramıyordum onun sessizligide beni tedirgin ediyordu bebegin kalp atışlarını aldıktan sonra şehruz hanıma randevu aldım ilk muaynede anbiyotik band oldugunu perinatolojite gitmem gerektigini söyledi gidip sonuçları kendisine getirdigimde çok bozuldu ve gittigim dr yok demesine ragmen ısrarla anbiyotik band var diye ısrar etti.tabi ben o moral bozukluguyla falan bi hafta sonra acil kanamalı olarak hastaneye giriş yaptım fatma hanım nöbetçiydi bu formdan daha önce kendisi için suratsız ve sert oldugunu duymuştum bi korktum önce ama gayet güzel ilgilendi o geceden sonrada her hafta ona gidiyorum kontrole gayette memnunum şu anda.he bu arada çapaya prof dr gittim şehruz hanımın dedigi gibi bişide yokmuş bizi boşuna korkutmuş ve boşuna bu kadar başka dr para harcamışız.biraz uzun oldu ama benim medipolde yaşadıklarım bunlar sen memnunsan devam et dr zaten daha yeni hamilesin degiştirirsin olmazsa

O göbek deliği acısı beni de çokkk ama çok zorladı hatta anlattığım insanlar göbek fıtığı olabilir filan diye korkuttular.Nedense kimse yaşamamış ama tabii ki doğumdan sonra geçti gitti.
Ama anlıyorum seni benim de çok ama çok acıyodu özellikle yataktan doğrulurken ve ayakta.
Sabret...
Şu an bebişin kaç kilo?Benim de öyle 4 kiloyu geçecek sanırım derdi doktorum ama 3600'le kurtardık çok şükür :)))
Belki 4ü bulmaz da sen de istediğin gibi normal yaparsın doğumunu Allah nasip ederse canım. Hayırlısı olsun hakkınızda güzel yavrunla :))

ay Allahımm cok mutlu oldum senın adına ya sonucta melegın kucagında sag salım duygulanarak okudum
darısı basımıza ınsallah saglıcakla <3
Allah razı olsun canım çok sağol...Allah yar ve yardımcınız olsun.Daha güzel hikayelerle sizi burda görmek nasip olsun :)
Dikiş kısmını atlıyorum dememin sebebi iç yırtıklar oluştuğu için uzun sürdü vs hani uzatmak istemedim :)
Tabii ki sen çok daha iyi bilirsin vücudunu ama bence ordaki dikişle sezaryen kıyaslanmaz ya.
sezaryen tecrübem yok ama dikişimi atarken Burcu hanımla konuşurken o bile "ikinciyi normal yapar mısın yine?" Diye sordu ve hiç pişman olmadığımı söyledim. :)
Şu an 50 günümüz filan iç dikişlerim eridi sanırım artık hiçbişey görmüyorum.
Dış dikişlerim 15 20 günde iyileşmişti ve şu an izi bile yok yani epizyo kesisi belli olmuyo.
benim sorunum içerdeki dikişlerimdi.
Ancak geçti ama ağrısı 2 3 hafta önce tamamen kesilmişti.
Ama bu sende yada herkeste olucak diye bişey yok. Belki küçücük dikişin olacak belli olmaz. Benim bebiş tombili olduğu için gelirken yırttı çünkü epizyoyla ilgisi yok.
Acısını sormuyorsun ama o an hiç hissetmedim bunu çoğu kadın söylerdi haklılarmış.
Hem doğum anındaki karmaşa hem vurulan iğne hiçbişey hissettirmiyor ne kesik ne dikiş...Sezaryen bana ameliyat yani. Daha korkunç geliyo kulağıma. :)
Kısacası ortalama 1 ay civarı tüm ağrısı sancısı geçmişti dikişlerimin.
Daha az dikişli hatta yırtıksız doğumla yani sadece epizyo yapılmışsa daha da erken iyileşir kişi eminim.
Şahsi fikrim biraz acı çekmeye katlan ve normal yap derim.
Amaaaa...
Karar senin canım. Ben sonraki doğumlarımı vs düşündüm. Hayatım boyu o dikiş izinden tedirgin olurdum bir de diğer doğumlarda tekrar tekrar aynı yerin kesilmesi filan...çektiğim acıyı tercih ettim ben. Sen de sağlığınız için tercihini yaparsın. Seni en iyi sen biliyorsun unutma. En doğrusu senin kararın canım. Sevgiler. ..kolaylık versin Rabbim ^_^

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…