Hoşbuldum canım. valla çok uzun zaman oldu gelmeyeli. Giremiyorum vaktim olmuyor.
bazen olsada giremiyorum merak ediyorum hep sizleri ama başka vasıtalarlada görüşünce güzel haberlerinizi alınca girmiyorum.
valla canım bu dünyada can yoldaşımız eşimiz başkası yok ana babamız başımızdan eksik olmasınlar ama bi yere kadar onlarda evlendik başka yuvalardayız.çocularımızda böyle olacak büyüyüp elden gidecek sonunda ne olacak eşlerimizle başbaşa olacağız yine.
valla canım ben kendimi soyutladım çocuk meselesinden eşimede öyle alıştırdım. Geziyoruz tozuyoruz hayatı dolu dolu yaşıyoruz.
tabiki çocuk istiyoruz ama olmazsa napalım parçalayalım mı kendimizi öldürelim mi bundada bi hayır vardır.
kocamız yanımızdamı sağlığımız yerindemi çook şükür.
son durumu söyliyim canım 2 milyon germ hücre 1 milyonu lökosit ormonlar çok güzel değerlerde.
antibiyotiğe başladı eşim bu ara. iğneler devam ersel beye devam. son aşamalar artık bakalım kısmetse bişiler olursa olur. olmazsa nereye kadar devam edilirse ederiz hoca yeter dediği yerde bırakırız.
1-tedaviden önceki ilk sperm test sonucunuz hücre olarak
2-ne zamn sperm testi vereceksiniz
3- tedaviye ne zaman başladınız
4- 0-3 ay aralığında ne kullandınız
5- 0-3 tedaviden sonra ki sperm test sonuçları nedir
6- 3-6 arası tedavi gördüyseniz ne kullandınız
7- 3-6 dan sonra sperm test sonucu nedir
8- suan ne kullanıyorsunuz?????????
9- azo sebebiniz nedir??
10. sizin ve eşinizin yaşı kaç
11-kaç yıllık evlisiniz
12- 6-9 ay arlığı ne kullandınız
13- 9-12 ay aralığı ne kullandınız...
sorular biraz çok oldu amahatırladığınız kadarını yazarsanız güzel olur
arkadaşlar her şerde bir hayrın olduğuna hep inandım.kafamdaki soru işaretlerini bitirmem gerekirdi.ve hepsi yerini buldu
bu işin böyle olmadığını biliyordum ama bilimsel kanıt istedim.türkiye andoloji derneği başkanı selahattin çayana gittik.bizim gibi testojel ve nebido kullananlara geçmiş olsun.nebido çocuk istemeyen erkeklerde prostat ve sertleşme problemi olan erkekler içinmiş.yani bizim tedavimizde asla ama asla kullanılmazmış.bir nevi doğum kontrol yöntemiymiş.geri düzelme şansı yüzde yetmiş.ve hep diyordum insan anatomisi bu kadar hormonu kabullenmez diye.haklıymışım.cuma günkü hormon değeri
fsh:22.16
total testesteron:0.686
daha bir ay önce böyle değildi.nasılmı oldu menegon asla 150 helede haftada 3 asla olmaz.pregnly 5000 haftada iki kesinlikle yanlış.
bunca ay boşa kürek çekmişiz.yani ilaç kullanmamamız bizim için daha hayırlıymış.eşimdeki kemik ağrısı,baş ağrısı,halsizlik,meni miktarının azalması,cinsel isteksizliğin başlamasının cevabını aldım.tedavi olduğumuzu zannetmişiz bunca ay.oysa geri dönüşü olmayan hasar bırakmışız.bitkiselleride sordum.bunların en etkilisinin proxsed plus olduğunu,bununda microteseye son 3 ay kala yarayacağını şimdiden kullanmanın yararsız olduğunu söyledi doktor.
ne olursunuz hangi doktora giderseniz gidin kesinlikle testojel,nebido,sustanon çocuk istiyorsanız kullanmayın.bunun dönüşü yok.ve sperm sayınız artmayıp azalıyorsa ilaç dozacınız fazladır.bunu mutlaka sorgulayın.çünkü tedavide ilk zamanlar spermler hızla artarmış.azalması tedavinin yanlışlığını gösterir.
selahattin çayana celalettin perudan bahsettim.sonuçta dernek başkanı.yasal ve etik bir iş yapmadığını söyledi.herkesin kendi dalıyla ilgilenmesini söyledi.dahiliyecinin böyle bir yetkisinin olmadığını söyledi.doktorun dediğini söylüyorum yoksa amacım polemik yapmak değil.kiminle devam ederseniz edin ama sorun soruşturun.yerine oturmayan bir şey varsa kendinizi deneme yanılma tahtası yapmayın.bana ben üreme sisteminden anlarım ama beni muayane et desen etmem işim değil dedi.çocuğum grip olduğunda doktor olduğum halde doktora götürürüm çocuğumu dedi.çünkü benim işim bu değil dedi.ben şimdi neye yanacağımı şaşırdım.kaan Aydos testojelle,celallettin peru nebidoyla evime ateş düşürdü.yetmedi haftada 2gün 5000 pregnly,3 gün 150 menegon.sonuçmu:fsh tavan yapmış testesteron hayatta sıfırı görmemişti.hipolu grubun sperm çıkışlarıda 6-9 ayda başlarmış.yılları bulmazmış.şimdi sadece 4 günde bir pregnly 1500.bu şartlarda kesinlikle microtese olmaz dedi.zaten spermiyograam yok çünkü çıkmaz dedi.kafam oldukça net.yıllardır kime gittiysem elegonların ne olduğunu anlatamadılar.biliyorum olgunlaşmamış spermatidde ne.baş boyun gövde ve yeni kuyruk oluşmaya başlamış spermiş.ilk defa bir doktorun yaşım gereği süreci hızlandırmanın doğru olduğunu söyledi.zaten doğal çıkıştan vazgeçtim.ameliyetla çıksa razıyım.bu doktoru önceden tanımadığımız için karı koca üzüntüler ve bunca yıl ve ay boşa kürek çekmişliğin üzüntüsü ile evimize döndük.merka edenler için.cebimizden çıkan para.herşey dahil.muayene 250 ayrıntılı ultrason dahil,özel hastenede süreç hızlansın diye-isteseydik üniversitede ücretsiz yapabilirdik-45 tl hormona verdik.hepsi bu kadar.toplam 295 tl .bu prof bir doktor uzman değil.
tedavim nasıl ilerler bilemem ama ilkeli ve işine verdiği ciddi durşuyla tanıdığıma memnun olduğum bir doktor.kafam asla karışık değil.
evt aynen söylediklerine bende katılıyorum çocuğumuz olsa yine baş başa kalacağız diyorum yada eşim 40 ben 31 yaşındayım ne zaman çocuk sahibi olacağız o çocuğa ne vereceğiz diyorum birde o masum meleklerin adım adım büyüdüğünü hayatı tanıdığını onun gülüşünde herşeyi unutmayıda düşünüyorum bende diyorum bazen amaaan hayırlısı sağlık olsun diyorum
hayatımızı yaşayalım diyorum ama biz malesef hayatımızıda yaşayamıyoruz eşimin işi gereği birlikte bi akşam yemeği bile yiyemiyoruz
biyeri gezip tozup bişeylerden uzaklaşamıyoruz ne güzel siz hayatı paylaşıyorsunuz eğleniyorsunuz
benim pek bi şansım olmadığı için sürekli beyin fırtınası yaşıyorum
yinede şükür diyorum hayırlısı diyorum
ara ara depresyona girip çıkıyorum hem kendimi hasta ediyorum hemde dr olup iyileşiyorum
öyle işte cnm yaa bi şekilde zaman su gibi akıp gidiyor işte
son durumunuz çok güzel cnm inşlh sona geldiniz artık
çok yakında spermleri görürsünüz inşlh
bunca emeğin karşılığı mutlaka olacaktır ben inanıyorum er yada geç o çocuklarımıza kavuşacağız allahın iznyle.....
canim biz daha sperm testi yaptirmadik tedavinin 2.ayi hormon testi yaptirdik lh ve fsh 0 yakindi hoca ve ersel bey cok begendi sertoli ve leydig bitti sivilara gectik bide haftada iki defa pregnly 3 defa menogon kullaniyoruz 1 ay sonra menogon bitiyor hocayla tekrar görüsücegiz sperm testim istermi suan bilmiyorum canim kusura bakma ve yanlis anlama ama senden bi ricam var eyinas listede olmak istemiyormus lütfen cikarirmisin bizim icinde kendi icinde daha iyi olacagini düsünüyorum[TABLE="width: 803"]
[TR]
[TD="class: xl65, width: 78, bgcolor: transparent"]yase2[/TD]
[TD="class: xl65, width: 35, bgcolor: transparent"]27-31 9 yıl[/TD]
[TD="class: xl69, width: 86, bgcolor: transparent"]sertoli cell tedaviden önce 860 00 immatür germ hücre görüldü[/TD]
[TD="class: xl66, width: 96, bgcolor: transparent"] 05 09 2013 tarinden beri tedavi görüyorlar leydig ve sertoli kullaniyor bide haftada iki gün pregnyl 5000 kullaniyorlar[/TD]
[TD="class: xl67, width: 84, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl67, width: 94, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl67, width: 92, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl67, width: 105, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl67, width: 78, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl67, width: 92, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl67, width: 72, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl68, width: 64, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl65, width: 92, bgcolor: transparent"]yase2[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
canim biz daha sperm testi yaptirmadik tedavinin 2.ayi hormon testi yaptirdik lh ve fsh 0 yakindi hoca ve ersel bey cok begendi sertoli ve leydig bitti sivilara gectik bide haftada iki defa pregnly 3 defa menogon kullaniyoruz 1 ay sonra menogon bitiyor hocayla tekrar görüsücegiz sperm testim istermi suan bilmiyorum canim kusura bakma ve yanlis anlama ama senden bi ricam var eyinas listede olmak istemiyormus lütfen cikarirmisin bizim icinde kendi icinde daha iyi olacagini düsünüyorum
bizm tek şansımız microtese ama hoca şmdi değil ancak yaza dedi.çok sordum hocaya nerde çalışıyorsunuz diye söylemedi.dedim hocam söyleyin ona göre para biriktirelim.11 milyardan bahsediliyor tüp bebek merkezleri için.hoca dediki:
bakın bir otobüs veya uçağa binersin hepsi gideceğin yere götürür seni gidecğin yer değişmez.ama fiyat farklılığına bakarsın fark çıkar.fiyatı yüksek olan bir sürü şey sunar binince bakarsın pek fark yok.buda böyle.microtese için fiyat istemedi.tüpbebek merkezi ile anlaşması varmış.
canım neden yanlış anlayayım ben olumlu sonuç alan yada olumsuz sonuç alan herkes olsa daha faydalı olur tablo da diye düşünmüştüm ama eynisa sanırım 2 kere çıkmak istediğini söyledi tabloda tedaviyi bırakanlar olmasın diyosanız silerim. biraz önce yazdıklarına da katılıyorum bende dün gece okudum msj nı arkadaşın ve gece 3 kadar uyuyamadım insan çok etkileniyor haklı olduğu konular vardır elbet ama uslub ve yöntem çok zarar veriyor psikolojime. tabiki ilaçların iynelerin çok zararı vardır. ama çaresisiz ne yapalım... 1 yada 1.5 yıl yıl tedavi görüp sonuç alamasak doktoru değiştirmeyi düşünebiliriz ama el insaf daha 3 ay oldu.. ve olmuyorsa bu hocadan değil ki Allahtan bunu idrak edebilmek lazım... insan çabuk unutuyor yaşadıklarını tıp kapıları yüzümüze kapamadı mı, asla çocuğunuz olmaz demedi mi, gidip sperm bankasına başvurun demediler mi. bunları çoğumuz yaşadı.. ve ben Rabbime binlerce şükrediyorum ki hocayı karşımıza çıkardı da bize umut oldu.. 4 ay önce m.tese olduk. bu tedaviye başlamasak ne yapardım nasıl dayanırdım bilemiyorum..
bugün evlilik yıl dönümümüz
7 yıl savaşla geçen bir süreç
sonu ne olur bilmiyorum
ama korkularım var malum biliyorsunuz eşimin bir testis karın boşluğunda ve kanser riski çok yüksek kaan hoca ve semih özkan 3 aydan fazla kullanmanın eşimde %90 kanser anlamına geliceğini söylemişti hatta kaan hoca iğneleri bile vermemişti
kızlar eşimin betahcg sonuçları acayip yüksek çıkıyor celalettin hoca sorun yok diyor ama napsam bilemedim
Canım karın boşluğunda olan testisi aldırmayı düşünmedinizmi,çünkü iğne kullanmasanız bile bu risk hep var,korkuyla yaşamaktansa bence aldırmak en iyisi doktorlar bu konuda birşey demedilermi?
Birde Pregnyl hamile kadın idrarından yapıldığı için bete hcg yüksek çıkıyor ama başka doktorlarlada görüşün derim,sağlık bu hiç birşeye benzemez
canım yeni tedaviniz hayırlı olsun. ben adını listeden çıkarma taraftarı değilim eğer sanada uyarsa tedaviyi bıraktı şeklinde not düşeyim..
merhaba tedavinizde baya ilerlemişsiniz sizi de celalettin peru da tedavi görenler listesine ekledim.. tedaviniz hakkında bizi bilgilendirirmisin???
bacım ya sorma karın boşluğunda olan testisi aldırmak için çok uğraştık hatta ameliyat sabahı ameliyatı bile iptal oldu çünkü sintiğrafide sürekli yer değiştiriyor karın boşluğunda gezinip duruyor miktar olarak zaten küçülmüş ama kesin yerini bulup alamadılar
korkuyorum nebilim
napsam bilmiyorum
eyinas senin ne yapmaya calistigini gercekten anlamiyorum önce celalettin hoca icin parayi bahane ettin sonra yok banyo yapacak yer bulamadm dedin sonra yok dahiliye doktoru dedin derdin ne anlamiyorum insanlarin neden kafalarini karistiriyorsun burda herkesin en az seninki kadar akli var eger doktoru begenmiyorsan sen git baska yerde tedavi ol bunlari yazmak istiyorsanda baska link ac burda celalettin perunun birsürü hastasi var ve cogu cok yeni onlari nasil böyle yönlendirebiliyorsun ben bu sayfayi actigim zaman bunlari okuyarak moralimi bozmak istemiyorum senin doktorun demiski bu ilaclari 5 cocugu olan birine versem onunda olmaz cemrem icinde diyorsunki amaliyattan sonra cikti önce 6 simdi iki tane var 5 cocuklu birine bu ilaclari veriyorsun hic cocugu olmuyor 6 spermi olana veriyorsun ikiyemi düsürüyor lütfen mantikli ol sunuda unutmaki eger bizler cocuk sahibi olursak bunu doktor yapmiyor allah nasip ediyor doktorda vesilesi oluyor hangisine gidersen git ne yaparsan yap allah vermezsse zaten olmaz herkes düsüncesi yazar ama senin gibi baskalarini sürekli kötüleyerek degil gelip desenki ben doktorumu degistirdim farkli tedavi uyguluyor memnun kaldim buna kimse ses etmez ama kalkipta onu kötüle bunu kötüle benim gittigim cok iyi de bunu bizlere yapmaya hakkin yok
Eyinas arkadaşımızın eşinin hormonlarının bu kadar kötü olması bence hocanın tavsiye ettiği bitkiseller yerine kendilerinin rastgele kullandıkları bitkisellerden olabilir, çünkü burda hiçbirimizin hormonları böyle çıkmadı sadece eyinas arkadaşımızınki böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?