eşi lise mezunu kendisi üniversite mezunu olan bayanlar buraya toplanalım

suzans

Guru
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2012
147
20
298
Ankara
arkadaşlar ben üniversitede okuyorum sevgilim ise lise mezunu askere gitcek yakında.2.5 senedir ilişkimiz var.eğitim farkını şimdiye kadar hiç yaşamadık.ama annem lise mezunu olduğu için ilerde iyi bir iş bulamayacağını düşünüyor ve ilişkimize karşı çıkıyor.benim durumumda olup evlenenlerin tercübelerini paylaşmalarını bekliyorum.

tatlım merhaba ben üni eşim lise mezunu ama üni.den terk bu yuzden lise mezunu... sana sua kadar söyleyeyim. ünide okumus ( terk bile olsa ) insanla okumamıs oranın havasını öğrenci olarak almamıs biri arasında dağlar kadar fark oluyor bunu göz ardı etme derim

kendi işini yapmıyor canım sevemedi kendi mesleğini bu yuzden özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak calısıyor bana göre bir sorun yok aramız da cok iyi dilerim sizin de öyle olur. ki biz 2005ten beri tanısıyoruz :) 2010 ekimden bu yana da evliyiz 4 aylık bebişimiz var... bunu cok belirtmeye basladım nazar değecek diye korkuyorum artık:)

Allah mutluluğunuzu bozmasın.analı babalı büyütsün bebişinizide :) biz de o günleri görürüz inş.ama ailem çok karşı çıkcak şimdiden belli

Valla canım ilk önce insan olsun..

Bende üni mezunuyum, sözlüm ise lise mezunu.. Aynı liseden aynı sınıftan mezunuz, 6 senelik bir ilişkimiz var son 2.5 senedir de sözlüyüz. Şükür aramızda hiç bir sorun yok..Sözlüm hem işi hem okulu yürütemediği için okulu bıraktı ama maşallahı var kendisini çok geliştirdi.. Hem bilgi bakımından hem kültür bakımından.. Benim bilgimin olmadığı konularda bile onun bilgisi oluyor.. Ben hep söylüyorum buraya böyle konular çok açıldı, maksat insanın kendisini geliştirmesi ve eğitmesi canım.. Siz iyi anlaşıyorsanız ve aranızda bu konularda sıkıntı görmüyorsan ben sorun olacağını düşünmüyorum.. İşini de bulur canım merak etme..

Ayrılırsın, üni mezunu birini bulursun, annenin gönlü olur(üni mezunu yaa), evlenirsin ama evlendiğin kişi adam çıkmaz.. Boşanırsın sonra da annene dönüp, içindekileri kusarsın.. Bence anneni ikna etmeye çalış canım.. Allah yardımcın olsun..

Son düzenleme:

senin ailen karşı çıkmadı mı hiç cnm?

ben üniversite eşim de lise mezunu hiç bir sorun yok aramızda gayet mutluyuz
önemli olan karakteri,hayata,olaylara bakış açınız

bence de önce insan olsun.insan olup karşıdakine değer verme,onu mutlu etme okumayla olmuyor canım.okumak bir insanın ancak kariyer noktasında işine yarar ve bir nebze ufkunu genişletir ama bunlar ikili ilişkilerde karşı cinsi mutlu etmeye yetmez.evlilikte önemli olan şey karşıdakine değer verme ve anlaşabilmektir.zaten şu ana kadar tanımışındır sevdiğini.

senin ailen karşı çıkmadı mı hiç cnm

Hayır canım kesinlikle karşı çıkmadılar...

Annemin bana dediği laf şuydu; "Bak kızım insan olsun gerisi farketmez.. Okuyup adam olamayanları da görüyoruz.. Tolga düzgün bir çocuğa benziyor, inşallah hayırlı olur" dedi.. Babam zaten ben istedikten sonra hiç problem çıkarmaz... Annem-babam maddiyata çokta fazla önem vermedikleri ve onlar için insanı ahlakı ve karakteri ön planda olduğu için, bir sıkıntı yaşamadık canım.. Bu arada liseden beri beraberiz..

İnşallah senin içinde hayırlısı olur canım..

Adam dediğin ekmeğini taştan çıkaramadıktan sonra isterse profesör olsun.

Adamın içinde olsun, insan olsun yeter. Eşim açıköğretimden lise okuyor, kendi işiyle uğraşıyor. Aylık en az 2 milyar gelirimiz var çok şükür.

ben üniversite eşim de lise mezunu hiç bir sorun yok aramızda gayet mutluyuz
önemli olan karakteri,hayata,olaylara bakış açınız

arkadaş çok güzel özetlemiş.evleneceğin kişinin öncelikle karakteri önemlisiz kişilik olarak anlaşabiliyorsanız uyumluysanız eğitim düzeyenin çok önemi yok bence
tabii işi de olmalı sonuçta maddiyat da evliliği çok etkiliyor

Ben eşimle tanıştığım zaman o 2 yıllık ünv. mezunu ben de 4 yıllık mezunuydum. Ama eşim bilgi, kültür yönünden kendini çok geliştirmişti. Hem çalışıp hem okumuştu ve ben hiç sorun yapmadım. Gerçekten üniversite bitirmek insanları bilgili, kültürlü yapmıyor. Önemli olan insanın kendini geliştirmesi. Eşim mesela benden çok kitap okur, her gün gazete okur.Bence aldığı eğitim değil bu eğitimin onu ne kadar çok geliştirdiği önemli.Tabii karakteri de.

Erkek arkadsmda tcartle ugrasmk ıstyo ama bn rısklernden korkuyorum.sızın esınız hangı sektorde

Amin cnm.bu arada ailen yönundn cok sanslymssn.keske benım aılemde boyle dusuneblse.Allah mutlulugnzu daim etsn.

Üniversite mezunuyum, eşim lise mezunu. 22 yıldır evliyiz. Bu konu gündemimize bile gelmedi bu güne kadar.
İnsanın huyu güzel olsun, üniversite mezunu olup da huyu kötü olduktan sonra ne işe yarar.

kuzenimden örnek vereyim :)

kuzenim üni mezunu, eniştem lise mezunu kendi işini yapıyor.

bebekleri oldu, kuzenimin annesi hala laf sokuşturuyor aileler kabullenemiyor bence. ama onlar çok mutlu.

e tabi gelir sorununun da olmaması lazım bence. kız daha fazla maaş aldı mı, erkek bir yerden sonra kaldıramaz sorun çıkar diye düşünüyorum.​

Son düzenleme:
Bence çatışmalar çıkıyor ki bunu en yakından gören biriyim.Kardeşim üniv mezunu okulu ikincilikle bitirmiş,bir bankada memur olup şu anda uzman yardımcılığı yapan biri.Eşi de 8 sene üzerine lise 2 terk severek evlendiği biri.
O kadar fark var ki aralarında.Biz bunu hep belirtmiştik ancak o ısrarla evlendi.Şimdi bankanın yemeği,işle ilgili eşlerle katılması gereken seminer oluyor eşli toplantılar filan.Hiç birine gitmiyor eşi.Neymiş muhabbet onu açmıyormuş.O bilgi ve kültür birikimine sahip olmadığı için arkadaş,çatışmaları başladı haliyle.Kendini geliştirmiş filan gibi görünüyordu ama aynı evin içine girince öyle olmadığını daha net gördü.Sonlarıda yok zaten.Kardeşim kendi çabasıyla evlenmeden peşinatını verdi evini aldı.Şimdi maaşının çoğu kredisine gidiyor.Okuyarak bir yere gelmek birşeylerin kıymetini daha çok bilmek diye düşünüyorum.Ya okuyup bir yerlere geleceksin,yada tırnaklarınla çalışarak kazıya kazıya bir yere geleceksin.O azim karşınızdaki adamda yoksa hiç uğraşmayın derim.Benim kardeşimin eşi aile parasıyla gezmeyi adet edinmiş,işe tamamen zaman doldurmak mantığıyla giden biri.
Ay neyse daraldım cidden anlatırken.Bence sorun olur özetle.

sorun yaratacağını sanmıyorum ben .eğer çalışırsa ve şansı iyi giderse iyi işlere girer güzel paralar kazanır .maddi sorun olmaz yani inşş.
ama en yinede kendi adıma lise mezunu birinle yapamazdım gibi geliyor bilmiyorum yinede ama .benim için eğititim çok önemli hatta ilk kriterimdir .ama herkese göre değişir tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…