eşi lise mezunu kendisi üniversite mezunu olan bayanlar buraya toplanalım

enişte ne iş yapıyor peki

Bir soz vardır: okumak cehaleti alır eseklik baki kalır diye... Bir insanın kendini geliştirmesi, tuttuğunu koparması önemli. Bunlar olduktan sonra viz gelir hersey.
Bazı hemcinslerim bu konuda cok asagilayici konuşuyorlar... Egitimi olmayanı yerden yere vururlar. Karşıyım bunlara bu tip insanlara ve davranışlara. Herseyden önemlisi saygı sevgi ve duyarliliktir. Bunun da 4 sene okumaya alakası yok. İnsanlıktan nasibini almaya alakası var. Bir insanın huyu kötüyse ister ordinaryus olsun gene de iyi bir eş vasfına sahip olamaz.

Bence önemli olan erkek arkadaşın bunu kompleks yapmaması..

çünkü kendini senden aşağıda görmeye başlayınca genelde güç gösterileri yapmaya başlıyorlar..

kanıtlamak ıstedikleride şu oluyor sen benden daha çok okumuş olabilirsin ama ben seni ezerim...

benm nişanlım (aslında eşim :)da lise mezunu ben üni mezunuyum hiç bir sorun çıkmadı aramızda tabi aileler istiyor uni mezunuyla evlenmemizi sanki okuyan adam oluyormuş gibi benm eşim çok geliştirmiş kendini kültürlü bayağı . kendi işlerini yapıyorlar şimdi askerde arada annem diyo okumuş olsaydı 15 ay beklemezdiniz diye ama bazen öğretmen eşleri fln var çevremizde annmn yanında dert yanınca bak okumuslar adam olamamışlar dediğimde annem gülüyo oda anladı önemli olanın huy olduğunu artık birşey demiyor

aynı durumu ben de yaşıyorum. ailem çok karşı çıktı ama dinlemedim, evlendik. ilk başlarda sorun yoktu daha sonraları olmaya başladı. karakter de önemli tabi ama o ortamı o atmosferi yaşamış insanla yaşamamış insan arasında fark var, inkar edemem. ayrıca oldukça emek harcadık; yani sınavlar, dersaneler, dersler uykusuz günler, stresli aylar... bu emeklerimizi biz hiçe sayamayız hani ailelerimizin yaptıklarını onların ayırdıkları bütçelerini de aynı şekilde. bu şekilde emek vermemiş insan anlamıyor tüm bunları.

ben öğrenciyken evlendim, son seneme geldiğimde bana okulu bırakacaksın, evliliğin daha önemli. kararını ver dedi. diretti ben de direttim, neticede benim dediğim oldu ama çok yıprandım çok üzüldüm. hala da yaradır bu içimde. bu geçmişte yaşadığımız bir sorun. şimdiyse sürekli bir bastırma halleri var. benim alanım olan bir şey olsa da, sanki o alana hakimmiş gibi yorumlar yapar, sonra da " ben sana öğrettim bunu " der. mesleğim gereği çeviri yaparım, o dil ile ilgili hiç bir şey bilmese bile " bunu şöyle yap, şurayı kontrol et " der. başlarda rahatsız olmazdım ama aynı tavırlar film izlerken bile yaşanıyor. " sen bu aktörü tanır mısın ? " diye sorar " ee michael douglas herkes tanır derim " o da " benim sayemde tanıyorsun bunları " der. gülsem mi kızsam mı bilemem. ben eşimi lise mezunu, şu mezunu diye görmüyorum ama o görüyor ve bu da sorunlara yol açıyor.

iş durumuna gelince de, içler acısı. mesleği yok, edindiği bir iş yok. maddi olarak da sıkıştığımız zamanlar ise, benim çalışamadığım zamanlar. yeni doğum yaptım, haliyle çalışamıyorum. artan masraflarla izinli olduğum dönemlerde nasıl başa çıkacağız hiç bir fikrim yok.

Senın eşın bu lıse unv.olaynı sorun yapmş kendı ıçnde.ışıde olmaynca kendnı ezık hssetmş yanında cnm.bu ezklgı bastrmaya calşyo bellı.ıns.ıyı bı ış bulurda bu sorunları atlatrsınz

Erkek bu tür durumlarda kendini kanıtlama çabasına girer.üniversiteli biri olarak o ortamı görmüş biri ile görmemiş birinin arasında çok büyük farklar olduğunu düşünüyorum.Elbette önemli olan anlaşmak,sevgi vs ama ileride mutlaka bir sorun çıkıyor.Erkek en küçük başarısızlığında mutsuz oluyor;kadının başarısında ise kendini ezilmiş hissederek huzursuzluk çıkarıyor.Mülayim biri ise güzel bir evlilik olabilir.Ama burnu büyük ve sinirli biri ise ise olmaz,yürümez.

inşallah canım. şimdiki işiyle, maaşıyla ev geçindirmesi oldukça zor.

aradaki fark kapatılmayacak olağanüstü bir fark değil ki??
üniversite okumadan da insanlar kendilerini geliştirebilir tıpkı
üniversite okuyarak kendilerini geliştiremedikleri gibi..ailen
aradaki fakı tam kavrayamamıştır,normaldir de..ailelermizin
çoğu bazı bilince sahip değiller çünkü..nedeni ise ben çocuğuma
çok değer veriyorum...ama eğer sevgilinle her hangi bir sorunun yoksa
ailene onun doğru insan olduğunu kabul ettirecek kişi sensin..

Kendi içinizde şu anda sorun olmuyor yada gelecekte olmayacak olabilir. Ama herhangi bir toplulukta eğitimle ilgili konular açıldığında müstakbel adayın bir sorun etmez iki etmez beş etmez on beş etmez ama mutlaka onun da edeceği bir kırılma noktası vardır. Bu açık bir şeklide bir yerde herhangi bir zamanda mutlaka ortaya çıkacaktır. Eğer sen bunu sorun etmeseydin "bir derdim var" başlığında konuyu bizlerle paylaşmazdın. Bunları yazıyorum seni üzmek kafanı karıştırmak için değil; evlilik çok önemli bir karardır iyice etraflıca tekrar tekrar düşün diye. Benim de üniversitedeyken bir arkadaşım lise mezunu bir adamla evlendi bizim ortamımıza girdiğinde adam bizle pek konuşamazdı oysaki biz o yabancılık çekmesin diye hep ilgilenir sohbet etmeye çalışırdık;belki de sohbetimiz onu pek sarmadı sonra zamanla arkadaşımızı da bizden uzaklaştırdı tabi o dönemler saece fölrt ediyorlardı. Şimdi arkadaşımdan haber alıyorum çok mutlu olmadığı evlendiğine pişman olduğu ve sadece çocuğu için katlandığıyla ilgili...

Üni mezunu da lise mezunuda olsa insanın huyu değişmiyor. Gördüğüm kadarıyla öyle.
Tabiki de üni mezunu olması daha iyi olabilir.
Ama bunca yıl bu yüzden sorun çıkmamışsa şimdiden sonra da çıkmaz diye düşünüyorum.

canım sen halen okuyorsun sanırım bende okurken evlendim ve eşim de lise mezunu üniversiteyede gitmeyi hiç düşünmemeiş çalışması gerektiği için para kazanması gerektigi için çünkü babaları yok, bu sebeple insanları okumus okumamıs diye sınıflandırmak yanlış bence,eğitim önemlidir ama unutmayalım bir insanda etiketten daha önemli şeyler vardır, sırf akşam eve geldiginde birbirini görünce mutlu olabilmek harika bir şey:) ben eşimi değişmem kimse için aşk her zaman bulunan bir şey değil ben buna inanıyorum ben hala son sınıf öğrencisiyim ve eşim çok ezilse de ilk başlarda ve bu yüzden tartışsak da inanın şimdi gurur duyuyor ya ne akıllı bir karım var diye ve herşeyinde bana danışır ona çok şey öğrettim anlattım ama ondan sevmeyi öğrendim daha önemli bir ders yok hayatta bence:) tek sorun çevrenin bakışı oluyor bu durumda aile, arkadas vs. tabiki hepsi değil bir kısmı hoşlanmıyor bu durumdan :) kimler bunlar ?çevredeki mutsuz insanlar, para için, etiket için evlenenler tabiki aşkın ne demek oldugunu anlamayanlar mutlulugu kariyerde dolar balyalarında değil de minik bir çocuğun gülümsemesinde göremeyen zavallılar. Ayrıca bu senin hayatın uyumsuz oldugunu düşünürsen ve çok mutsuz olursan eğitimli bir insansın medenice ayrılırsınız ama şimdiden ya problem olursa deyip sevdigin insandan ayrılmak mantıklımıdır o bu eleştirdi diye sevginizden olmayın derim :)

Bu sadece eşle gurulanmanın bir yoludur. Adam olsun yeter, benim ki mühendis olmasa ne yazardı , şoför olsa onu daha mı az sevecektim ? Genelde bütün kadınlar, diğer kadınlarla yarışmayı severler, eşleri de bu yarışmanın önemli bir parçasıdır. Biri eşim arkeolog derken, diğeri lise mezunumu diyecek eee olur mu hatun kişi bunu kendine yedirir mi ?

Bak genç kardeşim adamı seviyorsan bu soru saçma, sevmiyorsan niye berabersin.

Son düzenleme:

gerçekten öyle ...başta kendimiz ve çevremiz olmak üzre bir
kabullendirme yarışında olduğumuz için belkide..genel olarak
bu şekilde ne yazık kii..kadınlar olarak göklere çıkarmaya bayılıyoruz

aslolan okumak veya okumamak değil aslolan insan olabilmektir....
ayrıca zır cahil bir kimseyle bir alimi karşılaştırmıyoruz ki
lise mezunu ve üni mezunu arasındaki fark evlilikte çatışma yaratıyorsa o evliliğin temelinde başka sorunlar görürüm ben
salt sorun akademik bilgilerin çarpıştığı bir alanda yaşanıyorsa eşinizle amfide yaşıyorsunuz demektir..
insanlar okulda kitap okurlar ama ailelerinde eğitilirler
ayrıca gücü okumaya yetmemiştir çalışmak durumunda kalmıştır şimdi bu kişiyi yalnızca yüksek okul diye eleyemezsiniz..
yada okumuştur ama basiretsiz bir tiptir çalışmada gözü yoktur bu kişiyide okul okudu diye baş tacı edemezsiniz..
az çok tartmışsınızdır kanımca okuldan başka sorunlarınız yoksa diğeri sorun değil maskedir göz ardı edilenlere
mutluluklar dilerim..

bu konuya tek söylicem şey şu '' okumakla adam olunmuyor '' !! ben 2 yıllık üni mezuyunum açıktan 4 yıla tamamlıyorum. nişanlım ise lise 1 terk.. benden daha bilgili.. kendini çok iyi yetiştirmiş.. bu konuda hiç bi sıkıntı yaşamadık şimdiye kdar. 3 senedir bilrlikteyiz..

Son düzenleme:
dayımın ilk eşi lise mezunuydu, dayım da ilkokul mezunu. 20 yıl adamın başının etini yedi. her tartışmada ben '' mürekkep yalamış bir insanım '' derdi kibirli kibirli. dayım çalışkan, çok bilgili kendini geliştirmiş bir insan. Şimdiki eşi ise; kadın doğum uzmanı. okumakla hakikaten adam olunmuyor.

haklısın cnm insanın hayata bakışı insanlara bakışı çok önemli.

Kızlar ben de ünv mezunuyum açıköğretim okudum dışarıdan 4 yıllık işletme.. Evlenmeyi düşündüğüm kişi lise mezunu.. ben istanbulda doğdum büyüdüm,8 yıldır da muhasebecilik yapıyorum. Erkek arkadaşımsa köyde doğup büyümüş,kalabalık ortamları pek sevmeyen biri,şu an halen köyde malum köy işleriyle uğraşıyo,ama bi süre şehirde ablasının yanında kalıp çalışmış 5 yıl kadar.. evlendiğimizde ise şehirden ev alıp orda oturmayı düşünüyo,fazla görüşemiyoruz yüz yüze,konuşmalarımızda bikaç kez söyledi,bayanlar erkekler daha fazla maaş aldığında sorunlar yaşanabiliyo çifler arasında biz de sorun olmaz dimi die bikaçkez muhabbeti geçmiştir. Ben sorun etmeyeceğimi düşünüyorum ama çook uzun yıllar birlikte yaşayacağız sonuçta belki başlarda olmaz ama ileride olmasından korkuyorum açıkçası.. Şu an ne iş yapabileceği bile belli değil,32 yaşında belki güvenlik sertifikası alıp güvenlik görevlisi olurum diyor.. Karakter olarak çok düzgün,çalışkan,saygılı,sorumluluk sahibi,kimseyi kolay kırmayan biri.. çokta iyi anlaşıyoruz.. sizce düşünmeli miyim biraz daha evlilik kararını?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…