kuzenimden örnek vereyim :)
kuzenim üni mezunu, eniştem lise mezunu kendi işini yapıyor.
bebekleri oldu, kuzenimin annesi hala laf sokuşturuyoraileler kabullenemiyor bence. ama onlar çok mutlu.
e tabi gelir sorununun da olmaması lazım bence. kız daha fazla maaş aldı mı, erkek bir yerden sonra kaldıramaz sorun çıkar diye düşünüyorum.
enişte ne iş yapıyor peki
aynı durumu ben de yaşıyorum. ailem çok karşı çıktı ama dinlemedim, evlendik. ilk başlarda sorun yoktu daha sonraları olmaya başladı. karakter de önemli tabi ama o ortamı o atmosferi yaşamış insanla yaşamamış insan arasında fark var, inkar edemem. ayrıca oldukça emek harcadık; yani sınavlar, dersaneler, dersler uykusuz günler, stresli aylar... bu emeklerimizi biz hiçe sayamayız hani ailelerimizin yaptıklarını onların ayırdıkları bütçelerini de aynı şekilde. bu şekilde emek vermemiş insan anlamıyor tüm bunları.
ben öğrenciyken evlendim, son seneme geldiğimde bana okulu bırakacaksın, evliliğin daha önemli. kararını ver dedi. diretti ben de direttim, neticede benim dediğim oldu ama çok yıprandım çok üzüldüm. hala da yaradır bu içimde. bu geçmişte yaşadığımız bir sorun. şimdiyse sürekli bir bastırma halleri var. benim alanım olan bir şey olsa da, sanki o alana hakimmiş gibi yorumlar yapar, sonra da " ben sana öğrettim bunu " der. mesleğim gereği çeviri yaparım, o dil ile ilgili hiç bir şey bilmese bile " bunu şöyle yap, şurayı kontrol et " der. başlarda rahatsız olmazdım ama aynı tavırlar film izlerken bile yaşanıyor. " sen bu aktörü tanır mısın ? " diye sorar " ee michael douglas herkes tanır derim " o da " benim sayemde tanıyorsun bunları " der. gülsem mi kızsam mı bilemem. ben eşimi lise mezunu, şu mezunu diye görmüyorum ama o görüyor ve bu da sorunlara yol açıyor.
iş durumuna gelince de, içler acısı. mesleği yok, edindiği bir iş yok. maddi olarak da sıkıştığımız zamanlar ise, benim çalışamadığım zamanlar. yeni doğum yaptım, haliyle çalışamıyorum. artan masraflarla izinli olduğum dönemlerde nasıl başa çıkacağız hiç bir fikrim yok.
Senın eşın bu lıse unv.olaynı sorun yapmş kendı ıçnde.ışıde olmaynca kendnı ezık hssetmş yanında cnm.bu ezklgı bastrmaya calşyo bellı.ıns.ıyı bı ış bulurda bu sorunları atlatrsınz
Bu sadece eşle gurulanmanın bir yoludur. Adam olsun yeter, benim ki mühendis olmasa ne yazardı , şoför olsa onu daha mı az sevecektim ? Genelde bütün kadınlar, diğer kadınlarla yarışmayı severler, eşleri de bu yarışmanın önemli bir parçasıdır. Biri eşim arkeolog derken, diğeri lise mezunumu diyecek eee olur mu hatun kişi bunu kendine yedirir mi ?
Bak genç kardeşim adamı seviyorsan bu soru saçma, sevmiyorsan niye berabersin.
dayımın ilk eşi lise mezunuydu, dayım da ilkokul mezunu. 20 yıl adamın başının etini yedi. her tartışmada ben '' mürekkep yalamış bir insanım '' derdi kibirli kibirli. dayım çalışkan, çok bilgili kendini geliştirmiş bir insan. Şimdiki eşi ise; kadın doğum uzmanı. okumakla hakikaten adam olunmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?