Eşi ya da sevgilisi yabancı olan var mı?

çocuğun velayeti dünyanın her yerinde anneye verilir(eğer annenin belirli sorunlar yoksa)
allah herkese mutluluklar versin,melezler(brezilya,israil..etc) güzel ve daha sağlıklıdır.(akraba evliliklerinde engelliği çıkaran sebepler dna yakınlığıdır)ayrıca ırklar ve milletlerarası bağ artıkça ırkçılığın hoşgörüsüzlüğün azalacağını dşünüyorum
allah herkese mutluluk versin :)

:97:
fransz erkklerı ıle soledgn seylere katılıyorm..aslnda bırazck kıskancta oluyolar. ama dengeli

Yorumalrın tamamını okudum.Bazı arkadaşlar okadar ön yargılı ki belki yaşadıkları deneyimlerdendir.Ama bikaç kişi böle oldu herkes aynı deneyimi tecrübe edecek değil.Söz meclisten dışarı!ama artık günümüzde insanlar birbirinin mutluluğunu istemiyor ve çekmiyorlar.Etrafımda hep görüyüorum.Yabancıyle evlilikten bahsediyorsunz onlar güvenilmez illaki bir sorun olur ve ayrılırsınız diyorsunuz.Peki elbette mümkün.Aynı kültürden ve dinden evlendiğimizde onlarla yapacağınız evliliğin ömür boyu süreceğinin garantisi var mı?Türk erkekleri değil mi kadınları aşağılayan,saygı duymayan,sokak ortasında en kültürlü kadına bile şiddet uygulayan,kendi sevgilisine çantada keklik muamelesi yapan ?Ben Türk erkeklerini kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın 5 parmağın 5 i de bir değildir.Ama neden ozman ülkemizde boşanmalar bu kadar arttı ?Hani noldu kendi dininden,kültüründen biriyle evlendin işte ?Bir de şöyle düşünmek lazım belki karşınıza çıkan yabancıya müslüman olması için vesile olacaksınız ?Peki sizin için hayır değilse o Allah neden karşılaştırdı sizi ?Hiç birşey nedensiz değildir!İnsanları dinine ,diline ve ırkına göre ayırmayın.O kadar müslüman var ecnebiden daha gavur merhametsiz arkadaşlar ...

Sevgilim Amerikali, bende amerikada yasiyorum.
Her insanin oldugu kadar artisi var eksisi var. Sevgilimin Turk erkeklerinden eksigiii.... walla dusundum dusundum suan bulamadim. bulunca yazicam.
Artisi: Cok daha anlayisli. Biraz yakinlastiginda ustune atlayan, hemen acaba sevisebilirmiyiz, sex yapabilir miyiz diye dusunen Turk erkeklerinden cok daha anlayisli. Nerde durmasi gerektigini bana kendisi sormustu. "iliskimizin cinsellik yonunden benim yanlis bi hareketimle bozulmasini veya etkilenmesini asla istemem." diyip bu konuda konusmustu benimle.

Kiskanctir ama oyle cildirtacak kadar degil. Ama merak eder herbiseyi, ama cekindiginden bisey yapamaz. Erkek arkadaslarimla gorusmemi istemiyor, bunu direk soylemedi ama tavirlarindan anliyorum.

Comert, aile baglari guclu, sevgi dolu bi insandir.

Ya bu ask isinin, irki bilmem nesi olmuyor. Tabii ki bazi kulturel farkliliklar var ama Allah im nazarlardan saklasin onunla olan iliskimde daha once turk erkekleriyle olan iliskimden cok daha mutluyum.

ilişkim olmadı ama Rui diye bir arkadasım vardı gece gündüz konuştuğum Portekizliydi ona biraz Türkçe öğretiyordum o da bana portekizce, her neyse çocuk Osmanlı ve Türk tarihine o kadar meraklıydı ki oyunlarını bile Türkçe oynardı, ve beni çok kıskanırdı, mesela böyle olsa kesin evlenirim dediğim ne varsa bana o zaman öyle olmalıyım derdi dünya tatlısı dünya iyisi bir insan, ve bekarete Türklerin ne kadar önem verdiğini çok iyi bilen biriydi onunla her konuyu konuşabiliyorduk Rui hala benim hayatımın sonuna kadar hayatımın içinde olacak, çok eşsiz bir dost ve çoook tatlı biri, sürekli birbirmize iltifat ederiz ve bir gün buluşmayı gerçekten çok istiyoruz hatta o benimle görüşmek için erasmus programlarına bile bakıyordu, ne zaman üzgünsem teselli etti, rui gibi birini tanıdığım için inanılmaz şanslıyım, ona da söylüyorum Türk arkadaslarımdan çok daha önemlisin diyorum, ve ramazan ayı boyunca o da bir kaç gün oruç tutmak istemişti ben ona ramazanın mantıgını anlattıgımda, çok saygılı bu konuda inanılmaz cici bir insan.

Buradaki yabanci hayranligini gorunce agzim acik kaldi, 'bu kadar mi olduk' dedim kendi kendime sonra uye olup bir seyler yazmak istedim. Yorumlarin hepsini okudum. Erasmus icin Italya'da 1 sene egitim gormus ve 2010'da Amerika'da calismis biri olarak bunlari yaziyorum. Gorduklerimin hepsi kulaktan dolma degil, TV dizilerinden alinti degil bizzat yurtdisindaki cogu sehirlerde karsilastigim izlenimlerdir.

1...... 'Askin dini, dili, milleti olmaz' dusuncesi cok yanlis. Oyle degil iste. Eger muslumansaniz yabanci erkek haramdir ve yabanci erkekler iliski yasayan ya da evlenen kisiler hakkinda acik ayetler ve hadisler vardir. (yabanci erkekten kastim = musluman olmayan erkekler)

* Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)

* İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir. [Mümtehine 10]

* Sual: Günümüzde Yahudi veya Hristiyan’la evlenmek caiz midir?
CEVAP
Müslüman bir kadının, Müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi, kesinlikle caiz değildir. Evlenmeye niyet ettiği anda imanı gider. (S. Ebediyye)

* Kâfire asla af yoktur
Allahü teâlâ, müminlerden dilediğinin günahlarını affedeceğini; fakat müşrikleri, yani kâfirleri asla affetmeyeceğini Kur'an-ı kerimde açıkça bildirmektedir. (Nisa 116)

* Müslüman olmayan herkes ebedi Cehennemdedir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Şüphesiz, kâfirlere Cehennem azabı ebedidir.) [Zuhruf 74]

Gayri mslimle evlenmek .:.: [url]www.dinimizislam.com :.:.[/url]

Daha nasil acik olsun dinimiz? O kadar dini butun olmamama ragmen bu hususa ozellikle dikkat ediyorum. 50 yillik evlilik icin (en iyimser rakamla) sonsuz hayattan vazgecmeyi sahsen mantikli bulmuyorum. Musluman oldugunu iddia eden bir kadinin musluman olmayan bir adamla evlenmesi Islam'da haramdir ve kisiyi dinden cikartir. Bunlar acikca belirtilmis.

2..... Konuya politik ve sosyal acidan bakarsak, evet efendim yurtdisinda Turk dusmanligi vardir. Yabancilarin Turkler hakkinda nasil dusundukleri de asikardir. Su anda kamuoyu yoklamasi yapildiginda Fransa, Yunanistan, Avusturya, Belcika, İsvicre, Finlandira ulkelerinin halklari siddetle Turkiye'nin AB uyeligine karsidir. Bunlar Turk kadinlarina gelince yatmaktan baska sey dusunmezler, o amaclarina ulasana kadar ya beklerler ya vazgecip baska dala konmaya giderler. Avrupa'da bariz sekilde Turk dusmanligi vardir, onlarin dininden ve kulturunden olmadigimiz surece de bu suregelmektedir.

Burada nice Erasmus'la gelen Turk kizlarini goruyorum, Turkiye'deki aile ve cevre baskisindan kurtulur kurtulmaz kendilerini Fransiz, İtalyan olsun da camurdan olsun mantigiyla tipi 5 para etmez yabancilarin kucagina atiyorlar. Bu tipteki Fransiz İtalyanlar'a Turkiye'de 'kro' deniliyor ama etiketi yabanci olunca haliyle bizim kizlarin dibi dusuyor. Yoksa Osman'dan, Cemil'den farklari yok. Hatta bizim Turk erkekleri daha cok sahipleniyor, kiskaniyor, ilgileniyor, siir yaziyor. Hesap bile odetmiyor. Burada o yok. Bugun yatayim ertesi gun toz olayim dusunceleri var.

Ne yazikki Turkiye'de sevgilisini birakip buraya gelen kizlar, Turkiye'deki sevgililerine 'ayh opturmem, ayh dokundurmam' tarzinda yaklasirken burada bekaretlerini kaybetmekten hic cekinmiyorlar. Dedim ya aile baskisindan kurtulan kizimiz birden boyle ortama atilinca gozu donmustur, gozu kararmistir cunku cevresindeki herkes yabancidir ve bu sekilde yasiyordur. Kendini Avrupali hissetme cabasi icindedir, he bir de ''bakin benim Fransiz sevgilim var, İtalyan sevgilim var'' havasi atma pesindedir. Fransa ve İtalya gormemis insanlarimiz da bu havayi gorunce imremektedirler.

Kizlarimizin bu yanilgiya dusmelerinin sebebini yurtdisini gormemis olmalarina bagliyorum, gormekle de olmaz bir sure yasamalari gerek gozlemlesinler imrendikleri Fransizlarin, Yunanlarin, İtalyanlarin hayatlarini. Neredeyse hepsi birbirini aldatiyor. ''benim sevgilim aldatmiyor'' demesin kimse, senin ruhun duymuyordur.

En cok uzuldugum sey de Turkiye'deki sevgilisini, nisanlisini burada heves ve ozentilik ugruna elin yabancisiyla, sunnetsiziyle, hristiyaniyla aldatan kizlarimiz. Ben hic dinle alakasi olmayan biri olmama ragmen butun bunlari gordukten sonra muhafazakar kesildim neredeyse, kendime sasiyorum...

3..... Elbette ki her ulkede oldugu gibi Turkiye'de de siddet, tecavuz olaylari yasaniyor. Diger ulkeler gulluk gulistanlik mi saniyorsunuz? Work and Travel ile 2010'da gittigim Amerika'da beyaz atletli bir adam hamile karisini sokakta kovaliyordu yakalasa dovecek oldurecek kim bilir. Amerika'da laf atilmiyor mu? Uyusturucu kullananlar pesinize takilmiyor mu? İsteyen bana mesaj atabilir hangi ulkelerde tecavuz daha cok, kadina siddet daha fazlaymis İNGİLİZCE kaynaklariyla beraber cevaplarim sorunuzu.

Bence bizim insanimiz yabancilari CNBC-E dizilerindeki gibi saniyor. Bu alcaklik duygusunu atlatalim, Turk oldugumuzdan gurur duyalim. Arastiralim ogrenelim. Hersey toz pembe degil, kimse de bizim icin olup olup dirilmiyor tek amaclari yatmak. Gerek kisa gerek uzun vadede. Sozde 'askini' ebedi hayata, dinine tercih edenlerin de kendi bilecekleri is.

Saygilarimla

Son düzenleme:
ldagzim acik kaldi dogrusu.Turkiyede kizlar ve erkekler ayni deil sanki.Kizlar(genelleme yapmiyorum)para pesinde erkekler sex.Cok mu farkli ?nerde kalmis siir yazan,masum duygularla seven erkek turklerde peh.Turklerde artik yasayalim bkalim ten uyumumuz varsa evlenirizin derdinde.Ortam onu gosteriyor..Yabancilari ornek gostermenize gerek yok kendi toplumumuz dejenere olmus durumda bakiniz sanatcilara.Neden onlar turk deil mi ?dogulusu batilisi hepsi Turk!Onlarin yasam tarzini ornek alan birsuru gencimiz var bu ulkede.Ondan sonrada yok soyle boyle diyoruz.Peki ya tatil amacli gelen turistlere yaklasimi farkli olan dogulu gencler ??Simdi onlar erkek ya cok normaldir.Herkesin kulturu,dini ve yasam tarzi kendine.Biz Turk olarak gerektigi gibi mi yasiyoruz ??.Bence once kendimize bakmaliyiz.!!Yani toplumun geneline.

MerVe86

Genellemede zirve yapmışsın :).

"Hatta bizim Turk erkekleri daha cok sahipleniyor, kiskaniyor, ilgileniyor, siir yaziyor. Hesap bile odetmiyor. Burada o yok. Bugun yatayim ertesi gun toz olayim dusunceleri var."

Ben de yurtdışında pek çok kez bulundum. Her ülkenin iyisi de var kötüsü de. Her Türk erkeği namuslu ve efendi olmadığı gibi her yabancı erkek de kötü değil.

Tipten bahsetmeyeceğim. Herkesin zevki farklıdır. Kimi İtalyan erkeği sever, kimi İsveçli, kimi Türk... Ama karakterden bahsedeceksek, bu ülkedeki her erkek tarif ettiğin gibi değil.

Erasmusla yurtdışına çıkan ve orada gayet de beğenilen, sevilen sevgilileri olan Türk kızları da var... Yani yazdığın yazının neresinden tutacağımı bilemedim. Her cümlen genellemelerle dolu.

Yabancı erkekler aldatıyor da yazmışsın, Türk erkeği hiç mi aldatmıyor? Erkeğin elinin kiridir lafı bize ait değil mi?

Türk olduğumdan gurur duyuyorum ama kör de değilim. Yabancı erkekler adi, Türk erkekleri melek diyemeyeceğim. Her ülkede iyi ve kötü erkekler var.

konu çok önceden açılmış ,ama konusu bununla aynı bir topik daha var, ama rağbet yok malesef

ben de internetten bir Avrupalı ile görüşüyorum, sonumuzun ne olacagını ben de çok merak ediyorum. çok anlayışlı, saygılı, değer veren, beni, kültürümü anlayan, kıyas yapmayan, eleştirmeyen, yapıcı, beni şimdiye kadar üzmeyen birisi. müslüman da oldu yeni... hayırlısı olsun.

Son düzenleme:

hersyein hayirlisi ons iyi bir insan bulmustur ucnku yabancilarin icinde iyisi de var kotusu de gercekten ama yabancilar gercekten cok farkli

hersyein hayirlisi ons iyi bir insan bulmustur ucnku yabancilarin icinde iyisi de var kotusu de gercekten ama yabancilar gercekten cok farkli

iyi bir insan oldugunu düşünüyorum canım, gerçekten merhametli, anlayışlı, sadık, dürüst, saygılı, sabırlı, nazik, olgun, ince düşünceli, sakin, daha ne olsun... eger bu iş olur da Türkiye'de yaşarsak, ben sorunların kendi içimizden değil, dışarıdan kaynaklanacagını düşünüyorum açıkçası... herkes için hayırlısını diliyorum. herkesin kısmeti hakkında hayırlı olur inşallah.

canim sen yine de biraz daaha tani bakalim zor zamanlrda yaninda olcak mi ?tavirlari nasil olcak?iyice olc bic.Ama gercekten oleyse ins hakkinda hayirlisi olur benim esim de yabanci cok sukur cogu turkten cok daha iyi.

canim sen yine de biraz daaha tani bakalim zor zamanlrda yaninda olcak mi ?tavirlari nasil olcak?iyice olc bic.Ama gercekten oleyse ins hakkinda hayirlisi olur benim esim de yabanci cok sukur cogu turkten cok daha iyi.

Tanimaya devam ediyorum canim zaten. Ama benim ona olan guvenim tam sukur... Zor zamanlarda daha cok destek olmaya calisir. Burada hasta olurum oradan aile doktoruna sorar hastaligimi mesela...
İnsallah herkesin gonlune gore hayirlisi olur.

Tanimaya devam ediyorum canim zaten. Ama benim ona olan guvenim tam sukur... Zor zamanlarda daha cok destek olmaya calisir. Burada hasta olurum oradan aile doktoruna sorar hastaligimi mesela...
İnsallah herkesin gonlune gore hayirlisi olur.

nereliydi erkek arkadasin?simdi tum yabanci erkeklerin heps i bir degil burasi kesin ama bazilarida ins seninkide oledir sadik,insani iliskilere,karaktere senin gorunusunden cok daha onem veriyorlar ve sen onun icin ne yapiyorsun bunu onemsiyorlar canim.Bizim Turkler gibi nankor degiller tabi genellemem yapmiyorum her 2 taraf icinde

İngiliz canım. Evet dediğin özellikler ve daha fazlası var canım... Siz yurtdısında mı yasıyorsunuz, sence Türkiye'de yaşasaydınız artısı eksisi ne olurdu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…