Eşi ya da sevgilisi yabancı olan var mı?

aynı dili konuşmak daha kolay olur tabi ama yabancıyla evli olup çok mutlu olanları duyuyorum burada, yani olunca oluyor olmayınca da olmuyor...
benim çocukla olan iş malesef son haberlerle zora girdi iyice, çok üzülüyorum

Benim esim de yabanci, biz ayni sarkilardan zevk alabiliyoruz. Ayni tur sarki sevdigimiz icin. Siir ben fazla sevmem oyle romantik degilim. Yani birbirimizi tamamliyoruz. Dil konusuna gelince, hic problem olmadi. Zaten benim bakisimdan bile anlar artik ne demek istedigimi. 5 yili gecti, iki oglumuz var. Ama yabanci diye cekici gelmedi bana. Beraber eglenebildigimiz icin, anlasabildigimiz icin cekici gelmisti onceleri. Turklerde de goruyorum cok iyi erkekler. Once insan olsunlar, gerisi cozuluyor. Zor olsa da cozuluyor

neden olmadı ://

Aslında bu konuda çok ırkçı yaklaşmamak gerekir fakat herkesin aile anlayışı, yetiştirilmesi farklıdır. Türkler erkek çocuklarını biraz pohpohlayarak yetiştirirler. ve kadınlardan üstün olduklarına inanarak büyütürler genelde bunu. Onun için Türk erkekleri bir kadınla birliktelik yaşadığında ya da yaşayacağında ben erkeğim yaparım ama sen kadınsın yapamazsın derler. Yine büyütülme şekillerinden olsa gerek öz güvenleri yüksek gibi görünür, aslında kendilerine güvensiz, çekingen ve utangaçtırlar. Ve en önemlisi, ilişkide sorumlulukları kadına yüklemeye bayılırlar ve kadınların kıyafetinden yaşam tarzına ve hatta görüştüğü kız ya da erkek arkadaşlarına kadar karışma hakkı bulurlar. Gözlemlerimde yine "genellikle" yabancı erkekler biraz daha rahatlar. İlişkilerde değer verdikleri şey sadece kadının namusu değildir. Sorunlarını konuşmaya açık ve gerçekten öz güvenlidirler. Dezavantajları ise tabi ki kültür farklılıklarından doğan çatışmalar olacaktır ki çok da önemli bulmuyorum. Sakince ve pozitif şekilde oturup konuşulduğunda çözülebilen problemler olabilir.

Şöylede bir şey var, kültürlü, entelektüel, giyimine ve temizliğine dikkat eden ve saygılı bir Türk erkeğini hiçbir yabancıya değişmem =)

Yabancı diyerek fazlasıyla genelleme yapıyoruz aslında :)
Aynı ülkenin doğusuyla batısı, kuzeyiyle güneyi bile birbirinden farklılıklar gösterirken ırkına göre kadın ya da erkekleri genellemek ne kadar doğrudur bilemiyorum.
"Türk erkekleri sütten çıkma ak kaşıktır." demek ne kadar yanlışsa, "anlayışsız, kıro, şiddet yanlısı, bakımsız vb" ithamlarla tek bir kalemde Türk erkeklerini silip atmak da bi o kadar yanlış bana göre.
X ya da y milletten olmaya göre değil de, insan olmaya göre değerlendirme yapmak lâzım.
Her insan kendi eğitim, kültür, din, dil, aile geçmişine göre diğerlerinden farklıdır.

Son düzenleme:
ben kesinlikle kiskanc degildir lafina inanmiyorum benim sevgilim de halis muhlis hanslardan ama gayet de kiskanir, ha etegine, giydigine karisir mi diye sorarsaniz. asla, zaten bence bu kiskanclik degil kendi kisilik bozuklugudur bir erkek baskasinin kizina esine o gozle bakiyorsa ancak o da onu bilip karisir onu bunu giyme diye. zor tarafi diliniz ikinizinde cok iyi olsa da bazen dusunup bunu nasil anlatsam demeniz ama bi sekilde aranizdaki cekimle o daonu anliyo zaten her yabanci icin konusamam ama benim basima gelen en guzel ask heralde suan ki sevgilimle olan

Benim sevgilim Arap kızlar. Kültürler aslında çok da uzak değil birbirinden ama onlarda erkek karakteri çok daha baskın. Yeri gelip ben erkeğim sen susacaksın gibi tepkileri olmuyor değil. Dil konusu problem olmuyor. Zaten bir süre sonra kendi ortak dilini buluyor insan.

Kültür meselesi çok sıkıntı ama. Özellikle evliliğe giden ilişkilerde on kere yirmi kere düşünmek tartmak lazım.

konuyu yeni gördüm ben :) ben de yabancı yani bir polonyalı ve katolik olan bir erkekle evliyim bir sene flört ettikten sonra 2013 mayısında evlendik ilk gün neyse hala o adam :) ama ben çok şanslıydım çünkü eşim doğma büyüme istanbullu aileside burda yaşıyor türk erkeklerini kötülemek değil niyetim kimse yanlış anlamasın ama türk erkeklerinin ki buna babamda dahil (annemi birçok kere aldattığı için boşandılar :)çoğunun gözü her daim dışardadır yani aldatılma olasılığımız çok fazla benim eşime güvenim sonsuz acayip sadıklar bir çok akrabasıyla dostuyla tanıştığımdan ve gözlemlerimden biliyorum kıskanç değiller konusuna gelince artık benimki türkiyede doğduğundanmıdır bilmem ama fazlasıyla kıskanç :) eh o kadar da olur ama ev işi yemek her konuda en büyük yardımcım iyi var iyiki onu tanımışım :)

Bi kaç yıl önce İspanyol biri ile tanışmıştım tatilde. İsmi Emilio, çok beyefendi, inanılmaz ötesi yakışıklı :)) ve cooldu. Avukattı kendisi ve gayet medeni biriydi. Konuya şöyle yaklaşmakta fayda var, kendini geliştirmiş belli bi eğitim seviseni geçmiş erkekelrin bi kısımı zaten gayet anlayışlı, beyefendi ve romantik olup eşlerini nasıl mutlu etmeleri gerektiklerini biliyorlar .. Belki bi çok arkadaş bana karşı çıkacaklar ama yıllardır bu düşüncemden asla vazgeçmedim, istisnalar dışında eğitim seviyesi belli kişilerin karakterini yüksek oranla değiştiriyor.
Demem o ki tatlım, eminim yabancılarda da ham odun olanlar vardır. Bu biraz kişilik, biraz da eğitimle alakalı bir husus diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
türk erkeklerinden ne fayda gördük ki, yani kendi adıma ne fayda gördüm ki, yabancı erkeklere de bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum ben. kültür farklılıkları illa ki olacaktır. ama sanki modern medeni ve saygılı olduklarını düşünüyorum. bu demek değil ki türk erkekleri bu dediklerimin tam aksi. bana gelenler öyleymiş diyeyim

ya gecen bir arkadasım anlattı..erasmusla okuluna gelen bir italyan erkek bundan hoşlanmış buna ulaşmış konuşmaya başlamışlar kızda oldukca hoslanmış ..konuştukca baya bi baglanmışlar ve sevmişler..fakat erkek bir saatten sonra cinsellik yaşamak istemiş..kız ise kabul etmemiş 'burası türkiye bendebu kültürde büyüdüm burda evlenmeden olmaz yapamam 'demiş..oglanda bir güzel anlatmış .türkiyedeki erkeklerin aldatma oranı ve kendi ülkelerindeki aldatma oranıyla alakalı..geldiginde tabi birkaç türk erkek arkadasta edinmiş hepsini aldatıyor yada gözü dışarda görünce oldukca sasırmış ve onlardan sevgililerimiz bizi o konuda tatmin edemedikleri için neyapalım cevabını almış....demiş oğlan ben okulu bitirmedden evlenemem ,e hersey güzel gitti iki yıl sonra evlenecegiz belki ama o iki yıl cinsellik olmadan nasıl yaşayayım.. şuan bir erkek bulup iki yıl ilişki sürdürüp bu ilişki sürecinde sana sadık kalabileceginimi sanıyorsun illaki aldatacaktır.ha sen yakalarsın yakalayamazsın o ayrı demiş...vede kızla görüşmeyi kestiler..

alakalı mı konuyla bilmiyorum anlatasım geldi.. ama cok mantıklı abi yaaaa...

Nasil her Turk bir degilse, her yabanci da bir olmuyor
Benim ilk esim de simdi ki esimde Belcikali,
Ilki tam aman allhlik biseydi... Yobaz bir aile ve Turk dusmani. Duygusalliktan eser yok ama kiskanclik falan da yok.
Simdi ki esim ise asiri duygusal, kiskanc ama harika bir insan ve iyi bir baba.
Genelleme yaparsak fikrimce avrupali erkekler Turk erkeklere gore daha az kiz duskunu ve Turk erkegi kadar kiskanc degiller

Merhaba arkadaşlar. Benim eşim de Rus. :)

Birkaç yıl önce Türkiye'de tanıştık, buraya tatil için gelmişti. Ülkesine döndü ama irtibatımızı kesmedik. Zamanla da birbirimizden hoşlandığımızı fark ettik, geçen yıl da evlendik.

Saint Petersburg'da yaşıyorum ama yılın 2-3 ayını Türkiye'de geçiriyoruz (şu anda da Türkiye'deyim).

Vitaly'den bahsedeyim biraz. İnanılmaz eğlenceli ve saygılı biri. Ben müslümanım, o ise hristiyan ve inançlarımıza saygı duyuyoruz. Beni sahura kaldırmışlığı bile var bir tanemin. :) Yani kendi tecrübelerime göre konuşacak olursam, din konusunda baskı asla yok. Tip olarak da tipik bir Rus erkeği, uzun boylu, renkli gözlü vs. Bayılıyorum. :)

Yabancı bir erkekle evlenmek bence inanılmaz güzel bir şey hele ki ortada aşk varsa. Birbirimize pek çok şey öğretiyoruz. Şu an o Türkiye hakkında uzman sayılır, ben de Rusya hakkında uzman sayılırım.

Vitaly ile evlilik hakkında konuşmaya başladığımız dönem aileme bunu nasıl açıklayacağımı düşündüm durdum. Babam tipik bir Türk erkeği, kızının asla yabancı bir erkekle evlenmesini istemezdi. Ve zaten ailemde en çok babam karşı çıktı. Ama Vitaly ailemle ve benimle görüşmek için pek çok kez Türkiye'ye geldi. Allem etti, kallem etti kendini babama sevdirdi ve babam sonunda kabul etti. Ve şu an "Rus damat" diye de isim takmış durumda Vitaly'e. :)

Eğer aranızda yabancı sevgilisi olanlar varsa ve sizin de babanız bu durumdan hoşnut değilse tavsiyem şu. Sakın aceleci olmayın. Sonuçta bu hayatta iyiliğinizi isteyen yegane kişiler aile bireyleriniz. Aceleci de olmayın ama tanımadıkları insanı istemiyorlar diye de aşkınızdan sakın ola ki vazgeçmeyin. Müstakbel damadı ailenizle tanıştırın ve mümkünse beraber zaman geçirmelerini sağlayın. Müstakbel damat size kendini nasıl sevdirdiyse zaten onlara da sevdirecektir.

Saint Petersburg'da bir tane daha Türk gelin biliyorum, ve onunla da yakın arkadaş olduk. Rus'larla iyi geçiniyorum, mesela bana Rusça konusunda yardım eden Rus bir kız var, o da yakın bir arkadaşım. Saint Petersburg'da çok fazla yabancı yok ama yabancılara karşı gayet kibarlar.

Ama Moskova'da Rus erkeklerle evlenmiş Türk kızlar var. İnternet aracılığıyla birbirimizi bulduk. Onlarla da tecrübelerimizi paylaşıyoruz.

Ben şahsen çok memnunum. Allah'a şükürler olsun ki Vitaly'i bana nasip etti. Umarım sizler de aşık olduğunuz insanlarla evlenirsiniz kızlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Rus sevgilinizle aranızdakileri evlilikle sonuçlandıramadığınız için üzüldüm. Eğer hala ona ulaşabiliyorsanız bence tekrar deneyin. Benim eşim Rus ve Allah'a şükürler olsun ki resmen dünyada cenneti yaşıyorum. O yüzden Rus erkeklerine karşı inanılmaz pozitifim.

2008'de yazmışsın bunu. Belki siteye bile girmiyorsundur gerçi ama ben yine de yazayım.

Ben Ingiliz ama aslen Pakistanli bi erkekle evliyim bence harika bisey yabanciyla evlenmek. Turkler gibi asiri kiskanclik yok, her telefon caldiginda cevap vermediginizde birinin altinda yattiniz muamelesi gormezsiniz ayrica Turkler gibi kuralci da degil yabanci erkekler ve en onemlisi Turk, Arap ve Iran 3lusu bunlar ataerkil aile yapimina sahiptir yani bu uc kulturde erkek evin reisi ve kural koyucusudur, dunyadaki diger ulkelerde Pakistan, Hindistan, Avrupa ulkeleri gibi buralarda kadinin soz hakki daha coktur, cunku aile yapisi anaerkildir yani kadin patrondur.

Gercekten benim esim bi kadina nasil davranilmasi gerektigini cok iyi biliyo, Turk erkek arkadaslarim cok kiskancti, onu giyme bunu giyme o saatte disari cikma muhabbeti cok olur Turklerde aman hic cekilmez valla, evlenin yabanciyla olsun bitsin :-D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…