Esim 2 gundur konusmuyor haklimi?

Haklı çıkmak için senaryo yazıyorsunuz yine.
Ben niye haklı çıkayım yahu, mevzuda değiliz ki.
Fikrim belli, doğru bulmuyorum, göbek bağı kesilmemiş olarak değerlendiriyorum, herkes sen gibi değil.
Bazılarını nereye çekerse oraya gidiyor ve bu sebeple de aileler ellerini üzerilerinden çekmiyor çocuklarının.
Bir de üzerine yok sayılma, para mevzuları var, hırsızın tanımı belli, bana ne napıyorlarsa yapsınlar

Hiç anlamıyorum bu kadar anacı iki insan ne demeye evlenmiş. Zavallı çocuklar, ileride çekirdek aileleriyle hiç anıları,aile içi gelenekleri olmayacak.
Sonuç olarak bir insan biriyle her gün konuşuyorsa/evine gidiyorsa hayatındaki her ama her şeyi anlatıyor demektir.
En basiti küçük bir olası diyalog;
'kizim noldu,canın sikkin'
'yok bir şey anne'
'hii, sen benim kuzumsun, ben seni gözünden anlarım,bir şey olmuş. Gel sarıl bana anlat rahatla '
'ühü uuhu Kocamla tartıştık bana şöyle böyle dedi'
Ya da sinir oldun,doldun tastin, anlatıp rahatlamak istiyorsun.
Hooop anne tüm ev detaylarıni öğrenmiş. Tüm planlarınızi, tüm düşüncelerinizi, aile içi ilişkilerini ..
Bir evin mahremi olmalı. Zırt Pirt görüşülen guzende mahrem falan kalmaz. Bu açıdan eşe hak verdim . Ben de annemin her saniye birileriyle konuşmasına uyuz olurum aynı sebepten. Çünkü sohbet anında her şeyi paylaşıyor kadın. Geçen kedimin başına kötü bir şey geldi, annem yedi düvele yaymış, başka şehirdeki akrabalarım aradı geçmiş olsuna. Yani evin bir mahremi olur,ben de tartıştım , rahatsızlığımi dile getirdim.
Ama eşiniz de ayrı bir anneciymis. O da aynısının laciverti yani, size laf etmesi yersiz.
Tencere kapak iliskisi

Ben bukonuda diretim dmi kmse kmsnin ailesi ile gorusp gorusmedgne karisamaz.ben istiyormki karismasin ama olmuyo oyanasrsa ki braz zor neyapicm blmiyorn
Annem sadece kina dedi ben elime ole geldi direk ole yazdim konu yumusatmiyorum kina kapimin onunde oldu bnm erkek eviyle aramz 15dk idi.

Arkadaslar herkese cevap yazdim ben istedgm zaman istemedgm zaman gorusurum yada gorusmem bunu esime dedgmde gt onlarla yasa diyor.sizin tavsiyeniz herkesle mesafeli olmudur ? Ve esime annemle gorusmedm dyip gorustm yalan soledim oyuzden knusmuyor nasil tavir sergilim kosnumuyrz zaten knusursak sizce nasil olur beynimi toparlamam lazm okudukca karstm ben.s.s

Kbakmayn arada kaciriyorum hepsine bakmaya calisiyorim kv almadi annem kinada alms iste erkek tarafi ogrenince istedi ve cogunu geri verdi.kesinlkle demez ama esim anlamiyor.ben hep esime karsinkonusur ve savunurum asla urkek davranmam ama bazen sorf tartisip huzurmz kacmasn dye alttan aliyrm ama yoruluyorim en son bu yalanda patlak verdi nediyeym birsey derse karsmazssn ailemle gorusmeme dym ki zaten hergun gorusmek istemem isim var gucum var.oldki knusursak busfer git onlarla yasa der snir oluyorum

Hicbisekilde aksatmiyorum biraz annem hayirdan anlamiyor..tripli
Ama anlayışlı olması lazım annenizinde. Sonra sizin evliliginizde sorun çıkacak. Emin olun o zaman anneniz sizin kadsr uzulmeyecek. Ben yazdiklarinizdan onu anlıyorum. Allah en hayırlı şekilde davranmanizi nasip etsin.

Amin

Fark var mı? Erkek tarafı da aldı mı acaba düğün paralarından?
Niye konuyu kız anneleri olunca yumusuyor anlamıyorum erkek ailesi olsaydı şu durumda herkes ferdi ki eşin anne sütünden kesilmemiş bu adam akşam her gün torununu götürsün annesine o zaman eh gelinin annesinin görmeye hakkı varsa erkeğin annesinin de torununu görmeye hakkı var

Yine kk’da evliliğimin olmadığını öğrendiğim bir konu daha Hemen hemen her gün görüyorum annemi, göremezsin diyen adamın alnını karışlarım.
İmkanım olsa ben de her gün görürdüm elim adamını her gün görüyorum biraz da anamı görsem ne olmuş ki..

Burdaki üyeler de farklı davranmaz merak etme. Taraflı bakıyorlar olaya

Eve gitti birikitirip ev aldik

Tabi canım. Annesinden babasından çıkmayan kocayı kim ister.. o ne kadar sevimsizse bu da o kadar itici. Adam da her akşam kendi ailesine götürse çocuğu (onların da hakkı her gün görmek) çift olarak ne kalacak geriye?

Olmaz mı ? Kınada takılan paraları kiz tarafı alıyor bazı adetlerde.
Bilen bilir bunu

Hem
Siz hiç erkek tarafının gelinin bütün altını alıp, sonrada gelin eş ailesine düşman olup
Eşine " görüşme " dediğini duydunuz mu
Ya da gördünüz mü kk da ?
Niye kk da diyorum
Çünkü burada en çok bu konular oluyor .

Es görüşmesin bakalım koca ailesiyle
Nasıl yerden yere vurulup
Dünyanın en büyük sorunu çıkıyor!!

O yuzden kocası kessin sesini otursun aşağı. Kaldı ki geri vermiş kadın paraları.
Anasının evine gelin getirırken problem yoktu tabii.

Adam zaten kin duymaya hazır biri
Ve kadına köle gözüyle bakan biri

Ben iki aileyi ayirmanaya calisiyorum zaten heriki traafa gostermeye calisiyrm

O nederse o olckmis bktm bu soylemlerden bakalm knsmuyorz ne olck

Ben zaten butarafa herkese yakin olayim diye tasindim tabiki hergu. Hergun bulusmk istemiyorm ama olmuyo illa gormek istiyolar bazen bahane uretiyorum bazen geliyolar esim kusmekle bana haklimi

Hayır haklı değil. Siz ailenizle görüşün gündüz. Çocuğunuz için çok kıymetli zamanlar anneanne dede yanında. Çok şanslı büyüyor. Bizimkiler yapayalnız. Benim eşim yalvarıyor babamlara yakınımıza taşının diye. Kendi ailesi uzakta onları zaten göremiyor çocuk bari anneanne görsün diyoruz. Yok gelmiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…