Eşim 2 sene diye gitti şimdi dönmüyor

bizde geçen yıl 16 eylülde evlendik ve eşim libyadaydı...oranın şartları zor hem hiç gurbete çıkmadım diye tereddüt etti...

ben doğduğumdan beri babamın almanyadan dönmesini beklediğimi,birde onsuzluğa dayanamayacağımı,
herşeyi göze aldığımı ve dünyanın neresinde olursa olsun onun yanında olmak istediğimi söyledim...

1 ayda pasaport vs... hazırlığımı yapıp tek başıma düştüm libya yollarına...:1:

lojmanda kalıyordu ev kiraladı eşyalar aldı yepyeni bir düzen kurduk...taki savaş çıkana kadar...

eşim iyiki aldırmışım seni oraya sen gelmeden önce gecem gündüzüm birbirine girmişti diyor...

şimdide suudi arabistan veya ırak'a gitme ihtimali var...artık ben demeden o yapıyor birlikte gitme planlarını...

bence siz ilk önce yalnız gidin ve eşinize ne olursa olsun sizin yerinizin onun yanı olduğu fikrini aşılayın...babaları olmayınca kızlarınızın hep mutsuz ve garip olduğuna ikna edin...

birde ilk mesajlarınızdan birinde harcamalarınızın biraz fazla olduğunu yazmıştınız...belki eşiniz türkiye şartlarında yetiştiremem diye orda çalışmak zorunda hissediyor olabilir...

bu ayrılığın sizin içinde ders olduğunu ve artık çok daha dikkatli harcayacağınızada onu ikna edin...

benim içimde bir başka kadın olduğuna dair hiç bir his yok ve inşaallah yanılmıyorumdur...

hani bir söz vardır "erkek bir bedende baş ise,kadında onu döndüren boyundur"diye...

belki biraz zor ve sıkıntılı bir süreç bekliyor sizi kızlarınızdan bir süre ayrılmak gibi ama uzun vadeli düşünürseniz,sabredip bunu yapmalısınız...

inşaallah güzel haberlerinizide okumak nasip olur bizlere...Allah cc yar ve yardımcınız olsun...

anladığım kadarıyla
1) ev kiraları çok pahalı
2) okul yıllıkları çok pahalı
3)oraya alışamayıp beni geri yolla diye başına ekşiyeceğimden korkuyormuş
4)önceden gidip görmem gerektiğini düşünüyor ama ben anlatamıyorum seninle her yerde yaşarım diyorum anlamıyor
5)belkide bizi istemiyor:( çocuklarım olmasaydı gurur yapardım belki ama şu anda 2 kızımı düşündüğüm için istemediğini görmezden gelerek bir nevi canımı dişime takarak yavrularımla gideceğim inşallah

bosverin siz onun ne dusundugunu...
eger ayrilmak istemiyorsaniz tek cozum artik ipleri elinize almak...tabii esinizin 5 yil boyunca orada ne yaptigini da cok karistirmayin derim gecmise sunger cekeceksiniz artik, bunu yapabilecekmisiniz bilemiyorum...
yurt disinda yeni bir hayat kurmak gercekten cok zor...
esya olayi mesela...tabagindan catalindan tutun koltuguna tvsine utusune kadar bir ton esya lazim olacak ama hepsi yavas yavas oluyor onemli olan bir arada olmak...
maddi zorluklar bir sekilde asilir...
kultur farki acisindan zorluk yasayabilirsiniz ya da asosyallik sizi prikolojik olarak cok etkileyebilir ama dedigim gibi gitmek istiyorsaniz bunlarin hepsine gogus gereceksiniz..
umarim hakkinizda hayirlisi neyse o olur...

İlk olarak eşinize çok kızdım neden böyle yapıyor diye ama sonra sizi çağırdığını okudum kızlarınızı bırakamıyor olabilirsiniz ama oraya temelli gitmek istiyorsanız eşinizin dediği gibi 1 haftalığına gidin bi bakın bu kadar merak ediyorsanız neden gitmiyorsunuz 6 yıl diyorsunuz ben olsam çağırdığı an çıkar giderdim...

Back
X