Esim abisine borc vermis

• Konu Sahibi Konu Sahibi Miha
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
En kötüsüde bu zaten, artik güvenemiyorum ona

ben vakti zamaninda kaynim bizden para istediginde borc olarak yeri geldi rizam olmadi yeri geldi esimden önce vermesini istedim...

10000 € verildi...peki benim aklim yokmuydu o zaman, vardi ama belli bi zaman sonra manevi karsiligini alamadigimda dur dedim kendime....

bu yüzden tartistigimizi, babamin evine gittigimi bildikleri halde eve dönmemin haftasi dolmadan yine para istediler...hic düsünmeden aman bizim yüzümüzden huzurlari kacar demeden....

biriktirdiğiniz parayı kendi hesabınızda biriktirin....
daha devamı gelir merak etmeyin.... benm babamda böyle çünkü....
kaç ev parası kaptırttık

Aah ah benim gibi oda tutumlu diye güvendim, benim maasimdan tüm faturalari ödüyoruz, onunkini ayri bi hesaba yatiriyoruz. Simden sonra bu sistemi degistirsem huzursuzluk cikar diye seslenmiyorum. Neden yaptigimi anlayacak cünkü.

Nasil yapacagimi bir bilsem, her söyledigim sey ona göre "dirdir".

canım sen de ailene ver ya da bi kenarda biriktir, ödeme fatura falan, bu ne yaa onun ailesi yiyeceğine benim ailem yesin derim ben açıkçası

Paranızı kendi hesabınızda biriktirin, bence eşinizede ben bu ay hiç maaşıma ellemeyeceğim direk hesabımdan fon vs. alacağım bakalım ne kadar sürede ne kadar birikim yapabileceğiz vs. de.

Biz evlendigimizde kayinbiraderim universite 2. siniftaydi.
2 yil boyunca her ay olmasa da para gonderdik ,
hatta ben diyordum esime Istanbulda okuyor ihtiyaci olur diye,
esim atiyorum 100 gonderelim derdi, ben 150 gonderelim derdim

Ama esim bu isi benden habersiz yapsaydi ya da gercekten ihtiyaci oldugu icin degil de keyfi icin verseydi ben de tavir alirdim...

sen benim taktiği kullan bence verme eşine para sende ondan isteme kime borç veriyorsa versin tabii yetiyorsa maaşın sana evin belirli giderlerin ortak paylaşırsınız,eşin ister biriktirsin ister harcasın,sende biriktireceğine göre sıkıntı olmaz sanırım bizde olmuyor 14 yıldır böleyiz .ne şiş yansın ne kabap

Son düzenleme:
Abisinede iyice gicik oldum artik, önce sevmedigimi esime belli etmemeye calisiyodum, artik onada ugrasmiyorum, bilirse bilsin

Ev almak istedigimiz icin hepsini bir yere topluyoduk, ama bu gidisle sizin gibi yapicaz galiba.

cnmm.... onun yaptıklarından zaten huzursuzluk çıkıyor.... bence sen ince düşünme....
böyle bırakıp sürekli kapışmaktansa.... bir kere küssün nasıl olsa barışır

valla bu araba mevzusu çıktı bizde, ben kiradayım tamam oda mantıklı şeyler düşünüyor ama biz buzamana kadar bişey sahibi olmadık,evde eşyam eskise tamiratını ben yaparım yoktan var ederim yani eşimde çok iyi bilir.ailenden para istesen dedi araba için, yok dedim benim ailem varsa seninde var onlar versin dedim.ayrıca bu zamana kadar ailenden çöp görmedim dedim ki ölede ,ödeyemeyeceğim yükün altına girmem yani sıfırdan kredi çekerim faizini öderim kimsenin konuşmasına izin vermem,çekelim beraber ortak ödeyelim dedim

Son düzenleme:

eşin kabul etti mi?

para almaya gelince senin ailen versin, para yedirmeye gelince biz verelim onların durumu yok

eşin kabul etti mi?

tabii edecek ailesinden kimsenin para vermeyeceğini çok iyi biliyor ben de bildiğim için,o yüzden ailemden istemiyorum benimkiler verir ,bulur buluşturur verir babam, ama ben istemem her defasında benim ailemmi önderli yapıcak.taşın altına birazda onlar koysun elini.yani eşime de dedim olumsuz cevap alacağını bile bile isteme muhtaç olma ne o denize düş nede yılana sarıl

Son düzenleme:

en azından laftan sözden anlıyo, yani uysal gibi eşin, belkide yıllar sonra anlamıştır böyle olmuştur tabi bilemem ama, sen mantıklıca sarsıyosun onu oda anlıyo geri adım atıyo anladığım kadarıyla

aslında yaşadığımız şeyler öğretti gerçekten.eşim ilk evlendiğimiz zamanlar bana hep bir muhalefetti sürekli her sölediğime itiraz ederdi.bende takdiğimi buldum herşeye sustum para verdi sustum, bu zamana kadar kullanıldı sustum,ben taksiyle giderken hastaneye vs millet gezmeye eşimi çağırıdı bizi götür diye sustum.ama artık kendi kendine yaşayarak kime nasıl tepki vereceğini ,kime kullanılmayacağını,kime borç vereceğini öğrendi ben hiç muhattap olmadım eşimlede tartışmadım çünkü hep ben haksız oluyordum.şimdi herşeyi anlatır bana ne olursa olsun benim haklı çıkacağımı biliyor biraz geç anladı ama olsun.

Farkındayım zaten Zadece benim fikrimde kimsenin olmadıgını:d

unutun sanırım tatlım çünkü sen kendin önce alintı yapıp, oh pardon ama,,,,, demisdin yani ben sizi özellikle secmedimki. Sen bana yazıyorsun, bende cevap veriyorum.

Ve ilk mesajda kabul ettiniz kardeşinin keyfine borç istediğini,
ama diyer sayfada konu sayibi eşine sordu neden istiyor? Ama eşi bilmediğini söylemiş.

yani, kendi kendine o fikri uydurmuş beyninde diye düşünmusdüm. Belki cok önemli bir sebepden istemek sorunda kaldi. Bu yüzden genel olarak yorum yapıyordum. Vermelimiyiz, degilmeyiz.

Kim keyfi için okadar çok para isterki, herkesin bir şerefi var bilemedim yani. Bizde borç borçdur! Bunu kötüye kullananda olabilir ama kocası dememişki keyfi için istiyor.( şunun, bunun için)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi ki kızmakta haklısınız.

Ancak bana bu tip durumlar çokta ters değil.

Aile bütçesini sarsmamak kaydıyla (köşede paran vardır, bir bakmışsın yok olmuş şeklinde olmamak kaydıyla) kadında erkekte ailelerine gerekli yardımı yapabilirler, borç verebilirler. Söylemek zorunda mı, bence değil.

Benim kardeşim vs olmadığı için borç harç durumları bende olmuyor. Eşim ise çok kardeşli olduğu için illa birilerine (yeğenleri vs dahil, geri dönüşümüz) birşey verir. Söylemez, haberim olmaz. Kırk yıl sonra sohbet esnasında öğrenirim, pekte önemsemem. Sonuçta Abisi, ablası, yeğenleri tabi birşeyin ucundan tutacak derim.

Sadece çocuğumun parasını kimseye vermem o kadar.

Demem odur ki eğer bütçeniz sarsılmadıysa, çok büyütmeyin, tadınız kaçmasın.

tabiki saygı duyarım oda sizin düşünceniz ben sadece fikrimi söyledim ve uyguladığımı söyledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…