Eşim ailem ben gitmek kalmak

Annesi nerde olduğumu biliyor yarın gelip beni almazsa ben nasıl döneceğim gelirse konsurm Ama gelmezse ne yapayım birde işim gücüm yok onca insana haber verdik hafta sonu doğum günü var diye onlara da ne diyeceğim
Kocana en son söylenecek şeyi hatta hiçbir zaman söylenmemesi gereken birsey demissin ve sen hala doğumgünü dusunuyorsun. Yazık valla. Birbirinizden özür dileyip devam ediceksiniz. Evliliği bitirecek birsey yok ortada

Annesi nerde olduğumu biliyor yarın gelip beni almazsa ben nasıl döneceğim gelirse konsurm Ama gelmezse ne yapayım birde işim gücüm yok onca insana haber verdik hafta sonu doğum günü var diye onlara da ne diyeceğim
arar konusursunuz panik yapma bak uyumaya calıs yarın guzel bir gun olacak. Kayın validen aksi olsa sana gitme ben geliyorum demezdi. Nereden geliyor o kadıncagızda ?

arar konusursunuz panik yapma bak uyumaya calıs yarın guzel bir gun olacak. Kayın validen aksi olsa sana gitme ben geliyorum demezdi. Nereden geliyor o kadıncagızda ?
Oda başka şehirden geliyor ama kızımın yaş günü için geliyordu bileti kesildi zavallı yılda bir kere geliyor evde yokum eşim kendi annesini de düşünemedi

Kocana en son söylenecek şeyi hatta hiçbir zaman söylenmemesi gereken birsey demissin ve sen hala doğumgünü dusunuyorsun. Yazık valla. Birbirinizden özür dileyip devam ediceksiniz. Evliliği bitirecek birsey yok ortada

O bana parayı ben kazanıyorm vs diyince bende söylemiş bulundum

Eşin parayı ben kazanıyorum diyerek hata etmiş, sen daha dün açlıktan ölüyordun diyerek, sen oyuncağı atıp kırarak o seni iterek falan ikinizde eşit hatalı gözüktünüz. Bence boşanacak kadar büyük bi olay değil. Sinirler gerilmiş. Özellikle ailelerin yanında kavga etmek çok riskli. Tek olsaydınız bu kadar büyümezdi. İşin içine böyle ekstra gurur girince ikinizde fazladan diklenmişsiniz. Çalışamıyor olmnız normal bebeğiniz yeni doğmuş, ama ayağınızı yorgana göre uzatın, yıpratacak gereksiz masraflardan kaçının.

Olsun bak oda bunalmıs belliki en ufak birseye tepki gostermiş. Eminim esin 30 tl lafını yapıcak adam diîldir. İki anne üzüldü sen üzüldün yavrun yerinde uyuyamadı huzursuz ki muhtemel esinde huzurlu uyumuyo eminim oda uzgundur.

İnsanlara ne diyeceğimden önce bence tavırlarınızı düşünün hanımefendi.Bir kadın eşine "Açlıktan ölüyordun , geldiğin yeri unuttun" gibi şeyler söylememeli.Ayrıca doğumgünü kutlamak bu kadar önemli mi? Ya da ufak bir kutlama planlasanız olmaz mıydı? Bu konuda eşinizi haklı buldum.Bunalmış , bu sebeple size asabi davranmış , biraz alttan alsanız emin olun o da sizi üzmezdi daha fazla.Evinize yuvanıza sahip çıkın , çekip gitmek kolay elbet ama bir yuva kolay mı kuruluyor? Eviniz arabanız varmış , insanlar ne hallerde yaşıyor , yoksulluk çekiyor da yine de evini yuvasını bırakmıyor.Üstelik ailenizin de arkanızda durmayacağını söylüyorsunuz.Sakin olmalısınız.

İşte anı olsun diye heveslendim bebeğim dört sene sonra oldu onun için yaş günü bahane sürekli parayla alakalı şeyleri sorun yapıyor off off
Çünkü zorlanıyor eşiniz kredi ödemekte , bundan sorun yapıyordur maddi şeyleri.Siz işe girip çalışmayı düşünmez misiniz? Maddi durumlar rahatlasa belki gerginlik de azalırdı.Tek maaşla kredi ödemek daha zordur.

Adam şuan tek başına çalışıyor. Dünya kadar stresi var. Para yetiremiyor belkide. Siz hala bebeğin yaş günü için parayı sağa sola atıyorsunuz. Bide annenizin telefonunu çıkartmışsınız. Adam size hizmet etmek zorunda olan bi köle mi?

Çok haklı eşiniz. Para istemeye gelince isteyip, en ufak bir redde ailenizin yanında rezil edecek kadar saygınız yok. Bence de gidin biraz rahat etsin adamın kafası.

Ayni tavri annesi varken esiniz yapsaydi ne olurdu?sonuc degismezdi belki ama ne hissederdiniz?
Bazen aile bireylerimizin yaninda daha ilimli ve kontrollu olmamiz gerekmiyormu?
Esiniz annenizin yaninda düstugu durumdan dolayi asiri tepki vermis olabilir ama sizde sunu unutmayin ki para sıkintisi ceken bir erkek asla mantikli davranamaz,onlar icin para guç ve erktir varolus sebebidir bilmem anlatabildim mi?

Seni itmesini savunmuyorum, lafla tepki verebilirdi. Ve verdiği tepkide çok haklı.
Birincisi bir insana ne olursa olsun geldiğin yeri unutma, açtın denmez. Şu kadar para verdim diye evlilikte hesap görülmez.
Senin de ailenin durumu yokmuş şimdi anan baban aç senin, oldukları yere bak dese hoşuna gider mi?
İlaveten maddi sıkıntı darlamış olabilir kişiyi, bile bile üstüne gidilmez. Demek ki aşırı harcama yapıyorsunuz doğum günü için. Durumu bu aralar sıkışık olduğunuzu bile bile yapmanıza sinirlenir, ortak hayat kavganız yok mu?
Kayınvalideni araman demek ben gidiyordum kocam dur diye yalvarsın istedim yapmadı, sen yap istiyorum demek. Sen de biliyorsun fevri ve gereksiz olduğunu ama kendi kendine dönmektense biri yalvarsın diyorsun.
Ya bir boşversene evli barklı çocuklu koca kadınsın. Ne bekliyorsun kocan seni dövmüş , aldatmış onu bunu yapmış gibi evi terkedeceğim. Oldu sen yap et sonra o tepki göstermesin. O zaman da konu açarsın buraya kocam çok silik diye.
Ötesini berisini bilmem bu anlattığın komple şımarıklık ve haksızsın arkadaş.

Hemde nasıl üzüldü ama neden yanımda olmuyor geçen de aynısını yaptı annem agzını açıp tek kelime demiyor üstüne üstlük o erkek sen alttan al. Şimdi başkasınn evindeym bebegim zor uyudu annem diyor ki al çocuğuna bak ne yapayım ben yoruldum
Adam gerginlikle bir laf etmiş etmediğiniz hakaret kalmamış. Geldiğin yeriyunutma ne demek. Siz eşinize dost musunuz düşman mı?
Eşiniz annenize tlf almak zorunda değil kaldı ki tatlı dille olsa yapardı. Yok diyince Ok deseydiniz o zaten pişman olurdu
Haksızsınız.
Ayrıca aileniz de size destek olmak zorunda değil. Anneniz demiş zaten bozuşma diye

Hemde nasıl üzüldü ama neden yanımda olmuyor geçen de aynısını yaptı annem agzını açıp tek kelime demiyor üstüne üstlük o erkek sen alttan al. Şimdi başkasınn evindeym bebegim zor uyudu annem diyor ki al çocuğuna bak ne yapayım ben yoruldum
Annen araya girse kötu olacak. Siz barışsanız eşiniz annem aramızı bozdu diyecek. Ne yapsın kadın. Sizi mi köruklesin,eşinizin üzerine mi yürüsün?
Yapmayın. Eşiniz zorlanıyormuş,üzerine gitmeyin. Tabiki sizi itmesi yanlış annenizin yanında yaptığıda yanlış ama sizde maddi durumunuzu biliyorsunuz çok açılmasaydınız. Ayrıca ağır konuşmuşsunuz cidden.

Eşin ailenin yanında ayıp etmiş ama sende tamamen suçsuz sayılmazsınız sende yanlış yapmışsın fazla uzatma derim

Şimdi size en başından uzun uzun ve kendi lehime aleyhime olan herşeyi objektif olarak yazmaya çalışacağım sizden ricam objektif olarak değerlendirip yorum yapmanız..
Eşim çocukluğundan beri fakirlikte büyümüş ama sonra iyi yerlere gelmiş birisi kendi emeği ile okudu meslek sahibi oldu düğün yaptı vs. Evlenince bende çalıştım evimizi arabamızı aldık tabi coğu parayı o verdi benim verdiğim altınlar dahil otuz beş bin vs..
Annem yanıma geldi tatil dolayısıyla eşim de bu ara ben çalışmıyorum ve tek başına kredi ödediğ için oldukça gergin çünkü bebegimizin yaş günü için çok masraf çıktı ister istemez. Sürekli gergin annemin yanında geçen gün tartıştık bana hakaret etti iki gün sonra pasta çiçek vs gönül aldı ama gurur kırdı bir kere.. Annemin teli bozuldu ve dedim ki sen alırmsn çünkü ailemin maddi durumu pek iyi değil yani otuz TL bişey.. Ben alamam parayı ben kazanıyorm gibi saçma sapan laflar etti annem duymuyor bunları bende o kadar sinirlendim ki geldiğin yeri ne çabuk unuttun acından ölüyor dun gibi laflar ettim bunları annem duydu yanımıza geldi çnkü oda bana yine hakaret etti bende elimde oyuncak vardı yere fırlattı darma dağın oldu ewet kızlar ve beş yıldır ilk kez beni annemin yanında kuvvetli şekilde itti normalde asla yapmazdın bende yere düştüm hemen valizimi topladım anneme İstanbul a gidiyoruz dedim babam orda annem kızım dur etme sinirle oldı diyip hâlâ onu savunuyor deliye döndüm anne çabuk dedim ve o dur Bile demedi defol git dedi taksi geldi bindim kaynanam ı aradım sakın İstanbul a gitme ben gelcem yarın dedi sabah geliyor kaynanam. biz bi arkadaşa geldik sabahı bekliyoruz ben gitmek istemiyorum o eve, onun yanına ama hafta sonu bebeğimn yaş günü var herkese haber verildi ne yapacam ne edecem millet umrumda değil ama kırılan gururum ne yapcam akıl verin çok dağınık yazmış olabilirim lütfen akıl verin gitmek en doğrusu galiba.. Ailem de aile değil ki arkamda olsun. Çalısıp bakarım artık bebegime. Kafam davul gibi yavrum zor uyudu ben hâlâ ayakta.......

1- bebeğin yaş günü için nasıl çok masraf oldu bunu anlamadım
2- eşini sen mi adam ettin , sen m, ona iş imkanı sundun
3-annenin telefon tamir parası mı 30 tl idi
4-taksiye binip evden uzaklasabılıyorsan , o telefonun 30 tl parasını da sen verebilirdin diye düşünüyorum

5- eşinin tepkileri çok abartılı ama sen de ağır konusuyorsun

sen adama geldiğin yeri ne çabuk unuttun dersen kendi annenin yanında
eşinin ne yapmasını beklıyorsun
sarılıp unutmadım tatlım demesini mi
üstelik senin imkanların çok iyi kocan ezikmiş gibi davranmıssın
ve madem eşin kredi ödüyor, tek çalışıyor
cocugun 4 sene sonra da olsa , bebeğin hatırlamayacagı bir dogumgunu için o kadar masrafa ne gerek var
bir pasta alın kesin , fotoğraf çekilin bitsin
bence sen kocanı boğmuşsun

Siz haksiSizniz adamin zaten maddi durumu var var olmasa bile senin annene telefon almak zorunda degil tamam almadiysa kirilabilirsin kusebilirsin ama acindan oluyodun demek bence hic hos degil bide uste cikip evi terkediyosun hatani bil evine don otur bence

Back
X