Eşim ailem ve bebeğim

Bence de eşinle beraber çıkın gidin habersiz. Eğer eve almamak gibi bir şey yaparlarsa al eşini dön asla hamile olduğunu da söyleme.

Ha yok güzel geçerse söylersiniz zaten.

Bir de şehir dışındaki aileye, hele de eşinle görüşmüyorlarsa ayda bir gitmek çok çok fazla geldi bana

İlk zamanlar birkaç ay görüşmedim ama sonra tabi özledim bu aldım gidip gelmeye başladım ama onlar gelmiyorlar çünkü nasılsa ben gidiyorum diye düşünüyorlar sanırım bir de istedikleri gibi plan yapıp bnei dahil ediyorlar şu tarihte şu var bak ona göre diye mesela ama benim de bir hayatım evim eşim var her tatilde orda olamamki gitmediğimde de bukez annem telefonlarımı açmıyor ya da açsa da nabıyosun Anne diyorum mesela iyi diyor sadece sen nabıyosun nasılsın falan yok sırf bu durumumu yaşamamak için de gittim geldim hep ama şimdi bebek bekliyorum bu çok farklı bir durummuş gerçekten
Annen sana nasıl soguk davranır ya senı kukla etmıs anne baba bu demek degıl cocugunun ustune tıtremek ya o mutlu olsun dıye ugrasmak. Ikı kere ararım acmazsa bak arıyor muyum. O arasın ne olmus ya valla ben aıle ılıskısını annennın hıc anlamadm 26 yasındaym annemın bana trıp attıgını gormedım efendım kızım dıye acar her zaman. Kı benım annem ılk okul mezunu bu hangı kaf dagı ya cıkmıs ınmıyor annen.

Sevmeme sebepleri şu o iki yıllık ben se 4 yıllık mezunum onu nasıl beğendim ben güzelmiş im o çirkin konuşması bile düzgün değilmiş bir de ailesi annesi şalvar falan giyiyor bu konulardan bir başladı olmadı olmadı işte bize nasıl layık gördün onları dedi durdu annem hep oysaki burda her şey yolunda ama gelip görmek istemedi ev aldık aldığını yere bak çok çirkin dedi ev almak için en gezilecek yaşta arabanızı sattınız dedi vs.

Çok saçma bahanelermiş.

Ben yerinizde olsaydım 5 sene anneme tek başıma gidip kocamı, hayat arkadaşımı ezdirmezdim.

Aileniz sizi gerçekten sevseydi tüm bu bahanelere katlanırdı. Sizin hatırınıza katlanırdı. Çünkü sevgi demek, emek demek, fedakarlık demek. Üzgünüm ama aileniz size değer vermiyor.

Tam resti çekmenin zamanı. Torun doğunca ya evinize gelirler ya sizi de bir daha göremezler. Ne biçim kin bu 5 senelik. Pessss

Eşim de birlikte gidelim istersen dedi ama annem kabul etmez sevmiyorum onu istemiyorum dedi hep babam öyle değil o daha sakin ama söyleyemedim işte öğreneli 10 gün oldu bugğn söylicem artık normal bir tepki alırsam da eğer eşimle gideriz dediğiniz gibi
Söylemek zorunda değilsiniz.
İnşallah düşük yaparsın derse size?
Benim annem dedi ve hala unutamıyorum.
Bence onlara çekirdek ailenizle alakalı hiçbir şey söylemeyin. Onları ilgilendirmiyor araba satmanız, ev almanız vs.
Böyle kindar bir aileye izahata mecbur değilsiniz.

Tüm kararlarımı kendim verdim ve pişman olmadım ama ben de anne olacakken annem yanımda olsun istiyorum annem hep bekledi boşanırım giderim onun istediği gibi ya böyle durumu iyi ya da avukat doktor gibi statüsü yüksek biriyle evlenirim diye ama tabiki aklımdan bile geçmedi
Sakın çağırmayın doğuma. Bu zihniyetteki anne sizi mahveder. Hele bebek babaya benzerse kırar döker sizi.

Ailenize yakisir biriyle evlenseydiniz belkide siz mutlu olmiycaktiniz. Ailenizin bunu anlayamamasi ne üzücü.....
Anası bulsa bıle bazı ınsanlar memnunıyetsız oluyorlar herseyı elestırmeyı kendıne gorev edınmısler. Tanıdıgım var bır kızı ıstemedıgı ıle evlendı mutsuz dıger kızı ıstedıgı ıle evlendı basta mutlu gıbıydı yıne mutsuz. Annesı cok domınat karakter babasını da bastırmıs emınım.

Ben de atanamayan bir öğretmenim özel okulda çalışıyorum çok mühim değil yani eşimin işi de gayet iyi ama o ilk başlardaki inat uğruna annem dönmedi sözünden haklısınız keşke hiç gitmeseydim eşim yanımda olmadan ya onunla kabul etselerdi ya da hiç istemeselrdi ama işte ben de uzattım sanırım biraz sessiz kalmayı şimdi böyle bir haber bekliyorlar mı bilmiyorum ama 30 yaşında ve 5 yıllık bir evliliği olan birinin hamile olmasından daha doğal bir şey yoktur sanırım artık kapılarına gidemem eşimle birlikte ters teper annem tek başıma gidip bu haberi vermeme de eşim razı değil tepki gösterirler de yalnız kalırsan orada diye

Söylemek zorunda değilsiniz.
İnşallah düşük yaparsın derse size?
Benim annem dedi ve hala unutamıyorum.
Bence onlara çekirdek ailenizle alakalı hiçbir şey söylemeyin. Onları ilgilendirmiyor araba satmanız, ev almanız vs.
Böyle kindar bir aileye izahata mecbur değilsiniz.

Sizin annenizin problemi neydi?

Eşine çok üzüldüm. Millet damadı pohpohlamaktan ne yapacağını şaşıyor. Bnce tel açıp söyleyin. Tepkisine göre de sonrasını planlayın. AraMazsa hiç aramayın ve gitmeyin. Kusura bakmasın da siz de üniv sınavında ilk 500 falan yapıp girmemişsiniz. Neyin havası, neyin kafası? Çok hatalı buldum anneyi. Sizi de onlara karşı ezik buldum.

Anneniz size psikolojik şiddet uyguluyor farkında mısınız?
Ve siz her ay yatılı giderek,
onların yaptığı her plana uyarak,
bu psikolojik şiddete izin veriyorsunuz.
Ben işlerin bu noktaya gelmesinde sizin de katkınız olduğunu düşünüyorum.
Tek kabahatli anneniz değil.
Suçluluk duygusuyla hareket ettiğiniz için sağlıklı düşünemiyor ve uygun zamanda,
gerekli tepkileri veremiyorsunuz.
Böyle devam ederseniz daha çok üzülürsünüz.
Bu söylediklerimi bir düşünün isterseniz.
Ayrıca 5 haftalık bir hamilelik ailelere haber vermek için çok erken bir süre diyen arkadaşlara katılıyorum.

Sevmeme sebepleri şu o iki yıllık ben se 4 yıllık mezunum onu nasıl beğendim ben güzelmiş im o çirkin konuşması bile düzgün değilmiş bir de ailesi annesi şalvar falan giyiyor bu konulardan bir başladı olmadı olmadı işte bize nasıl layık gördün onları dedi durdu annem hep oysaki burda her şey yolunda ama gelip görmek istemedi ev aldık aldığını yere bak çok çirkin dedi ev almak için en gezilecek yaşta arabanızı sattınız dedi vs.

Ben acikcasi esimin üzerine böyle konusan biri ile iletisimi tamamen keserdim. O kisi annem olsa dahi. Hadi ilk evlendiginde, annen baban biraz endiseli diye bu laf denildi diye düsünebilirdim fakat kac yillik olmus. Torun haberi vermekten korkuyorsun.

Merhabalar kızlar. Kısaca bahsedip sadece birkaç fikir alarak rahatlamak istiyorum. 5 yıllık evliyim ama evliliği biraz problemli oldu ailem eşimi istemedi düğüne katılmadı falan ve 5 yıldır evimize gelmiyorlar ben annemlere gidiyorum farklı şehirlerdeyiz zaten ben ayda bir kez gidip haftasonu dönüyorum. Bebeğim yoktu ama artık düşünmeye başladık ve hamile kaldım 5 haftalık hamileyim annemlere henüz söylemedim nasıl tepki vereceklerini bilemiyorum çünkü ne evime geliyorlar ne eşimle konuşuyorlar bugün söylemeyi düşünüyorum ama oof of
Beş yıldır hala aradaki buzları erimediyse muhtemelen eşiniz size karşı büyük bi hata yapmış olmalı . çünkü normal şartlarda ne kadar tartışmalı bir evlilik olsa da aileler beş yıla çoktan kabullenirdi. Ayrıca beş yıllık evlilikte çocuk olması gayet normal tepki göstereceklerini sanmam. Bunca yılda o dengeyi çoktan kurmuş olmaliudiniz

Aileniz farklı sehirdeydi değil mi ben olsam kesinlikle bu haberi giderek vermem ki kendi anneme bile telefonda söylemek durumumda kaldım. Hamileyim yola çıkmam riskli bahanesinin arkasına sığınırım. Eşiniz çok sabırlı anneniz bir o kadar kibirli. Normalde aile rızası çok önemli ama sizin durum farklı bence.

Birazdan kardeşime mesaj atarak söyleyeceğim bakalım o biraz annecidir ama

Birazdan kardeşime mesaj atarak söyleyeceğim bakalım o biraz annecidir ama

Bence hiç söyleme. Düşük yaşarsan daha kötü olur.

Açik açik söylemek gerekirse annzn seni satilcak bir mal olarak görüyor. Kizinin mutluluğu değil, kendi statüsünü düşünüyor. Kv'den şalvar giyiyor diye küçümsüyor fakat kendiside pek modern düşünmüyor.

Yani benim nezdimde bu insanlar bu haberi erken duymayi hak etmiyorlar. Aynisini sen kv'de ile yaşayip, üstüne eşin ayda bir hafta sonu orda kalip ve onun ustüne hemen hamilelik haberi yetiştirseydi ne his ederdin? Değersiz his etmezmiydin?

Cünkü eşin seni değersiz kilan insanlar ile görüşüyor. Bu çok çok kirici. Sakin yollama o mesaji. Sadece eşin ile yaşa bu mutluluğu.

Back
X