Eşim ailem ve bebeğim

Ne yaptınız peki hala aynı mı anneniz
Eşim başta çok iyi davrandı. Biz hep gittik geldik, saygıda kusur etmedik ama sevemedi. Diğer damadı daha kıymetli oldu. Doğumuma gelmek istemedi, teyzemin zoruyla gelip 1 gece kalıp evine döndü.
Şimdi görüşmüyoruz.

Kardeşime yazdım bana verdiği cevap hamileliğim büyük bir problemmiş gibi oldu çocuk yapmak zorunda mıydın bak anneme babama pat diye söyleme seni parçalarım yazdı bana
Size söylemiştik. Anneniz doğuma gelmez, beklemeyin.

Kardeşime yazdım bana verdiği cevap hamileliğim büyük bir problemmiş gibi oldu çocuk yapmak zorunda mıydın bak anneme babama pat diye söyleme seni parçalarım yazdı bana
Siz ne cevap yazdınız merak ettim?
Ne zaman hamile kalacağımı sana mı soracaktım dediniz mi mesela?
Hayırlı olsun diyecek yere bana bu mesajı atan kardeşle de muhattap olmamanız lazım ama sizde öyle bir duruş yok gibi duruyor.

Aileniz küslüğü bu kadar uzatarak hata etmişler.
Aslında şu bile çok kıymetli;
Kendisi görüşmediği istenmediği halde sizin ailenizle olan iletişiminize laf etmiyor.. sürekli gidip geliyor imişsiniz..

Olması gereken budur aslında ama günümüzde bunu yapabilen erkek sayısı maalesef çok az..

Onlar beni istemiyorsa sende onlara gidemezsin heyt huyt diye huzur kaçıran modeller sayıca fazla...

Aileniz de bunun farkına varmali idi..

Ne kadar güzel ki Allah size evlat vermiş , hayırlısı ile kucağınıza almayı da nasip etsin.. anneniz bundan sonrasını kendi bilecek artık.. hala inat mı edecek yoksa evladının doğum sürecinde yanında mi bulunacak...?

Bırakın kendisi versin kararıni..
Hala devam ederse küslüğe o da onun vicdanı.
Anneliği ...

“Haddini bil terbiyesiz hamile kalıp kalmayacağımı sana mı danışacaktım? Bundan sonra yüzünü görmek istemiyorum.” yazamadınız mı kardeşinize?

Hadsiz. Şaka gibi yani sizden bulmuşlar bu yüzü.

Merhabalar kızlar. Kısaca bahsedip sadece birkaç fikir alarak rahatlamak istiyorum. 5 yıllık evliyim ama evliliği biraz problemli oldu ailem eşimi istemedi düğüne katılmadı falan ve 5 yıldır evimize gelmiyorlar ben annemlere gidiyorum farklı şehirlerdeyiz zaten ben ayda bir kez gidip haftasonu dönüyorum. Bebeğim yoktu ama artık düşünmeye başladık ve hamile kaldım 5 haftalık hamileyim annemlere henüz söylemedim nasıl tepki vereceklerini bilemiyorum çünkü ne evime geliyorlar ne eşimle konuşuyorlar bugün söylemeyi düşünüyorum ama oof of
Valla ben sizin yerinizde olsam bende onlarla görüşmezdim 5 yıl geçmiş aradan neyin kini neyin nefreti bu..
sen onların evladı değilmisin kimsenin bunu yapmaya hakkı yok bebeğini bile söyleyemiyosun

Aileler genelde torunu duyunca yumuşar. Ama sen İngiliz kraliyet ailesinden geldiğin için annesi şalvar giyen birinden nasıl çocuk yaptın da diyebilirler.

Böyle ailem olsa ve eğer bebek haberine rağmen bir adım atmazlarsa artik ne torun evlat yüzü gösteririm onlara. Çünkü eşin kötü bir adam değilmiş. O tavırlarına rağmen yine de gidip gelmene karışmıyor. Belli ki saygılı birisi. İnsanın kızı için isteyebileceği en büyük şey saygılı ve vicdanlı bir eştir. Para pul zenginlik ailesinin ne kadar sosyetik olduğu değildir.

Hiç Bi şey demedim pat diye söyleme annemlere demiş hiç söylemiyorum kardeşim biliyor enazından ister kabul etsinler ister etmesinler artık zamanı geldiğinde mecbur öğrenecekler fakat eşim tek başına gitmeye kalkarsan ve sana yğklenirler de sana ya da bebeğimiz orada bir şey olursa 5 yıldır susan benden korksunlar dedi

5 yıl bekledim acaba eşimi istrmemekte haklılar mıydı diye ama hiç bir sıkıntım yok çok şükür evimizi aldık her şey yolunda ve 30 yaşındayım artık bir evlat sahibi olmanın vaktiydi ama ne tepki alacağımı kestiremiyorum çok stresliyim

Bence stres olmayın eşimi sevmedikleri için evine gelmeyen aileme ayda bir gitmem

Benim seçimlerime saygı duymaları lazım

Bebeği telefonda söyler olumsuz bir tavır görürsem de strese girmemem lazım der gitmem evlerine

Sevmeme sebepleri şu o iki yıllık ben se 4 yıllık mezunum onu nasıl beğendim ben güzelmiş im o çirkin konuşması bile düzgün değilmiş bir de ailesi annesi şalvar falan giyiyor bu konulardan bir başladı olmadı olmadı işte bize nasıl layık gördün onları dedi durdu annem hep oysaki burda her şey yolunda ama gelip görmek istemedi ev aldık aldığını yere bak çok çirkin dedi ev almak için en gezilecek yaşta arabanızı sattınız dedi vs.
Valla bence senin bile ailene gitmen hata. Sen tavrını koysaydın kocamı ve ailesini bu şekilde küçük göremezsiniz deseydin annennler de şimdiye düzelirdi. Ne olmuş o 2 yıllık srn 4 yıllık mezunsan. Ben 4 yıllık mezunum eşim lise mezunu 7 senedir de evliyiz. Ben evlenirken ailem de bana olmaz üniv okumamış dedi ben tavrımı koydum insani açıdan sorun gördüyseniz söyleyin yoksa bu saçma nedeni benim karşıma çıkarmayın dedim. Aynı şekilde güneyde denize sıfır evlerde yetiştim be şimfi iç anadolunun bir köyündeyim şalvarlı kaynanamla mutluyum. Yani demem o ki sen yıllarca gitmekle hata yapmışsın sizinkikere hatalarını görmeleri için fırsat vermemişsin. Seni kaybetmeyi göze alamazlardı buzları eritmek zorunda kalırlardı

Bence anneyle babayla ve kardeşle iletişimi kesmenin zamanı gelmiş.

Hepsini engelleyin. Başkasının telefonundan arayıp “biz eşeklik ettik, sen bizi affet” araması/mesajı gelirse sizi sevip değer verdiklerini anlarsınız. Engeli açıp “eşinizi kabul etmeleri şartı ile” yeniden onlarla görüşeceğinizi belirtirsiniz.

Eşinizde de Hz. Eyüp sabrı varmış. Tebrik ediyorum kendisini.

Merhabalar kızlar. Kısaca bahsedip sadece birkaç fikir alarak rahatlamak istiyorum. 5 yıllık evliyim ama evliliği biraz problemli oldu ailem eşimi istemedi düğüne katılmadı falan ve 5 yıldır evimize gelmiyorlar ben annemlere gidiyorum farklı şehirlerdeyiz zaten ben ayda bir kez gidip haftasonu dönüyorum. Bebeğim yoktu ama artık düşünmeye başladık ve hamile kaldım 5 haftalık hamileyim annemlere henüz söylemedim nasıl tepki vereceklerini bilemiyorum çünkü ne evime geliyorlar ne eşimle konuşuyorlar bugün söylemeyi düşünüyorum ama oof of
Evlilik birligi icindeki bebegi soylrlemekte niye cekiniyorsunuz ki.. baskasindan mi ogrensinler, tabiki siz diyeceksiniz..

Anneler çok çeşitlendi. Geçen hafta bu forumda git xxxle yaşa çocuk bile yapsan arkandayım diyen anneyi okumuştuk. O nasıl absürtse sizinki de öyle. Lütfen n8rmsl karşılamayın, annem iyiliğimi düşünür falan diye. Ego tatmini yapamamış, insanları aşağılayan, etiketleyen bir anneniz var.

Nedeni bilmeden gidin demistim ama esin icin cok uzuldum. Bunlara ragmen beraber gitmeyi bile teklif etmis adamcagiz. Butun suc ailenin yani annenin bence. Esinin onlarla konusmamasi gerekirken annen tavir yapiyor. Eger esine duzgun davranacaklarsa git yoksa hic gitme... Ya da babanizla disarda bulusup mujdelersiniz.

Ailenize karşı çok çok pasif kalmışsınız.Ve her ay gitmek nedir.Haketmiyorlar asla.Size deger vermiyorlar kesinlikle.Anneniz çok kibirli.Kardesiniz de terbiyesiz.Esinizi de ezdirmeyin belli ki efendi saygılı bir insan.Kizini görmek isteyen torununu görmek isteyen gelsin evinize.Hadlerini bildirmenin zamanı gelmiş geçmiş hatta.

Iyıde evlenmısım ailen ne karışırki bundan sonra.

Back
X