Eşim ailem ve bebeğim

Evlenirken de aynı mıydı herşey ilk bebeğiniz mi sizin de
evet canım. düğünüme gelinmedi. aileme daha yakın bi ildeyken annem, eşim askerdeyken geldi ama aldığım eşyalara laf etti. adi dedi. sonra eşime peze... ve oro... dedi. sonra demedim diye inkar etti. zaten o günden beri evime ayak basamıyor. bi hevesle oda takımı aldığımı söylemiştim. kendi p.ç i olunca nasıl yapıyor dimi dedi, eşim için. abim şehit benim onun ismini koymamı istedi -ki ablam koydu. tek isim olarak. ben iki isimli koycaktım. o kadar şeyden sonra koymak istemedim. ona bile laf etti. sanki çok hakları var. işin özeti bu kadar taviz verme. kes at. ben geç olsa da bunu yapıyorum.

Merhabalar kızlar. Kısaca bahsedip sadece birkaç fikir alarak rahatlamak istiyorum. 5 yıllık evliyim ama evliliği biraz problemli oldu ailem eşimi istemedi düğüne katılmadı falan ve 5 yıldır evimize gelmiyorlar ben annemlere gidiyorum farklı şehirlerdeyiz zaten ben ayda bir kez gidip haftasonu dönüyorum. Bebeğim yoktu ama artık düşünmeye başladık ve hamile kaldım 5 haftalık hamileyim annemlere henüz söylemedim nasıl tepki vereceklerini bilemiyorum çünkü ne evime geliyorlar ne eşimle konuşuyorlar bugün söylemeyi düşünüyorum ama oof of

senin öncelikli ailen artık kocan. anne baba candır asla vazgeçilmez ama evlendiysen ve evinde mutlu ve huzurlu isen önceliğin evin olmalı. annem babam laf söyleyecek diye en mutlu haberini vermekten çekinme. 5 senede içlerine sindiremeyip hala çocuk haberine de sorun çıkartacaklarsa, ki torun yani yapmamaları lazım, sen de ilişkilerini tekrar gözden geçir derim.

Bir tanıdığım, arkadaşım olsanız silkeleyip kendinize getirmek isterdim sizi.
Eski konularınıza da baktım, anneniz ücretli öğrenmeliği beğenmiyor diye, ücretli öğretmenlik yaptığınızı ondan saklayıp , boş dersinizde evden arıyormuş gibi yapmışsınız.
Bayramın birinci günü eşinizi yanlız bırakıp kendi yanlarına gitmeniz için baskı yapmış siz de hep arada kalmışsınız.
Bunlar da buraya yazdıklarınızı yazmadığınız şeylerde vardır muhakkak. Anneniz sizin varlığınıza, tercihlerinize saygı duymuyor, sizi her seferinde zor durumda bırakıyor, korkarım çocuğunuza kötü davransalar ileride ona bile sessiz kalırsınız.

Burada çok konu okuyorum ama bir insan olarak sizin anneniz karşısındaki tutumununuz rahatsız etti beni,kimse bu kadar yok sayılmayı haketmiyor...

Şu soru bile hala onları hayatınıza müdahil edeceğinizi gösteriyor. Boşa yazıyoruz burda size. Hele kardeşinizin o mesajında sonra dünyaya geldiğine pişman edemediyseniz onu daha çok bu kapıyı beklersiniz siz. Aman dikkat edinde eşinizin kapısı kapanmasın o sıra. Sabır taşı değil ya çatlar bir yerde

Evet aslında haklısınız bilmiyorumki orta yol asla bulunmayacak annemler bir sürü laf söyleyecek ama yine de çok özeniyorum keşke yanımda olabilse yanımdadan kastım destek olabilse ama dediğiniz gibi benden 10 yaş küçük kardeşim bile destek değil ksötek bu duruma üstelik bugğn iş başvurusu falan yapcakmış bişeyler sormak için beni arıyor şunu şöyle yapayım böyle mi yapayım diye

Bir tanıdığım, arkadaşım olsanız silkeleyip kendinize getirmek isterdim sizi.
Eski konularınıza da baktım, anneniz ücretli öğrenmeliği beğenmiyor diye, ücretli öğretmenlik yaptığınızı ondan saklayıp , boş dersinizde evden arıyormuş gibi yapmışsınız.
Bayramın birinci günü eşinizi yanlız bırakıp kendi yanlarına gitmeniz için baskı yapmış siz de hep arada kalmışsınız.
Bunlar da buraya yazdıklarınızı yazmadığınız şeylerde vardır muhakkak. Anneniz sizin varlığınıza, tercihlerinize saygı duymuyor, sizi her seferinde zor durumda bırakıyor, korkarım çocuğunuza kötü davransalar ileride ona bile sessiz kalırsınız.

Burada çok konu okuyorum ama bir insan olarak sizin anneniz karşısındaki tutumununuz rahatsız etti beni,kimse bu kadar yok sayılmayı haketmiyor...

Her bayram kahvaltıdan sonra eşin beni otobüse bıraktı hep annemlere gittim ama neden bayramın 2.günü dönüyorum diye de annemden bir ton laf işittim sustum ben kendim dik duramadım karşılarında haklısınız

Sevmeme sebepleri şu o iki yıllık ben se 4 yıllık mezunum onu nasıl beğendim ben güzelmiş im o çirkin konuşması bile düzgün değilmiş bir de ailesi annesi şalvar falan giyiyor bu konulardan bir başladı olmadı olmadı işte bize nasıl layık gördün onları dedi durdu annem hep oysaki burda her şey yolunda ama gelip görmek istemedi ev aldık aldığını yere bak çok çirkin dedi ev almak için en gezilecek yaşta arabanızı sattınız dedi vs.
Ailen resmen küçümsüyor eşini ve aileni. Benim kv tarafı da giyer şalvar biz giymezdik. Annemler göre göre şalvar giymeye başladı ne var ki bunda çok rahat olduğunu söylüyorlar. Aldığınız eve bile laf etmişler. İnş bebek haberinden sonra düzelirler. Küslük zor.

Her bayram kahvaltıdan sonra eşin beni otobüse bıraktı hep annemlere gittim ama neden bayramın 2.günü dönüyorum diye de annemden bir ton laf işittim sustum ben kendim dik duramadım karşılarında haklısınız
Siz kendi hayatınızı değil annenizin size çizdiği hayatı yaşamışınız. Bi tek eşinizi tercih ederken karşısında durmuşunuz ama sonrası yok.

Doktor mühendisle evlenip dünyanın en mutsuz insanı olsan acaba annenin vijdani rahat olurmuydu. Rabbim akıl fikir versin.

Sevmeme sebepleri şu o iki yıllık ben se 4 yıllık mezunum onu nasıl beğendim ben güzelmiş im o çirkin konuşması bile düzgün değilmiş bir de ailesi annesi şalvar falan giyiyor bu konulardan bir başladı olmadı olmadı işte bize nasıl layık gördün onları dedi durdu annem hep oysaki burda her şey yolunda ama gelip görmek istemedi ev aldık aldığını yere bak çok çirkin dedi ev almak için en gezilecek yaşta arabanızı sattınız dedi vs.

Ben olsam 5 yıldır hala kararına saygı duymayan aile için bırakın endişe duymayı kılımı bile kipirdatmaZdim.

Hamileliginizde bile tedirginlik yaşıyorsunuz. Hata sizde . Hamileyim diyeceksiniz.

Hala tepki gosteriyorlarsa resti çekeceksiniz.

Eşiniz iyi sabirliymis. Ayda bir bile görüşmemizde tepki verirdim sanırım.

Söyledikleri sebepler çok saçma, saygı dışı.

Bir kaç gündür yazamadım durum hala aynı söylemedim annemlere sadece kardeşim biliyor ama bir ayı geçti gitmedim annem şimdi telefonları açmayacaktır zaten bebeğimin kalp atışını duyduktan sonra mesaj atacağım mutlu olursa geri dönüş yapar ama yok kabul etmeyecekse zaten uzatmaya gerek yok

Bir kaç gündür yazamadım durum hala aynı söylemedim annemlere sadece kardeşim biliyor ama bir ayı geçti gitmedim annem şimdi telefonları açmayacaktır zaten bebeğimin kalp atışını duyduktan sonra mesaj atacağım mutlu olursa geri dönüş yapar ama yok kabul etmeyecekse zaten uzatmaya gerek yok
Adınıza üzüidüm, bu güzel günlerinizi bile ne derler acaba diye düşünerek geçiriyorsunuz. Ama anne evlat arasında ki ilişki bu değildir. Sadece siz verici, memnun etmeye çalışan tarafsınız. Halbu ki her ilişki de olduğu gibi anne çocuk ilişkisinde de karşılıklı özveri ve anlayış gerekir. Biraz kendinizi geri çekin ve kararlarınızın arkasında durun. Biraz da onlar çabalasın sizin için.

Benim kardeşim eczacı kocası yani eniştemiz gardiyan. Bizede dediler yok nasıl verdiniz falan ailem gayet saygı duydular birbirlerini seviyorlar ikiside eline mesleğini almış aklı başında insanlar diye.sonuç çok iyiler ve biz enişteyi ailesini çok sevdik ve onlarda da var şalvar. Fakat ailenin şalvara takılması ayrı bir garip. Siz mutluysanız ailene bu kadar laf düşmez. Ben düşünüyorum ki seni düşünselerdi koca beş yıl evine gelmemezlik eşinle konuşmamazlık yapmazlardı. Allah eşine ve sana sabır versin. Ayrıca insanlık hoşgörü giyim kuşamla okumakla olmuyor.hangimiz mükemmel insan adayıyız ki

Ya annem daha modern hep öyle bir aile hayal etti muhtemelen kayınvalidemin konuşması falan da biraz kaba ama iyi niyetli saf bir kadın 5 yıldır her türlü desteği gördük kendilerinden maddi manevi pazar masrafını yok mesela ya da marketten deterjan yağ vs alırken bize de alır ben çalışıyorum diye bana misafir gelicek olsun pasta börek vs. Yapar benden alın der geçen de küçük Bi odam var oranın halısı yoktu eski Bi halı koymuştum Bi ara gidip halı alıcam falan dedim baktım akşam üzeri evin kapısında halı gitmiş almış bırakmış şimdi şalvarına kabalığına falan takılmam ben bu insanın niyeti iyi

Ya annem daha modern hep öyle bir aile hayal etti muhtemelen kayınvalidemin konuşması falan da biraz kaba ama iyi niyetli saf bir kadın 5 yıldır her türlü desteği gördük kendilerinden maddi manevi pazar masrafını yok mesela ya da marketten deterjan yağ vs alırken bize de alır ben çalışıyorum diye bana misafir gelicek olsun pasta börek vs. Yapar benden alın der geçen de küçük Bi odam var oranın halısı yoktu eski Bi halı koymuştum Bi ara gidip halı alıcam falan dedim baktım akşam üzeri evin kapısında halı gitmiş almış bırakmış şimdi şalvarına kabalığına falan takılmam ben bu insanın niyeti iyi
Annenize yazık gerçekten, kızının iyi bir eşi ona kıymet veren eş ailesi varken 5 yıldır takıldığı şeyler nasıl konuştukları ve kayınvalidenizin giydiği şalvar mı hala?

İnsanlık diye birşey var annenizin bundan haberi yok sanırım, ki öyle kendi öz evladını annesine hamilelik haberini vermek için bile zor durumda bırakmak mı modernlik, annelik?

Umarım eşinizi, kendi hayatınızla ilgili kararların arkasında durup annenizin size psikolojik şiddet uygulamasına müsade etmesiniz artık.

Neden bu çaba?
Anneniz de kardeşiniz gibi tepki gösterecek muhtemelen.

Asıl mesele şu; sizin doğmamış bebeğinize düşmanca davranan, öz yeğeninin haberini kara habermiş gibi ailenizden gizleyen kardeşinize bile rest çekemiyorsunuz.

Eşinize ve çocuğunuza gerçekten üzüldüm. Eşiniz şu an ses etmiyor ama siz çocuğunuzu ezdirdiğinizde eşinizin size sevgisi de saygısı da bitecek.

Anneniz modern değil ki gayet geri kafalı.
Kv niz annenizden daha modern hem davranış hem düşünce olarak.

Eveet Bayadır yazmamıştım bayram geldi çattı bakalım beni neler bekliyor annem ve babam hala bilmiyor kardeşim biliyor sadece hamile olduğumu o da öğrendiği günden beri tek bir şey sormadı nasılsın bebek sağlıklı mı Ne kadarlık oldu şimdi annemlere söylemeden bayramda da gitmek istemiyorum bakalım yarın netleşir :)

Annem sanırım bunları söyleyecek bir kadın olsa ben de annemle görüşmem

Eveet Bayadır yazmamıştım bayram geldi çattı bakalım beni neler bekliyor annem ve babam hala bilmiyor kardeşim biliyor sadece hamile olduğumu o da öğrendiği günden beri tek bir şey sormadı nasılsın bebek sağlıklı mı Ne kadarlık oldu şimdi annemlere söylemeden bayramda da gitmek istemiyorum bakalım yarın netleşir :)
Ben o kısmı kaçırmışım da benim için özer geçer misin?

Back
X