• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim aileme yardım etmemi istemiyor

Konu sahibi kardeşi için 2000 maaş alıyor demiş babasından onu söyledim bursuyla beraber 2500 oluyormuş aynı evde yaşıyorlar yardım etmesi gerek aslında sanırım etmiyor.
Konu sahibi kardeşi için 2000 maaş alıyor demiş babasından onu söyledim bursuyla beraber 2500 oluyormuş aynı evde yaşıyorlar yardım etmesi gerek aslında sanırım etmiyor.
babasından 2000 nasıl kalıyormuş ki
benim babamdan 400-500 anca kalıyordu kardeşime
onu da yaş 25 olunca kestiler

babasından 2000 nasıl kalıyormuş ki
benim babamdan 400-500 anca kalıyordu kardeşime
onu da yaş 25 olunca kestiler
Maaşı yüksek olabilir yada memur emeklisi olabilir eğer memur emeklisi ise çalışmaya başlarsada kesilmez diye biliyorum maaşı eğer özel sektörde çalışırsa.

Son düzenleme:
Eşini karıştırma para senin paran diyenleri anlamiyorum. O zaman siz de evde yemek yemeyin karanlikta oturun hatta o evden cikin cunku bunlari saglayan kisi esiniz. Evlilikte ayri gayri olur mu?
Bu nasil is?

Konu sahibine gelince; ben esinizi tasvip etmedim ama siz ikiniz uyumlu olmussunuz bence. Siz evlenmeden kayinvalidenizin kendi oturdugu evine goz dikmistiniz. Esiniz de ailenize yaptiracaginiz dogalgazin parasina goz dikmis iste. Farkiniz yok ki.

Maaşı yüksek olabilir yada memur emeklisi olabilir eğer memur emeklisi ise çalışmaya başlarsada kesilmez maaşı eğer özel sektörde çalışırsa.
benim babam da memur emeklisiydi
yalnız özelde sigorta başlayınca kesiliyor diye biliyorum
sigorta göstermeden çalışıp iki maaş almayı hukuksuz buluyorum
bir de sonradan ortaya çıkarsa cezasıyla geri alıyorlar diye biliyorum

benim babam da memur emeklisiydi
yalnız özelde sigorta başlayınca kesiliyor diye biliyorum
sigorta göstermeden çalışıp iki maaş almayı hukuksuz buluyorum
bir de sonradan ortaya çıkarsa cezasıyla geri alıyorlar diye biliyorum
Emekli sandığı kesilmiyor diye biliyorum kardeşin erkek miydi acaba ondan olur mu

anneme vereceğim para sadece 3500 civarı bir miktar. çok bir şey de değil.
işe başladığında da yardım edersin onlara diyor. etmemen lazım diyor yani. bizim durumumuz iyi sayılır. eşim memur. kira gelirimiz de var.
Eşiniz 2 aylık kira geliri kadar olan parayı mi kıskandı. Yok artik, hem önceden de söylemişsiniz, şimdi niye karistiriyorsunuz?

Kendisi 1 ay 400 lira ile geçinsin de öyle burnunu soksun

Benim annem kardeşlerim soba yakacak, ben kendi evimde sıcacık oturacağım. Hadi onu geçtim ailemi ben geçindiriyorsam ya evlenmezdim ya da evleneceğim adama baştan şart koşardım onlara yardım edeceğim diye ki öyle de yaptım. Evlendim, annemin primlerini ödemeye devam ettim emekli ettim, buzdolabı alışverişini eksik etmedim. Kirada oturuyoruz, eşimin maaşı neredeyse asgari ücret. Buna rağmen aileme yardım ederken bunun lafını etseydi, son edişi olurdu. Ki benim ailemin sizinkiler kadar maddiyatı kötü değil. Öyle olsaydı sanırım maaşımın büyük kısmını verirdim. Kardeşinizin okul masrafını üstlenin, bunu çoğu kişi yabancıya hayrına yapıyor zaten.

Senin paran, o karisamaz falan diyenleri cidden anlamiyorum. Evlilik demek bu degil arkadaslar, ne yani kocamin parasi benim param benim param yine benim param mi? Ne sacma?! Para bankasi olarak mi evleniyoruz eslerimizle?

Annen zor durumda degil konu sahibi, istese calisabilir. Insan isterse gider temizlik yapar, market de calisir, cocuk bakar vs vs. Annen calismak istemiyo. Damada vicdansiz falan demeye de gerek yok, saglikli gencecik kadin. Ayrica kiz kardesinin kazandigi parayla hem aile gecindiren hem cocuk okutan insanlar var.

Adam annesine bir ekmek alsa kelle uçuran hanımlarımız konu kadının parasına geldi mi kocan karışamaz demeye başlıyor.
Adam çalışıp para kazanırsa karı kocanın parası, kadın çalışıp para kazanırsa kadının parası koca laf edemez.
İki yüzlülüğün klişesi.
Aile olunmuş artık. Senin paran benim param, benim param yine benim param modundan kurtulmalısınız.
Ailelere tabi ki yardım edilsin ama eşinizin rızası yoksa şimdi verseniz bile ileride yine sorun çıkacak. Eğer ailenizin çalışmaya engeli yoksa çalışsınlar bir zahmet. Anneniz kaç yaşında bilmiyorum ama en azından evde örgü, dikiş, nakış yada ev yemekleri yaparak para kazanabilir.
O yüzden karşılıklı konuşun ve orta yolu bulun.
Bu arada "benim aileme yardım etmeme karışacak kocayı..." diyenlere cevabım olacak. Sizin ailenize yardıma karışmayacak koca da kendi ailesine yardım ettiğinde lütfen sizde karışmayın.

seni kırmak istemiyorum ama senin de üslubun hiç hoş değil.
benim kastettiğim şey, senin anladığın şey değil
adam, kızın parasına bile karışıyorsa ben de diyorum ki "senin kazancına karışamaz ancak kendi parasında söz hakkı var. eğer razı değilse onun parasından annene vermen doğru değil."
şimdi daha açıklayıcı olmuştur umarım

ayrıca senin eşin, çalışmadığın halde, kendi ailene yardım etmene bir şey demiyorsa çok şanslısın
çünkü bizler kendi kazancımızdan verirken bile hesap vermek zorundaymışız gibi duruma düşüyoruz zaman zaman
o yüzden buradaki durumu tam anlamadın galiba
mesela Peygamber Efendimiz aleyhisselam, süt annesi kendisinden yardım istemeye gelince, hz Haticeden rica ediyor, "onlara yardım edersen çok memnun olurum" gibi bir şey söylüyor
yani bu gönül rızasıyla olan bir şey
kızcağız kendi parasıyla annesine yardım edebilir ama kocasının parasını gizlice götürüp veremez, bu başka bir şey...
senin durumun çok farklı, senin eşin anlayışlıymış

Öyleyse adam kazandığı parayı, kumara, zamparalığa harcarsa kadının eşine hesap sorma hakkı olmuyor değil mi?
Nasıl olsa herkes kendi kazancına karışıp kendi parasında söz hakkı var.
Yanlış bir düşünce değil mi bu?
Aynı eve giren parada senin paran benim param olayı olur mu?

Cok uzuldum ailenize annenin baska geliri de yokmus ben olsam ya en basindan esimle bu konulari konusurdum ya da evlenmezdim. Hele babanin mezarini bile yaptirma konusunu acmasi cok icime dokundu...

Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. Anaya babaya kardese evlada bile...:KK61:

Öyleyse adam kazandığı parayı, kumara, zamparalığa harcarsa kadının eşine hesap sorma hakkı olmuyor değil mi?
Nasıl olsa herkes kendi kazancına karışıp kendi parasında söz hakkı var.
Yanlış bir düşünce değil mi bu?
Aynı eve giren parada senin paran benim param olayı olur mu?

Hep dusunurum bu parayi ayiranlar nasil yapiyor?
Bizim yurtta buzdolabinda buyuk kutular vardi isimli. Herkes kendine ne alirsa kutusuna koyar ve onu yerdi.
Acaba bunlarda da boyle mi?
Kahvaltida "kaşari ben almistim sen yeme" "e ekmegi de ben aldim sen de onu yeme" gibi muhabbetlerle mi kahvalti ediyorlar acaba?

Bizim yurtta buzdolabinda buyuk kutular vardi isimli. Herkes kendine ne alirsa kutusuna koyar ve onu yerdi.
Kahvaltida "kaşari ben almistim sen yeme" "e ekmegi de ben aldim sen de onu yeme" gibi muhabbetlerle mi kahvalti ediyorlar acaba?

Şöyle yapıyorlar;
Ben kazanırım o benim paramdır, adam olan adam karısının parasını ellemez.
Kocam çalışmak kazanmak ve evi geçindirmek zorundadır.
Ben aileme (parayı ben kazandığım için) paramı verebilirim ama kocam (kendi kazanmış olsa bile) ailesine bir ekmek bile alamaz. Neden? Çünkü o para evimizin geçim parası, üstelik bana sormadan nasıl harcıyor. O para benim de param.
Lafa gelince eşitlik. Uygulamada koca sağımlık inek.

İşin özünde, zor durumda olan ailelere tabi ki yardım edilmeli. Bu anne olur, evlat olur farketmez. Ama bir tarafa verirken diğer tarafa olmaz dersen bu bencillik olur.

seni kırmak istemiyorum ama senin de üslubun hiç hoş değil.
benim kastettiğim şey, senin anladığın şey değil
adam, kızın parasına bile karışıyorsa ben de diyorum ki "senin kazancına karışamaz ancak kendi parasında söz hakkı var. eğer razı değilse onun parasından annene vermen doğru değil."
şimdi daha açıklayıcı olmuştur umarım

ayrıca senin eşin, çalışmadığın halde, kendi ailene yardım etmene bir şey demiyorsa çok şanslısın
çünkü bizler kendi kazancımızdan verirken bile hesap vermek zorundaymışız gibi duruma düşüyoruz zaman zaman
o yüzden buradaki durumu tam anlamadın galiba
mesela Peygamber Efendimiz aleyhisselam, süt annesi kendisinden yardım istemeye gelince, hz Haticeden rica ediyor, "onlara yardım edersen çok memnun olurum" gibi bir şey söylüyor
yani bu gönül rızasıyla olan bir şey
kızcağız kendi parasıyla annesine yardım edebilir ama kocasının parasını gizlice götürüp veremez, bu başka bir şey...
senin durumun çok farklı, senin eşin anlayışlıymış

Allah razı olsun eşimden bunu her yerde söylerim yapar bu konuda bişey diyemem

Ama yine de bu benim param ben bundan verebilirim düşüncesi bana göre değil ortaktır para sonuçta ortak karar alınmalı bende bundan bahsediyorum eşim bana söylediğinde kendi ailesi yada benim ailem ki bana söylemediği de olur sonra söyler nedenini sorarım Allah kabul etsin der işin içinden çıkarım
İşte benim param ben hesap vermem mantığı bana ters geldi
Bir kere eşim parayla ilgili cümlesi kırdı dedim çalışacağım o zaman ben de hem sana hem aileme yardım ederim benim param anlamında konuştum bu eve 1 lira girse birlikte karar veririz dedi sen ben yok dedi anlatmak istediğim buydu hesap vermek olarak düşünmemek lazım fikir alışverişi belki aynı kapıya çıkıyor ama düşünceni ne kdr olumlu yaparsan o kdr iyi hissediyor insan

benim arkadaşım evli eşi polis kendiside memur evde buzdolabında her yiyeceğin üstünde isimleri yazar kimse kimsenin peynirini zeytini ni yiyemez... 2 senedir böyle sürdürüyorlar ... eskiden miş galiba bir evin icinde senin benim param olmaz ortaktır düşüncesi... konu sahibinin durumuna gelince bence eşi hakli tamam evlendi diye aileden kopmak olmaz ama maddi yardımlar ortak kararla yapılmalı... öyle aileler var ki işi rahatlıga vurup asalaklık boyutuna getiriyor ... belki esinin çekinceside budur

benim arkadaşım evli eşi polis kendiside memur evde buzdolabında her yiyeceğin üstünde isimleri yazar kimse kimsenin peynirini zeytini ni yiyemez... 2 senedir böyle sürdürüyorlar ... eskiden miş galiba bir evin icinde senin benim param olmaz ortaktır düşüncesi... konu sahibinin durumuna gelince bence eşi hakli tamam evlendi diye aileden kopmak olmaz ama maddi yardımlar ortak kararla yapılmalı... öyle aileler var ki işi rahatlıga vurup asalaklık boyutuna getiriyor ... belki esinin çekinceside budur
Pes vallaha ilk defa duyuyorum böyle birşeyi .

şaka dime bu, okumuş cahiller resmen, nasıl biz bir aileyiz diyebiliyorlar peki

Çocukları olunca nasıl yedirip içerecekler acaba senin çocuğun benim çocuğum mu diyecekler eskiden kalma düşünceler iyidir böyle saçmalamaktansa

Bu bildiğiniz geçinemeyen ev arkadaşları modu olmuş. Gerçekten bu evliliğin ayrıntılarını merak ettim. Arkadaşlarınız bir aile olduklarının farkındalar mı acaba.

Back
X