• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim aileme yardım etmemi istemiyor

Hemen potansiyel bir senaryo yazalım; Erkek (E) Kadın (K)
Kadın gebelikten şüpheleniyordur, eşine bahseder,
E: Hamile kalan sensin, gebelik testini sen al
Doktora gidilecektir:
E: Kontrole gidecek olan sensin, benzini sen koy
Doğum zamanı yaklaşmıştır:
K: Doğum masrafları nasıl olacak?
E: Doğuracak olan sensin doğum masrafları sende, sezaryan olacaksan özele gideceksen ona göre
K: Ne demek doğuracak olan sensin , doğurmayımda içimde mi tutayım
E: çocuk doğunca çocuk ikimizin o zaman masraflarını ikiye böleriz
..

Öernek tam yerinde olmuş :KK53:

Bunu diyen eş siz çalışınca maaşınıza da el koymak isteyecek.Parayi annenize direkt vermeyin doğalgaz anlaşması yapılsın onlara verilsin o zaman.Anneniz iyi biri de olsa kötü biri de olsa,kötü de davransa anneniz.Bu ilişkiye eşiniz de dahil kimse karışamaz,siz istemediğiniz ve fırsat vermediğiniz sürece yorum dahi yapamaz.Kardeslerinizin eli ekmek tutana kadar elinizi,desteğinizi üstlerinden cekmeyin.Kiymet bilsinler yada bilmesinler.Allah rızası için diye bir durum var çünkü sonucta

kızlar hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için..
toplu cevap niteliğinde bir şeyler yazayım.
eşim biz artık aile olduk kendi evimizi geleceğimizi düşünmek zorundayız ama senin hala öncelikli düşündüğün annen kardeşlerin diyor. küçük kardeşini istersen yanımıza alalım diyor onu çok seviyor
şu an ihtiyaçları var dediğimde.annen neden çalışmıyor diyor. sen onlar için kendini paralıyorsun ama seni üzüyorlar diyor.
maddi anlamda geçtim maneviyatta da beni yalnız bıraktıkları oldu ailemin.
evlenirken, sabahtan akşama kadar çalışıp bir de gece 2 ye kadar ev yerleştirdik eşimle. sabah yine işe gittim.
kayınvalidem ben işteyken gitti evimi yerleştirmeye devam etti.
annem sadece 1 gece geldi. o da yorgunum öyleyim çok iş yaptım bugun sürekli sızlandı. ben ağzımı açmadım tatsızlık olmasın diye ama eşim bunlara alındı, bilendi.
imam nikahıı yapacağımız zaman ailemi yanımda istedim, benim annem mi vardı yanımda tek başına git dedi, gelin dedim de geldiler.
beni yalnız hissettirdi çok zaten babam yok. varım yoğum annem kardeşlerim.
eşim de bu sürece hep şahit oldu, soğudu iyice annemden özellikle.
nasıl bir yol izlemeyelim bilmiyorum
eşimin ailesi de asla birbirine ses yükseltmezler, huzur içindeler, hep olumlular. benim annem bana böyle davransa silerim diyor. benim ailem eşime farklı geliyor
Annenle konuş diyecekseniz konuşulmaz, sesini yükseltir yine
sen de bağır çağır diyecekseniz ben 2 laf söylersem o 10 laf eder. üstelik beni gücüme gidiyor ağlıyorum direkt.
en iyisi mesafe koymak sanırım ama eşimin de tavrını değiştirmek istiyorum.
kardeşin aileni düşünüyor mu diyor. tatillere gidiyor, şimdi istediği telefonu da aldı. ablamda yok artık aileme destek olayım bir süre demedi. eşim bunları görüyor

Son düzenleme:
Kadin erkek fark etmez eger yardima ihtiyac varsa iki tarafta etmeli. Benim annemin yardima ihtiyaci olucak esimde yok dicek?, ben inadina verirdim. Emin ol esinin ailesinin ihtiyaci olsa sen yok desende verir. Esin sanki sizin aileniz degilde sadaka veriyorsunuz gibi konusuyor. Yinede siz bilirsiniz ama esiniz sizin babaniz degil bunu unutmayin. Siz olgun ayaklari uzerinde duran bir bayansiniz ve kendi kararlarinizi kendiniz verin.

Adam annesine bir ekmek alsa kelle uçuran hanımlarımız konu kadının parasına geldi mi kocan karışamaz demeye başlıyor.
Adam çalışıp para kazanırsa karı kocanın parası, kadın çalışıp para kazanırsa kadının parası koca laf edemez.
İki yüzlülüğün klişesi.
Aile olunmuş artık. Senin paran benim param, benim param yine benim param modundan kurtulmalısınız.
Ailelere tabi ki yardım edilsin ama eşinizin rızası yoksa şimdi verseniz bile ileride yine sorun çıkacak. Eğer ailenizin çalışmaya engeli yoksa çalışsınlar bir zahmet. Anneniz kaç yaşında bilmiyorum ama en azından evde örgü, dikiş, nakış yada ev yemekleri yaparak para kazanabilir.
O yüzden karşılıklı konuşun ve orta yolu bulun.
Bu arada "benim aileme yardım etmeme karışacak kocayı..." diyenlere cevabım olacak. Sizin ailenize yardıma karışmayacak koca da kendi ailesine yardım ettiğinde lütfen sizde karışmayın.
İyi de o para kazanılırken aile değillermiş bile bence bekarlık parası kadının kendi tasarrufudur
Yardım etmezse ilerde Kocası kendi ailesine yardım etmeyecek mi gerçekçi olalım tabii ki edecek vee konu sahibesi yardım etmediyle kalacak o zaman ne olacak

kızlar hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için..
toplu cevap niteliğinde bir şeyler yazayım.
eşim biz artık aile olduk kendi evimizi geleceğimizi düşünmek zorundayız ama senin hala öncelikli düşündüğün annen kardeşlerin diyor. küçük kardeşini istersen yanımıza alalım diyor onu çok seviyor
şu an ihtiyaçları var dediğimde.annen neden çalışmıyor diyor. sen onlar için kendini paralıyorsun ama seni üzüyorlar diyor.
maddi anlamda geçtim maneviyatta da beni yalnız bıraktıkları oldu ailemin.
evlenirken, sabahtan akşama kadar çalışıp bir de gece 2 ye kadar ev yerleştirdik eşimle. sabah yine işe gittim.
kayınvalidem ben işteyken gitti evimi yerleştirmeye devam etti.
annem sadece 1 gece geldi. o da yorgunum öyleyim çok iş yaptım bugun sürekli sızlandı. ben ağzımı açmadım tatsızlık olmasın diye ama eşim bunlara alındı, bilendi.
imam nikahıı yapacağımız zaman ailemi yanımda istedim, benim annem mi vardı yanımda tek başına git dedi, gelin dedim de geldiler.
beni yalnız hissettirdi çok zaten babam yok. varım yoğum annem kardeşlerim.
eşim de bu sürece hep şahit oldu, soğudu iyice annemden özellikle.
nasıl bir yol izlemeyelim bilmiyorum
eşimin ailesi de asla birbirine ses yükseltmezler, huzur içindeler, hep olumlular. benim annem bana böyle davransa silerim diyor. benim ailem eşime farklı geliyor
Annenle konuş diyecekseniz konuşulmaz, sesini yükseltir yine
sen de bağır çağır diyecekseniz ben 2 laf söylersem o 10 laf eder. üstelik beni gücüme gidiyor ağlıyorum direkt.
en iyisi mesafe koymak sanırım ama eşimin de tavrını değiştirmek istiyorum.
kardeşin aileni düşünüyor mu diyor. tatillere gidiyor, şimdi istediği telefonu da aldı. ablamda yok artık aileme destek olayım bir süre demedi. eşim bunları görüyor
Yani ne yapmaya karar verdiniz

Yarım dönüm bostan yan gel yat osman mantığı bu.
Adam kazansın ben yiyeyim. Bir çeşit asalak yaşam yani.
Sorsan moderniteden vurur dinden çıkarlar.
Dışarda çalışmak mi lazim asalak olmamak için?
Evde ki kadın çalışmiyor mu?
Evinde oturan tum kadınlar asalak yaşıyor öyle mi?
Cok ayıp

Dışarda çalışmak mi lazim asalak olmamak için?
Evde ki kadın çalışmiyor mu?
Evinde oturan tum kadınlar asalak yaşıyor öyle mi?
Cok ayıp

Evde oturan kadınlara söylemedim o sözü ben.
Çalışıp kazandığı parayı kendi parası gören evine harcamayan ama kocasının parasını ise evin parası gören yani kazandığını sadece kendine saklayan kadınlara söyledim.
İyi okuyun öncelikle.

İyi de o para kazanılırken aile değillermiş bile bence bekarlık parası kadının kendi tasarrufudur
Yardım etmezse ilerde Kocası kendi ailesine yardım etmeyecek mi gerçekçi olalım tabii ki edecek vee konu sahibesi yardım etmediyle kalacak o zaman ne olacak

Yahu ben vermesin demiyorum ki. Maddi durumlar iyiyse ve ailelerin durumu iyi değilse erkek ailesi kadın ailesi ayırt edilmemesi gerekir.
Aile olmak birlik olmaktır, birbirine destek olmaktır.
Ben buradaki, kadın çalışırsa kazandığı para kendinindir eve harcamak zorunda değildir, istediği gibi harcar, ailesine de destek olur ama erkek kazandığı parayı evine harcamak zorundadır, ailesine bir ekmek bile alamaz diyen kadınlara söylüyorum o sözleri.

Eşini ailene, aileni eşine kötüleme diye boşuna demiyorlar demek ki. Sonradan böyle karşına çıkıyor işte.
Ne desem bilemedim. Zor bir durum.

Evet annenin maddi yönden sana ihtiyacı var ama bu ihtiyac duymanin ömür boyu sürmesi için annen elinden geleni yapıyor.Kirkli yaşlarında bir kadının çalışmamak için bu kadar direnmesi,diğer çocuğu nerdeyse bir devlet memuru maaşı ile okurken sürekli senden birşey beklemeleri çok anlaşılabilir birşey değil.Ben bu parayı anneme verir bundan sonra çalışmadığımi, artik manevi destegimden başkaca bir yardımımin olamayacağını soylerdim

Öyleyse adam kazandığı parayı, kumara, zamparalığa harcarsa kadının eşine hesap sorma hakkı olmuyor değil mi?
Nasıl olsa herkes kendi kazancına karışıp kendi parasında söz hakkı var.
Yanlış bir düşünce değil mi bu?
Aynı eve giren parada senin paran benim param olayı olur mu?
ben anlatamadım ne demek istediğimi bir türlü....
senin paran benim param olmaması gerek evet, bunu herkes biliyor zaten
ama iş bu duruma gelince eylemler farklı hal alıyor demek istiyorum

Allah razı olsun eşimden bunu her yerde söylerim yapar bu konuda bişey diyemem

Ama yine de bu benim param ben bundan verebilirim düşüncesi bana göre değil ortaktır para sonuçta ortak karar alınmalı bende bundan bahsediyorum eşim bana söylediğinde kendi ailesi yada benim ailem ki bana söylemediği de olur sonra söyler nedenini sorarım Allah kabul etsin der işin içinden çıkarım
İşte benim param ben hesap vermem mantığı bana ters geldi
Bir kere eşim parayla ilgili cümlesi kırdı dedim çalışacağım o zaman ben de hem sana hem aileme yardım ederim benim param anlamında konuştum bu eve 1 lira girse birlikte karar veririz dedi sen ben yok dedi anlatmak istediğim buydu hesap vermek olarak düşünmemek lazım fikir alışverişi belki aynı kapıya çıkıyor ama düşünceni ne kdr olumlu yaparsan o kdr iyi hissediyor insan
işte herkes aynı düşünemiyor
çünkü bazen sen iyi niyetli olsan da karşı taraf başka planlar yapıyor
mesela burada kaç konu açıldı... adam kendi parasıyla ailesine yardım ediyor
ama kadın çalıştığı halde ailesine yardım etmesini istemiyor
hatta kadının, kazandığı parayı kullanmasına bile izin vermiyor
kartını ondan alıp eline harçlık veriyor

bir kadın yazmıştı foruma:
doğum yapmış, kıyafeti yokmuş, pantolon istemiş eşinden
adam elimiz sıkışık öbür ay alalım demiş
adamın babası da oğluna demiş ki oğlum sigara param bile yok
bu sefer adam demiş ki biz ne güne duruyoruz, bugüne kadar nasıl yaptıysak yine yardım ederim...
demek istediğim bu

yani eş bile seni sömürüyorsa eve giren para ortak falan olmuyor zaten
bunu demek istedim

Anlamanızı beklemiyorum.
Ortak yaşadığınız evin ihtiyaçlarını maddi olarak karşılamak zorunda değilsiniz.
Ayrica calismayan çalışmayi tercih etmeyen asalak mi oluyor?
Ben iyi eğitim almış ve saygın mesleği olan calismayi cok seven biri olarak şunu söylüyorum.
Kadınlar okumalı
Kendini geliştirmeli
Kendi ayaklari üzerinde duracak maddi güce sahip olmalı.
Ama evlendiğinde kocasına destek olmak zorunda degil. Isterse olur zorunda değil. Kadının görevi değil. Anlatabiliyor muyum?
Zaten aklı başında olan bir kadın gerekiyorsa destek olur ordan burdan artirip biriktirir falan. Ama ZORUNDA DEĞİL İNSİYATİFİNDE.
Bir erkekte karım çalışiyor diyip ona güvenip evlenmemeli.
Bir evin ihtiyaçları karşılamak erkeğin görevi ama KADINLARIN GÖREVİ DEĞİL sadece tasarrufu.
Neden degil aciklarmisiniz? Cok ciddi bir sekilde soruyorum. Ortak yasadigim hayata neden destek olmak zorunda degilim? Ayricaligim ne? Lutfen aydinlatin beni.

Birde şu sizin mantığa göre boşanırsak falan sonra nafaka falan da almamak lazım.
Nafaka alanada böyle kızıyor musunuz?
Ne farkımız varki yani hatta biz erkeğe nafaka verelim de tam olsun.
Cocuk yoksa nafaka alinmamali. Ha esim calismami istemez (aslinda bu ben kendim istemiyorumda esim calisma dedi diye beyimmm böleee istiyoooo anacimmm diye kendimi savunuyorum demek bana göre) o zaman ben is bulana kadar mecbur destek olacak.
Cocuk yoksa bence nafakaya da gerek yok. Ha bazi olaylar olur tazminat alinir o baska.

Evde oturan kadınlara söylemedim o sözü ben.
Çalışıp kazandığı parayı kendi parası gören evine harcamayan ama kocasının parasını ise evin parası gören yani kazandığını sadece kendine saklayan kadınlara söyledim.
İyi okuyun öncelikle.

,+++++

Back
X