ilk 10 sayfayı okudum, anladımki eşinizin derdi gerçekten para değil.
1- Annenizin psikolojisi sanırım gerçekten bozuk. Ailede ne olursa olsun dışarı birlik görünülmesi gerekir. Eşinizin- nişanlınızın yanında gereksiz yere sizi küçültücü cümleler sarf etmiş. Eşinizin zoruna gitmiş bir kenara yazmış.
2- Anneniz çalışmıyor, geçinmeye çalışmıyor. Aynı zamanda çalış dediğiniz zamanda size saçma bahaneler öne sürüyor küçük kardeşin günahı ne gibi? ne günahı olacak çocuk zaten gündüz okulda. Anneniz rahatına düşkün.
3- Kardeşiniz babanız + bursla beraber oldukça iyi bir gelire sahip. Normal bir öğrenci şu zamanda, devlet yurdunda kalarak 1000 lira ile geçinebilir, 2500 lira alıp annenin ve kardeşin geliri yokken onlara kendi isteğiyle yardım etmiyor üstüne sizden telefon istiyorsa kardeşiniz de rahatına düşkün.
Eşiniz tüm bunları alt alta koyup topladığında istiyor ki anneniz çalışsın( ya da gerçekten çalışamıyorsa bile size saygı sevgi göstersin kıymetinizi bilsin), kardeşiniz yardım etsin o zaman sizde yardım edin. Babanızın mezarını yaptırmayı teklif etmeside bu yüzden bence. Çünkü bunun sizin kıymetinizi bilmeyen annenizle, rahatına düşkün kardeşinizle alakası yok.
Para derdi olan adam babanızın mezarını yaptırmayı teklif etmez, siz teklif edince olur ama bu sene başka yardım yapamayız falan gibi sızlanır.
Senin paran karışamaz diyenlere katılmıyorum. O zaman herkes kendi parasını ayırsın, herkes kendi yiyeceğini alsın faturalar ikiye mi bölünsün? aynı ev içinde bir kişi bolluk yaşarken diğeri yokluk mu çekecek? evet ailesine tabiiki muhtaçsa yardım edecek ama benim anladığım kadarıyla eşin onları alıştırma kendileri de biraz zorluk çeksinler, hep sen çekme diyor