Eşim ailemle görüşmek istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de şöyle bir durum var. Şuan eşimin memleketindeyiz. Ailesi burada yaşıyor. Benim bir ablam da burada yaşıyor. 15 günlüğüne geldik. Ben ablamda iki gün kaldım. Eşim daha fazla istemedi buraya gelince kendi ailesiyle geçirmek istiyor zamanı . Bir de torun olunca toruna doysunlar istiyor. Annemler bunu da çok problem etti. Sen ablamla aynı şehirde son şuan niye daha fazla kalamiyorsun diye. Esir gibi olmuşsun diyor. Ağlıyor telefonda neredeyse. Hayata küsmüş. Biz ondan bunu beklemezdik bizi çok çok kırdı diyor durmadan.bu duruma ne diyorsunuz??

Bana göre ailenizi frenlemeniz lazim. Cünkü böyle devam ederse siz daha cok yipranirsiniz. Yangina körüklen gidiyorlar resmen. Ne olursa olsun insanin siyaset veya hayat görüsü farkli diye laf edilmez aile arasinda. Ha kizina zararli davranislarda bulunur o zaman tepkini koy. Ama adama laf söyleyip sonra onun tavr almasina sasirmalari lazim. Ben cok dikkat ederim mesela enistemin yaninda bazi konulara pek girmem,cünkü cok zit görüslerimiz var. Ben hakli olayim diye ablamin strese girmesini istemem. Esinizin ailesinin yaninda kalmak istemesi normal. Torun hasreti yaslilara kolay degil. Ablaniz sizi yine görmeye gelebilir. Gaza gelmeyin lütfen

Ben de şu oturduğu yerden vatani kurtarip bir de sevdigi insanin kalbini kirmak ugruna fanatiklik yapılmasını anlamiyorum. Sanki siyasi ve dünya gorusleri icin totolarini kaldirip bir sey yapıyorlarmış gibi bir de kavga cikmasina sebep oluyorlar.
Esiniz haklı. Aileniz de ya özür dilesin ya da kabullensin. Hem istedigimi soylerim hem de kimse bana kusmesin. Oldu canim

Diger konu hakkinda da ablayla anne baba ayni degil bence. Tabii ki esinizin ailesinde daha cok kalmalisiniz. Ben de oyle yapıyorum. Abimle esimin ailesi ayni sehirde yasiyor. Esimin ailesinde kaliyorum. Ailenize ne? Istediginiz yerde kalirsiniz. Siz de ablanizda kalmak istiyorsaniz, siz ablanızda esiniz annesinde kalsin madem.
Ama torun görme hakki, yegen gorme hakkından da üstündür. O yuzden tabii ki babaannesinde dedesinde kalmali cocugunuz da. 15 gunlugune gitsek ben 2 3 gun ablamda geri kalani kvdemde gecirirdim. Tabii aranizin iyi oldugunu varsayıyorum. Ablanızla gun icinde yine görüşebilirsiniz sıkça.

Bu konunun üzerine gitme.. zamanla sogudukca ısler youna giriyor.. aılenle konus.. o kısıtlı zamanlarda da sıyaset konusmasınlar

Aileniz çok mu müdahil her olaya acaba?

Siz de biz böyle karar verdik demiyorsunuz da direk eşinizi mi öne sürüyorsunuz.

Bu son kalma mevzusunda biz böyle uygun gördük demeliydiniz ailenize, siz bu karardan memnun değilseniz bunun münakaşasını ailenizle değil eşinizle yapmalıydınız.

Eşinizin hassasiyetini bilirken ailenizi uyarmak da yine size düşerdi. Şu noktada eşinizin kararına önce siz saygı duymalı ve bunu kendi ailenizden de talep etmelisiniz.

Bir kez benim eşim de gelmedi annemlere, başka plan yaptı, bizimkiler bir surat yapacak gibi oldular. Ben izin vermedim, dedim sizin çocuğunuz benim, ben de geldim işte, o her zaman bana eşlik edecek diyr bir kural yok, normalde severek geliyor zaten ama bir kez gelmedi diye bir laf ederseniz gelse de isteyerek gelmez bundan sonra... Hak verdiler onlar da, sorun olmadı yani. Ama eş olarak sizin birbirinizi desteklemeniz, aileniz de olsa karşıdaki eşinizin saygınlığını düşürmemeniz gerekiyor.

Ailenizin frenine basın lütfen. Aslında size üzüldüklerini sanmıyorum. Aileniz resmen dayatma yapıyor, ortalığı kızıştırıyorlar.
Muhtemelen ne eşinizi nede eşinizin ailesini kabullenememişler. Böyle giderse çok sorun yaşarsınız.

Allahım ya şu siyaseti konuşmayın arkadaş küfür edecem olamayacak siyaset yapcam olmayacak .her türlü Ban yicem ailen haksız sen ne diye eşinle boşanmayı düşündün onu anlamadım hakaret edecek şekilde siyaset yapılmaz b partili bu salaktir hangi kafayla tutuyorlar bu partiyi derse ailen eşinde alınır kusura bakma.

Eşi in kurallarına göre oynacaksin ki ailen de haddini bilecek

Ailen yüzde yüz hatalı, ustune sende onun ailesine oyle davran demekle hatalarini arti yuze daha katlamislar.
Yok efendim biz hic boyle gormedik falan bik bik bik konusmalar! Saygi bekliyorsan once saygi duymayi ogreneceksin, lafta damadi severizle olmuyor bu isler.
Yani sizde onlara prim verip ayrilmayi dahi dusunmussunuzya pesss dogrusu, sizin icinde soylenecek cok sey varda hadi neyse...
Ha bu arada benzer baska bir konu olsa ve gelin erkek ailesi ile buradaki ayni sebepler ile gorusmem deseydi butun kk gelini ayakta alkislardi. Bakalim simdi ayni objektifligi gorebilecekmiyiz??? Pek umudum yok acikcasi.

Zamanla eşin yumuşar geri adım atar da asıl ailen durumu tırmandımasa.
Ailen büyük gibi davrnsın.

Eşin haklı tabi ki. E sen de ablanla görüşmek istersin. Ama annen ne karışıyor. Bence senin anne baban az değil.

Kızlar çok teşekkür ederim hepinize. İşte insan içinde olduğu zaman göremiyor bazen. Bir de normalde benim ailem birbirine çok bağlı bir aile. Eşime bu da abartı geliyor. O nedenle de anlayamiyor benim bu kadar uzulmemi. Zaten onu en çok uzen şey sen hiç beni anlamadın. Benim yanımda olmadın hep aileni önde tuttun diyor. Onu en çok yaralayan da bu. Ama işte aileler. Hani bağlı olmakla bağımlı olmak arasındaki farkı onlara anlatmak çok zor.

Ablacigim cidden bunu soruyormusun birde?
Senin ailenin elle tutulur hicbir yanı yok.
Yahu adam memleketine gitmis kendi ana babasinin evi varken neden baldızında kalsın? Ki zaten 15 gunun ikisini kalmissiniz daha ne?
Varya sen bu sekilde ailenin etkisinde devam edersen ilerde basini vuracak taş ararsin habersin olsun bak.

Aileniz yüzünden boşanmak istemeniz çok yanlış. Ailenizle güzelce konuşun,en azından sizin mutluluğunuz için eşinizin hoşlanmadığı konuları açmasınlar ve biraz da yuvanızı düşünerek hareket etsinler. Kimse kimsenin ailesiyle samimi olmak zorunda değil arada saygı olsun yeter.

sen bağımlısın, boşanmayı bile düşündüğüne göre.

bu durumu bağlılığa çevir.

sonuçta anne-baban da birilerinin evladıydı. ailelerinden ayrı bir yuva kurup size ana baba oldular.
şimdi sen ve eşin ailesiniz ve çocuğunuz var.

Ablanız da iki gün kalıp 13 gün kayınvalide de kısmı bence de mantıklı değil ailenize hak verdim

esir mi?
ailen kocanı esir etmek istiyor bence.

madem bu kadar bağımlıydınız ya evlenmeyecektin ya da aileniz içinde bir akraba ile evlenecektin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…