Eşim ailemle görüşmek istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinize ters bir durum olsun ya da olmasın fark etmez kimse kimseyle görüşmek zorunda değil bu büyütülecek bir şeyde değil aynı şeyi sen talep etsen o seni zorlasa hoşuna gider mi böyle düşün? Benim eşim ailenin ilk damadı babam annem nasıl heves ediyor onunla sohbet etmeye konuşmaya bir görsen ama bizimki hiç oralı değil canı isterse görüşüyor zorla değil ya sonuçta kaç yaşında insanın görüşme ya da görüşmeme kararına karışmayın kendinizi ailenize karşı da kötü hissetmeyin ailem hiç böyle olay görmedi diyorsun görmüş oldu hayatta her çeşit insan var işte ayrıca seni de tebrik ettim ona inat yapmadığın için

Esiniz hakli. Aileniz esinize karsi saygisiz davranmis. Aslinda esinizden once siz tepki gosterseydiniz buraya kadar gelmezdi koni bence. Aile icinde siyaset konusmak ve aile bireylerinin birbirlerini dunya gorusu icin elestirmesi cok yanlis.

Ailen ile sıkı bir konuşma yapmalısın

Ailenle gobek bagini kes, ilk zamanlar biraz acitir ama sonra gecer.. ne munasebet sevdigin insandan bosanmak, hemde sadece ailenle gorusmuyor diye.. burada kvalidesiyle yillarca konusmayan kadinlar var kocalari bosuyor mu?

Tercih yapmalisin konu sahibi, ya aileni sececeksin ya da evini ki ben olsam evimi secerdim.. karsidakinin ne hissettigini dusunmeden, sadece kendi hislerini ve fikirlerini onemseyen ailenle gorusmesin zaten esin..”biz ona soylemedik” gibi bir sey de yok bal gibi aba altindan esine soylendi o sozler.. ailene sinir koy, seni dolduruyorlar, 5 sene sonra vah diyecegin kararlar almana sebep olacaklar demedi deme..

Kızlar neredeyse hepiniz hemfikirsiniz. Aileme sınır koymam gerektiğini anladım. Aslında şuan beni uzen evet eşim ailen ne zaman isterse gelebilir dedi ama sonuçta dusunsenize, annem babam ablamlar abim demicekler mı e bu adam bize gelmiyor bizi istemiyor biz nasıl onun evine gidelim. Yani ben ailemi evimde agirlayamayacagim. Hep ben gidicem onları görmek istediğimde.

eşin üzerine düşeni yapıyor.
burada görev ailene düşüyor.
kocanla mesafeli olmayı öğrenmek zorundalar, tuhaf gelse de, hoşlanmasalar da.

eşin zaten istemiyorum demiyor ki, sen görüş diyor.
aileni eve almam demiyor.
sonuçta eviniz ortak alan. iki tarafın ailesi gelip gidecek.

ailen çok zorlanacak, belki büyük sorun olacak ama bu düzene alışmak zorundalar.

inşallah olmaz ama genelde birbirine çok bağlı ailelerde oluyor maalesef.

seni aileni dışlayıp, kocacı davranmakla bile suçlayabilirler.

sen bu kez ailene karşı dik durmak zorundasın.

Bence eşi çok alıngan davranıyor, benim eşimin ailesiyle biz de tamamen zıt iki siyasi düşünceye sahibiz, babam her ortamda siyaset konuşan bir adam eşimi de bulunca başlıyor saydırmaya, eşim gülüp geçiyor. Halbuki laf bazen onun ailesine de gidiyor, hatta ben uyardım babamı geçenlerde , baba dikkatli ol biraz diye. Ama eşim alınganlık yapmıyor. Bunların olacağını bilerek evlendiysek bizlere çok iş düşüyor. Büyükleri bu anlamda umursamamayı öğrenmek lazım. Ha birde siz neden ailenize eşinizin hemen her söylediğini anlattınız ben o kısmı da pek anlamadım.

inşallah olmaz ama genelde birbirine çok bağlı ailelerde oluyor maalesef.

seni aileni dışlayıp, kocacı davranmakla bile suçlayabilirler.

sen bu kez ailene karşı dik durmak zorundasın.

Büyük ihtimalle öyle olacak. Yani bizi disladin diyecekler. Gerçekten çok zor olacak. Zor bir süreç beni bekliyor. Belki koca her zaman bulunur ama aile bulunmaz dicekler. Yani bu düşüncede olacaklar. Küçük bir bebeğim var. Bana muhtac. Ben mutsuz olunca huzursuz olan. Ben ağlarken yüzüme anlamaya çalışır gibi bakan. Üstelik bu dönem eğitime basliyorum tekrar. Onun stresi de var üzerimde.bebekle çok zor olacak çünkü. Kısacası Allah bana yardım etsin. Benim durumumda olan herkese.

Yazdıklarımı geri alıyorum, diğer yazılanları okuyunca kesinlikle eşiniz haklı. Ailecek adamı boyunduruk altına almaya kalkmışsınız. Yahu kendi ailesi varken neden ablanızda kalsın adam, ne saçma bir düşünce. Sizin aile biraz fena. Bu gidişle o eşi kaybederseniz diyim. Dengeyi kurmanız lazım.

amin.

Bir aile,akraba,arkadaş,komşu vs bir arada toplanıp güzel vakit geçirirken.Siyaset,din,futbol vb konulara girilmez ve farklı görüşe sahip insanlar sinirlendirilip böyle bir saygısızlık yapılmaz.
Eşiniz haklı,bende olsaydım aynı şekilde davranırdım.
Ayrıca sizin aileniz gibi davranmayan karşı aile için,sende onlara gitme demek ne kadar yanlış.
Aileniz kendi doğrularından başka doğruları kabullenmeyen sabit fikirli kişiler gibi.
Evlilikte ortak özelliklerin olması malesef şart inanç,örf,ortak yada yakın kültür,siyasi düşünce vb gibi.
Bunlar aşılabilir gelsede mutlaka sorun olarak karşısına çıkıp insanları üzebiliyor.

Aynen oyle. O yüzden evlenecek herkesin bu durumları gözönünde bulundurmasini tavsiye ederim nacizane. Ne yapayım işte insan aşık olurken bunlara göre olamıyor ki. Keşke olsa. O zaman dünyada mutsuz insan olmaz. Hem mantığa hem kalbe uyan bir eş bulmak herkese nasip olmuyor.

Bende ayni durum oldu kiz kardesimle trlefonda konusurkende esim herseyi duydu kiz kardesime rest cekti annemle ufak problem olmustu onada saygisini eksik etmedi ama soguktu. Kiz kardesimle gorusmemi asla istemezdi yaklasik iki yil cok nadir gorusurduk annemlede. Simdi kiz kardesimle gorusuyorum bisey demiyor annemlede ikimiz gorusuyoruz ama zaten uzak oturuyoruz birbirimize.
(Boyle olmasina ragmen daha once telefonumu kirdi whatsapp i sildi hat olmayinca tekrar acamiyorsun haliyle 6ay oldu hala hat alacak )
Bosanmayi dile getirmedim ama cok zor bi durum duzelmesini cok isterim kiz kardesim cok ozur diledi fakat esim "laflarini soylesin sonra ozur bende yapim aynisi kiriyim sonra ozur diyor" bi keresinde tartistim ozur dilemis buyukluk sende kalsin ne istiyorsun pesinde mi kossun affet beni diye!!
Empati diyorsunuz evet haklisiniz ama bana bisey yapilsa ben gikimi cikarmazdi kirilsam dahi sabrederdim esim icin. Cok mu sevindik biz olana bitene insani cok uzuyo es'in aileyle gorusmek istememesi.
Falat ailenin ailesine sunlari yap demesi asiri yanlis ne sucu var onlarin cok sacma ve cahillik kusura bakma

Nasrettin hoca demiş ya eşek ten düşünce; bana esekten düşeni getirin diye. Aynen öyle oldu benimki de senin yazdigini okuyunca..

Ailen hak ediyor bence
Çok umurlarındaysa eşinin hassas olduğu konulara dikkat edeceklerdi
Şimdi de seni eşinin ailesine karşı olumsuz tavırlara sokmaya çalışmaları çok yanlış
Seni dolduruşa getirmeleri evliliğini bitirme düşüncesine getiren yine ailen bu belli oluyor
Eşin iyi yapmış görüşmek istememekle demek ki o daha nelerini gördü..
Üzgünüm ailen kabahatli.

Bir araya getirme ailene de eşine saygı duymakarını istediğini söyle

Olayların bu jadar enişte agzına bile sakız olmasının sebebide sizin duruşunuz. Siz eşinizin arkasında durmadıgınız için bıdı bıdı konuşurlar hep olan size olur

Nasrettin hoca demiş ya eşek ten düşünce; bana esekten düşeni getirin diye. Aynen öyle oldu benimki de senin yazdigini okuyunca..
Valla bilemem canim umarim duzelir bizimki daha zor babam ve 3ablam esimi kabul etmediler esime aslinda cok uzuluyorum oyle bi hevesliydiki kalabalik aileye damat olacam diye ama tepkiler o hevesi sondurdu. Tek istegim kizkardesimle aralari duzelmesi annemle sicaklar daha da yakin olmalarini isterim. InsAllah duzelir sana tavsiye ailenin dedigini yapma zamana birak uzuldugunu belirt esine ama kavga etme ...

Benimde esim ve ailem arasinda siyasi farklilik var fakat hicbir zaman sorun olmaz
Ailenizin bu konuda konusmasi hata bence
Bu konular karsi goruslerle konusulmamali
Ailenizden biri arayip biz seni cok severiz boyle konular konusulmamaliydi diyebilir mesela
Bu konu uzar gider bastan tutmak lazim

Hata sizin ailenizde öncelikle üstelik bu sebeple ayrılmayı bile dusunmek...
Yapmayın

Ailenizle görüşmek zorunda değil sizin de onun ailesiyle görüşmek zorunda olmadiginiz gibi

Karşı karşıya getirmeyin ailenizin söylediğini esinize , esinizinkini ailenize de söylemeyin kimseye kimse Hakkinda laf soyletmeyin

Önünüzde bir ömür var zamana bırakın ailen gerçekten iyi niyetliyse esiniz bunu görecektir zamanla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…