- Konu Sahibi Minikellerr
-
Eşinize ters bir durum olsun ya da olmasın fark etmez kimse kimseyle görüşmek zorunda değil bu büyütülecek bir şeyde değil aynı şeyi sen talep etsen o seni zorlasa hoşuna gider mi böyle düşün? Benim eşim ailenin ilk damadı babam annem nasıl heves ediyor onunla sohbet etmeye konuşmaya bir görsen ama bizimki hiç oralı değil canı isterse görüşüyor zorla değil ya sonuçta kaç yaşında insanın görüşme ya da görüşmeme kararına karışmayın kendinizi ailenize karşı da kötü hissetmeyin ailem hiç böyle olay görmedi diyorsun görmüş oldu hayatta her çeşit insan var işte ayrıca seni de tebrik ettim ona inat yapmadığın içinHanımlar merhaba. Uzun zamandır sitenizi takip ediyordum sonunda katılmaya karar verdim. Fikirlerinize ihtiyacım var. Çok zor bir dönemden geçiyorum. Eşimin ailesi ve benim ailem arasında kültürel siyasi farklar var. Evlenmeden önce bunun farkindaydik. Ancak asabiliriz diye düşündük. 2.5yillik evliliğimizde ara ara ailem, eşimin yaninda hassasiyetlerini bildikleri halde kırıcı sözler söyledi. Asla bu sözler ona yönelik değildi genel yorumlardi hepsi ama eşim üstüne alındı. Aslinda ailemi çok severdi. Araları da ilk aylar hariç iyiydi. Ara ara soylenen sözleri alttan alıyordu. Sonunda bir kaç gün önce eşim aileme rest çekti. Mecbur zamanlar dışında görüşmem dedi.
Ancak ailem eşimi çok sever ve bu durumu kabullenmiyorlar. Biz ona bunu hakedecek birşey yapmadik diyorlar. Diğer iki enistemden de böyle şeyler görmedikleri için büyük tepki verdiler. Asla olamaz diyorlar. Arada kaldım. Bana o zaman sen de onun ailesine böyle davran bile dediler. Ama yanlışa yanlışla karşılık verilir mi? O kadar bunaldım ki düşünün 4.5 aylık bir bebeğim var ayrılmayı bile düşündüm. Yani böyle bir durum bizim ailede hiç görülmemiş bir durum bu yuzden çok ters geliyor aileme. Ne yapicam ben?
Ailen ile sıkı bir konuşma yapmalısınKızlar lütfen ağır konuşmayın. Ben sizden yardım istedim. Daha net görüyorum şimdi yorumlarinizla. Normalde çok dik duruşlu biriyim hayata ve insanlara karsi. Ama ailem benim yumuşak karnimdi hep. Sanırım bunun cezasını çektim. Ama kendime degistiricem insallah.
eşin üzerine düşeni yapıyor.Kızlar neredeyse hepiniz hemfikirsiniz. Aileme sınır koymam gerektiğini anladım. Aslında şuan beni uzen evet eşim ailen ne zaman isterse gelebilir dedi ama sonuçta dusunsenize, annem babam ablamlar abim demicekler mı e bu adam bize gelmiyor bizi istemiyor biz nasıl onun evine gidelim. Yani ben ailemi evimde agirlayamayacagim. Hep ben gidicem onları görmek istediğimde.
inşallah olmaz ama genelde birbirine çok bağlı ailelerde oluyor maalesef.Kızlar neredeyse hepiniz hemfikirsiniz. Aileme sınır koymam gerektiğini anladım. Aslında şuan beni uzen evet eşim ailen ne zaman isterse gelebilir dedi ama sonuçta dusunsenize, annem babam ablamlar abim demicekler mı e bu adam bize gelmiyor bizi istemiyor biz nasıl onun evine gidelim. Yani ben ailemi evimde agirlayamayacagim. Hep ben gidicem onları görmek istediğimde.
inşallah olmaz ama genelde birbirine çok bağlı ailelerde oluyor maalesef.
seni aileni dışlayıp, kocacı davranmakla bile suçlayabilirler.
sen bu kez ailene karşı dik durmak zorundasın.
Bir de şöyle bir durum var. Şuan eşimin memleketindeyiz. Ailesi burada yaşıyor. Benim bir ablam da burada yaşıyor. 15 günlüğüne geldik. Ben ablamda iki gün kaldım. Eşim daha fazla istemedi buraya gelince kendi ailesiyle geçirmek istiyor zamanı . Bir de torun olunca toruna doysunlar istiyor. Annemler bunu da çok problem etti. Sen ablamla aynı şehirde son şuan niye daha fazla kalamiyorsun diye. Esir gibi olmuşsun diyor. Ağlıyor telefonda neredeyse. Hayata küsmüş. Biz ondan bunu beklemezdik bizi çok çok kırdı diyor durmadan.bu duruma ne diyorsunuz??
amin.Büyük ihtimalle öyle olacak. Yani bizi disladin diyecekler. Gerçekten çok zor olacak. Zor bir süreç beni bekliyor. Belki koca her zaman bulunur ama aile bulunmaz dicekler. Yani bu düşüncede olacaklar. Küçük bir bebeğim var. Bana muhtac. Ben mutsuz olunca huzursuz olan. Ben ağlarken yüzüme anlamaya çalışır gibi bakan. Üstelik bu dönem eğitime basliyorum tekrar. Onun stresi de var üzerimde.bebekle çok zor olacak çünkü. Kısacası Allah bana yardım etsin. Benim durumumda olan herkese.
Bir aile,akraba,arkadaş,komşu vs bir arada toplanıp güzel vakit geçirirken.Siyaset,din,futbol vb konulara girilmez ve farklı görüşe sahip insanlar sinirlendirilip böyle bir saygısızlık yapılmaz.
Eşiniz haklı,bende olsaydım aynı şekilde davranırdım.
Ayrıca sizin aileniz gibi davranmayan karşı aile için,sende onlara gitme demek ne kadar yanlış.
Aileniz kendi doğrularından başka doğruları kabullenmeyen sabit fikirli kişiler gibi.
Evlilikte ortak özelliklerin olması malesef şart inanç,örf,ortak yada yakın kültür,siyasi düşünce vb gibi.
Bunlar aşılabilir gelsede mutlaka sorun olarak karşısına çıkıp insanları üzebiliyor.
Bende ayni durum oldu kiz kardesimle trlefonda konusurkende esim herseyi duydu kiz kardesime rest cekti annemle ufak problem olmustu onada saygisini eksik etmedi ama soguktu. Kiz kardesimle gorusmemi asla istemezdi yaklasik iki yil cok nadir gorusurduk annemlede. Simdi kiz kardesimle gorusuyorum bisey demiyor annemlede ikimiz gorusuyoruz ama zaten uzak oturuyoruz birbirimize.
(Boyle olmasina ragmen daha once telefonumu kirdi whatsapp i sildi hat olmayinca tekrar acamiyorsun haliyle 6ay oldu hala hat alacak )
Bosanmayi dile getirmedim ama cok zor bi durum duzelmesini cok isterim kiz kardesim cok ozur diledi fakat esim "laflarini soylesin sonra ozur bende yapim aynisi kiriyim sonra ozur diyor" bi keresinde tartistim ozur dilemis buyukluk sende kalsin ne istiyorsun pesinde mi kossun affet beni diye!!
Empati diyorsunuz evet haklisiniz ama bana bisey yapilsa ben gikimi cikarmazdi kirilsam dahi sabrederdim esim icin. Cok mu sevindik biz olana bitene insani cok uzuyo es'in aileyle gorusmek istememesi.
Falat ailenin ailesine sunlari yap demesi asiri yanlis ne sucu var onlarin cok sacma ve cahillik kusura bakma
Valla bilemem canim umarim duzelir bizimki daha zor babam ve 3ablam esimi kabul etmediler esime aslinda cok uzuluyorum oyle bi hevesliydiki kalabalik aileye damat olacam diye ama tepkiler o hevesi sondurdu. Tek istegim kizkardesimle aralari duzelmesi annemle sicaklar daha da yakin olmalarini isterim. InsAllah duzelir sana tavsiye ailenin dedigini yapma zamana birak uzuldugunu belirt esine ama kavga etme ...Nasrettin hoca demiş ya eşek ten düşünce; bana esekten düşeni getirin diye. Aynen öyle oldu benimki de senin yazdigini okuyunca..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?