Eşim ailemle görüşmek istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bir dahaki esini ic guveysi alırlar gibi bir söylemde bulunmanız hiç hoş değil. İnsan bazen yaşadığı olayın etkisiyle ilk anda çok saçma sapan fikirlere kapilabiliyor. Olay ilk patlak verdiğinde o anın duygusalligiyla ayrılmak gibi bir şey geçti aklımdan. Ama sonrasında veya şuan tabiki böyle bir şey düşünmüyorum. Hanımlar lütfen yorum yaparken kırmadan yapalim. Ben aranıza daha çok yeni katıldım. Baştan sogutmayin beni bu siteden. Çünkü çok beğendiğim ve güzel tavsiyeler alacağımı düşündüğüm için size katılmak istedim.

Allah size de yardım etsin insallah. Farklı hayatlarda aynı şeyi yasamisiz..

son mesajı kocanı kastederek yazdığını düşündüm.
o yüzden kusura bakma.
tekrar düzenledim.

öncelikle o duygusallıkla bebeğine rağmen mi boşanmayı düşündün, onu merak ediyorum.

eğer öyleyse gerçekten seni zorlayacak bu durum. o yüzden mantıklı ve adil olmaya çalışmalısın.

aileni ve kocanı dengelemek senin görevin bundan sonra.

Ailen hatalı. Neden alınacak şeyler söylüyorlar? Bi de seni dolduruyolar. Sen çok kafana takma su akar yolunu bulur. Eşinle de bu yüzden tartışma. Evet 2 arada bi derede kalmışsın seni anlıyorum ama yapabileceğin bi şey yok. Ailen düşünsün ne yapılması gerektiğini.

Bebeğime rağmen düşündüm ne yazık ki. Diyorum ya ailem benim zayıf noktam oldu hep. Normalde çok mantıklı olan her seyde mantığını asla gozardi etmeyen ben söz konusu aile olunca çok duygusal oluyorum. Farkındayım bu yüzden çok zorlanicam. Bunun için diyorum ya Allah bana dirayet versin. Sağlam durabileyim.

Allah size de yardım etsin insallah. Farklı hayatlarda aynı şeyi yasamisiz..

Amin.. Sen çok takma kafana. Benim yaşadıklarımdan anladığım birşey var ki insan yuva kurunca anne baba ve kardeşlerinden oluşan ailenin (her zaman değil tabi bazı durumlarda) bir adım geride kalması gerekebiliyor. Tamam haklarını ne yapsak ödeyemeyiz belki ama bunun için yeni kurduğumuz ailenin huzurunu bozmaya da gerek yok bence.
Tabiki de aile sil demiyorum ama eşini de bu konuda onlar için ezip geçme..

Hanimlar çok kötüyüm. Annrmle konuştum. Bana da çok tepkililer. Tamam kırıldı ama bu kadar noluyor diyor bütün aileyle mesafe koymak ne diyor. En son gorustugumuzde babamla annemin elini opmemis. Hem bunun için hem aldığı bu tavır için gelip bizden özür dileyecek diyor. Ama ben eşimi biliyorum asla bu durumda gidip öyle birşey yapmaz. Annem sen de dersen "ben mutluyum kocamla, siz karışmayın" kendin bilirsin diyor . Ama eskisi gibi görüşmeyecegimiz için seninle de aramıza soğukluk girecek diyor. Gereken tepkiyi vermemisim ben de o yüzden bana tepkililer kırgınlar. Şuan aynı şehirde yaşadığım ablamda ve bana gelmeyecekmiş. Oradan evine dönecek.

Aileniz çok baskın.Pek çok erkek ailesi sizin anne babanızın damatlarina yaptığını gelenlerine yapıyor.Biz de esin adam olsaydı da yaptirmasaydi diyoruz.Siz anne babanizi incitmekten korkuyorsunuz ama onlar hiç sizi incitmekten korkmuyorlar

Aynısını dedim beni düşünen yok dedim. Ben gunlerdir senin için uzuluyorum diyor.Ama kendilerini hiç suçlu görmüyorlar ki. Evet kırıldı ama bu bu kadar tepki verecek birşey değil diyorlar. Diğer eniştemi örnek veriyor bana. Onunla da babanın arasında sorunlar oldu. Ama o böyle bir tepki vermedi diyor. Sonunda da halloldu diyor.

Bana kalırsa eşin bilerek git gide mesafeyi büyütüyor.
Belli ki çok kırılmış,soğumuş,uzaklaşmış. Şimdi barışsam yeniden kıracaklar diyor,en azından görüşmeyelim kafam rahat diyordur.
Şahsen ben de olsam öyle yaparım. Niye insanların beni incitmesine izin vereyim ki?

Aileniz olaylara sadece kendi açısından bakıp; sizi, evladınızı, evliliğinizi, huzurunuzu hiçe sayıyorlar. Eniştenizin yapısıyla eşinizin yapısı bir olmayabilir, bunu görmek istemiyorlar. Eşiniz yerden göğe kadar haklı, samimi olmak istiyorlar sonrada elimizi öpmedi diye konuşuyorlar. Amaçları sadece kendilerini haklı göstermek. Çok samimi ilişkilerde özel günler haricinde her zaman el öpülmez benim bildiğim kadarıyla. Bende ailem için canımı veririm, ama bana böyle yaklaşsalar benden gereken cevabı da alırlar.

Sizin şimdi dik durup çizginizi bozmamanız gerekiyor, bu süreçte de eşinize yüklenmeyip aile huzurunuzu kaçırmamanız gerekli. Unutmayın, sizinde bir evladınız var. Sonuçta eşiniz ailenizle görüşmenize karşı çıkmıyor. Ailenizin yaptığı sadece ego tatmini.

Ailen hatalı.
Eşin haklı..
Tutacaklar ağızlarını..

Şunu bir erkek yazsa deli akıllar verirdik karına sahip çık diye. Gerekirse ailene koy tavrını nasıl konuşacaklarını bilsinler..

Eşiniz hatalı değil ki neden özür dilesin.
El öpmek zorunda da değil.

Eşiniz yüzünden ailenizle aranıza neden soğukluk girsin, aileniz neden bu kadar eşiniz üzerinde söz sahibi olmal istiyor, gerçekten enteresan gelmiyor mu size de? Yani neden eşinizle görüşmeyince sizinle de araları bozulsun ki, kaç yıllık evlatlarısınız.
Hiç iyi niyetli değil aileniz.

Konuyu boşanmayı bile düşünüyorum diyerek açtınız ama eşiniz asıl bu kadar baskıya dayanamayıp boşanmak istiyorum diyebilir. Şahsen aileniz bana çok boğucu geldi.

Haklısınız bana da doğru gelmiyor . İşin kötü tarafı bu konularda benim fikirlerim aileme marjinal geliyor. Benim gibi düşünen yok. Şuana kadar duruşumu bozmadim. İnsallah devam edicem. Ben yuvamdan vazgeçmek istemiyorum. Ama sanki kötü evlat pozisyonuna düştüm. Çünkü onlara göre ailemi savunmuyorum.

Ama eşinizin ailenize karşı bir yanlışı yok ki, öyle olsa elbette aile izi savunmalısınız. Adil olmal gerekirse şu an eşinizi savunma zamanı.

Ailenize eşinizin üzerine artık gitmemelerini, zamanla eşinizin belki fikir değiştirebileceğini, o zamana kadar da ısrarcı olmamalarını söyleyin. Hatta gönüllü elinizi öpmezse ne anlamı var, şimdi yaparsa istemeden yapacak diyerek de açıklayabilirsiniz.

Bu akşam ablamlara gittik annem için. İlk karşılaşmalarında eşim annemin elini öptü. Sonra oturduk. Eşim laf atmadi anneme eniştemle konuştu hep. Biraz oturduktan sonra annemle ben oğlumu uyutmak için başka odaya geçtik. Orada oturduk hep. Kalkarken de eşim annemin yüzüne bakmadan biz de bekleriz dedi. Annem bir de bu akşamki bu tavırlarına çok bozuldu. Yarın sadece konuşmak için gelecekmiş bize. Korkuyla yarini bekliyorum

farklılıklar olabilir ama sizin aileniz bunu bile bile konuşuyor bir de eşiniz alttan alıyor ve aileniz buna devam ediyor siz de boşanmayı bile düşünüyorsunuz hanımefendi eşiniz sabır taşı değil aileniz de hatalı görünüyor anlatmanıza göre.

eşiniz annenize laf atmadı, anneniz hal hatır sordu da cevap vermedi mi?

ya görüştürmeyin işte, bakın iki taraf için de zor, kendiniz gidin ablanıza.
gerçekten o kadar basit bir çözümü var ki bu olayın, yapınca en çok siz rahatlayacaksınız, size de yazık, sürekli gerginsiniz bu mevzu yüzünden.
ama yine de tabi ki en haklı eşiniz, adam sizi kırmıyor hala farkında mısınız? gerçekten de takdir edilesi bir tavır içinde eşiniz.

Durum anlattiginiza göre ise size tek tavsiyem var. Aradan cekilin. Herkes resit bu konuda. Kimin biriyle derdi varsa gidip o kisi ile kendi halletsin. Niye arada siz kalip yipranacaksiniz? Esiniz iyice kirilmis. Heleki siyaset gibi bos konularda. Bizim ailede nedeyse her görüsden birileri var. Saygi duyarim. Kimseye laf sokmam bu konuda. Aileniz bunu saygi icerisinde konusamiyorsa tamamen susacak havadan sudan konusacak. Diger damatlarin boyun egip sustuklari sizin esinizi baglamaz. Herkesin yapisi farkli. Ben eskiden hep insanlarin arasini düzeltmeye calisirdim ama bi baktim ya millet benimle kavga ediyor veya sonunda yine sucsuz halde olan bana oluyor vagectim. Herkes kendi derdini kendi cözsün. Aileniz cok bencil. Sizin su anda tamamen mutlu mesut bebeginizle ve yuvanizla mesgul olmanz lazimken böyle bos yerden dram cikartiyorlar. Fazla dram dizi izliyolar sanirim

Aileniz hem suçlu olmuş hem güçlü arkasında olmanız gereken kişi eşiniz o söylemlerde ailesine dokundurmalar olmadığını ne biliyorsunuz kalpleri ancak Allah bilir bende olsam ailemin görüşlerine tam zıt kişilerle görüşmem bende eşimin ailesiyle görüşmüyorum ama sebep bu değil farklıyız ama sorun bu değil eşimse ailenle şu sebepten görüşmüyorum diye tekbir sebep sunamaz bana çünkü ona benden daha iyi davranıyorlar.Çok yakınım olan birinin birgün parkta birinin giyimini eşine göstererek güldüklerini gördüm biliyorum ki resmen dalga geçip gülüyorlar saygı duymadılarını zaten söylüyorlar sıkıntı şu ki gösterdikleri kişinin giyimi bana aileme çok yakın nerdeyse aynısı resmen soğudum mesafe koydum sonuçta neye gülüp dalga geçtikleri ortada böyle insanlarla görüşmenin anlamı yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…