• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esim ailemle gorusmeme kisitlama koyuyor ve surekli sorun yasiyoruz

yani.... bu kayınvalideleri anlayamıyorum....bırakın ya... ne yaparlarsa yapsınlar....kim nereye gitmek isterse gitsin....hayatınızı yaşayın....keyif alacağınız hobileriniz olsun....gezilere turlara katılın....ne gerek var...evlendirmişin ne güzel...geçinsinler gitsinler....ugraşmışız,büyütmüşüz,okutmuşuz....bir oh diyelim arkadaş....bu s..d..k yarışı nedir...

Bir laf var arkadaşım.Taviz kapısı bir defa aralandı mı tamamdır onu sonuna dek açıldı bil.
O bakımdan tavrını koy.Seni dünyaya getirmiş insanlar onlar senin ailen.O kim ki
'randevu ile mi ailemle görüşüceğim,bunun için senden izin mi alacağım'
'yememe içmeme de haraç kes!de ama sakın ama sakın sessiz kalma.
Baktın tavrı değişmiyor ciddiyetini koy.Ben annemle babamla görüşmek için senden izin alamam de.

İş senin annen benim annem muhabetine döndüyse zor toparlanır ama sanırım siz bu ilişkinizde en başından hata yapmışsınız birde üstüne çocuk gercekten kötü olmuş... Allah yardımcınız olsun

eh be kizim kocanin durumunu biliyosun niye cocuk yaptin . Keske korunsaydin aranizdaki problemler duzelene kadar.

Nedir bu insanlardaki üstünlük sağlamak merakı kime yakınsan ona gidersin. Senin annen yakınsa seninkine eşinin ailesi yakınsa eşinin ailsene gidersin tabiki anlaşıyorsanız. Anlaşmıyorsan görüşmezsin niye illaki diretiyorlar aileme git diye anlamıyorum. Ha bu arada o kv de anlaşmadığı oğlunu sürekli dorduğu gelinin için niye evine gelsin ister. Madem sevmiyon gelmesin de nedir yani. Benim eşimin ailesiyle yakın oturuyoruz her hafta neredeyse birinde toplanıyoruz. Benim ailem daha uzak daha nadir gidiyoruz. hiçte sorun yaşamadık. Ha annem 10 dk mesafede olsa bende her gün giderim yani ne var.

İnsanın niyeti kötüyse yada anlaşamıyorsanız ; nişanlanınca , evlenince, bebek olunca , 2. bebek olunca , çocuklar büyüyünce , kayınvaliden vefat edince düzelmez arkadaşım. Ailenle görüşmene tabiki karışmamalı , sizde hamile psikolojisiyle daha da üzülüyosunuz. Ailenle görüşmelerine karıştırma , onun ailesinede saygılı olduktan sonra çözülebilir.

ahh be canım neden çocuk yaptınızki....bu aile ile ömür geçmez..başkada birşey demek istemiyorum..:KK43:

Canım bende 1 buçuk senelik evliyim :) ailemle inanırmısın 3 hafta 1 anca görüşüyoruz hep yakınıyorlar neden gelmiyorsunuz diye :) iş güç ev yorgunluk derken zaman nası geçiyor anlamıyoruz bile.. Bide sen yen evlisin daha alışma sürecindesin ailene de düşkünsün haklı olarak onların hakkında kötü konuşanlara izin vermiyosun doğruda yapıyosun kesinlikle :) Benden sana tavsiye bide bebeğin olucakmış bak kendinden ziyade onu düşün eşinin istediğini yap bi süre ailenle görüşme onun ailesine de sıcak bakmaya çalış bunu niye söylüyorum eğer sen onun ailesine dğer verirsen eşinde senin ailene değer verir.. Kaynananın yaptıklarını doğru bulmuyorum seni üzmesi çok yanlış hamile olduğun halde.. Eşinin sana destek çıkıp moral vermesi gerekir hamilesin çünkü.. Ama onlara karşı geldiğinden bu yana hep zıt gitmişsen eğer bütün olaylar buraya kadar gelmiş olabilir.. Bi süre sakin ol ailenle sık sık görüşme haftada 1 görüş eşinin nabzını yokla baktın ki hala devam ediyor olucak gibi değil ailenle görüş bi çıkar yol bulunsun.. Evlilikte çiftlerin birbirleri hakkında kafalarında soru işareti kalmamalı bu çok önemli ne sorun varsa konuşulup bi çözüme kavuşmalı öbür türlü içinde biriktirdikçe yıpranan sen oluyosun.. ;)

kayınvalideni sevmemeni anlıyorum ama bazen sevmesek de görüşmek zorundayız, onlara minimum ilgiyi göstermen lazım. sen onunla hiçbir şekilde görüşmeyip, her gün de annenle görüşmeye çalışırsan annen ne kadar iyi de olsa karşı tarafın gözüne batar. sen kayınvalidenlere arada bir git, hiç görüşmemezlik etme. sana haksızlık yaptıklarında bırak eşin kendi görsün haksızlığı. hiç gitmeyince haklı olsan da haksız konuma düşüyorsun.
bir de kendi anneni de her gün görme bence haftada 1 e indir. artık ayrı bir evin var onlardan kopmayı öğrenmelisin

bide üstüne bebek yapmışsın hadi geçmiş olsun..kocanla ego savaşlarına gireceğine hem kaynananla görüş hem annenle..senin isteğinde normal değil..az empati.

Şimdi önce biraz sakin olalım

Ailenle ne sıklıkla görüşüyorsun ne sıklıkla gidiyorsun ne sıklıkla geliyorlar ve eşin senin ailenle ne sıklıkla görüşüyor

Aynı sorular eşinin ailesi için de geçerli

Bunları bir yaz aile bağımlılığı aşamasında mısınız eşiniz mi abartıyor değerlendirelim

Bir de çalışıyor musunuz özellikle çalışmayan ve yaşı küçük kadınların anneleri ile görüşmesinde daha çok sorun çıkıyor gibi
Aynılarını yazacaktım.
Artı nişanlılık evresinde sizleri üzen neydi. Ne olduda anneler bu kadar müdahil oldu. Biraz annecimisiniz.

Maalesef ki erkek beyni.. "Benim annemi sevmiyosan senin annene saygı duymam", brnim anneme gitmiyosak senin annene de gitmeyeceğiz." .. Yazık.

Anne

Annmein beni etkiledigini dusunuyormus hersye karsiyormus ki hic bisye karismaz yorum bile yapmaz ama.kaynanam esimi bi guzel doldurup ustume saliyo ailemin ustune saliyo kendisi sevilmedigi icin kimse sevilmesin istiyo bi tane eltim var oda kaynanamla gorusmez bu yaptiklari icin ben saygimda gorusuyorum ama oglunundoldurup bizim ustumuze saliyo yaziklar olsun ona beni bu haldeyken bu duruma dusurdu
eltiniz de görüşmüyormuş bak
eşinize bunu belirtin
ailenize de şimdilik haftada 1 gidin bakalım ne olacak
politik olun pek kötü konuşmayın ailesiyle alakalı
biraz iyi polisi oynayın bakalım ne olacak..

Selam...
oncelikleee esinin yaptigi ne kadar ayip ve terbiyesizlik...neden anneni bu sekilde kiriyor kii o hakki.kim.vermis kendisinee..esin ile ailen arasinda kalman senin icin zor ve bir cocugun olacak..her iki tarafi idate etmk cok zor..esin zamanla anlayacak.hatasini..ama sende ailesine ne kadar kotu olsalar iyi olmaya bak..sana cok is dusuyor..kolay gelsn:110:

Su acidan dusun sen annene nasil duskinsen o da.annesine duskun....sınır koyarak kaynanalara git esin gorsun nasil davrandiklarini sen.anlatarak daha kotu olur..anneni surekli ara ama su aralar araniz duzelene kadar annene gitme..annen seni anlar..arayi duzeltmek sana kalacam canim..o_O

annene tavır yapıyormus. aynı şeyi sende annesine yap bakalım. ne olacak.:KK43:

kimse kimsenin ailesine tahammül etmek zorunda değil o senin sen onun ailesiyle anlaşamıyosan ortak nokta bulmak zorundasınız. o kendi annesine istediği zaman gitsin sen kendi annene istediğin zaman git. evlilikte sınırlamalar oldumu iş bu boyuta geliyo işte. o senin ailen vazgeçemezsin. ama bunu kavgayla değil eşinle sakince oturup konuşun ve kendi özel alanlarınızı dokunmak istemediklerinizi belirtin orta yol bulamazsanız zaten bu evlilik yürümez gibime geliyo..

Back
X