Eşim ailemle konuşmak istemiyor

Evet haklisiniz ailem esimin bu konuyu gereksiz uzattigini soyluyor altinda baska sebepler ariyorlar bende ortami yumusatmak icin hayir yanlis dusunuyorsunuz baska sebep yok arar sorar dedigimde onu koruyorum saniyorlar daha cok sinirleniyorlar
esınız
aılenız kardesınızı kayırıyor dıye sınırlenıyor
sızın aılenızde
sız esınızı kayırıyorsunuz dıye sınırlenıyor

aslında cok ıyı anlasırlarmıs...

bırbırlerıne benzedıklerı ıcın catısıyorlar bır ıpte 2 cambaz oynamaz meselesı

Babamin bisey dedigi yokki bunu dusunen annem yukarda bahsettim. Aramazsa gelmezki dedi. Bende zaman bulursa gelecek esimle ne ilgisi var dedim
Neden,babami ben cagiracagim,annem de diyecekki yok X cagiracak,yoksa niye gelsin.
Niye gelmesin?
Orada ben varim,onun kiziyim,evimin hanimiyim ve cagiriyorum.
Benim babam baskindir,gorusunu dayatir,damatlari rahatsiz oluyor,ama saygida kusur etmezler.
Biz de eslerimizi zor durumda birakmamak icin cok fazla karsi karsiya getirmiyoruz.
Fakat evimizde de cok guzel ve saygili karsilar eslerimiz.
Arayi siz bulacaksınız ama anneniz karışmasın.
O büsbütün atese veriyor anlasilan.
Ozur dilerim de Erzurumlumusunuz:)

Bence değil. Benim babam da kendisine küsen damadı olsa evime gelmezdi muhtemelen arayıp davet edilmeden ya da bir özür falan beklerdi. Evet benim de evim ama kocamın da evi. Siz size küs bir insanın evine gider misiniz davet edilmeden?

Aynen oyle iki tarafta bana kiziyor tavsiyeni dinlicem ve bu ise karismicam naparlarsa yapsinlar. Ben cagirdim yarin tekrar arar cagiririm

Annem babam icin evet kardesime bu konuda bi yardimi daha olmustu ondada ona kizacak birsey bulmus bu da eklendi ustune

kullanıldığını hissediyor olamaz mı ?
eşinizin tavrını asla desteklemiyorum ama ufak tefek şeyleri sorun edip küsen biriyle ilişkiniz her zaman sorunlu olurdu.
gerçekten farkedemediğiniz bir rahatsızlık duymuş olamaz mi ?

Bizimkilerin derdi bu evet kardesinle arayi duzeltsin babanlada konussun bizde unutalim bunu diyorlar resmen

Anne diyebilir ya.
Bazilari her durumdan vazife cikarir.
Bir arkadasimin annesi,ben deri ceket sevmiyorum,. giymesin nisanlin demiş.
Kiz da,sevmiyorsan babama giydirmezsin,nisanlim sana mi soracak demis
Var yani oyle..

Evet kullanildim diyor zaten ama ben durumu ekstra abarttigini dusunuyorum. Ama gemileri yakacak kadar bir durum yok ortada bana gore de

ya bence böyle bir durumda bir aile büyüğü olarak gurur yapılmaz. gidilir açıkça konuşulur karşıya oturtulup.
ha damat orada da saygısızlık yaparsa o zaman had bildirilir.
bu gibi durumlarda büyüklerin daha olgun ve yapıcı olması gerektiğini düşünüyorum.

Bizimkilerin derdi bu evet kardesinle arayi duzeltsin babanlada konussun bizde unutalim bunu diyorlar resmen
Bence haklılar. Dediğim gibi benim eşim aileme bu şekilde davranamaz ama ola ki davrandı özür dilemesi gerekir. Ailemi geçtim kendime saygısızlık olarak görürüm ben bunu.

Anne diyebilir ya.
Var yani oyle..
Ay cok komikmisbenimde babam geline karisir bunu giymesin yakismiyor gibisinden

Anne diyebilir ya.
Var yani oyle..

işte onu diyorum. bazı aileler çocuklarının sözlüsüne, nişanlısına müdahale etmeyi seviyor.
oraya gitmeyin, bu olmaz, vs vs
ihtimaller üzerinden sorayım dedim :)

kronometre ile ne alakası var katip. teşekkür son derece insani bir şey.
işini gücünü bırakıp zaman ayırdığın birşey için teşekkür edilmesinden normal bir mevzu yok.
bu bir kusur.
İyiliği iyilik için yapan biri 3-5 güne takılmaz, belki insanlar öyle kuru bir teşekkür ile geçiştirmek istemedi, bişeyler düşünüyorlardı, adam resmen yaptığı iyiliği unutmuyor.

Cok haklisiniz babam zaten aradi esimi neden boyle yapiyorsun diye oda hic geri vites yapmamis babamda ben senin buyugunum hic hatrim yokmu ozaman yaniniza gelip gitmem bende demis bizimkide yok olurmu siz hep buyrun demis ama ogluna kirginim demis babamda bildigin gibi yap deyip kapatmis

Aile büyüğü dediğin gurur yapar ama zaten. Koca koca yaşlı başlı insanlar. Karşılarında saygısız bir adam var niye gitsin ayağına? Ben olsam babamın bu şekilde kocamın ayağına gelmesini de kabul etmezdim. Kocam gidip ya da arayıp hatasını telafi etmeli.

ınsanlar bazen cok cocuklasıyor ya
konu sahıbı benım kayınpederım yenı evlendı ,
karısını tek arayan benım bayramda aradım babası vefat ettı aradım e yeter zaten, 3 gelın ıcınde tek arayan benım kayınpederımın esı oldugu ıcın saygı duydugumdan
bu arada da bız aılecek buyuk hastalık gecırdık zature falan olduk...
tuttu gecen gun sen benı aramıyorsun , ınsan bı baska sehırden geldın yolculuk nasıldı dıye arar dedı
aa ustume ıyılık saglık bak bakalım arama lıstene kım kımı arıyor acaba ? hepımızın ısı gucu var ayrıca... bundan sonra da yogunum artık arayabılecegımı de sanmıyorum dedım ıyı gunler dedık kapadık
sımdı daha da ben aramam. tutupda bana kımse ara dıyemez. kayınpederımle oturmaya gelmeyecekler mı bırgun ? gelecekler bana kımse kadını ara cagır yoksa gelmeyız de demeyecek :) nıye densın burası oglununda evı ve boyle seyler basıt seyler

eger tutupta kayınpederım veya cıcı annemız aramazsa gelmem derse gelmesın derım ustune de nosunu engellerım . ınsanlar sansını zorlamamalı bence

ee sorun kardeşinizle, burada eşiniz babanıza kötü bir şey dememiş ki.
tamam babanızın oğlu ama damadı ve oğlu arasında seçim yapması gerekmiyor.
siz de kızısınız.
sizin hatrınız için babanız da o sizin aranızda ben karışmam diyebilirmiş.
bu durumda kardeşiniz için damadını terslemiş oluyor.

ne üslupla söyledi aileniz ?
mesela bazen söz nişan döneminde anne baba damada "dur daha sen kimsin" gibisinden laflar edebiliyor.
20 den küçük kızı nişanlayan aile herhalde modern bir aile ile dünür olmuyorlardır, ona göre bir çevreleri vardır, etraf laf eder, ilerde kızın başına kakılır diye düşünülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…